Elevit® comp. film.N10x3

Код товара: 50416
Доза: 1
Количество доз: 30
Производитель: Bayer S.R.L. (prod.: Kern Pharma S.L., Spania)
Страна: Румыния
Форма: табл



ELEVIT

comprimate filmate:12 vitamine, 8 minerale

1. CE ESTE ELEVIT ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

ELEVIT este un comprimat filmat care conţine 12 vitamine şi 8 minerale .

Vitaminele şi mineralele constituie nutrienţi esenţiali. Acestea nu pot fi produse de organismul dumneavoastră, de aceea trebuie să le luaţi din alimentaţie.

Femeile gravide şi femeile care alăptează au nevoie de mai multe vitamine şi minerale decât alte femei. Aceasta deoarece o femeie gravidă trebuie să-i furnizeze şi copilului hrana necesară.

ELEVIT poate fi utilizat pentru :

- prevenirea scăderii concentraţiei de vitamine sau minerale în timpul sarcinii sau alăptării.

- reducerea riscului de defecte de tub neural (probleme în dezvoltarea măduvei spinării (de exemplu spina bifida)).

- prevenirea anemiei determinate de scăderea concentraţiei de acid folic sau fier (anemia este o afecţiune a celulelor roşii din sânge care determină oboseală şi lipsă de energie) în timpul sarcinii şi alăptării.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI ELEVIT

Nu luaţi ELEVIT:

- dacă sunteţi alergică la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la punctul 6),

- dacă aveţi concentraţii prea mari de vitamina A şi/sau D în organism,

- dacă luaţi alte medicamente care conţin vitamina A, izotretinoină (utilizată pentru acnee severă) sau etretinat (utilizat pentru psoriazis),

- dacă aveţi probleme ale rinichilor,

- dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi probleme cu modul în care organismul dumneavoastră asimilează fierul sau cuprul,

- dacă aveţi concentraţii prea mari de calciu în sânge sau urină.

Copii şi adolescenţi

Vă rugăm să consultaţi punctul de mai sus pentru avertizări şi precauţii. ELEVIT este destinat pentru utilizarea doar de către adolescente cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani care sunt gravide sau intenţionează să rămână gravide sau alăptează. Nu este destinat utilizării la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani.

ELEVIT împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acestea includ vitamine, ca şi alimente şi băuturi fortifiante.

Luaţi următoarele medicamente cu cel puţin 2 ore înainte sau 2 ore după ce aţi luat ELEVIT:

• tetracicline şi fluorochinolone (antibiotice),

• bifosfonaţi, ca acidul alendronic (pentru tratamentul afecţiunilor osoase),

• penicilamină (pentru tratamentul poliartritei reumatoide),

• tiroxină (pentru tratamentul afecţiunilor tiroidiene),

• medicamente antivirale (pentru tratamentul infecţiilor virale, ca zona Zoster),

• levodopa (pentru tratamentul bolii Parkinson),

• digoxină/digitoxină (pentru tratamentul afecţiunilor inimii)

• tiazide (pentru tratamentul hipertensiunii arteriale).

ELEVIT împreună cu alimente şi băuturi

Nu luaţi ELEVIT la mai puţin de două ore după ce aţi mâncat spanac, rubarbă sau cantităţi mari de cereale integrale, alune sau nuci, seminţe sau orez brun.

Sarcina şi alăptarea

ELEVIT poate fi utilizat de către femeile gravide şi femeile care alăptează. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament sau orice alt medicament.

Nu luaţi mai mult decât doza recomandată.

Dacă luaţi prea mult din vitamina A sau vitamina D, acest lucru poate determina probleme privind creşterea şi dezvoltarea copilului dumneavoastră în timpul sarcinii şi alăptării.

Dacă alăptaţi, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă sugarul ia de asemenea suplimente care conţin vitamina D sau calciu.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

ELEVIT nu afectează abilitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

ELEVIT conţine zahăr.

În cazul în care medicul dumneavoastră v-a spus că suferiţi de intoleranţă la unele glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ LUAŢI ELEVIT

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigură.

Doza recomandată este de un comprimat pe zi. Luaţi comprimatul întreg cu un pahar cu apă, de preferinţă cu alimente .

Dacă suferiţi de greţuri matinale, luaţi comprimatul la prânz sau seara.

Se recomandă să luaţi ELEVIT cu o lună înainte de a rămâne gravidă, în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare.

Nu luaţi mai mult decât doza recomandată.

