Ceai Hypericum Echinacea 1,8g N20

Cod produs: 63027
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: pliculețe
Stoc: suficient
55 93 lei
(-17%)
46 42 lei
sau 186 de puncte de loialitate
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Ceai Hypericum Echinacea 1,8g N20

Ceaiul de Echinacea este recunoscut pentru proprietățile sale de „întărire” a sistemului imunitar și de combatere a virușilor care provoacă răceala comună. Aceasta este recomandată în reducerea riscului de a răci, scăderea timpului de refacere și ameliorarea simptomelor răcelii.

Ceai Echinacea doze – Susține buna funcționare a sistemului imunitar și digestiv

Caracteristici generale Ceai Echinacea doze:

Ceaiul de Echinacea este deosebit de util în menținerea sănătății sistemului imunitar. Menținerea echilibrului sistemului imunitar este un demers cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota g astrică și intestinală, cu efecte a supra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Vedem, astfel, că echilibrul sistemului nostru imunitar poate fi ușor perturbat de diverși factori ai stilului de viață modern. Acest lucru explică incidența tot mai crescută a problemelor de sănătate ce au la bază un sistem imunitar slăbit, sau, din contră, unul hiperactiv ce generează reacții autoimune. În acest context, devine evidentă nevoia unei atenții sporite pe care fiecare dintre noi ar trebui să o acorde menținerii sănătății sistemului imunitar.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect imunomodulator, antiinflamator și antiseptic, precum infuzia de Echinacea, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a sistemului imunitar și de a combate factorii cu impact negativ asupra acestuia. Mai mult, produsele pe bază de Echinacea pot contribui la eliminarea toxinelor prin transpirație și pe cale urinară, și susțin desfășurarea normală a proceselor de diviziune celulară. Folosită extern, Echinacea are proprietăți antibacteriene, antiacneice, antifungice, calmante, cicatrizante și analgezice.

Ingrediente Ceai Echinacea doze:

Partea aeriană Echinacea-palidă (Echinacea pallida).

Detalii Ceai Echinacea doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Echinacea, au fost folosite plante nemodificate genetic, neiradiate și netratate cu pesticide sau îngrășăminte chimice. Astfel, rădăcinile de Echinacea au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice.

Ceaiul de Echinacea este recunoscut pentru proprietățile sale de „întărire” a sistemului imunitar și de combatere a virușilor care provoacă răceala comună. Aceasta este recomandată în reducerea riscului de a răci, scăderea timpului de refacere și ameliorarea simptomelor răcelii. În plus, compușii activi (de ex.: fenilpropanoide, din care glicozide ale acidului cafeic – echinacozide, verbascozide, cafeoilechinacozide; esteri ai acidului cafeic cu acidul chinic – acidul clorogenic și izoclorogenic; esteri ai acidului cafeic cu acidul tartaric – acidul caftaric, acidul cicoric; polizaharide, glicoproteine, flavonoide – quercetina, campferol, isorhamnetină și glicozidele acestora; betaină, acizi grași, zaharuri simple, fitosteroli, vanilină, u leiuri volatile d in care a lchene – p oliene, a lchine – p oliacetilene, cetoalchene, cetoalchenine – cetopoliacetilene) din rădăcinile și părțile aeriene ale plantelor de Echinacea contribuie și la: susținerea proceselor de diviziune celulară normală, reducere glicemiei, menținerea sănătății tractului urinar și eliminarea toxinelor din corp pe cale renală și prin transpirație, creșterea secreției de urină și eliminarea retenției de apă din țesuturi, combaterea stresului oxidativ și limitarea proceselor inflamatorii din organism. Astfel, printre virtuțile ceaiului de Echinacea se numără acțiunea: imunomodulatoare, antivirală, antibacteriană, antifungică, antioxidantă, antiinflamatoare, analgezică, hipoglicemiantă, citotoxică, sudorifică, depurativă ș i diuretică. Folosit extern, Ceaiul d e Echinacea are o acțiune: antiseptică, antifungică, antioxidantă, antiacneică, cicatrizantă, antiinflamatoare, analgezică și regenerantă.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Echinacea doze:

