Amitriptilina 25mg comp. N50 (GNTLS)

Cod produs: 17148
Divizarea: 50
Doza concentratia: 25
Forma: comp. film.
Producator: GNTLS SA, Uzina experimentala
Tara: Ucraina
Stoc: minim
eliberat doar cu rețetă!
28 42 lei
(-5%)
27 02 lei
Beneficii:
2 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

AMITRIPTILIN 25 mg comprimate filmate

Amitriptilină

1. Ce este Amitriptilin şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este destinat tratamentului depresiei (stare de tristețe patologică și disperare). Avantajul acestui medicament este eficacitatea fiabilă și în formele grave de depresie, și acțiunea calmantă în stările de neliniște anxioasă.

Acesta este utilizat, de asemenea, în tratamentul complex pe termen lung al durerii.

Amitriptilin este utilizat pentru tratarea diverselor tipuri de depresie, stări anxioase (neliniște) provocate de leziuni cerebrale, incontinență urinară (enurezis), colon iritabil, stare de tensiune premenstruală, lipsa poftei de mîncare (anorexie) nervoasă și devecții involuntare.

Este de asemenea utilizat în tratamentul durerilor cronice, în asociere cu alte analgezice.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Amitriptilin

Nu utilizați Amitriptilin

- Dacă sunteți hipersensibil (alergic) la Amitriptilin sau la oricare dintre componentele acestui medicament (vezi pct. 6);

- Hipersensibilitate la amitriptilină sau la orice component al preparatului.

- Aveţi bătăi neregulate ale cordului sau alte probleme cu inima;

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Amitriptilin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă:

- aveţi bătăi neregulate ale cordului sau alte probleme cu inima (cardiopatie ischemică, insuficienţă cardiacă).

Nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu amitriptilină!

În timpul tratamentului cu amitriptilină, trebuie să efectuaţi la intervale regulate de timp diferite examinări (verificarea tensiunii arteriale, examen ECG, hemoleucogramă, analize ale funcţiei ficatului).

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate

Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere.

Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea acestor lor se instalează în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni, câteodată şi mai mult.

Puteţi fi mai predispus la apariţia unor astfel de idei dacă:

- aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare;

- sunteţi un adult tânăr. Informaţiile din studiile clinice au arătat o creştere a riscului de comportament suicidar la adulţii cu vârsta sub 25 de ani, care au o afecţiune psihică şi sunt trataţi cu un antidepresiv.

În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi fără întârziere la spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că aveţi o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect.

Puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă suspectează că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă se îngrijorează cu privire la modificări apărute în comportamentul dumneavoastră.

Preparatul conţine zahăr. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Preparatul conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Amitriptilin împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau

s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

-Acest medicament nu trebuie utilizat concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază (medicamente utilizate în tratamentul depresiilor) şi nu trebuie administrat în intervalul de 14 zile dinainte de începerea administrării acestora şi nici în decurs de 14 zile de la încheierea tratamentului cu inhibitori de monoaminoxidază.

-Medicamentele care determină deprimarea sistemului nervos central (somnifere, tranchilizante, medicamente împotriva alergiilor), inclusive alcoolul etilic, cresc efectul amitriptilinei.

- Amitriptilina poate diminua eficacitatea medicamentelor utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale sau pentru tratarea epilepsiei.

- Asocierea amitriptilinei cu medicamente care cresc nivelul serotoninei (de exemplu antidepresive de tip inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) sau inhibitori ai recaptării serotoninei/noradrenalinei (SNRI), litiu, triptani (utilizaţi în tratamentul migrenei), tramadol (utilizat în ameliorareadurerii),

linezolid (utilizat în tratamentul infecţiilor bacteriene), L-triptofan şi preparate care conţin sunătoare (St. John's Wort –Hypericum perforatum)) poate provoca o afecţiune severă numită sindrom serotoninergic.

- Amitriptilina poate creşte acţiunea anumitor antiaritmice (medicamente pentru inimă).

- Metilfenidatul (utilizat pentru tratarea tulburărilor hiperkinetice la copii) poate creşte efectul acestui medicament.

