Algopet comp.film. 100mg N15

Cod produs: 63329
Divizarea: 15
Doza concentratia: 100
Forma: comp. film.
Producator: Ilko Ilac San ve Tic. A. S.
Tara: Turcia
Stoc: suficient
36 78 lei
(-8%)
33 97 lei
Beneficii:
3 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Algopet 100 mg comprimate filmate

Flurbiprofenum

1.Ce este Algopet şi pentru ce se utilizează

Algopet aparţine grupului de medicamente numit anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS).

El poate fi utilizat pentru ameliorarea durerilor şi inflamaţiilor în următoarele maladii:

- Osteoartrita (o afecţiune a ţesutului osos, care se observă mai ales la persoanele în vârstă, în care apar dureri şi rigiditate ale articulaţiilor)

- Boala reumatoidă (inflamaţie a articulaţiilor şi a ţesuturile adiacente)

- Spondilita anchilozantă (afectarea articulaţiilor intervertebrale)

- Inflamaţia articulaţiilor, sindromul “umărului congelat”, bursita (inflamaţia bursei articulare), tendinita (inflamaţia tendoanelor), tenosinovita (inflamaţia tecii tendoanelor)

- Dureri de spate, entorse, luxaţii.

Pentru efectul său analgezic flurbiprofen este indicat şi în ameliorarea durerilor uşoare până la moderate, cum ar fi: durerea de dinţi, durerile postoperatorii, dismenorea şi migrena.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Algopet

Nu trebuie să administraţi Algopet dacă:

- Sunteţi alergic la oricare dintre componentele acestui medicament.

- Suferiţi de astm bronşic, urticărie sau aţi avut vreodată o reacţie alergică după administrarea flurbiprofenului, ibuprofenului acidului acetilsalicilic sau altor anti-inflamatoare.

- Suferiţi de ulcer peptic (ulcer la nivelul stomacului sau duodenului), colită ulceroasă, boala Crohn sau hemoragii la nivelul stomacului, sau aţi avut în trecut două sau mai mult episoade de ulcere gastro-duodenale, hemoragii stomacale sau perforaţii.

- Sunteţi în ultimul trimestru de sarcină (ultimele 3 luni).

- V-a spus medicul dumneavoastră că aveţi insuficienţă cardiacă severă, insuficienţă hepatică sau insuficienţă renală.

Atenţionări şi precauţii cu Algopet

Înainte de a administra Algopet, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

- Sunteţi însărcinată sau intenţionaţi să rămâneţi însărcinată sau dacă alăptaţi. Algopet poate scădea posibilitatea de a deveni gravidă.

- Aveţi lupus eritematos sistemic (LES, uneori cunoscut sub numele de lupus) sau o boală de ţesut conjunctiv (boli ăufdîfnune care afectează” ţesutul conjunctiv).

- Suferiţi de boli de ficat sau rinichi sau vi s-a spus vreodată că aveţi o boală de ficat sau rinichi.

- Suferiţi de afecţiuni cardiace sau vi s-a spus

Medicamentele, cum ar fi Algopet 100 mg comprimate filmate, pot fi asociate cu un risc crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral. Orice risc este mult mai probabil la utilizarea unor doze mari şi tratament îndelungat. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului. Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral sau credeţi că aţi putea fi în pericol de aceste condiţii (ex. hipertensiune arterială, diabet zaharat, nivel înalt al colesterolului ori sunteţi fumător) ar trebui să discutaţi tratamentul cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

- Aţi fost diagnosticat cu o patologie care afectează coagulabilitatea sângelui.

- V-a spus medicul dumneavoastră că suferiţi de intoleranţă la zahăr.

Dacă nu sunteţi sigur că aveţi una din stările menţionate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Sarcina

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a administra acest medicament.

Nu utilizaţi Algopet dacă sunteţi însărcinată. Nu utilizaţi Algopet dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină (ultimele 3 luni).

Alăptarea

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a administra acest medicament.

Nu utilizaţi Algopet dacă alăptaţi. Acesta se elimină în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Algopet poate cauza ameţeli şi somnolenţă. în cazul în care se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi orice alte utilaje, ce necesită atenţie.

Informaţii importante privind unele componente din conţinutul Algopet

Algopet conţine 126,30 mg lactoză monohidrat. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Precauţii la utilizarea cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Se cunoaşte faptul că următoarele medicamente interacţionează cu Algopet în corpul dumneavoastră. Utilizarea Algopet împreună cu aceste medicamente poate influenţa efectul terapeutic al medicamentelor respective. De asemenea poate creşte probabilitatea de apariţie a reacţiilor adverse.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

- Diuretice (ex. furosemid, spironolactona)

- Glicozide cardiace (medicamente folosite în boli cardiace, aşa ca digoxina)

- Inhibitori ai ECA (ex. captopril) şi antagonişti ai angiotensinei II (ex.Losartan). Aceste medicamente sunt utilizate în tratarea hipertensiunii arteriale.

