Ceai Hypericum Valeriana 40g

Код товара: 62748
Производитель: Hypericum Impex SRL
Форма: prod. vegetal/ceai
Страна: Румыния
Наличие: достаточно
38 95 леев
(-17%)
32 48 леев
или 130 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Valeriana 40 g

Ceaiul de Valeriană ajută la protejarea sistemelor nervos, cardiovascular și digestiv.

Preparatele pe baza de Valeriana sunt complementare pe cale interna in: insomnii, anxietate, nevrozite, hiperexcitabilitate motorie si senzoriala, cresterea poftei de mancare, palpitatii, astm bronsic, tahicardie, colon iritabil.

Proprietati   

Anafrodisiaca, Antialergic, Sedativ

Recomandari         

Anxietate, Astm bronșic, Colite spastice, Colon iritabil, Creşterea poftei de mâncare, Insomnii, Nevroză cardiacă, Sistem Digestiv, Sistem nervos, Stres

Ceai Valeriana vrac – Rol sedativ și de menținere a sănătății cardiovasculare.

Caracteristici generale Ceai Valeriana vrac:

Produsul Ceai de Valeriană este una dintre cele mai eficiente soluții naturale împotriva insomniilor, datorită acțiunii sale sedative, acesta facilitează adormirea contribuind la obținerea unui somn odihnitor fără a crea dependență sau a avea efecte secundare.

În plus, aceasta este un excelent adjuvant și în cazul problemelor de natură cardiovasculară. Menținerea sănătății sistemului nervos și a celui cardiovascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta serios echilibrul psiho-emoțional și, mai departe, calitatea somnului.

Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la tulburările de somn fiind persoanele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de anxietate sau alte probleme de sănătate, cele care urmează anumite tratamente și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În plus, obiceiuri aparent nevinovate precum expunerea la lumina artificială (în deosebi din spectrul albastru) a ecranelor TV, telefoanelor, tabletelor și a altor dispozitive, nerespectarea unor ore fixe de culcare și trezire, consumul unor alimente grele la mai puțin de o oră înainte de culcare, abuzul de cafea și alte substanțe stimulatoare sau crearea unor condiții suboptimale de somn (temperatură nepotrivită, pat inconfortabil, luminozitate și sau zgomot crescute ș.a.), toate pot compromite calitatea somnului, subminându-ne sănătatea.

Aceasta deoarece somnul este principalul mod prin care organismul se detoxifică, se regenerează, își reglează procesele interne conform ritmului circadian și își structurează informația acumulată peste zi. Prin perturbarea sa, pierdem cel mai de preț aliat al sănătății trupului și minții noastre. De aceea, obținerea cu regularitate a unei odihne de calitate este, poate, demersul cel mai important pe care îl putem avea în menținerea sănătății și longevității, alături de sport și de o alimentație corectă.

În plus, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul apariției tulburărilor de somn și afectarea echilibrului psiho-emoțional, cu efecte ce se pot răsfrânge și asupra sistemului cardiovascular, putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, neurosedativă, relaxantă și cardioprotectoare.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale special alese pentru a induce somnul și a destresa organismul, precum Ceaiul de Valeriană de la Hypericum. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Valeriană ajută la calmarea tensiunii nervoase, relaxare, inducerea unui somn liniștitor, reglarea tensiunii arteriale și regularizarea ritmului cardiac.

Ingrediente Ceai Valeriana vrac:

Rizomi cu rădăcini de Valeriană (Valeriana officinalis).

Detalii Ceai Valeriana vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Valeriană, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Rizomii și rădăcinile de Valeriană au fost recoltate manual toamna-târziu, spălate cu atenție și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Valeriană ajută la protejarea sistemelor nervos, cardiovascular și digestiv.

În plus, compușii activi (de ex.: ulei eteric – pinen, camfen, terpinen, dipenten, citren, limonen, cimen; hidrocarburi sesquiterpenice – azulen, cariofilen, borneol și esterii săi, flavonoide – cvercetol, campferol, apigenină, luteolină, diosmetină; zaharoză, lipide – acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arahic; lipaze, oxidaze, terpineol, acid cafeic, clorogenic, valerenic, hidroxivalerenic, acetoxivalerenic; rășini, gumirezine, colină, tanin, minerale – Ca, Mg, K, Mn ș.a.) din rizomii și rădăcinile de Valeriană contribuie și la: relaxarea sistemului nervos, inducerea și îmbunătățirea somnului, calmarea migrenelor, a spasmelor musculare și a durerilor menstruale, normalizarea tensiunii arteriale, reglarea ritmului cardiac, eliminarea toxinelor din organism, combaterea agenților patogeni și reglarea ciclului menstrual.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Valeriană se numără acțiunea: neurosedativă, miorelaxantă, spasmolitică, antiepileptică, hipotensoare, vasodilatatoare, antialergică, antiastmatică, antihelmintică, emetică, anafrodiziacă și diuretică. Extern, Valeriana se poate folosi pentru stimularea circulației venoase.

Prezentarea compușilor activi din Valeriană:

Valeriana (Valeriana officinalis), cunoscută și drept Odolean, Iarba-mâțului, Iarba-pisicii, Năvalnic sau Gușa-porumbelului, este o plantă erbacee perenă, spontană sau cultivată ce face parte din familia Caprifoliaceae (din care fac parte și Caprifoiul, Mâna-Maicii-Domnului). Aceasta se caracterizează printr-un rizom vertical scurt din care pornesc rădăcini adventive în număr mare.

