Vitamina B1 sol.inj. 5% 1ml N5x2 (LeKhim)

Код товара: 55380
Доза: 50
Доза: 50
Количество доз: 10
Количество доз: 10
Производитель: Lekhim-Harikov SAI
Страна: Украина
Форма: р-р д/ин.

Clorhidrat de tiamină 50 mg/ml soluţie injectabilă

Clorhidrat de tiamină

1. CE ESTE CLORHIDRAT DE TIAMINĂ ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Clorhidratul de tiamină, substanţa activă din acest medicament, este o vitamină solubilă în apă esenţială pentru organismul uman.

Clorhidrat de tiamină este indicat în tratamentul deficitului și chiar lipsei vitaminei B1 în organism, în tratamentul complex a următoarelor boli: boli ale sistemului nervos central și periferic (nevrite, polinevrite, radiculite, nevralgii, paralizii periferice, neuropatie, encefalopatie, neurastenie), boli cronice ale ficatului, tulburarea troficii mușchiului inimii (miocardiodistrofie), ulcer stomacal şi duodenal, lipsa motilității (atonia) intestinului, boli ale arterelor (endarteriită), boli de piele (dermatoze) cu schimbări ale troficii nervoase şi dereglări ale metabolismului.

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CLORHIDRAT DE TIAMINĂ

Nu utilizaţi Clorhidrat de tiamină

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de tiamină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului, enumerate la pct. 6.
- dacă aveţi boli alergice,

- dacă suferiți de sensibilitate crescută sau intoleranță la unele medicamente, alimente, mirosuri etc.
- dacă sunteți femeie în perioada pre-climacterică și climacterică.
Atenționări și precauții

Vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă suferiți de excitabilitate crescută a sistemului nervos, aveți ulcer stomacal sau duodenal cu aciditate crescută înainte de a vi se administra acest medicament.
Soluția injectabilă vi se va administra în caz dacă aveți tulburări ale absorbției intestinale sau vi s-a înlăturat o porțiune de stomac, dacă nu aveți imposibilitate de a administra tiamina sub formă de comprimate (grețuri, vărsături, perioada pre- și postoperatorie), de asemenea, în caz de forme severe ale maladiilor sau la inițierea tratamentului, pentru atingerea mai rapidă a efectului terapeutic dorit.
Injecțiile pot fi dureroase.
Dacă consumați alcool în exces, este posibilă agravarea simptomelor reacțiilor adverse. Nu se va utiliza în locul alimentaţiei echilibrate. La apariția alergiei la tiamină din alimentație se va exclude orezul, hrișca, carnea, pâinea (cu conținut de făină integrală).
Dacă sunteți programat pentru determinarea teofilinei sau urobililogenului în sângele dumneavoastră, vă rugăm să comunicați medicului sau asistentei medicale că sunteți tratat cu Clorhidrat de tiamină.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent orice sau intenționați să luați alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră dacă luați următoarele medicamente:

- derivați colinici

- adrenomimetice, simpatomimetice - utilizate în caz de alergii, scădere a tensiunii arteriale

- anticonvulsive (fenobarbital, fenitoină, carbamazepină) - utilizate în caz de convulsii

- digoxină - utilizate dacă aveți inima prea slabă

- indometacină - pentru boli inflamatorii și reumatice

- antiacide - pentru aciditate crescută la stomac

- tiosemicarbazonă - pentru infecții

- 5-fluoruracil - pentru unele tipuri de cancer

- preparate cu conținut de sulf

- estrogeni - de obicei, în compoziția preparatelor pentru prevenirea sarcinii.
De asemenea, comunicați medicului dumneavoastră dacă consumați în exces ceai, cafea (conțin cafeină) sau faceți abuz de băuturi alcoolice.
Tiamina poate diminua efectul miorelaxantelor depolarizante (suxametoniu). Dacă sunteți programat pentru o intervenție chirurgicală, vă rugăm să comunicați medicului anesteziolog că sunteți tratat cu Clorhidrat de tiamină.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți ă sunteți gravidă sau intenționați să deveniți gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pe parcursul tratamentului se recomandă precauție în timpul conducerii vehiculelor sau folosirii utilajelor, din cauza posibilității dezvoltării reacțiilor adverse din partea sistemului nervos central.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI CLORHIDRAT DE TIAMINĂ

Utilizaţi întotdeauna Clorhidrat de tiamină exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.
Clorhidrat de tiamină vi se va administra de către un medic sau asistenta medicală profund în mușchi. Adulţilor se indică câte 25-50 mg (0,5-1 ml soluţie injectabilă) o dată pe zi, zilnic.
Se recomandă iniţierea tratamentului cu doze mici (cel mult 25 mg soluţie (0,5 ml)) şi doar în caz de toleranţă bună se administrează doze mai mari. Cura de tratament constituie 10-30 injecţii.

