Cardonat Kiddy caps.N30 Sperco

Cod produs: 64209
NEW
Producator: Sperco-Ucraina IM
Tara: Ucraina
Forma: caps.
Stoc: suficient
152 34 lei
(-11%)
135 35 lei
Beneficii:
13 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

CARDONAT KIDDY

Supliment alimentar

Pentru copii de ia 3 ani L-carnitină şi vitamine pentru un copil activ

Denumire: supliment alimentar CARDONAT KIDDY.

Compoziţie: L-carnitină L-tartrat, înveliş (gelatină, coloranţi (oxid roşu de fier, oxid galben de fier), clorhidrat de L-cisteină, clorhidrat de lizină, citrat de zinc, diluanţi (carbonat de calciu, hidrogenofosfat de calciu), dezagreganţi (stearat de magneziu, dioxid de siliciu), clorhidrat de piri- doxină, mononitrat de tiamină, cianocobalamină, (5-caro- ten, iodură de potasiu, selenit de sodiu.

Recomandări de utilizare: suplimentul alimentar CARDONAT KIDDY poate fi utilizat în calitate de sursă suplimentară de arrffioacizi, precum carnitina, lizina şi cisteina, în combinaţie cu vitaminele B1, B12, B6, beta-caroten şi minerale: zinc, iod, seleniu, în scop de a creşte capacităţile de adaptare şi generale de întărire a organismului; pentru a susţine funcţionarea normală a sistemului imunitar, cardiovascular şi nervos, capacităţile cognitive normale ale creierului; pentru a spori rezistenţa în timpul stresului fizic şi psiho-emoţional crescut; în perioada de recuperare după boli; în caz de stări astenice de diverse etiologii, lipsa poftei de mâncare, greutate corporală insuficientă; pentru a reduce oboseala şTfatigabilitatea; pentru formarea normală de globule roşii ale sângelui şi protecţia celulelor împotriva stresului oxidativ.

Vitaminele B1, B12, B6 sunt implicate activ în metabolismul aminoacizilor, inclusiv lizina, cisteina şi carnitina. Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A, care susţine funcţionarea normală a sistemului imunitar.

Proprietăţi dovedite ştiinţific ale ingredientelor suplimentului alimentar*:

L-carnitina (levocarnitina) reprezintă o substanţă asemănătoare vitaminelor, care este sintetizată în mod natural în ficat, rinichi şi ţesutul cerebral, din aminoacizii lizină şi me- tionină; în plasma sanguină este prezentă în formă liberă şi sub formă de esteri. L-carnitina este principalul cofactor al metabolismului acizilor graşi în inimă, ficat şi muşchii scheletici, joacă rolul singurului transportator de acizi graşi cu lanţ lung din mitocondrii, unde aceştia sunt beta-oxidaţi, cu formarea ulterioară a ATP. în condiţii de aprovizionare suficientă cu oxigen, transferă metabolismul celulelor către oxidarea acizilor graşi (ca substrat mai complex energetic), iar în condiţii de hipoxie, L-carnitina elimină metaboliţii toxici ai acizilor graşi din mitocondrii, transferând metabolismul celular către oxidarea glucozei, realizând astfel un efect antihipoxic. Levocarnitina şi substanţele înrudite pot regla circuitele imunitare, iar efectul lor asupra funcţiei celulelor imune se bazează pe producţia de energie din acizii graşi, dependentă de aceştia.

L-carnitina contribuie la menţinerea metabolismului energetic normal în celulele musculare, îmbunătăţeşte reînnoirea fibrelor musculare după efort şi ajută la menţinerea dezvoltării optime a funcţiilor motorii. L-carnitina şi esterii săi nu numai că participă la metabolismul energetic al celulelor musculare ale inimii, datorită transfewlui acizilor graşi cu lanţ lung din citoplasmă în mitocondrii, dar prezintă şi alte tipuri de activitate vital necesare. Posedă proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii la diferite niveluri. S-a constatat că L-carnitina este un antioxidant direct şi elimină radicalii de oxigen deja formaţi, precum şi suprimă generarea de radicali liberi, stimulează eliminarea metaboliţilor şi substanţelor toxice din citoplasmă, îmbunătăţeşte procesele metabolice, accelerează creşterea, favorizează creşterea masei musculare, favorizează normalizarea metabolismului bazai, reduce simptomele de stres fizic şi psihic, posedă efect neuro-, hepato- şi cardioprotector, stimulează imunitatea celulară, sporeşte concentrarea atenţiei.

