Gluconat de calciu sol. inj. 10% 10ml N5x2 (Farmak)

Код товара: 36993
Доза: 10
Доза: 10
Количество доз: 10
Количество доз: 10
Производитель: Farmak SAD
Страна: Ucraina
Форма: р-р д/ин.

Gluconat de calciu stabilizat 100 mg/ml soluție injectabilă

Gluconat de calciu
1. CE ESTE GLUCONAT DE CALCIU STABILIZAT ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Gluconat de calciu stabilizat conține substanța activă gluconat de calciu, o soluție pentru creșterea valorii calciului în organism.
Gluconat de calciu stabilizat este indicat în:
- Hipoparatiroidism (funcționarea insuficientă a glandelor tiroide)
- Pacienților cu un nivel extrem de redus de calciu în organism
- Tratament adjuvant în afecțiuni alergice (boala serului, urticarie, edem angioneurotic) și alergiei la medicamente
- Micșorarea permeabilității vaselor capilare în procese patologice de origine diversă (faza exudativă a procesului inflamator (prima fază a rănii), vasculită hemoragică (inflamație și lezare a vaselor de sânge), boala actinică (boală de iradiere))
- Hepatită parenchimatoasă (afecțiune cronică a ficatului) și alte afecțiuni toxice ale ficatului
- Nefrită (boală inflamatorie a rinichilor)
- Eclampsie (afecțiune gravă, care survine în general, la sfârșitul sarcinii)
- Nivel ridicat de potasiu în sânge
- Mioplegie hiperkalemică paroxistică (o afecțiune musculară)
- Boli ale pielii (de exemplu mâncărime, eczemă, psoriazis)
De asemenea, Gluconatul de calciu stabilizat este utilizat în calitate de:
- remediu hemostatic (pentru oprirea sângerării)
- antidot în intoxicații cu diferite săruri de magneziu, acid oxalic și oxalați hidrosolubili, fluorați solubili.
2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI GLUCONAT DE CALCIU STABILIZAT

Nu utilizaţi Gluconat de calciu stabilizat

- dacă sunteţi alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, enumerate la pct. 6;
- dacă aveți valori crescute ale calciului în sânge (de exemplu, la pacienţii cu hiper activi tate a glandelor paratiroide, niveluri crescute de vitamina D în sânge, tumori cu reducerea rezistenţei osoase),
- dacă aveți excreţie excesivă de calciu pe cale urinară
- dacă aveți ateroscleroză avansată (boală complexă a arterelor)
- dacă aveți hipercoagulabilitatea sângelui (tendință de formare a cheagurilor în circulația sanguină)
- dacă administrați concomitent glicozide cardiace (utilizate în insuficiența cardiacă)
- dacă aveți insuficiență renală severă (afecțiune gravă a rinichilor)
- dacă administrați ceftriaxonă unui nou-născut prematur până la vârsta corijată de 41 săptămâni (săptămânile de sarcină și de viață) sau unui nou-născut până la vârsta de 28 zile.
Gluconatul de calciu stabilizat nu trebuie utilizat pentru prepararea alimentației parenterale complete (alimentație pe cale intravenoasă). Tratamentul repetat şi de lungă durată nu se va efectua la copii şi la persoanele cu tulburarea funcţiei rinichilor (în legătură cu riscul acţiunii aluminiului asupra organismului).
Atenţionări şi precauţii

Înainte să vi se administreze Gluconat de calciu stabilizat, spuneți medicului dumneavoastră:
- dacă sunteți copil sau suferiți de insuficiență renală cronică sau aveți pietre la rinichi. Se recomandă monitorizarea nivelului de calciu în sânge și excreția calciului.
- dacă aveți probleme ale rinichilor sau inimii Indiferent de vârstă, un anumit antibiotic denumit ceftriaxonă nu trebuie amestecat sau administrat concomitent cu soluţii cu administrare intravenoasă cu conţinut de calciu. Medicul dumneavoastră cunoaşte aceste aspecte şi nu le va administra împreună, nici măcar folosind linii perfuzabile diferite sau locuri diferite de administrare (vezi şi „Utilizarea altor medicamente”).
La copii cu vârsta sub 14 ani, gluconatul de calciu stabilizat trebuie injectat numai intravenos, nu în mușchi (intramuscular).
Gluconat de calciu stabilizat și alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente. Gluconat de calciu stabilizat poate afecta modul în care acționează unele medicamente și invers.
Astfel de medicamente includ:
- alcool etilic (utilizat ca dezinfectant la sterilizarea sistemelor de perfuzie)
- alte preparate de calciu
- nifedinină, verapamil (utilizate în tensiunea arterială crescută și alte afecțiuni ale inimii).
- diuretice (utilizate în eliminarea surplusului de apă din organism)
- chinidină (utilizată în afecțiuni ale ritmului cardiac)
- glicozide cardiace (utilizate în boli ale inimii)
- tetraciclina (utilizată în infecții bacteriene)
- aminoglicozide (utilizate în infecții bacteriene)
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Utilizarea în timpul sarcinii și în perioada de alăptare este posibilă doar dacă beneficiul scontat pentru mamă depășesc riscurile potențiale pentru făt sau sugar. Calciul se excretă în laptele matern, aceasta se va avea în vedere la administrarea preparatului în perioada de alăptare.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există informaţii.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI GLUCONAT DE CALCIU STABILIZAT

