Ceai Hypericum Coada Racului 30g

Cod produs: 63022
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: prod. vegetal/ceai
Stoc: suficient
55 93 lei
(-17%)
46 42 lei
sau 186 de puncte de loialitate
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Ceai Hypericum Coada Racului 30g

Ceaiul de Coada-racului este un bun adjuvant în menținerea sănătății sistemului digestiv și îngrijirea aparatului genital feminin.

Ceai Coada Racului vrac – Rol în menținerea sănătății sistemului digestiv și aparatului genital feminin

Caracteristici generale Ceai Coada-racului vrac:

Ceaiul de Coada-racului este un aliat puternic în protejarea aparatului genital feminin, contribuind la calmarea contracțiilor dureroase și la reglarea fluxului menstrual. De asemenea, acesta este adjuvant în problemele de natură gastrointestinală. Menținerea bunei funcționări a aparatului genital feminin și protejarea sănătății sistemului gastrointestinal sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și – foarte important – asupra răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul uro-genital poate deveni vulnerabil, fiind predispus la infecții. În cazul persoanelor de sex feminin, un stil de viață solicitant, stresant sau dezorganizat poate duce și la perturbarea ciclului menstrual, la inducerea pubertății sau a menopauzei precoce, la tulburări de libido sau chiar la dificultăți în menținerea unei sarcini. Cel mai adesea, aceste probleme apar pe fondul unui sistem hormonal dereglat, dezechilibrele hormonale fiind induse, așa cum am mai menționat, de către stres și statusul inflamator. Un rol important este jucat și de către alimentație sau de către toxinele ce acționează ca disruptori hormonali (de ex., bisfenolul A, ftalații, dioxina, atrazina, DDT-ul ș.a.).

Similar, digestia, absorbția nutrienților, mucoasa gastrică și cea intestinală, pe fondul dezechilibrelor de la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), pot avea de suferit, afectarea lor devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

De aceea, pentru a proteja sănătatea aparatului genital feminin, a menține echilibrul microbiotei intestinale și a ajuta la regenerarea mucoasei gastrointestinale, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antispastic, antiinflamator, astringent, hemostatic, antidiareic și antiseptic, precum Coada-racului, pot fi o soluție naturală și eficientă de obținere a acestor deziderate. Mai mult, infuzia de Coada-racului este foarte indicată în oprirea hemoragiilor, reglarea menstruației abundente și calmarea inflamației, atât la nivel intern, cât și extern. Similar, aceasta poate fi o soluție naturală și eficientă de a limita înmulțirea bacteriilor de la nivelul tegumentelor și al aparatului genital, de a susține mecanismele de regenerare a mucoasei vaginale și de a ajuta la reechilibrarea microbiotei intestinale și vaginale.

Ingrediente Ceai Coada-racului vrac:

Părți aeriene de Coada-racului (Argentina anserina sin. Potentilla anserina).

Detalii Ceai Coada-racului vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Coada-racului, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Coada-racului (Herba Anserinae) au fost culese în perioada înfloririi (mai-septembrie), după ora 11, prin rupere sau cosire de la baza rozetei și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Coada-racului este un bun adjuvant în menținerea sănătății sistemului digestiv și îngrijirea aparatului genital feminin. Acesta este util în combaterea problemelor digestive de natură infecțioasă și pentru oprirea hemoragiilor. În plus, compușii activi (de ex.: taninuri, principii amare, mucilagii, flavonoide, ulei volatil, săruri minerale) din părțile aeriene ale acestei specii contribuie și la: reglarea fluxului menstrual, calmarea contracțiilor musculare dureroase asociate menstruației, protejarea și refacerea microbiotei vaginale, calmarea colicilor intestinale, normalizarea tranzitului intestinal accelerat, reducerea colicilor gastrice, echilibrarea microbiotei intestinale prin distrugerea microorganismelor patogene, combaterea stărilor inflamatorii și infecțioase de la nivel gastric, intestinal sau genital. Astfel, printre virtuțile ceaiului de Coada-racului se numără acțiunea: antiseptică, antiinflamatoare, antidiareică, ușor spasmolitică, anticolitică, hemostatică, astringentă, antihemoroidală, antispastică și modulatoare asupra microbiotei intestinale. Extern aceasta are proprietăți: cicatrizante, calmante, antiseptice, antitricomonazice și antieczematoase.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Coada-racului vrac:

Coada-racului (Argentina anserina sin. Potentilla anserina) cunoscută și drept Argentină, Argindeană, Scrânteală, Vintricea, Buruiana-junghiurilor, Argințel, Buboasă, Forostoi, Sclintiță, Zolotnic, Iarba-gâștei, Iolt sau Coada-dracului este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită, care face parte din familia Rozaceelor (din care fac parte Trandafirul, Mărul, Părul, Cireșul, Prunul, Păducelul, Măceșul și multe altele). Aceasta se caracterizează printr-un rizom gros, cilindric, multicaul din care pornesc rădăcini adventive filamentoase. Tulpinile aeriene sunt lungi (80 cm), subțiri, repente, înrădăcinate la noduri. Frunzele sunt așezate într-o rozetă bazală și au lungimi de 10-20 cm, cu pețiol scurt, formă penat-compusă, cu 13-21 foliole alungit-ovate, adânc serate, cu peri alb-argintii pe fața inferioară și fără peri pe cea superioară. Florile cresc pe tulpini separate (5-15 cm), sunt galben-aurii, cu 5-7 petale mai lungi decât sepalele, 20 de stamine și stil lateral. Fructele sunt poliachene cu stiluri persistente. Planta este fără miros caracteristic și are un gust astringent. Cel mai adesea, Coada-racului poate fi găsită crescând spontan în locurile pietroase și nisipoase din preajma râurilor, pe malul lacurilor, prin fânețe umede, pajiști temporar inundate, prin șanțuri sau în apropierea gardurilor, din zona de câmpie și până în cea montană. Aceasta iubește lumina și preferă solurile alcaline sau slab-acide, nisipoase și bătătorite. Din punct de vedere al arealului, aceasta este răspândită pe aproape toată suprafața emisferei nordice și în America de Sud.

Cunoscută din vechime, Coada-racului a fost folosită în perioadele de foamete de către multe popoare, în special cele nordice care dezgropau rădăcinile și le uscau pentru a face provizii. În Europa Centrală, planta a fost folosită ca legumă și surogat pentru ceai, iar popoarele din Tibet i-au folosit rădăcinile (gătite în unt și zahăr) pentru prepararea unui fel de mâncare festiv, de Anul Nou. Denumirea științifică a speciei provine, cel mai probabil, de la „potens” (Potentilla), însemnând „puternic / potent”, făcând referire la efectele terapeutice ale plantei, și de la „Anser” (anserina), însemnând „gâscă” și făcând referire la aspectul frunzelor a căror suprafață inferioară este păroasă, argintie și cu o formă ce amintește de penele sau urmele lăsate de aceste păsări. Pe teritoriul țării noastre, Coada-racului a fost folosită în mod empiric ca adjuvant în vindecarea rănilor și a accidentărilor (scrântituri). În Munții Apuseni, frunzele se pisau și se amestecau cu untură, apoi erau aplicate pe zonele dureroase sau pe rănile infectate. Ceaiul din frunzele și tulpinile florifere ale plantei erau consumate contra durerilor și arsurilor de stomac, a durerilor de burtă (crampe, diaree) sau contra frigurilor. Extern, planta se mai folosea și în apa de baie a copiilor, pentru „întărirea oaselor” sau contra eczemelor.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Coada-racului sunt recomandate pentru efectul lor antidiareic, antiseptic și antispastic. Datorită conținutului semnificativ în taninuri (7-11% în părțile aeriene și 20% în cele subterane), Coada-racului reduce permeabilitatea capilarelor și a membranelor celulare și ajută la încetinirea tranzitului intestinal prin efectul astringent. Mai mult, compușii activi din plantă au și un rol reglator asupra microbiotei intestinale, aceștia contribuind la restabilirea echilibrului microbiotei din stomac și intestine, prin distrugerea sau limitarea dezvoltării microorganismelor patogene, cu efecte benefice vizibile în special în diareea de natură infecțioasă. Prin acțiunea hemostatică, Coada-racului este utilă și în reducerea hemoragiilor interne sau externe (de ex., colo-rectale, nazale) și în normalizarea fluxului menstrual (în special cel abundent). Astfel, Coada-racului ajută la menținerea confortului înainte și în timpul menstruației, are proprietăți antiinflamatoare și analgezice. De asemenea, acțiunea antiseptică a plantei o face utilă în ameliorarea leucoreei și a altor probleme de natură infecțioasă de la nivelul aparatului genital. În plus, compușii activi din părțile aeriene de Coada-racului contribuie și la calmarea colicilor intestinale, relaxarea musculaturii netede a intestinelor, stomacului și a uterului.