Utilizarea Amitriptilin cu alimente și băuturi

Amitriptilina se administrează oral.

Comprimatele se înghit întregi fără ale mesteca, cu o cantitate suficientă de apă.

Nu consumați băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu amitriptilină!

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate afecta capacitatea de a efectua activități care necesită o atenție sporită, vigilență,coordonare motorie și capacitate de luare rapidă a deciziei.

3. Cum să utilizaţi Amitriptilin

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Dozele de medicament și intervalul dintre doze sunt stabilite întotdeauna de către medic și trebuie respectate cu strictețe.

Depresie (stare de tristețe patologică și disperare)

Este necesar ca tratamentul să se iniţieze în doze mici, cu creşterea treptată a dozei şi monitorizarea minuţioasă continuă a efectului clinic şi toleranţei preparatului. Dozele mai mari de 150 mg pe zi (până la 225 mg pe zi, în unele cazuri – până la 300 mg pe zi) se vor administra în condiţii de staţionar.

Adulţi: iniţial se administrează 25 mg de 3 ori pe zi cu creşterea treptată, la necesitate cu 25 mg la fiecare a doua zi până de 150 mg pe zi (în unele cazuri – până la 225-300 mg pe zi în condiţii de staţionar).

Doza de întreţinere corespunde cu doza terapeutică optimă.

Pacienţi cu vârsta peste 65 ani: iniţial - 10 mg de 3 ori pe zi cu creşterea treptată a dozelor, la necesitate, fiecare a doua zi până la 100-150 mg pe zi. Doza suplimentară a preparatului se administrează, de obicei, seara.

Doza de întreţinere corespunde cu doza terapeutică optimă.

Durata tratamentului

Antidepresiv (efectul de înlăturare a tristeții patologice și disperarea) se dezvoltă timp de 2-4 săptămâni. Tratamentul cu antidepresive (medicamente cu efect de înlăturare a tristeții patologice și disperarea) poartă un caracter simptomatic, de aceea el trebuie să dureze o anumită perioadă de timp, de obicei până la 6 luni, cu scop de profilaxie a recurenţelor după însănătoşire. Pacienţilor cu (stare de tristețe patologică și disperare majore) depresie unipolară terapia de menţinere poate fi necesară pe parcursul a câţiva ani pentru a evita recurenţe noi.

Sindrom algic (dureros) cronic (de lungă durată)

Adulţi: iniţial 25 mg seara înainte de culcare. Doza se creşte treptat, luând în consideraţie eficacitatea tratamentului. Doza nictemerală maximă – 100 mg seara.

Pacienţii vârstnici trebuie să iniţieze tratamentul cu circa jumătate din doza recomandată.

Enurezis (incontinență urinară noaptea) nocturn

Copii cu vârsta până la 7-12 ani – 25 mg; copii cu vârsta peste 12 ani – 50 mg cu 0,5-1 oră înainte de somn.

Durata terapiei – cel mult 3 luni.

Afectarea funcţiei renale

Pacienţilor cu reducerea funcţiei renale amitriptilina poate fi administrată în doze uzuale.

Afectarea funcţiei hepatice

Se recomandă ajustarea atentă a dozei şi, dacă este posibil, determinarea concentraţiei plasmatice a preparatului.

Mod de administrare

Creşterea dozei, de regulă, se efectuează pe contul administrării preparatului seara sau înainte de somn. În terapia de întreţinere doza nictemerală se va administra o dată pe zi, seara, înainte de somn. Comprimatele se înghit, cu o cantitate suficientă de apă.

Întreruperea tratamentului

Întreruperea tratamentului se recomandă de efectuat timp de câteva săptămâni, cu reducerea treptată a dozei preparatului.

Dacă aţi utilizat mai mult Amitriptilin decât trebuie

Supradozajul se manifestă prin excitare, neliniște, uscăciunea gurii, dilatarea pupilelor, accelerarea bătăilor inimii, incapacitate de a uruna; în cazuri grave prin pierderea conștiinței, crampe, scăderea tensiunii arteriale, deprimarea respirației și tulburări ale ctivității inimii și poate duce la deces.