O atenţie deosebită este acordată capacităţii L-carnitinei de a acţiona ca un factor activ care influenţează transcrierea genelor care controlează supravieţuirea celulelor în condiţii de stres oxidativ şi inflamaţie.

L-lizina - un aminoacid esenţial - este un element structural necesar pentru toate proteinele din organism, participă la toate procesele de asimilare şi creştere, asigură osificarea şi dezvoltarea ţesutului osos, stimulează mitoza celulară, îmbunătăţeşte ovogeneza şi spermatogeneza şi posedă efect antiviral direct asupra virusurilor Herpes simplex. L-lizina joacă un rol important în absorbţia calciului, creşterea masei musGutare, recuperarea după intervenţii chirurgicale sau traume sportive, precum şi producţia de hormoni, enzime şi anticorpi de către organism. Motivul dezvoltării deficitului de lizină poate fi stresul regulat, care provoacă un „consum” sporit de lizină. Dacă o situaţie stre- santă se repetă destul de des într-o perioadă scurtă de timp, organismul nu reuşeşte să reînnoiască rezervele de aminoacid utilizat. Consecinţele deficitului de L-lizină determină anemie, predispoziţia la maladii virale, probleme cu funcţionarea sistemului reproductiv masculin, dereglări menstruale la femei, căderea părului, înroşirea ochilor (reţeaua vasculară apare pe membrana ochilor).

L-cisteina reprezintă unul dintre cei mai puternici antioxidant. L-cisteina este un precursor al glutationului - o substanţă care protejează ficatul şi celulele creierului de deteriorare, provocată de unele medicamente şi substanţe toxice. L-cisteina are capacitatea de a descompune mucusul vâscos din căile respiratorii, motiv pentru care este adesea utilizată în bronşite şi emfizem pulmonar. Accelerează procesul de vindecare în cadrul maladiilor respiratorii şi joacă un rol important în activarea leucocitelor şi limfocitelor. Beta-carotenul este un precursor natural al retinolului (vitamina A), în calitate de antioxidant suprimă deteriorarea ADN-ului de către radicalii liberi, îmbunătăţeşte rezistenţa la inflamaţie şi infecţii, îmbunătăţeşte activitatea sistemului imunitar, stimulând eliberarea de celule naturale killer, limfocite şi monocite.

Vitamina B1 este, de asemenea, implicată în numeroase funcţii ale organismului, printre care: funcţionarea sistemului nervos şi a muşchilor, aportul electroliţilor în celulele nervoase şi musculare, precum şi eliminarea acestora prin canale; numeroase procese enzimatice prin intermediul coenzimei tiaminpirofosfat, metabolismul carbohidraţilor şi producţia de acid clorhidric, care este necesar pentru o digestie normală.

Vitamina B6 contribuie, de asemenea, la reglarea activităţii hormonale, este implicată în metabolismul normal al proteinelor şi al glicogenului. în corpul uman, vitamina Be nu poate fi sintetizată, prin urmare, trebuie obţinută ca parte a alimentaţiei, deoarece coenzima sa derivată joacă un rol vital în funcţionarea aproximativ a 100 de enzime care catalizează reacţii chimice importante în corpul uman. în plus, vitamina B6 catalizează procesele neuromusculare, care sunt deosebit de importante la copii în caz de întârziere în dezvoltare psihică şi fizică, oboseală cronică şi astenie. Vitamina B12 activează împreună cu alte vitamine pentru a produce constituenţi pentru sinteza ADN-ului şi ARN-ului, precum şi a moleculelor importante pentru menţinerea integrităţii genomului. Este, de asemenea, necesar pentru a menţine integritatea sistemului nervos şi sinteza moleculelor care sunt imputate în biosinteza acizilor graşi şi producerea de energie.

