Maxidex ung. oft. 0,1% 3,5 g N1

Cod produs: 21383
Divizarea: 1
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1
Doza concentratia: 1
Forma: ung. oft.
Producator: Alcon-Couvreur NV, SA
Tara: Belgia
Stoc: suficient
73 62 lei
(-8%)
67 56 lei
Beneficii:
6 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

MAXIDEX 1 mg/g unguent oftalmic

Dexametazonă

1. Ce este MAXIDEX şi pentru ce se utilizează

MAXIDEX este un medicament care conţine dexametazonă, un glucocorticoid. Glucocorticoizii contribuie la diminuarea inflamațiilor și reacțiilor alergice, inclusiv la nivel ocular.

MAXIDEX este utilizat în:

- tratarea reacțiilor inflamatorii și alergice, cu localizare pe suprafața ochiului (conjunctiva, corneea) și ale părții frontale a ochiului (segmentul anterior);

- toate cazurile ce necesită tratament cu antiinflamatoare steroidiene: leziuni corneene produse de substanțe chimice, radiații sau arsuri termice sau răni penetrante produse de corpuri străine.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi MAXIDEX

- Dacă sunteţi alergic la dexametazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- Dacă aveți sau credeți că aveți:

·         infecție bacteriană oculară netratată;

·         keratită indusă de Herpes simplex, afectare a corneei și conjunctivei produsă de virusul vaccinia, varicelă sau orice alte infecții virale ale ochiului;

·         afecțiuni fungice ale ochiului;

·         infecții oculare parazitare netratate;

·         tuberculoză oculară.

Atenţionări şi precauţii

Înainte de a utiliza MAXIDEX adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Utilizaţi MAXIDEX unguent oftalmic doar pentru administrare oculară.

Dacă utilizaţi MAXIDEX unguent oftalmic pe perioadă îndelungată, există riscul:

- de creștere a presiunii intraoculare. Pe durata tratamentului cu Maxidex se recomandă

verificarea regulată a presiunii intraoculare. Discutați cu medicul dumneavoastră. Acest lucru este important mai ales la copii şi adolescenţi, deoarece riscul de hipertensiune oculară indusă de corticosteroizi poate fi mai mare la copii şi poate să apară mai devreme decât răspunsul adulţilor la corticosteroizi. Utilizarea MAXIDEX la pacienţii copii şi adolescenţi nu este aprobată. Riscul de hipertensiune oculară indusă de corticosteroizi și/sau de formare a cataractei este mai mare la pacienții predispuși (de ex. diabetici);

- de apariție a cataractei. Mergeți regulat la medicul dumneavoastră în cazul în care utilizați MAXIDEX pe termen lung.

·         Contactați imediat medicul dumneavoastră dacă simptomele se înrăutățesc sau reapar brusc. Utilizarea acestui produs vă poate face susceptibil la apariția infecțiilor oculare.

·         După tratamentul intensiv sau terapia continuă timp îndelungat la pacienții predispuși, inclusiv copii și adolescenți și pacienți tratați pentru infecția HIV/SIDA cu ritonavir și cobicistat, pot apărea sindromul Cushing și/sau supresia corticosuprarenalelor. În asemenea caz tratamentul nu trebuie întrerupt brusc, dar prin reducerea progresivă a dozei.

·         Dacă aveți o infecție, medicul dumneavoastră vă va prescrie un alt medicament pentru tratarea infecției.

·         În cazul existenţei unei ulceraţii corneene persistente, se va avea în vedere posibilitatea existenței unei infecții corneene fungice. În cazul în care apare o infecţie fungică, utilizarea corticosteroizilor trebuie întreruptă.

·         Steroizii administrați la nivelul ochilor pot întârzia procesul de vindecare a leziunilor oculare. AINS (antiinflamatoarele nesteroidiene) administrate topic au de asemenea ca efect încetinirea sau întârzierea procesului de vindecare. Utilizarea concomitentă a AINS administrate topic și a steroizilor administrați topic poate crește riscul de probleme la vindecare.

·         Dacă aveți o afecțiune care produce subțierea țesuturilor oculare, adresați-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

MAXIDEX împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi AINS administrate topic. Utilizarea concomitentă a steroizilor administraţi topic şi a AINS administrate topic poate favoriza problemele de vindecare a leziunilor corneene.

Inhibitorii CYP3A4, inclusiv ritonavir și cobicistat, utilizați pentru tratamentul infecției cu HIV/SIDA, pot crește expunerea sistemică, având ca rezultat un risc crescut de apariție a supresiei corticosuprarenalelor/sindrom Cushing.

Sarcina alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

MAXIDEX nu este recomandat în timpul sarcinii.

La necesitatea utilizării MAXIDEX de către femeile care alăptează, medicul trebuie să ia o decizie fie privind întreruperea alăptării la sân sau întreruperea/abținerea de la tratament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Înceţoşarea trecătoare a vederii sau alte tulburări de vedere pot afecta capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă după instilare apare înceţoşarea vederii, trebuie să aşteptați până când acuitatea vizuală revine la normal înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

MAXIDEX unguent oftalmic conţine parahidroxibenzoat de metil şi parahidroxibenzoat de propil.