Doze foarte mari din unele dintre componente (în special vitamina A, vitamina D, fier sau cupru) pot fi dăunătoare pentru dumneavoastră şi pentru copilul dumneavoastră.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Adolescente cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani care sunt gravide sau intenţionează să rămână gravide sau alăptează: Vă rugăm să consultaţi punctul de mai sus pentru indicaţii despre cum să luaţi ELEVIT.

Dacă luaţi mai mult ELEVIT decât trebuie Adresaţi-vă medicului dumneavoastră în cazul în care credeţi că aţi luat prea multe comprimate de ELEVIT sau alte produse care conţin vitamina A sau D şi, de asemenea, în cazul în care apar brusc, pe neaşteptate, dureri de cap, constipaţie sau diaree, greaţă sau vărsături sau dacă vă simţiţi confuză.

Dacă uitaţi să luaţi ELEVIT Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa un comprimat uitat. Luaţi doar doza care urmează în mod obişnuit.

Dacă încetaţi să luaţi ELEVIT

Dacă încetaţi să luaţi ELEVIT, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru a şti dacă luaţi suficiente vitamine şi minerale.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse frecvente sunt dureri de stomac, flatulenţă, constipaţie, diaree şi greaţă sau vărsături. În cazuri rare, pot apărea reacţii alergice. Simptomele pot include inflamarea feţei, şuierat/dificultăţi în respiraţie, reacţii adverse la nivelul pielii (erupţie, mâncărime, roşeaţă sau băşici) sau scăderea sau accelerarea pulsului. Dacă manifestaţi oricare dintre aceste simptome, trebuie să încetaţi să utilizaţi ELEVIT şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Este posibil să observaţi că scaunul are o culoare mai închisă sau urina este mai galbenă ca de obicei. Aceasta se datorează componentelor ELEVIT şi nu trebuie să vă îngrijoraţi.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Reacţii adverse suplimentare la copii şi adolescenţi Vă rugăm să consultaţi punctul de mai sus pentru reacţii adverse. Nu există reacţii adverse suplimentare care să fie specifice utilizării ELEVIT la copii şi adolescenţi.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ELEVIT

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare (EXP) înscrisă pe blister şi pe cutia de carton. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25 C.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină şi umezeală.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protecţia mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine ELEVIT

Substanţele active sunt:

Vitamine:

Vitamina A 2566 UI

Vitamina B1 1,4 mg

Vitamina B2 1,4 mg

Nicotinamidă 18 mg

Vitamina B5 6 mg

Vitamina B6 1,9 mg

Biotină (vitamina H) 30 micrograme

Vitamina B9 (ca acid folic şi L-metilfolat de calciu) 800 micrograme

Vitamina B12 2,6 micrograme

Vitamina C 85 mg

Vitamina D3 200 UI

Vitamina E 15 mg

Minerale şi oligoelemente:

Calciu 125 mg

Cupru 1 mg Iod 220 micrograme

Fier 45 mg

Magneziu 100 mg

Mangan 2 mg

Seleniu 50 micrograme

Zinc 11 mg

Celelalte componente sunt:

Nucleul comprimatului: Carbonat de calciu (E170), acid citric anhidru (E330), amidon din porumb, gelatină, stearat de magneziu, maltodextrină, celuloză microcristalină, amidon din porumb modificat, acizi graşi mono- şi digliceride (E471), povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ascorbat de sodiu, croscarmeloză sodică, zahăr, talc (553b), trigliceride cu lanţ mediu, citrat trisodic (E331).

filmul comprimatului:

Hipromeloză, celuloză microcristalină, acid stearic, dioxid de titan (E171).

Cum arată ELEVIT şi conţinutul ambalajului

ELEVIT este un comprimat filmat oval, biconvex, de culoare albă până la slab gălbuie, cu dimensiunile de aproximativ 17 x 9,5 mm. ELEVIT este disponibil în ambalaje a câte 30 sau 100 de comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Bayer SRL Romania Sos. Pipera Nr 42, Etajele 1, 16, 17, Sector 2 Romania

Fabricantul

Berlimed C/ Francisco Alonso n° 7, Polígono Industrial Santa Rosa, Alcalá de Henares 28806 Madrid, Spain


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 34
Код товара: 56134
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Цена товара в пунктах: 564
Код товара: 49248
Цена товара в пунктах: 23
Код товара: 49426
Цена товара в пунктах: 844
Код товара: 37954
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 63510
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63459
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 577
Код товара: 47691
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64358
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 988
Код товара: 59585
Цена товара в пунктах: 1312
Код товара: 59586
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.