StressDoctor sol. orala 200ml Sperco

Cod produs: 64281
NEW
Producator: Sperco Ukraine LLC
Tara: Ucraina
Forma: sol.
Stoc: suficient
300 01 lei
(-11%)
266 56 lei
Beneficii:
26 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

StressDoctor

Supliment alimentar

Doza zilnică recomandată de 10 ml conţine:

Colină,

din a-glicerofosfocolină                      243 mg

Magneziu,

din citrat de magneziu                       60 mg

Acid Y-aminobutiric                         250 mg

Vitamina B6                                       2 mg

Vitamina B1                                     1,5 mg

Glicină                                            500 mg

Compoziţie: apă purificată, a-glicerofosfocolină (alfoscerat de colină), glicină, dtrat de magneziu, acid Y-aminobutiric, regulator de aciditate (acid malic), conservant (benzoat de sodiu), clorhidrat de piridoxină, mononitrat de tiamină, aromatizanţi.

Proprietăţi dovedite ştiinţific ale ingredientelor suplimentului alimentar*:

Colina

Colina reprezintă o substanţă care trebuie obţinută din alimentaţie, deoarece sinteza endogenă este insuficientă pentru a susţine nevoile organismului, a-glicerofosfocolina fiind forma solubilă în apă a colinei.

Colina are funcţii diverse şt importante în transmisia nervoasă, sinteza membranelor, transportul lipidelor şi metabolismul carbohidraţilor. Colina suplineşte rezervele de energie al neuronilor şi stimulează sinteza acetilcolinei. Aportul adecvat şi/sau suplimentarea de colină este considerată importantă pentru funcţionarea sănătoasă a creierului, pentru un echilibru comportamental, are un efect pozitiv asupra memoriei şi poate ajuta vârstnicii să se recupereze după diverse afecţiuni. Colina şi metaboliţii săi (fosfatidilcolina) sunt importanţi pentru menţinerea integrităţii structurale a membranelor celulare, remodelarea conexiunilor sinaptice, modularea morfologiei neuronale şi neurotransmisiei. Colina participă la biosinteza componentelor structurale ale membranelor neuronale (fosfolipide), fapt confirmat şi de datele spectroscopiei de rezonanţă magnetică. De asemenea, ea asigură funcţionarea pompelor de schimb ionic membranar, a căror modulare este necesară pentru conducerea normală a impulsurilor nervoase.

Colina este considerată un «neuroprotector» şi «nutrient neurocognitiv esenţial», care este indispensabil pentru creşterea şi funcţionarea normală a creierului. Studiile experimentale au demonstrat că colina inhibă activarea anumitor fosfolipaze (A1, A2, C şi D), reducând formarea de radicali liberi, prevenind distrugerea sistemelor membranare şi păstrând sistemele de apărare antioxidante precum glutationul. Colina ajută la îmbunătăţirea funcţiei cognitive, previne scăderea memoriei legate de vârstă şi modificările neurologice. Colina îmbunătăţeşte nivelul de atenţie şi conştienţă, inclusiv în tulburările cognitive şi neurologice (1,2,3,4).

Magneziu

Magneziul este implicat în reacţiile metabolice de formare, acumulare, transfer şi utilizare a energiei, reglarea stării

membranei celulare (schimb de ioni de cşjpiu şi sodiu) şi sinteza neurotransmiţătorilor. Deficitul de magneziu este însoţit de oboseală psihică şi fizică crescută în timpul exer- ciţiilor normale şi de o stare de depresie din cauza utilizării inadecvate a energiei.

Acidul y-aminobutiric,

sau aminoacidul GABA, este cunoscut ca principalul neuro- transmiţător inhibitor din sistemul nervos central. Rolul său fiziologic este asociat cu modularea transmisiei sinaptice, stimularea dezvoltării neuronale şi atenuarea şi prevenirea insomniei şi a depresiei. S-a demonstrat că GABA ajută la susţinerea activităţii creierului, a memoriei şi a funcţiei cognitive, în special la persoanele în vârstă. GABA susţine concentrarea mentală şi stimulează performanţa fizică şi mentală.

Vitaminele grupei B

Consumul suplimentar de vitamine B,, B6 compensează aportul insuficient de vitamine din alimente şi asigură prezenţa cantităţii necesare de coenzime în organism. Vitaminele grupei B sunt componente ale sistemelor enzimatice care reglează metabolismul proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor. Cu toate acestea, fiecare dintre vitaminele grupei B îndeplineşte un rol biologic specific (5-9).

Vitamina B1

Vitamina B, (tiamina) este indispensabilă pentru multiple funcţii fiziologice, inclusiv: metabolismul glucozei, menţinerea funcţiei membranei neuronale, sinteza mielinei şi a neurotransmiţătorilor acetilcolinei şi serotoninei, precum şi a aminoacizilor. Cea mai importantă funcţie a tiaminei, ca cofactor pentru conversia carbohidraţilor, este de a intensifica metabolismul energetic celular pentru a furniza energie celulelor nervoase. Tiamina, indirect, este necesară pentru sinteza acizilor nucleici, neurotransmiţătorilor şi mielinei, astfel contribuind la viteza de conducere nervoasă. Tiamina este, de asemenea, o coenzimă a enzimelor necesare pentru funcţionarea normală a tractului digestiv, a activităţii cardiace şi a glandelor endocrine.

