Flavamed® comp. eferv.60mg N10

Cod produs: 32318
Divizarea: 10
Doza concentratia: 60
Forma: comp. eferv.
Producator: Berlin-Chemie AG (Menarini Group) (prod.: Hermes Arzneimittel GmbH, Germania)
Tara: Germania

Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Clorhidrat de ambroxol

1. CE ESTE Flavamed comprimate efervescente ŞI PENTRU CE SEUTILIZEAZĂ

Flavamed comprimate efervescente este un fluidifiant al secreţiilor bronşice în afecţiunile aparatului respitrator. Flavamed comprimate efervescente este utilizat în tratamentul tusei productive asociată cu boli ale plămânilor şi ale bronhiilor. Mucusul vâscos devine mai fluid cu ajutorul Flavamed comprimate efervescente şi poate fi eliminat mai uşor prin tuse. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 4-5 zile.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI


Flavamed comprimate efervescente


Nu utilizaţi Flavamed comprimate efervescente

- Dacă sunteţi hipersensibil (alergic) la substanţa activă (clorhidrat de ambroxol) sau la oricare dintre celelalte componente .

- La copii cu vârsta sub 12 ani.

Atenționări și precauții


Înainte de a lua acest medicament adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Dacă aţi avut reacţii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindromul StevensJohnson şi sindromul Lyell).

Sindromul Stevens-Johnson este o boală în care apare febră foarte mare şi erupţie pe piele şi la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.

Sindromul ameninţător de viaţă Lyell este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o erupţie pe piele, acoperită de vezicule, cu caracter sever, asemănătoare unei arsuri. De aceea, dacă observaţi modificări la nivelul pielii sau mucoaselor, trebuie să opriţi imediat administrarea de Flavamed comprimate efervescente. Prezentaţi-vă imediat la medic!

- Dacă aveţi intoleranţă la histamină, trebuie să evitaţi tratamentul de lungă durată, deoarece substanţa activă din Flavamed comprimate efervescente influenţează metabolismul histaminei şi poate provoca simptome de intoleranţă (de exemplu durere de cap, secreţii nazale, eritem);

- Dacă suferiţi de afectarea funcţiei renale sau o boală hepatică severă. În acest caz trebuie să luaţi Flavamed comprimate efervescente doar cu mare atenţie (adică cu intervale mai mari între doze sau doze reduse întrebaţi medicul despre acest lucru). În cazul afectării severe a funcţiei renale se poate produce acumularea produşilor de degradare ai substanţei active din Flavamed comprimate efervescente;

- Dacă aveţi o boală rară a bronhiilor cu secreţie crescută de mucus (de exemplu: sindromul cililor imobili). În acest caz, mucusul nu poate fi eliminat din plămâni. În acest caz, luaţi Flavamed comprimate efervescente doar sub supravegherea unui medic;

- Dacă aţi avut ulcer, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru modul de administrare al Flavamed 60 mg comprimate efervescente, deoarece mucoliticele pot distruge bariera mucoasă gastrică. Întrebaţi medicul înainte de a lua Flavamed 60 mg comprimate efervescente.

Copii


Siguranţa şi eficacitatea Flavamed comprimate efervescente nu a fost stabilită la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Utilizarea altor medicamente


Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavostră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente.

Medicamente împotriva tusei (antitusive)


În timp ce luaţi Flavamed comprimate efervescente, nu trebuie să luaţi medicamente care inhibă reflexul de tuse (aşa numitele antitusive). Reflexul de tuse este important pentru eliminarea prin tuse a mucusului fluidizat, astfel îndepărtându-se din plămâni.

Sarcina şi alăptarea


Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament dacă sunteți însărcinată sau planificați să aveți un copil. Nu luaţi Flavamed comprimate efervescente în timpul sarcinii şi alăptării decât la recomandarea strictă a medicului dumneavoastră!

În prezent, nu există experienţă adecvată la om privind administrarea în timpul sarcinii şi alăptării. Totuşi, la animale s-a observat că substanţa activă din Flavamed comprimate efervescente trece în lapte. Studiile pe animale nu au indicat efecte nocive asupra fertilității.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor


Flavamed comprimate efervescente are o influenţă neglijabilă sau nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Flavamed comprimate efervescente

Acest medicament conţine lactoză (zaharuri din lapte) şi sorbitol (îndulcitor). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament Fiecare comprimat efervescent conţine sorbitol 5,5 mmol (126,5 mg) sodiu. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu dietă controlată de sodiu.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI Flavamed comprimate efervescente

Luaţi întotdeauna Flavamed comprimate efervescente exact aşa cum este prezentat în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Următoarele indicaţii sunt valabile cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră v-a prescris altă schemă de administrare a Flavamed comprimate efervescente. Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de utilizare, deoarece, în caz contrar, Flavamed comprimate efervescente nu îşi poate face efectul pe deplin!