În encefalopatia Wernicke-Korsakov se indică câte 50-100 mg (1-2 ml) de 2 ori pe zi, intramuscular, până la ameliorare clinică. Se va ține cont de probabilitatea apariției reacțiilor alergice la administrarea vitaminei B1.
Copii

La copii se utilizează, de obicei, soluția 25 mg/ml. Copiilor cu vârsta peste 8 ani se administrează câte 12,5 mg (0,25 ml) o dată pe zi, zilnic. Cura de tratament constituie 10-30 injecţii.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Clorhidrat de tiamină

Deoarece medicamentul vă este administrat de către personalul medical, este puţin probabil să primiţi o doză prea mare de Clorhidrat de tiamină. &În caz de supradozaj poate apărea agravarea reacțiilor adverse. Dacă aveţi impresia că vi s-a administrat o doză prea mare, discutaţi cu medicul dumneavoastră.
Dacă uitaţi să utilizaţi Clorhidrat de tiamină

Deoarece medicamentul vi se administrează de către personalul medical, este puţin probabil să fie omisă o doză. Totuşi, dacă aveţi impresia că nu vi s-a administrat o doză, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau asistenta medicală.
Dacă încetaţi să utilizaţi Clorhidrat de tiamină

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Clorhidrat de tiamină poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvența reacțiilor adverse este definită drept necunoscută (nu poate fi estimată reieșind din datele disponibile) Dacă apar următoarele reacții adverse, vă rugăm să întrerupeți administrarea Clorhidrat de tiamină și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră:

- inflamația pielii și țesutului subcutanat (edem), care se răspândește rapid și poate implica fața, gatul, extremitățile. Poate conduce la tulburări de respirație și deglutiție (angioedem)

- senzație de sufocare (sindrom bronhospastic) cu convulsii

- apariția unei intense senzații de rău, însoțită de mâncărimi, frisoane, transpirații, paloare, urmată de o înroșire difuză, erupții, urticarie, jena respiratorie, scăderea presiunii arteriale, în timp ce pulsul devine imperceptibil. Uneori, survin vărsături și diaree, criza de astm (șoc anafilactic).
Alte reacții adverse includ:

- bătăi prea rapide ale inimii, senzație de bătăi puternice ale inimii

- scăderea bruscă a tensiunii arteriale

- dureri de cap, amețeli, neliniște

- senzație de furnicături în mâini și picioare

- afectarea nervului optic.
- respirație dificilă, senzație de sufocare

- tulburări de deglutiție, grețuri, sângerări intestinale

- erupții pe piele, mâncărime (inclusiv la locul injecției), inflamația pielii , roșeață, urticarie

- creșterea activi tății enzimelor ficatului

- transpirație excesivă, frisoane, tremor, slăbiciune generală, acumularea în exces a apei în ţesuturi (edeme), febră.
- fenomene de sinaptoplegie - scăderea tensiunii arteriale, apariția tulburărilor de ritm a inimii, tulburări ale contracției mușchilor scheletici (inclusiv mușchii respiratorii), diprimarea sistemului nervos central. Tiamina contribuie la dezvoltarea rezistenței stafilococului la antibiotice.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ CLORHIDRAT DE TIAMINĂ

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Clorhidrat de tiamină după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Clorhidrat de tiamină

- Substanţa activă este clorhidratul de tiamină. 1 ml (1 fiolă) conţine clorhidrat de tiamină 50 mg.
- Celelalte componente sunt: unitiol, apă pentru preparate injectabile.
Cum arată Clorhidrat de tiamină şi conţinutul ambalajului

Clorhidrat de tiamină se prezintă sub formă de soluție transparentă, de la incoloră până la culoare gălbuie sau verde-gălbuie. Este disponibil câte 1 ml în fiole din sticlă. Câte 10 fiole în cutie cu pereți-despărțitori sau câte 5 fiole în blister. Câte 2 blistere în cutie.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Lekhim-Harkov SA 61115, or. Harkov Str. 17-Partsyezda, 36

Fabricantul

Lekhim-Harkov SA 61115, or. Harkov Str. 17-Partsyezda, 36

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1226
Код товара: 46407
Цена товара в пунктах: 1099
Код товара: 48119
Цена товара в пунктах: 564
Код товара: 49248
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Цена товара в пунктах: 844
Код товара: 37954
Цена товара в пунктах: 506
Код товара: 51296
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 137
Код товара: 62847
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61770
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 450
Код товара: 63923
Акции
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 56016
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60986
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 57475
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.