- Anticoagulante (ce previn coagularea sîngelui, ex. Warfarina)

- Litiu (săruri)

- Zidovudină (medicament antiviral)

- Metotrexat (utilizat în unele tipuri de cancer)

- Ciclosporina şi tacrolimus

- Corticosteroizii (utilizaţi în tratamentul bolilor inflamatorii, ex. predizolon, dexametazon, hidrocortizon)

- Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) (ex. fluoxetin şi paroxetin)

- Antibiotice chinolone (aşa ca ciprofloxacina)

- Anunîglicozide'Xex. streptomicina şi gentamicina)

- Mifepristona (primiţi acum sau aţi administrat în ultimele 12 zile)

- Alte antiinflamatorii, inclusiv acid acetilsalicilic

3. Cum să luaţi Algopet

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adulţi: Câte 150-200 mg pe zi, divizate în două, trei sau patru administrări separate. La pacienţii cu simptome severe sau boli apărute recent, sau în timpul acutizărilor, doza zilnică maximă poate fi crescută până la 300 mg în doze separate, în dismenoree, o doză de 100 mg poate fi administrată la începutul evoluării simptomelor, urmată de 50-100 mg luate la intervalul de 4-6 ore.

Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 300 mg.

Comprimatul poate fi divizat în doze egale.

Copii

Algopet nu se recomandă de administrat copiilor cu vârsta sun 12 ani..

Pacienţi vârstnici:

Nu este necesară ajustarea dozei pentru pacienţii vârstnici.

Insuficienţă renală/hepatică:

Din motiv că tratamentul de lungă durată poate provoca leziuni renale, ar trebui să fie utilizat cu precauţie de pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică.

Dacă aveţi impresia că efectul Algopet îşi manifestă acţiune prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă aţi administrat mai mult Algopet decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Algopet decât trebuia, contactaţi medicul sau farmacistul cât mai curând posibil. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră, chiar dacă nu există comprimate Algopet rămase.

Dacă aţi uitaţ să utilizaţi Algopet

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Algopet, trebuie să o administraţi când vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul să vă administraţi următoarea doză, săriţi peste doza omisă.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Opriţi tratamentul cu acest medicament şi adresaţi-vă medicului imediat dacă observaţi una din reacţiile severe posibile - aţi avea nevoie de un tratament de urgenţă:

- Cefalee severă, febră, rigiditate în regiune gâtului, sensibilitate la lumină. Scaun cu sânge.

- Scaun de culoare neagră şi consistenţa gudronului.

- Vomă cu sânge sau particule de culoare întunecată, care se aseamănă cu zaţul de cafea. Spuneţi medicului dumneavoastră şi opriţi tratamentul dacă prezentaţi oricare din următoarele reacţii:

- Dureri la nivelul stomacului, indigestie, arsuri la stomac, senzaţie de rău şi/sau vomă.

- Umflare a feţei, buzelor sau a limbii, respiraţie şuierătoare apărută brusc, dificultăţi de respiraţie, reacţii cutanate.

- Creşterea hematomelor sau hemoragie, febră, dureri în gât, ulceraţii la nivelul gurii, oboseală şi o tendinţă de a face infecţii (simptome de tulburări sanguine care pot apărea rareori cu flurbiprofen).

- Reacţii cutanate severe, cum ar fi vezicule pe piele, la nivelul gurii, ochilor şi organelor genitale (simptome ale unor afecţiuni cutanate severe, care pot apărea rareori cu Algopet 100 mg comprimate filmate).

- îngălbenirea ochilor şi/sau a pielii. Acesta este un simptom că ficatul dumneavoastră nu funcţionează corespunzător. Este posibil să apară, de asemenea, simptome cum ar fi oboseala, simptome asemănătoare gripei, apetit scăzut/ pierderea poftei de mâncare şi durere în abdomen (sub coaste).

- Oboseală, tumefierea sau edemarea feţei, abdomenului, coapselor sau gleznei, asociată de retenţie de urină sau probleme urinare şi dureri de spate (simptome asemănătoare dereglărilor renale, care pot apărea rareori cu Flurbiprofen comprimate filmate).

- Dureri de cap severe şi/sau vedere înceţoşată (care poate fi cauza creşterii tensiunii arteriale) sau dacă vedeţi/auziţi lucruri ciudate.

Dacă există reacţii secundare care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi- vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Algopet

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, ferit de lumină şi umiditate.

Nu utilizaţi Algopet după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXR Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Algopet

- Substanţa activă: flurbiprofen 100 mg.

- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, Croscarmeloză sodică, hidroxipropilceluloză, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, Opadry IIOY-L-20906 albastru (lactoză monohidrat, hipromeloză, dioxid de titan, polietilenglicol, lac de aluminiu indigocarmin (FD&C Blue #2)).

Cum arată Algopet şi conţinutul ambalajului

Algopet se prezintă sub forma de comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare albastră, cu linie mediană pe o parte.

Este disponibil câte 15 comprimate filmate într- un blister PVC/Aluminiu în cutie de carton, cu prospect pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Ilko îlaş San. ve Tic. A. Ş.

Veysel Karani Mah. ţolakoglu Sok. No: 10, 34885

Sancaktepe, Istanbul, Turcia

Fabricantul

îlko ilaţ San. ve Tic. A. Ş.

3.0rganize Sanayi Bolgesi Kuddusi Cad. 23. Sok. No:l 42050 Selcuklu, Konya, Turcia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 55265
Top sezon
Cod produs: 12123
Top sezon
Preț produs în pct: 17
Cod produs: 58331
Top sezon
Cod produs: 12771
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.