Gluconat de calciu sol. inj.10% 5 ml N5x2 (Darnita)

Код товара: 47315
Доза: 10
Доза: 10
Количество доз: 10
Количество доз: 10
Производитель: Darnita SAI, Firma farmaceutica
Страна: Украина
Форма: р-р д/ин.
отпуск только по рецепту!

GLUCONAT DE CALCIU-DARNIŢA (STABILIZAT)

soluţie injectabilă
DENUMIREA COMERCIALĂ

Gluconat de calciu-Darniţa (stabilizat)
DCI-ul substanţei active

Calcii gluconas
COMPOZIŢIA

1 ml soluţie conţine:
substanţe active: gluconat de calciu 85 mg, levulinat de calciu 10 mg;
excipienţi: zaharinat de calciu, soluţie de acid clorhidric; apă pentru injecţii.
1 ml soluţie conţine 9,706 mg de calciu (Са2+), în recalcul la conţinutul teoretic de gluconat de calciu echivalent cu 100 mg/ml.
FORMA FARMACEUTICĂ

Soluţie injectabilă.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Lichid transparent, incolor.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Minerale. Săruri de calciu, A12A A03
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Gluconatul de calciu (stabilizat)-remediu ce reglează procesele metabolice, înlătură deficitul ionilor de calciu din organism, manifestă acţiune hemostatică şi antialergică, reduce permeabilitatea capilara. Ionii de calciu participă la transmiterea impulsurilor nervoase, contracţia musculaturii netede şi striate, funcţionarea miocardului, coagularea sângelui; formarea ţesutului osos şi asigurarea funcţionării altor organe şi sisteme. Concentraţia plasmatică a ionilor de calciu se reduce în diverse procese patologice, iar o hipocalcemie marcată poate declanşa tetanie. Pe lângă faptul că înlătură hipocalcemia, micşorează permeabilitatea vasculară, manifestă acţiune antialergică, antiinflamatoare şi hemostatică.
Proprietăţi farmacocinetice

După administrarea parenterală preparatul este distribuit uniform cu fluxul sanguin în toate organele şi ţesuturile. În plasma sanguină calciul se află sub formă ionizată. Penetrează bariera placentară, trece în laptele matern. Este eliminat din organism preponderent pe cale renală.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Hipoparatiroidism, stări însoţite de intensificarea eliminării calciului din organism (în special, în caz de deshidratare îndelungată); ca remediu auxiliar în tratamentul afecţiunilor alergice (boala serului, urticarie, edem angioneurotic) şi în reacţii alergice determinate de administrarea unor medicamente; pentru scăderea permeabilităţii vasculare în diverse procese patologice (faza exsudativă a procesului inflamator, vasculita hemoragică, boala actinică); în tratamentul hepatitei parenchimatoase, afecţiunilor toxice ale ficatului, nefritei, eclampsiei, hiperkaliemiei, formei hiperkaliemice a mioplegiei paroxistice; afecţiuni cutanate (prurit cutanat, eczemă, psoriazis); ca remediu hemostatic, precum şi ca antidot în intoxicaţiile cu sărurile de magneziu, acidul oxalic sau sărurile sale solubile, sărurile solubile ale acidului fluoric.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează intravenos sau intramuscular. Înainte de administrare fiola cu soluţie se încălzeşte până la temperatura corpului. Soluţia se administrează lent, timp de 2-3 min. Adulţilor şi copiilor cu vârsta mai mare de 14 ani se administrează câte 5-10 ml Gluconat de calciu-Darniţa (stabilizat) zilnic, peste o zi sau peste 2 zile, în funcţie de evoluţia patologiei şi starea pacientului.
Copiilor se administrează numai intravenos, în dependenţă de vârstă, soluţia 10% gluconat de calciu se administrează în următoarele doze:
copii cu vârsta sub 6 luni-0,1-1 ml;
copii cu vârsta 6-12 luni-1-1,5 ml;
copii cu vârsta 1-3 ani-1,5-2 ml;
copii cu vârsta 4-6 ani-2-2,5 ml;
copii cu vârsta 7-14 ani-3-5 ml.
Pentru a administra soluţia în cantitatea mai mică de 1 ml doza pentru o priză se aduce până la volumul respectiv (volumul seringii) cu soluţie clorură de sodiu 0,9% sau soluţie glucoză 5%.
REACŢII ADVERSE

Convenţia MedDRA privind frecvenţa
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)
Rare (>1/10000 şi <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Tulburări ale sistemului imunitar: foarte rare - reacţii alergice şi anafilactice până la şoc anafilactic.
Tulburări cardiace: mai puţin frecvente - bradicardie
Tulburări vasculare sincopă, hipotensiune, colaps vasomotor, uneori fatal (la administrarea rapidă)
Tulburări gastrointestinale greaţă, vomă (la administrarea rapidă); mai puţin frecvente - diaree,
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: transpiraţii, o senzaţie de greutate în cap, slăbiciune generală (la administrarea rapidă); mai puţin frecvente - senzaţie de căldură iniţial în cavitatea bucală, care apoi se răspândeşte pe întreg corpul care sunt tranzitorii şi de scurtă durată; calcifierea ţesuturilor moi cauzate de extravazarea soluţiei de calciu. Injecţii intramusculare ale sărurilor de calciu pot provoca iritaţii locale.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele preparatului; predispoziţie la tromboze, hipercalcemie, arterioscleroză severă, hipercoagulare sanguină, insuficienţă renală severă, sarcoidoza, administrarea concomitentă cu glicozidele cardiace, ceftriaxonă.
SUPRADOZAJ