Echinacea-palidă (Echinacea pallida), este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și Floarea- soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Aceasta poate să ajungă la înălțimi de peste jumătate de metru (75-90 cm), fiind prevăzută cu o rădăcină pivotantă care pătrunde în adâncime. Florile sale sunt mai deschise la culoare față de specia înrudită E. purpurea, având polen alb, acesta fiind și m otivul denumirii s ale de „palidă”. De o bicei, n umele de Echinacea este folosit interșanjabil pentru oricare dintre cele 3 specii înrudite: E. angustifolia, E. pallida și E. purpurea. Toate cele trei specii au întrebuințări fitoterapeutice, fiind utilizate fie pentru rădăcinile și rizomii lor, fie pentru flori (în special în cazul E. purpurea). Echinacea înflorește în lunile de primăvară-vară (mai-iulie), moment în care se recomandă și recoltarea părților sale aeriene. Specia este originară din America de Nord, mai exact zona centrală a Statelor Unite ale Americii, însă este cultivată și în Canada și în regiuni din Europa (printre care și în România). Datorită culorii plăcute a florilor, planta este deseori cultivată și în scop decorativ în grădini, nu doar pentru uz medicinal. Echinacea este una dintre cele mai cunoscute și studiate plante medicinale. Deși există mai multe specii înrudite de Echinaceea, în prezent sunt folosite în scop terapeutic doar cele trei amintite mai sus. Acestea au proprietăți și întrebuințări similare, cu mențiunea că în cazul purpurea se folosesc și rădăcinile și părțile aeriene, pe când în cazul celorlalte două este mult mai comună utilizarea rădăcinilor. De asemenea, există și niște mici diferențe în ceea ce privește compușii activi din cele 3 specii, cu cele mai notabile caracteristici fiind: lipsa aproape totală a alkamidelor în cazul E. pallida, prezența acidului cicoric doar la E. purpurea, prezența cinarinei majoritar la E. angustifolia și întâlnirea unor tipuri de poliacetilene distincte la E. Pallida.

Cu toate acestea, principalele proprietăți fitoterapeutice ale celor 3 specii sunt aceleași, oamenii de știință considerând că echinacozidele și derivații acidului cafeic sunt compușii responsabili pentru majoritatea efectelor sanogene ale plantelor de Echinacea. Astfel, rădăcinile, rizomii și părțile aeriene de Echinacea sunt prelucrate și preparate sub numeroase forme, cele mai uzuale fiind: infuzii, tincturi, sucuri proaspete (doar părțile aeriene), siropuri, capsule sau comprimate, pentru administrarea internă. Consumul acestora este recomandat în special pentru susținerea imunității, creșterea rezistenței față de viroze, ameliorarea simptomelor asociate răcelii și guturaiului și reducerea timpului de recuperare după astfel de episoade. În plus, medicina tradițională recomandă consumul de produse pe bază de Echinacea și pentru reducerea glicemiei, atenuarea efectelor secundare ale radioterapiei, menținerea unei diviziuni celulare normale și distrugerea celulelor ce prezintă erori (efect citotoxic), menținerea sănătății sistemului respirator superior și a tractului urinar, eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară și prin transpirație (acțiune sudorifică) și reducerea statusului inflamator din organism.

Folosite extern produsele pe bază de Echinacea sunt preparate, cel mai adesea, sub formă de: comprese, cataplasme, băi locale sau unguente. Acestea sunt indicate în special pentru combaterea acneei, a dermatozelor, a inflamațiilor și pentru calmarea durerilor articulare. Produsele pe bază de plantă proaspătă sunt utile și pentru efectul regenerant și antioxidant asupra pielii.

Mod de utilizare Ceai Echinacea doze:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculețe de plantă la 300 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat acoperită timp de 10 minute și se beau 2-3 căni de ceai pe zi, între mese. Se poate îndulci cu miere de albine. Dacă se dorește folosirea ceaiului pe perioade îndelungate, se vor efectua pauze de câte 30 de zile pentru fiecare 8 săptămâni de consum neîntrerupt.

Extern: decoct din 2 lingurițe de plantă la 300 ml apă clocotită. Se fierbe 5 minute, se strecoară și se folosește pentru: menținerea sănătății cavității bucale, a pielii și a scalpului. Decoctul poate fi utilizat pentru clătiri ale gurii/gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, băi de șezut ș.a.m.d.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Tinctura și capsulele de Echinacea!

Se poate asocia cu succes și cu: Imunobor D3 1.000 U.I. (capsule), Hyper-Grip (capsule), Hyper Antiviral (capsule), Ceaiul Antigripal și Tinctura Antigripală, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Naturasp (capsule), Ceaiul Antibronșitic și Tinctura Antibronșitică, Hyper-Bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Antialergic (capsule, ceai, tinctură), Vitacan Forte (capsule), Antifumat (capsule), Siropul contra Tusei (cu sau fără zahăr), Siropul de Ridiche neagră cu Propolis, Siropul de Brad cu Propolis, și cu Sirop de Pătlagină Uleiul esențial de Eucalipt, Busuioc sau Cimbrișor, Oțetul antigripal. Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Balsamul Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Crema cicatrizantă, Crema Hyper-reum, Uleiul esențial de Tea-tree, Gelul de duș cu Bicarbonat, Hyper Hygienic Gel și Uleiurile pentru Inhalații și Aromaterapie I și II.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 de pliculețe

Greutate netă:

℮ 36 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru boli progresive sistemice – TBC, SIDA, leucemie, colagenaze, insuficiență hepatică sau renală severă, probleme de coagulare a sângelui, glicemie sau tensiune arterială scăzute, afecțiuni autoimune) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 186
Cod produs: 63032
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 62731
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 202
Cod produs: 64367
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 153
Cod produs: 46030
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.