Vitamina B6

Vitamina B6 (piridoxină) este implicată în peste 140 de sisteme enzimatice. Are funcţii importante în sinteza neurotransmiţătorilor: dopamina din L-DOPA (L-3,4-dihidroxife- nilanină), serotonina din 5-HTP (5-hidroxitriptofan) şi acidul gama-aminobutiric (GABA) din glutamat. Astfel, piridoxină afectează sistemele adrenergic, serotoninergic şi glutama- tergic şi joacă un rol important în metabolismul triptofanului. Piridoxină prezintă un rol neuroprotector, care este asociat cu capacitatea sa de a regla sistemele glutamatergice (deoarece GABA este principalul neurotransmiţător inhibitor, iar glutamatul este neurotransmiţătorul excitator).

Formele coenzimatice ale piridoxinei sunt necesare în metabolismul homocisteinei, proteinelor, carbohidraţilor şi grăsimilor, precum şi sintezei sfingolipidelor şi, prin urmare, sunt importante pentru formarea mielinei în celulele nervoase. Până în prezent, nu există date privind proprietăţile cancerigene, mutagene sau teratogene ale vitaminelor B, şi B6.

Glicina este un aminoacid prezent în corpul uman. Glicina acţionează ca un precursor al mai multor metaboliţi cheie: creatina (depozitarea de energie în muşchi), glutation, hem (legare de oxigen din sânge), purină şi porfirina. Glicina are, de asemenea, proprietatea de a îmbunătăţi calitatea somnului şi funcţia neurologică. Glicina modulează anumite neuro- peptide din sistemul nervos central, care pot ajuta indirect la ameliorarea stării de somnolenţă şi oboselii ocazionale, cauzate de restricţia somnului, precum şi la îmbunătăţirea calităţii somnului la persoanele care au probleme de somn.

Vă rugăm să reţineţi că aceste studii sunt furnizate doar în scop informativ şi nu sunt destinate să constituie sfaturi medicale. Dacă vă gândiţi să luaţi StressDoctor sau orice alt supliment alimentar, trebuie să vă consultaţi mai întâi cu o persoană calificată din domeniul sănătăţii.

Recomandări pentru utilizare:

Suplimentul alimentar StressDoctor poate fi utilizat în calitate de sursă suplimentai? de colină, vitamina B6, B1, magneziu, aminoacidul glicină şi acidul Y-aminobutiric. Această combinaţie eficientă susţine funcţionarea normală a sistemelor nervos şi cardiovascular, sporeşte rezistenţa în timpul stresului fizic şi psiho-emoţional crescut şi contribuie la păstrarea echilibrului mental şi emoţional.

Ingredientele produsului StressDoctor ajută la:

• funcţionarea normală a sistemului nervos central şi periferic, inclusiv în caz de oboseală fizică şi/sau psihică cauzată de stresul psiho-emoţional sporit;

• restabilirea funcţiilor cognitive normale, inclusiv la persoanele în vârstă sau în perioada de însănătoşire;

• stabilirea unui proces normal de adormire şi îmbunătăţirea calităţii somnului;

• reducerea anxietăţii şi/sau stabilirea relaxării;

• menţinerea nivelurilor normale de glucoză şi colesterol din sânge.

Colina ajută la transmiterea normală a impulsurilor nervoase, este implicată în biosinteza componentelor structurale ale membranelor neuronale, susţine funcţiile cognitive, ajută la păstrarea memoriei şi a funcţiei creierului şi susţine sănătatea inimii.

Vitaminele B,, B6 şi magneziul ajută la reducerea oboselii, susţine funcţionarea rformală a sistemului nervos şi a activităţii mentale.

Glicina constituie un material de construcţie pentru proteinele structurale şi funcţionale din organism, face parte din glutationul antioxidant, este implicată în sinteza hemului (legarea oxigenului din sânge), a creatininei (depozitarea de energie în muşchi) şi asigură structura de bază pentru sinteza glucozei.

Atenţionări pentru utilizare: nu se recomandă utilizarea în caz de hipersensibilitate individuală la componentele produsului, la persoanele cu vârsta de până la 18 ani.

Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele în vârstă sau persoanele cu orice afecţiune trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza acest produs.

Nu este destinat pentru diagnosticarea, tratarea, vindecare sau prevenirea unei maladii şi nu trebuie utilizat ca înlocuitor pentru o dietă variată. Nu depăşiţi cantitatea (doza) recomandată pentru consumul zilnic. Nu utilizaţi în caz că ambalajul este deteriorat. Nu utilizaţi după data de expirare indicată pe ambalaj.

Consultaţi un medic înainte de utilizare.

Nu este un medicament.

Instrucţiuni de utilizare şi cantitatea recomandată pentru utilizarea zilnică: adulţilor - câte 10 ml pe zi, după mese sau conform recomandării medicului.

Doza zilnică poate fi consumată ca atare sau dizolvată într-o cantitate mică de apă.

Durata de utilizare: durata de utilizare se determină împreună cu medicul.

Perioada minimă de valabilitate: A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

Termen de valabilitate: 24 luni de la data producerii.

Condiţii de păstrare: A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la o temperatură care să nu depăşească 25 °C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Ase utiliza în decurs de 6 luni de la prima deschidere.

Forma de eliberare: 200 ml soluţie orală, într-un flacon cu pahar dozator, în cutie de carton.

Numele şi adresa producătorului (acceptarea pretenţiilor din partea consumatorilor):

întreprinderea mixtă Ucraineană-Spaniolă «Sperco Ucraina» str. 600-letia 25, or. Vinniţa 21027, Ucraina

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 1377
Cod produs: 61987
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 10
Cod produs: 11434
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.