Doze

Medicul dumneavoastră va selecta doza necesară pentru creşterea nivelului de calciu din sângele dumneavoastră/din sângele copilului dumneavoastră până la atingerea unor valori normale. Adulți și adolescenţi cu vârsta mai mare de 14 ani: câte 5-10 ml soluție 100 mg/ml o dată pe zi, în dependență de starea pacientului și caracterul patologiei-zilnic, peste o zi sau peste 2 zile. Copiilor cu vârsta sub 14 ani, în dependență de vârstă, soluția de gluconat de calciu se administrează numai intravenos în următoarele doze: cu vârsta până la 6 luni-0,1-1 ml, cu vârsta 7-12 luni-1-1,5 ml, 1-3 ani-1,5 - 2 ml, 4 - 6 ani-2-2,5 ml, 7 - 14 ani-3-5 ml.
Modul de administrare

Medicul sau asistenta vă va administra medicamentul, sub formă de injecție într-o venă (intravenos) sau în mușchi (intramuscular). Înainte de administrare preparatul se încălzește până la temperatura corpului. Se administrează lent, timp de 2- 3 minute atât la copii, cât și la adulți. Pentru administrarea unui volum mai mic de 1 ml, doză unică de medicament se aduce la volumul respectiv (volumul seringii) cu soluție clorură de sodiu 0,9% sau soluție glucoză 5%.
Copii

Copiilor cu vârsta sub 14 ani administrarea intramusculară nu este recomandată, din cauza posibilităţii apariţiei necrozei (moartea țesutului).
Dacă ați luat mai mult Gluconat de calciu stabilizat decât trebuie

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Simptome: creșterea nivelului de calciu în sânge, care se manifestă prin lipsa poftei de mâncare, oboseală, stări de greață, vomă, constipații, dureri abdominale, tulburări psihice, sete excesivă, urinare excesivă, acumulare de calciu în rinichi, pietre în rinichi; în cazuri grave-ritm cardiac anormal, stare de comă.
Dacă uitaţi să utilizaţi Gluconat de calciu stabilizat

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Gluconat de calciu stabilizat

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacțiile adverse sunt mai frecvent raportate la utilizarea dozelor mari.
Informați imediat medicul dumneavoastră, dacă în timp ce luaţi acest medicament prezentaţi unul dintre următoarele semne:

- reacţii alergice grave, care pot pune viaţa în pericol (reacții anafilactice care pot duce la șoc anafilactic). Simptomele acestora pot include: urticarie, umflarea buzelor, limbii sau gâtului, dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie, respiraţie şuierătoare, tensiune arterială scăzută, leşin.
Alte reacții adverse:

Cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată reieșind din datele disponibile)
- ritm cardiac scăzut (bradicardie)
- greață
- vomă
- diaree
- senzație de căldură în cavitatea bucală, apoi în tot corpul, iritații ale pielii (în special, administrată sub formă de injecție în mușchi). Aceste reacții trec de sine stătător.
La administrarea rapidă, poate apărea greață, vomă, transpirație abundentă, tensiune arterială scăzută, leșin, uneori periculoase pentru viață. În rezultatul pătrunderii soluției de gluconat de calciu în țesuturi are loc calcificarea țesuturilor moi. Administrarea intramusculară (sub formă de injecție în mușchi) a sărurilor de calciu poate provoca iritații locale.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ GLUCONAT DE CALCIU STABILIZAT

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor. A se păstra în ambalajul original, la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 25°C. A nu se răci.
Nu utilizaţi Gluconat de calciu stabilizat după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAȚII

Ce conţine Gluconat de calciu stabilizat

- Substanţa activă este gluconatul de calciu. 1 ml soluție injectabilă conține 100 mg gluconat de calciu. Celelalte componente sunt: zaharat de calciu, apă pentru injecții.
Cum arată Gluconat de calciu stabilizat şi conţinutul ambalajului

Soluție transparentă, incoloră.
Cutie cu 1 sau 2 blistere din peliculă polimerică, a câte 5 fiole din sticlă cu inel sau punct de rupere, a câte 5 ml sau 10 ml soluție injectabilă. Cutie cu 5 sau 10 fiole din sticlă, câte 5 ml sau 10 ml soluție injectabilă.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„Farmak” SAP, Ucraina, 04080, or. Kiev, str. Frunze, 63
Fabricantul


„Farmak” SAP, Ucraina, 04080, or. Kiev, str. F

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 595
Код товара: 51297
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57540
Цена товара в пунктах: 921
Код товара: 54069
Цена товара в пунктах: 77
Код товара: 54143
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 56168
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 11424
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 368
Код товара: 55949
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 48651
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 45491
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 56560
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 2124
Код товара: 57663
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 55536
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 57477
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
Акция
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 44870
Акция
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 53571
Акция
Цена товара в пунктах: 2358
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 56995
Акция
Цена товара в пунктах: 1242
Код товара: 57655
Акция
Цена товара в пунктах: 244
Код товара: 58019
Акция
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 48647
Акция
Цена товара в пунктах: 686
Код товара: 55950
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 2358
Код товара: 58042
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54879
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 57535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 55677
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Цена товара в пунктах: 778
Код товара: 55758
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.