Arista comp. film. 20 mg N4

Код товара: 52553
Доза: 20
Количество доз: 4
Производитель: Rotapharm Ilaclari Limited Sirketi (prod.: World Medicine Ilac Sanayi ve Ticaret A., Turcia)
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.

ARISTA 20 mg comprimate filmate

Tadalafil
1. Ce este Arista 20 mg comprimate filmate şi pentru ce se utilizează

Arista este folosit pentru tratamentul bărbaţilor cu disfuncţie erectilă. Aceasta este situaţia când un bărbat nu poate să aibă sau să-şi menţină penisul întărit, în erecţie, aşa cum este necesar pentru activi tatea sexuală. Arista a dovedit că îmbunătăţeşte semnificativ capacitatea bărbaţilor de a obţine erecţia penisului pentru activi tatea sexuală.
Arista conţine substanţa activă tadalafil, care face parte din grupul de medicamente numite inhibitori de fosfodiesterază tip 5. În urma stimulării sexuale, Arista acţionează ajutând vasele de sânge din penis să se relaxeze şi să permită pătrunderea unei cantităţi mai mari de sânge în penis. Rezultatul este îmbunătăţirea funcţiei erectile. Arista nu vă va fi de ajutor dacă nu aveţi disfuncţie erectilă.
Este important să reţineţi că Arista nu acţionează dacă nu există stimulare sexuală. Trebuie ca dumneavoastră şi partenera dumneavoastră să vă angajaţi în preludiu ca şi cum nu aţi lua nici un medicament pentru disfuncţia erectilă.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Arista 20 mg comprimate filmate

Nu luaţi Arista dacă:

-sunteţi alergic la tadalafil sau la oricare dintre celelalte componentele ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
-luaţi orice formă de nitrat organic sau de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil. Acesta este un grup de medicamente („nitraţi”) folosite în tratamentul anginei pectorale („dureri în piept”). S-a demonstrat că Arista creşte efectele acestor medicamente. Dacă luaţi orice formă de nitraţi sau nu sunteţi sigur de aceasta, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
-aveţi o boală gravă de inimă sau aţi avut recent un infarct miocardic în ultimele 90 zile;
-aţi avut recent accident vascular cerebral în ultimele 6 luni;
-aveţi tensiune arterială scăzută sau tensiune arterială crescută şi necontrolată medicamentos;
-aţi avut vreodată pierderea vederii la un ochi datorită neuropatiei optice anterioare ischemice non-arteritice (NOAIN), afecţiune descrisă uneori ca „accidentul vascular al ochiului”;
-luaţi riociguat. Acest medicament este utilizat pentru tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare (de exemplu, tensiune mare a sângelui la nivelul plămânilor) şi a hipertensiunii pulmonare tromboembolice cronice (de exemplu, tensiune mare a sângelui la nivelul plămânilor secundar cheagurilor de sânge). Inhibitorii de PDE5, cum este Arista, s-au dovedit a mări efectul hipotensor al acestui medicament. Dacă luaţi riociguat sau dacă nu sunteţi sigur de acest lucru, spuneţi medicului dumneavoastră.
Atenţionări şi precauţii.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să luaţi Arista.
Trebuie să ştiţi că activi tatea sexuală implică un risc posibil pentru pacienţii cu boli de inimă, din cauză că supune inima la un efort suplimentar. Dacă aveţi o problemă cu inima, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Înainte de a lua acest medicament, spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă aveţi:

- siclemie (o afecţiune a globulelor roşii din sânge);
- mielom multiplu (cancer al măduvei osoase);
- leucemie (cancer al celulelor sângelui);
- orice deformare a penisului;
- o problemă gravă la ficat;
- o problemă gravă la rinichi.
Nu se cunoaşte dacă Arista este eficace la pacienţii cărora le-au fost efectuate:
-intervenţii chirurgicale pelvine;
-îndepărtarea întregii sau unei părţi a prostatei în care nervii prostatei sunt tăiaţi (prostatectomie radicale fără protecţia inervaţiei).
Dacă aveţi brusc o scădere sau pierdere a vederii, opriţi administrarea Arista şi luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră.
Arista nu este destinat utilizării de către femei
Copii şi adolescenţi