Extern, preparatele pe bază de Cerențel au o acțiune antimicrobiană, antiinflamatoare, hemostatică, astringentă, antihemoroidală, ușor analgezică și cicatrizantă, fiind recomandate pentru îngrijirea gurii și gâtului, a tenului și scalpului prin: gargare, spălături locale, badijonări, cataplasme, comprese sau spălături vaginale. Spre exemplu, specia este utilă în dezinfectarea rănilor și grăbirea vindecării lor. De asemenea, infuzia din această specie poate fi utilizată și pentru întreținerea sănătății zonei genitale feminine. Nu în ultimul rând, acesta este util și în calmarea durerilor în gât, hemoroidale, menstruale și a gingiilor inflamate.

Mod de utilizare Ceai Coada-racului vrac:

Intern: infuzie sau decoct din 1 linguriță de plantă la 200 ml apă clocotită. Se lasă câteva minute acoperit la infuzat, apoi se filtrează și se beau 3-4 căni de ceai pe zi, după mesele principale. Nu se recomandă consumul pe stomacul gol deoarece poate provoca iritarea mucoasei gastrointestinale.

Extern: infuzie sau decoct pentru igiena zonei genitale, spălături locale, gargară, comprese, cataplasme, îngrijirea scalpului, a cavității orale și a tenurilor grase, acneice sau inflamate.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper Gin (capsule) sau cu Tinctura Ginecologică de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceai Ginecologic, Hyper Bust(capsule),Fier Organic (sirop sau capsule), Hyper Multivitamin cu Ginseng (capsule),Merișor (capsule, ceai, tinctură, sirop),Lucernă(capsule),Tinctura de Mărar, Hyper-Stres(capsule),Hyper-Calm(capsule),Antianxietate (capsule),CeaiulșiTinctura de Valeriană, Bitterul Ierburile-viețiiși/sau celCardiovascular (capsule sau hidroalcoolic), Ceaiul Somn-ușor, Magneziu B Complex Droji-mag(capsule),Ceaiul de Tei, Ceaiul de Mușețel, B-complex (Droji-Mag)(capsule), Păducel (Ceai, tinctură, capsule, sirop), Hyper-Cardio (capsule), Cardio-protect(capsule), Sirop Elixirul vieții RO, Aloe vera(gel sau capsule),Spirulină, Aloe și Cătină-albă(capsule),Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Sunătoare (Ceai, tinctură, capsule), Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul de Hamei, Uleiul esențial de Lavandă, Siropul de Vișine, Infostim (capsule), Mierea de albine din flori de Tei.

Extern se poate combina cu: Hyper Intim Gel, Crema pentru igiena intimă Hyper-Gin, Gelul Hyper VenoSan, Gelul Anticelulitic, Crema pentru Sâni, Crema cu Gălbenele, Crema împotriva căderii părului cu taurină și arginină, Crema Hyper-reum și Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 55265
Oferte Speciale
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 618
Cod produs: 46542
RECOMANDĂM
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.