Vitaminele B1, B6 şi B12 contribuie la metabolismul energetic normal, la buna funcţionare a inimii, a sistemului nervos şi la o activitatea mentală normală. Vitamina B6 şi vitamina B12 contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la reducerea oboselii şi fatigabilitţii şi la formarea normală a globulelor roşii.

Iodul este un oligoelement vital care face parte din structura hormonilor tiroidieni tiroxina (T4) şi triiodotironina (T3). Iodul contribuie la secreţia normală a hormonilor tiroidieni şi la funcţionarea acestora, care reprezintă o condiţie obligatorie pentru creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor. Iodul este implicat în metabolismul energetic, contribuie la funcţionarea cognitivă normală a creierului şi la funcţionarea sistemului nervos.

Zincul este un oligoelement esenţial care intră în structura a peste 70 de enzime, implicate în diferite reacţii biochimice. Deficitul de zinc poate avea un impact negativ asupra dezvoltării fizice a corpului şi a psihicului.

Zincul joacă un rol important în menţinerea sistemului imunitar, contribuind la menţinerea normală a oaselor, a performanţei cognitive, a vederii, a sănătăţii pielii, părului şi unghiilor.

Zincul contribuie la protejarea de stresului oxidativ. Seleniul reprezintă o componentă a peste 30 de compuşi vitali, biologic activi din organism. Seleniul este inclus în centrele active ale enzimelor sistemelor de apărare antio- xidant-antiradicale, precum şi enzimele care sunt implicate în metabolismul acizilor nucleici şi lipidelor. Seleniul este un sinergie al vitaminei E şi iodului. în caz de deficienţă de seleniu, absorbţia iodului în organism este diminuată. Seleniul reprezintă o componentă a proteinelor din ţesutul muscular, proteinelor miocardice, favorizează formarea triiodotironinei (hormon tiroidian), contribuie la funcţionarea normală a glandei tiroide, la funcţionarea sistemului imunitar şi la protecţia celulelor împotriva stresului oxidativ.

Doza zilnică recomandată reprezită:

Ingredient activ:           Conţinutul în 1 capsulă           Conţinutul în 2 capsule

L-camitină                               75 mg                                         150 mg

L-lizină                                   50 mg                                          100 mg

L-cisteină                               50 mg                                          100 mg

Beta-caroten                         0,5 mg                                           1,0 mg

Vitamina B6                         1,0 mg                                            2,0 mg

Vitamina B1                         1,35 mg                                          2,7 mg

Vitamina B12                         1,5 µg                                           3,0 µg

Zinc                                         7,5 mg                                        15,0 mg

Iod                                            75 µg                                           150 µg

Seleniu                                    20 µg                                             40 µg

Atenţionări pentru utilizare: nu trebuie utilizat în caz de hipersensibilitate la componentele produsului, copiilor cu vârsta până la 3 ani, femeilor în timpul sarcinii şi în perioada de alăptare.

Nu trebuie folosit ca înlocuitor pentru o dietă variată.

Nu depăşiţi cantitatea (doza) recomandată pentru consumul zilnic.

Nu utilizaţi după data de expirare.

Consultaţi un medic înainte de utilizare.

Nu este un medicament.

Instrucţiuni de utilizare şi cantitatea recomandată pentru utilizarea zilnică:

copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani: 1 capsulă o dată pe zi, după mese sau conform recomandării medicului; copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani: 1 capsula de 2 ori pe zi, după mese sau conform recomandării medicului.

Durata de utilizare: 4 săptămâni, după care trebuie determinată individual de către medic.

Condiţii de păstrare: a se păstra în ambalaj original, la temperaturi care nu depăşesc 25°C, la loc ferit de vederea şi îndemâna copiilor.

Forma de eliberare: capsule cu masa de 361 mg. 20/30 capsule.

Numele şi adresa producătorului

Intreprinderea mixtă Ucraineană- Spaniolă «Sperco Ucraina»

str. 600-letia 25, or. Vinniţa 21027, Ucraina

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 618
Cod produs: 46542
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 84
Cod produs: 64200
Top sezon
Preț produs în pct: 516
Cod produs: 46197
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 472
Cod produs: 61709
RECOMANDĂM
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.