Bactopic ung. 20 mg/g 15 g N1

Код товара: 57753
Доза: 0
Количество доз: 1
Производитель: Kusum Healthcare Pvt.Ltd
Страна: Индия
Форма: мазь
Наличие: достаточно
57 36 леев
(-13%)
50 11 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Bactopic 20 mg/g unguent

Mupirocină

1. Ce este Bactopic şi pentru ce se utilizează

Bactopic este un medicament ce conține substanța activă numită mupirocină, care manifestă proprietăți antibacteriene și este utilizat pentru tratamentul unor infecții ale pielii .

Bactopic este indicat pentru tratamentul infecțiilor pielii , cum ar fi:

- infecţii ale foliculilor piloşi (foliculită) şi infecţii ale glandelor sudoripare (hidrosadenită);

- infecții ale pielii cu vezicule și cruste cunoscută sub denimirea de "impetigo";

- furunculoză.

De asemenea, Bactopic este indicat pentru tratamentul infecțiilor cauzate de Staphylococcus spp. , Streptococcus spp. , E. coli și Staphylococcus aureus, rezistent la meticilină. Acest medicament este numai pentru administrare cutanată.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați Bactopic

Nu utilizați Bactopic:

- Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la mupirocină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizați Bactopic.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Bactopic poate provoca reacții de sensibilizare sau reacții alergice cutanate severe. Dacă apar asemenea reacții la utilizarea Bactopic tratamentul trebuie întrerupt, unguentul trebuie înlăturat prin spălarea tegumentelor şi trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră. Medicul vă va indica un alt tratament antiinfecţios adecvat. 2 Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament dacă aveți afecțiuni ale rinichilor și aveți zone mari cu răni deschise sau piele lezată care trebuie tratate. Bactopic nu trebuie utilizat în regiunea ochilor, nasului sau în regiunea de inserție a cateterelor venoase și în regiunile de apariție a complicațiilor locale după cateterizarea venoasă. La utilizarea pe termen lung poate provoca infecţii fungice (cu ciuperci). Dacă aceasta se întâmplă, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Bactopic unguent nu trebuie să vină în contact cu ochii. Dacă contactul a avut loc, ochii trebuie spălați minuţios cu apă până la înlăturarea completă unguentului.

Bactopic împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Aceasta este necesar deoarece Bactopic poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează Bactopic.

Bactopic împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Acest medicament poate fi utilizat indiferent de orele meselor și aportul de alimente și băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată, încercaţi să rămâneţi însărcinată sau dacă alăptaţi.

Sarcina

Deoarece nu există experiență clinică privind utilizarea în perioada de sarcină, Bactopic unguent trebuie utilizat în timpul sarcinii numai în cazul în care beneficiile potențiale depășesc riscurile posibile ale tratamentului.

Alăptarea

Nu există informații cu privire la excreția mupirocinei în laptele matern. Dacă mameloanele fisurate urmează să fie tratate, acestea trebuie spălate foarte bine înaintea alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost raportate efecte adverse asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizați Bactopic

Utilizați întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomadat altfel, Bactopic se aplică pe regiunile afectate de 2-3 ori pe zi, timp de până la 10 zile. &În cazul în care starea pielii dumneavoastră nu se îmbunătățește după 3 până la 5 zile de utilizare a unguentului, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Mod de administrare

1) Spălați mâinile cu săpun și uscațile bine.

2) Puneți o cantitate mică de unguent pe un tampon din bumbac sau tifon.

3) Aplicați unguentul pe regiunea infectată a pielii .

4) Excesul de unguent care rămâne după aplicare trebuie înlăturat.

5) Puteți acoperi zona tratată cu un plasture sau un pansament adecvat, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră va spus să o lăsați descoperită.

6) &Închideți tubul și spălați mâinile din nou. A nu se amesteca cu alte medicamente, deoarece există riscul diluării unguentului, ducând la reducerea acţiunii antibacteriene şi posibila degradare a substanței active din componenţa unguentului.

Dacă luaţi mai mult Bactopic decât trebuie

Dacă aţi utilizat sau credeţi că aţi utilizat mai mult Bactopic unguent decât trebuie (supradozaj), spuneţi medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Dacă dumneavoastră sau un copil a înghițit unguentul, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră precizând cantitatea de unguent înghițită.

Dacă uitaţi să luaţi Bactopic

Dacă uitaţi să utilizaţi unguentul, aplicați-l imediat ce v-ați amintit, cu excepția cazului în care se apropie momentul pentru următoarea aplicare. Dacă aţi utilizat o doză mai mică decât cea recomandată de medicul dumneavoastră nu aplicați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă încetați să utilizaţi Bactopic

Continuaţi să administraţi Bactopic până la finisarea tratamentului, chiar dacă vă simțiți mai bine. Dacă întrerupeţi administrarea medicamentului prea repede, infecţia poate să reapară. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse grave

Spuneţi-i medicului dumneavoastră sau asistentei medicale imediat sau cât mai repede posibil dacă manifestați vreuna din următoarele reacţii: - reacții cutanate severe sau alergii. Acestea sunt foarte rare la persoanele care utilizează unguent Bactopic. Simptomele includ erupție cutanată și mâncărime, umflare, uneori a feței sau a gurii, care cauzează dificultăți de respirație, colapsul sau pierderea conștienței. Dacă apare oricare dintre aceste reacții trebuie să opriți tratamentul și trebuie să înlăturați urmele de unguent de pe piele.

Alte reacții adverse posibile la utilizarea Bactopic unguent

Reacții adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): - arsuri la locul de administrare.

Reacții adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): - mâncărime; - înroșirea pielii ; - usturime și uscăciune la locul de administrare. - reacţii de sensibilizare cutanată la excipienții unguentului (polietilenglicoli).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Bactopic

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și temperaturi sub 25°C. A nu se congela! A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Bactopic

Substanţa activă este mupirocina. 1 g unguent conţine 20 mg mupirocină.

Celelalte componente sunt: polietilenglicol 3350, poiletilenglicol 400.

Cum arată Bactopic și conţinutul ambalajului

Bactopic se prezintă sub formă de unguent de culoare albă sau aproape albă. Bactopic este disponibil în cutii de carton ce conțin 1 tub din aluminiu cu 15 g unguent și prospectul pentru utilizator/pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Kusum Healthcare Pvt. Ltd. SP-289(A), RIICO Industrial Area, Chopanki, Bhiwadi, Dist. Alwar (Rajasthan), India

Fabricantul

Kusum Healthcare Pvt. Ltd. SP-289(A), RIICO Industrial Area, Chopanki, Bhiwadi, Dist. Alwar (Rajasthan), India

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 820
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 23
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 62173
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61752
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61749
Топ сезона
Код товара: 59346
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11424
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 745
Код товара: 55604
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 156
Код товара: 61787
NEW
Топ сезона
Код товара: 61660
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 585
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 575
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 610
Код товара: 52089
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 847
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 781
Код товара: 61681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 61745
Цена товара в пунктах: 733
Код товара: 60556
Просмотренные товары
Balonarea: de ce apare, cum se manifestă și cum se tratează
Balonarea, denumita în termeni medicali meteorism abdominal, reprezintă un disconfort gastrointestinal datorat acumulării de gaze la nivelul intestinelor.