Înălțimea medie a plantei este de 25-150 cm, iar florile sale sunt de culoare roșu-violetă, cu miros de vanilie. Răspândită în regiunea eurasiatică, Valeriana poate fi întâlnită crescând spontan din zona de câmpie, până în cea montană, preferând locurile umbroase, solurile umede, mlaștinile, luncile sau zăvoaiele. În fitoterapie, sunt folosite rădăcinile, stolonii și rizomii speciei. După uscare, acestea sunt caracterizate de un miros specific, neplăcut ce devine mai pregnant în timp. Principalul compus responsabil de miros, dar și de proprietățile sedative ale plantei este acidul valerenic. Gustul rădăcinilor este unul dulceag la început, apoi devine amar, cu o aromă camforată.

Cunoscută din Antichitate și menționată ca plantă medicinală în secolul al VI-lea e.n., Valeriana este complementară atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Strămoșii noștri dacii, denumeau această specie „Adila”, „Adilon” sau „Odilan” de unde avem în zilele noastre denumirea de „Odolean”. Aceștia foloseau planta pentru problemele de natură cardiovasculară. Ulterior, în secolul al XVIII-lea e.n., Valerianei i s-au recunoscut proprietățile sedative pentru care este deosebit de apreciată și în zilele noastre. În trecut, planta mai era folosită și pentru calmarea unor dureri sau amorțeli în membrele superioare și inferioare.

În fitoterapia modernă, produsele pe bază de Valeriană sunt recomandate pentru inducerea somnului și îmbunătățirea calității sale, cel mai des folosită pentru prepararea infuziilor și decocturilor, Valeriana este deosebit de utilă în calmarea spasmelor și a excitației mentale.

Astfel, aceasta este folositoare în combaterea disconfortului gastrointestinal și a tranzitului accelerat provocat de hiperexcitabilitatea nervoasă. Similar, derivatele din Valeriană pot reduce pulsul mărit și pot normaliza ritmul cardiac dereglat pe fond nervos. Mai mult, acesta ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea vasodilatatoare și hipotensoare, fiind deosebit de utilă pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de stres psiho-emoțional. Conform principiilor ayurvedice, Valeriana este recomandată în adresarea tulburărilor de tip Vata, eliminând Ama din intestinul gros, sânge, articulații și nervi.

Prin efectul sedativ-hipnotic al Odoleanului se poate obține și o îmbunătățire a calității odihnei prin inducerea somnului și permiterea intrării în fazele adânci ale acestuia, cu efecte detoxifiante și regeneratoare la nivelul creierului.

Această acțiune este posibilă datorită sinergiei multitudinii de compuși activi din rădăcinile și rizomii acestei plante, precum acizii valerenici, care potențează activitatea acidului gama-aminobutiric (GABA), un neurotransmițător cu rol inhibitor la nivelul sistemului nervos central (SNC). Foarte important de menționat este faptul că Valeriana nu este toxică, nu creează dependență și nu diminuează reflexele!

De asemenea, infuzia de Valeriană are un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Prin acțiunea miorelaxantă și antialgică, aceasta ajută la reducerea durerilor de cap și de burtă asociate perioadei menstruale. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că Valeriana poate avea și proprietăți anafrodiziace prin caracterul său relaxant. Extern, Odoleanul este util în probleme circulatorii.

Mod de utilizare Ceai Valeriana vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculețe la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se bea pe parcursul zilei sau seara, înainte de culcare. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare.

Extern: sub formă de decoct pentru comprese, spălături locale, clisme sau baie generală. Pentru spălăturile externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Anti-stres.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Somn liniștit (capsule) și cu Tinctura de Valeriană!

Se poate asocia cu succes și cu:

5-HTP Stres (capsule), Hyper-Calm (capsule), Bitterul Ierburile-vieții sau Cardiovascular si capsule Bitter Cardiovascular, Antianxietate (capsule), Ceaiul Somn ușor, Hyper Cardio (capsule), Ceaiul Cardiotonic și Tinctura Cardiotonică, Tinctura de Valeriană, Tinctura de Păducel, ceaiul de Păducel, tinctură de Păducel, Capsule Paducel, sirop de Paducel), Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul de Vâsc, Ceaiul de Hamei, Ceaiul Lavănțica și Uleiul esențial de Lavandă, Siropul de Vișine, Infostim (capsule), și Oțetul Antistres.

Extern se poate combina cu:

Uleiul esențial de Rozmarin, Ylang-ylang sau Melisă/Roiniță și Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 40 de grame plantă.

Precauții:

Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru depresie, insuficiență hepatică sau renală decompensată, bradicardie, tensiune arterială scăzută) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62694
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 62693
Цена товара в пунктах: 91
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 196
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 487
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63018
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62731
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1347
Код товара: 63354
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 88
Код товара: 62443
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 63606
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 707
Код товара: 62950
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 478
Код товара: 62952
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 61854
Акция
Цена товара в пунктах: 277
Код товара: 61848
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 63537
Акция
Цена товара в пунктах: 425
Код товара: 61707
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 61601
Цена товара в пунктах: 304
Код товара: 62318
Цена товара в пунктах: 523
Код товара: 62327
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 885
Код товара: 59585
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62748