În caz de supradozaj sau de ingestie accidentală a medicamentutlui de către un copil, adresați-vă imediat unui medic!

Dacă uitaţi să luaţi Amitriptilin

Dacă realizați că aţi uitat să luaţi o doză de Amitriptilin, așteptați și luați doza obișnuită la ora obișnuită. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să luați Amitriptilin

Nu trebuie să încetați brusc tratamentul cu acest medicament.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Amitriptilin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aceste reacții adverse pot apărea cu anumite fregvențe, care sunt definite după cum urmează:

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 persoane):

- creşterea masei corporale;

- somnolenţă, tremor, vertij, dureri de cap;

- tulburări de acomodaţie;

- mișcare anormală, puternică, rapidă sau neregulată a inimi (palpitaţii), accelerare bătăilor inimii (tahicardie);

- scadere brusca a tensiunii arteriale (hipotensiune ortostatică);

- senzație de uscare a gurii (xerostomie), constipaţie, greaţă;

- mărirea secreției a glandelor sudoripare.

Reacţii adverse frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 persoane):

- confuzie mintală,

- tulburări ale potenției, scăderea interesului sexual (libido-ului);

- tulburări de atenţie, alterare a simțului gustativ, senzație de furnicătură, amorțeală, înțepătură (parestezie), tulburare a coordonării mișcărilor voluntare (ataxie);

- mărire a diametrului pupilei;

- tulburări ale ritmului inimii;

- oboseală.

Reacţii adverse mai puțin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 1000 persoane):

- hipomanie, boală mintală (manie), stare de neliniște, insomnie, coşmaruri;

- spasm;

- mărirea tensiunei intraoculare;

- zgomote în urechi;

- tensiune arterială mărită;

- diaree, vomă, edem al limbii;

- erupţii cutanate, urticarie, edem facial;

- imposibilitatea de a urina (retenţie urinară).

Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi):

- scădere sau diminuare a imunității (mielosupresie), reducerea sau de dispariția granulocitelor din sânge (agranulocitoză), scădere patologică a numărului globulelor albe din sânge, creștere excesivă a numărului de granulații eozinofile din sânge, scădere anormală a numărului de trombocite din sânge;

- scăderea masei corporale, lipsa poftei de mâncare;

- tulburare a conștiinței (la vârstnici), vedenii (halucinaţii) (la bolnavii cu schizofrenie);

- tulburare în activitatea inimii (aritmie);

- mărirea în volum al glandei salivare, ocluzia intestinala consecutiva unei paralizii trecatoare a intestinului subtire (ileus paralitic);

- boală a ficatului și a veziculei biliare;

- cădere prematură a părului, reacţii de fotosensibilitate;

- dezvoltarea exagerată a mamelelor la bărbat (ginecomastie);

- stare febrilă cauzată de o infecție (pirexie).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Amitriptilin

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C.

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor!

Nu utilizaţi Amitriptilin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediulu.

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Amitriptilin

1 comprimat filmat conține:

- Substanța activă este amitriptilină 25,0 mg;

- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, zahăr, amidon de porumb, gelatină, talc, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de calciu, carbonat de magneziu, dioxid de titan (E171), ruberozum, ulei mineral, ceară de albine.

Cum arată Amitriptilin și conținutul ambalajului:

Cum arată

Comprimate filmate de culoare roz-deschisă. În secţiune transversală se evidenţiază două straturi, stratul intern – de culoare uşor gălbuie.

Ambalaj

Câte 10 comprimate filmate în blister.

Câte 5 blistere în ambalaj.

Deţinătorul certificatuil de înregistrare

Uzina experimentală GNŢLS SRL,

or. Harkov, str. Vorobiov, 8.

Ucraina.

Fabricantul

Uzina experimentală GNŢLS SRL,

or. Harkov, str. Vorobiov, 8.

Ucraina.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Cod produs: 12771
Top sezon
Preț produs în pct: 154
Cod produs: 46171
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 599
Cod produs: 42221
Promoție
Preț produs în pct: 268
Cod produs: 61833
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 1072
Cod produs: 64034
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 460
Cod produs: 61839
Top sezon
Preț produs în pct: 135
Cod produs: 61896
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.