Arista nu este destinat utilizării de către copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.
Arista împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente.
Nu luaţi Arista dacă luaţi deja tratament cu nitraţi.
Unele medicamente pot fi influenţate de Arista sau pot influenţa modul în care acţionează Arista.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi deja:
-blocante alfa-adrenergice (utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau simptomelor urinare asociate cu hiperplazia benignă de prostată);
-alte medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale;
-riociguat;
-un inhibitor de 5-alfa reductază (utilizat pentru a trata hiperplazia benignă de prostată);
-medicamente cum este ketoconazol comprimate (pentru tratamentul infecţiilor fungice) şi inhibitori ai proteazei pentru tratamentul SIDA sau infecţiei cu HIV;
-fenobarbital, fenitoină sau carbamazepină (medicamente anticonvulsivante);
-rifampicină, eritromicină, claritromicină sau itraconazol;
-alte tratamente pentru disfuncţie erectilă.
Arista împreună cu alimente sau băuturi

Informaţii referitoare la efectul alcoolului etilic se află la pct. 3. Sucul de grapefruit poate să influenţeze modul în care acţionează Arista şi trebuie consumat cu prudenţă. Discutaţi cu medicul dumneavoastră pentru informaţii suplimentare.
Fertilitatea

În urma administrării la câini, s-a observat diminuarea formării spermei în testicule. Scăderea concentraţiei spermei a fost observată şi la unii bărbaţi. Este puţin probabil ca aceste efecte să determine pierderea capacităţii de reproducere.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Unii bărbaţii care au luat Arista în timpul studiilor clinice au raportat ameţeli. Verificaţi cu atenţie cum reacţionaţi la aceste comprimate înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Arista conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi Arista 20 mg comprimate filmate

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Arista comprimate sunt destinate numai administrării la bărbaţi. Înghiţiţi comprimatul întreg cu puţină apă. Comprimatele pot fi luate cu sau fără alimente.
Doza recomandată este de un comprimat de 20 mg luat înainte de a avea activi tate sexuală. V-a fost dată doza de 20 mg deoarece medicul dumneavoastră a considerat că doza recomandată de 10 mg este prea slabă.
Puteţi lua comprimatul de Arista cu cel puţin 30 minute înainte de a avea activi tate sexuală. Arista poate fi eficient până la 36 ore de la administrarea comprimatului.
Nu trebuie să luaţi Arista mai des decât o dată pe zi.
Arista 20 mg este destinat utilizării înainte de a avea o activi tate sexuală anticipată şi nu este recomandat pentru utilizare zilnică.
Este important să reţineţi că Arista nu acţionează dacă nu există stimulare sexuală.
Dumneavoastră şi partenera dumneavoastră va trebui să vă angajaţi în preludiu, ca şi când nu aţi lua un medicament pentru disfuncţie erectilă.
Consumul de alcool etilic vă poate afecta capacitatea de a obţine o erecţie şi vă poate scădea temporar tensiunea arterială. Dacă aţi luat sau planificaţi să luaţi Arista, evitaţi consumul excesiv de alcool etilic (alcoolemie de 0,08% sau mai mare), deoarece acesta poate creşte riscul de apariţie a ameţelilor când vă ridicaţi în picioare.
Dacă luaţi mai mult Arista decât trebuie

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Puteţi să prezentaţi reacţiile adverse descrise la pct. 4. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Utilizarea la copii

Nu se administreaza copii şi adolescenţi cu vârsta mai mică de 18 ani.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.
Dacă manifestaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, încetaţi să mai luaţi medicamentul şi mergeţi imediat la medic:

-reacţii alergice inclusiv erupţii trecătoare pe piele (posibilitate de apariţie mai puţin frecventă);
-durere în piept-nu luaţi nitraţi şi mergeţi imediat la medic (posibilitate de apariţie mai puţin frecventă);
-erecţie prelungită şi posibil dureroasă după utilizarea Arista (posibilitate rară de apariţie). Dacă aveţi o astfel de erecţie care durează fără întrerupere timp de mai mult de 4 ore, trebuie să mergeţi imediat la medic;
-pierderea bruscă a vederii (posibilitate rară de apariţie).
Au fost raportate şi alte reacţii adverse:
Frecvente (observate la 1 până la 10 din 100 pacienţi)

-dureri de cap, dureri de spate, dureri musculare, dureri ale braţelor şi picioarelor înroşirea feţei, congestia nazală și indigestie.
Mai puţin frecvente (observate la 1 până la 10 din 1000 pacienţi)

-ameţeli, durere de stomac, greață, vărsături, reflux gastro-esofagian, vedere înceţoşată, dureri oculare, dificultate în respiraţie, prezenţa sângelui în urină, senzaţie de bătăi accentuate ale inimii, frecvenţă cardiacă crescută, tensiune arterială crescută, tensiune arterială scăzută, sângerări din nas, ţiuit în urechi, umflarea mâinilor, picioarelor și a gambelor și senzație de oboseală.
Rare (observate la 1 până la 10 din 10. 000 pacienţi)

-stare de leşin, migrenă, crize convulsive şi pierderi trecătoare ale memoriei, umflarea pleoapelor, ochi roşii, scăderea bruscă sau pierderea auzului, urticarie (vezicule roşii pe suprafaţa pielii ), sângerare la nivelul penisului, prezența sângelui în lichidul seminal și transpiraţii în exces.
Rareori, la bărbaţii care iau Arista, s-au raportat atac de inimă şi accident vascular cerebral. Cei mai mulţi, dar nu toţi dintre aceştia, au avut probleme cardiace cunoscute înainte de a lua acest medicament.
S-a raportat rar scăderea sau pierderea parţială, temporară sau permanentă a vederii la un ochi sau la ambii ochi.
Au fost raportate şi alte reacţii adverse rare la bărbaţii care iau Arista, reacţii care nu au fost întâlnite în studiile clinice. Aceste reacţii includ:
- migrenă, umflarea feţei, reacţie alergică gravă care determină umflarea gâtului sau a feţei, erupţii pe piele grave, unele afecţiuni care modifică circulaţia sângelui la nivelul ochilor, bătăi neregulate ale inimii, angină pectorală şi moarte de origine cardiacă.
A fost raportată mai frecvent ameţeala la pacienţii în vârstă de peste 75 ani care iau Arista. Diareea a fost raportată mai frecvent la pacienții în vârstă de peste 65 de ani care iau Arista.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Arista 20 mg comprimate filmate

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după „EXP”. Data deexpirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Arista 20 mg comprimate filmate

Substanţa activă este tadalafil. Fiecare comprimat conţine tadalafil 20 mg. Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, laurilsulfat de sodiu, hidroxipropilceluloză, celuloză microcristalină, stearat de magneziu; film-Opady II galben 31K32498: lactoză monohidrat, hipromeloză, dioxid de titan, oxid galben de fier, triacetină, oxid negru de fier.
Cum arată Arista şi conţinutul ambalajului

Arista se prezintă sub formă de comprimate filmate de culoare galbenă. Are forma de migdală.
Ambalaj

Câte 2 sau 4 comprimate în blister.
Câte 1 sau 2 blistere împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

ROTAPHARM ILAÇLARI LIMITED ŞIRKETI, Turcia
Evren Mahallesi, Cami Yolu Cd. No. :50 Kat 2, Gunesli, Istanbul
Fabricantul

WORLD MEDICINE ILAÇ SAN. VE TIC. А. Ş. , Turcia
Evren Mah Cami Yolu Cad. No. : 50, 34212 Güneşli Bagcilar, Istanbul.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 835
Код товара: 38702
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 53570
Топ сезона
Код товара: 42910
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1068
Код товара: 64289
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1317
Код товара: 64374
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 64363
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Цена товара в пунктах: 1092
Код товара: 39815
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.