Simptome: se poate dezvolta hipercalcemia. Simptomele de hipercalcemie pot include anorexie, greaţă, vomă, constipaţie, dureri abdominale, slăbiciune musculară, polidipsie, poliurie, tulburări psihice, nefrocalcinoza, nefrolitiaza; în cazuri severe - aritmii cardiace şi comă.
Tratament: în caz supradozare neînsemnată (concentraţia plasmatică a calciului - 2,62,9 mmol/l) administrarea se sistează excluzând şi alte preparate cu conţinut de calciu. În supradozare severă (concentraţia plasmatică a calciului mai mare de -2,9 mmol/l) se administrează intravenos calcitonina, în doze de 5-10 UI/kg/zi (preparatul se diluează în 500 ml soluţie clorură de sodiu 0,9%, se administrează prin perfuzie intravenoasă timp de 6 ore). Este posibilă administrarea lentă în bolus intravenos de 2-4 ori pe zi. Se administrează diuretice netiazide, se monitorizează concentraţia de potasiu şi magneziu în plasmă, la necesitate - se administrează preparate de potasiu şi magneziu; se verifică funcţiile sistemului cardiovascular, sunt administrate betaadrenoblocante pentru profilaxia aritmiilor. La necesitate hemodializă.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Săruri de calciu trebuie administrate cu precauţie pacienţilor cu insuficienţă renală, cu maladii ale cordului. La administrarea pacienţilor care administrează glicozide cardiac şi/sau diuretice, precum şi in timpul unui tratament îndelungat (îndeosebi la copii) trebuie de monitorizeze concentraţia de calciu şi creatinină în sânge. În cazul creşterii concentraţiei lor, doza trebuie redusă sau sistarea temporară. Cu precauţie şi cu monitorizarea nivelului eliminării calciului cu urina se indică pacienţilor cu hipercalciurie moderată de peste 300 mg/zi (7,5 mmol/zi), cu insuficienţă renală nu pronunţată, urolitiază în anamneză. La necesitate, se reduce doza sau de a sista administrarea preparatului. Pentru reducerea riscului formării calculilor renali se recomandă consumul unui volum suficient de lichide. Înainte de a umple seringa cu soluţia de gluconat de calciu, trebuie de asigurat că nu există reziduri de alcool etilic, deoarece ca rezultat al interacţiunii cu alcool gluconat de calciu cade în precipitat.
Administrarea la copii

Copiilor cu vârsta sub 14 ani nu se recomandă administrarea intramusculară din cauza riscului posibil de dezvoltare a necrozei.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Administrarea în timpul sarcinii şi în perioada alăptare se efectuează doar în cazul când beneficiul scontat pentru mamă prevalează riscul potenţial pentru făt/sugar.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu sunt date privitor la faptul că preparatul poate influenţa negativ asupra capacităţii de a conduce autovehicule sau de a manevra utilaje.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

La interacţiunea alcoolul etilic cu gluconatul de calciu ultimul cade în precipitat. Nu se recomandă administrarea concomitentă cu alte preparate de calciu. Administrarea intravenoasă a gluconat de calciu, înainte şi după administrarea verapamilului reduce acţiunea hipotensivă a lui, dar nu afectează efectul lui antiaritmic. Preparatul la administrarea concomitentă cu diureticele tiazidice conduce la dezvoltarea hipercalcemiei. La administrarea concomitentă cu chinidina poate încetini conducere intraventriculară şi creşte toxicitatea chinidinei. În timpul tratamentul cu glicozide cardiace administrarea parenterală a gluconat de calciu nu se recomandă din cauza potenţării efectului cardiotoxic. Gluconatul de calciu înlătură inhibiţia transmiterii neuro-musculare după administrarea antibioticelor din grupul aminoglicozidelor.
La administrarea concomitentă a nifedipinei preparatele de calciu îi scad activi tatea.
Incompatibilităţi

Nu este compatibil din punct de vedere farmaceutic cu alcoolul etilic, carbonaţii, salicilaţii, sulfaţii, tartraţii.
PREZENTARE, AMBALAJ

Soluţie injectabilă 100 mg/ml, Câte 5 ml în fiole, câte 10 fiole împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton. Câte 10 ml în fiole, câte 5 sau 10 fiole împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperatura sub 25 °C, în ambalajul original.
A nu se congela.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

SAP” Firmă farmaceutică” Darniţa” , Ucraina
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

SAP” Firmă farmaceutică” Darniţa”, Ucraina,


02093, or. Kiev, str. Borispolscaya, 1

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1099
Код товара: 48119
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Цена товара в пунктах: 844
Код товара: 37954
Цена товара в пунктах: 564
Код товара: 49248
Цена товара в пунктах: 23
Код товара: 49426
Цена товара в пунктах: 34
Код товара: 56134
Цена товара в пунктах: 503
Код товара: 51296
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 38818
Цена товара в пунктах: 911
Код товара: 35120
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 47308
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 64034
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 3703
Код товара: 63742
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1317
Код товара: 64374
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 61794
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 62328
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.