Doza recomandată este de:


Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi

Doza unica: în primele 2-3 zile, 1/2 comprimat efervescent de 3 ori pe zi (echivalent la 30 mg clorhidrat de ambroxol de 3 ori pe zi) apoi 1/2 comprimat efervescent de 2 ori pe zi (echivalent la 30 mg clorhidrat de ambroxol de 2 ori pe zi ).

Doza maxima zilnica:1 ½ comprimat efervescent (echivalent la 90 mg clorhidrat de ambroxol)

Menţiune: La adulţi, doza zilnică poate fi crescută la 1 comprimat efervescent de două ori pe zi.

Mod de administrare


Comprimatele efervescente se dizolvă într-un pahar cu apă şi soluţia se bea după mesele principale. Comprimatul efervescent poate fi divizat în părţi egale.

Durata utilizării


Flavamed comprimate efervescente nu trebuie luat mai mult de 4-5 zile fără recomandarea medicului.

Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după 4-5 zile sau chiar se agravează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului!

Vă rugăm să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă aveţi impresia că efectul Flavamed comprimate efervescente este prea puternic sau prea slab.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Flavamed comprimate efervescente


Până în prezent nu au fost observate semne grave de intoxicaţie. Adresaţi-vă medicului. De regulă, nu sunt necesare măsuri imediate cum ar fi provocarea vărsăturilor şi spălături stomacale, acestea fiind de luat în considerare doar după doze foarte mari. Se recomandă tratarea simptomelor de supradozaj apărute.

Dacă uitaţi să luaţi Flavamed comprimate efervescente sau aţi luat prea puţin, nu faceţi decât să luaţi medicamentul conform schemei recomandate, data următoare când trebuie să luaţi doza. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE


Ca toate medicamentele, Flavamed comprimate efervescente poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse


Frecvente (afectează 1 până la 10 din 100 pacienţi trataţi ):

Greaţă, dureri de stomac, amorțeli ale gurii și gâtului (hipoestezie).

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 din 1000 pacienţi trataţi):

Vărsături, xerostomie, diaree, dispepsie, durere abdominală, febră.

Rare (afectează 1 până la 10 din 10000 pacienţi trataţi):

Erupții cutanate, urticarie.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi trataţi):

Afecţiuni severe la nivelul pielii , cum sunt sindromul Lyell şi sindromul StevensJohnson (vezi pct. 2 „Aveţi grijă deosebită când luaţi Flavamed comprimate efervescente “)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): Reacţii alergice severe (anafilactice) mergând până la şoc, umflarea feţei (edem), reacţii de hipersensibilitate cum sunt erupţie trecătoare pe piele, uscăciune în gât.

Măsuri


Dacă observaţi că prezentaţi una sau mai multe dintre reacţiile adverse de mai sus adresațivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ Flavamed comprimate efervescente


A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu luaţi Flavamed comprimate efervescente după data de expirare "EXP" înscrisă pe blister şi cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C. Păstraţi tubul bine închis pentru a proteja conţinutul de umiditate.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI INFORMAŢII SUPLIMENTARE


Ce conţine Flavamed comprimate efervescente


Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol.

Un comprimat efervescent conţine 60 mg clorhidrat de ambroxol.

Celelalte componente sunt:

Acid citric anhidru

Hidrogen carbonat de sodiu

Carbonat de sodiu anhidru

Zaharină sodică

Ciclamat de sodiu

Clorură de sodiu

Citrat de sodiu

Lactoză anhidră

Manitol

Sorbitol

Aromă de cireşe “ALH”,

Cod 801

Simeticonă

Cum arată Flavamed comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului


Comprimate de culoare albă, rotunde, cu suprafaţa netedă, cu incizie pe una din suprafeţe. Comprimatul efervescent poate fi divizat în părţi egale.

Flavamed comprimate efervescente este furnizat în ambalaje a cîte 10 comprimate efervescente.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare


Berlin-Chemie AG (Menarini Group)

Glienicker Weg 125

D-12489 Berlin, Germania

Fabricantul:


Hermes Arzneimittel GmbH

Hans-Urmiller-Ring 52

82515 Wolfratshausen


Germania

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 17
Cod produs: 58331
Top sezon
Preț produs în pct: 971
Cod produs: 62178
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 84
Cod produs: 64200
Top sezon
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 55265
Oferte Speciale
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 202
Cod produs: 64352
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 618
Cod produs: 46542
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.