Aceşti excipienţi pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Cum să utilizaţi MAXIDEX

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

MAXIDEX trebuie administrat doar pe cale oftalmică.

Cum trebuie administrat Maxidex

- Luaţi tubul de MAXIDEX şi o oglindă.

- Spălaţi-vă pe mâini.

- Deşurubaţi capacul tubului.

- Ţineţi tubul cu vârful în jos, între degetul mare şi cel mijlociu.

- Trageţi în jos, cu degetul, pleoapa inferioară până când se formează un ,,buzunăraş” între pleoapă şi ochi. Unguentul va fi administrat acolo.

- Apropiaţi tubul de ochi. Dacă vă este de ajutor, utilizaţi oglinda pentru orientare.

- Nu atingeţi cu vârful tubului ochiul sau pleoapa, zonele înconjurătoare sau alte suprafeţe. Unguentul se poate contamina.

- Apăsaţi uşor baza tubului cu degetul arătător până când este eliberată doar o mică cantitate de unguent MAXIDEX.

- După ce aţi utilizat MAXIDEX, lăsaţi liberă pleoapa şi închideţi ochiul.

- Dacă vă administraţi unguentul în ambii ochi, repetaţi etapele descrise anterior pentru celălalt ochi.

- Reînşurubaţi capacul tubului imediat după utilizare.

- Utilizaţi doar un singur tub.

Este recomandat să vă aplicaţi o cantitate mică de unguent în sacul conjunctival de maxim 4 ori pe zi. Dacă se observă o îmbunătăţire a stării dumneavoastră de sănătate dozele pot fi reduse treptat la o administrare pe zi timp de mai multe zile.

Dacă se utilizează mai mult de 1 produs oftalmic concomitent, medicamentele trebuie administrate la intervale de cel puțin 5 minute. Unguentele trebuie administrate ultimele.

Copii: nu există studii privind siguranţa şi eficacitatea administrării produsului la copii.

Vârstnici: nu sunt necesare precauţii speciale.

Pacienți cu insuficiență hepatică și renală: siguranța și eficacitatea medicamentului la pacienți cu insuficiență hepatică sau renală nu au fost stabilite.

Dacă aţi utilizat mai mult MAXIDEX unguent oftalmic decât ar fi trebuit

În acest caz, clătiţi-vă ochii cu apă călduţă. Nu administrați alte unguente, ci continuați cu doza următoare, conform schemei de tratament.

Dacă aţi uitat să utilizaţi MAXIDEX unguent oftalmic

Continuați cu doza următoare conform schemei de tratament. Dacă este momentul administrării următoare, nu administraţi şi doza uitată, ci continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă utilizaţi alte medicamente administrate pe cale oftalmică, trebuie să lăsaţi un interval de minim 5 minute între administrări. Unguentele oftalmice vor fi ultimele administrate.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, MAXIDEX poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raportate în urma utilizării Maxidex:

Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- Reacții oculare: disconfort ocular.

Reacții adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

- Reacții oculare: inflamarea suprafeței ochiului, ochi uscați, pată pe cornee, sensibilitate la lumină, vedere încețoșată, senzații anormale în ochi, lăcrimare excesivă, formarea de cruste pe gene, mâncărime oculară, iritație sau roșeață oculară.

-Reacții generale: modificarea senzațiilor gustative.

Reacții adverse suplimentare raportate după punerea pe piață, însă cu frecvență necunoscută:

- Reacții oculare: glaucom, keratită ulcerativă, creșterea presiunii intraoculare, afectarea câmpului vizual, leziuni ale corneei, căderea pleoapei, durere oculară, mărirea pupilei.

- Reacții generale: alergie, amețeală, durere de cap.

- Stări determinate de absorbția medicamentului în sânge (sindrom Cushing, insuficiența corticosuprarenalelor).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează MAXIDEX

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperaturi peste 25 °C.

A nu se păstra la frigider.

A nu se congela

Păstraţi tubul bine închis.

A nu se utiliza după 28 zile de la prima deschidere a tubului.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi tub după Exp:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine MAXIDEX

Substanţa activă este dexametazona.

Celelalte componente sunt: p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de propil (E216), lanolină lichidă anhidră, vaselină albă.

Cum arată MAXIDEX şi conţinutul ambalajului

MAXIDEX se prezintă sub forma unui unguent omogen incolor, de culoare albă sau aproape albă până la galben-pal.

MAXIDEX este furnizat într-un tub din aluminiu cu lac interior protector epoxi-fenolic şi capac din polipropilenă cu filet. Cutia conţine 1 tub a 3,5 g unguent.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Novartis Pharma AG

Lichtstrasse 35

4056 Basel

Elveţia

Fabricanții

S.A. Alcon-Couvreur N.V.

Rijksweg 14

B-2870 Puurs Belgia

sau

Alcon Cusí, S.A.

Camil Fabra 58

08320 El Masnou

Barcelona

Spania

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 1192
Cod produs: 39825
Top sezon
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 64314
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 472
Cod produs: 61709
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61836
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 618
Cod produs: 46542
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.