Torasemid-BP comp. 10mg N10x3 Balkan

Cod produs: 64549
NEW
Divizarea: 30
Doza concentratia: 10
Forma: comp. film.
Producator: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Tara: Republica Moldova
Stoc: suficient
68 42 lei
(-9%)
62 23 lei
Beneficii:
6 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Torasemid-BP 5 mg comprimate

Torasemid-BP 10 mg comprimate

Torasemidă

1. Ce este Torasemid-BP şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă din componenţa Torasemid-BP este torasemida. Acesta aparţine unei clase de medicamente numite „diuretice”, care cresc eliminarea de urină.

Torasemid-BP este utilizat pentru:

-- Tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiunii arteriale mari).

-- Tratamentul edemelor (reținere de apă) asociate cu disfuncție cardiacă (slăbiciune a mușchiului inimii); boli ale ficatului sau rinichilor.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Torasemid-BP

Nu luaţi Torasemid-BP dacă:

-- sunteţi alergic la substanţa activă, alte medicamente sulfonilureice sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, enumerate la pct. 6.,

-- aveţi insuficienţă renală cu absenţa eliminării de urină (anurie),

-- stare precomatoasă sau comă, asociate cu o boală severă a ficatului,

-- aveți tensiune arterială foarte scăzută,

-- aveţi un volum mai scăzut de sânge în corp (hipovolemie),

-- aveți un deficit de potasiu sau de sodiu,

-- aveţi un obstacol pe căile urinare, cu eliminare de urină în cantităţi foarte mici (de ex. adenomul de prostată),

-- sunteți gravidă sau alăptați.

Atenționări și precauții

Înainte să luați Torasemid-BP consultați medicul Dvs. sau farmacistul.

Din cauza lipsei datelor suficiente despre administrarea

torasemidei, acest medicament nu trebuie administrat în:

-- Gută;

-- Tulburări severe ale ritmului inimii (aritmii);

-- Modificări patologice ale echilibrului acido-bazic;

-- Dacă luați concomitent un antibiotic (pentru tratarea infecțiilor) din clasa aminoglicozidelor sau cefalosporinelor, precum streptomicina, gentamicina, cefalexina sau ceftriaxona sau preparate de litiu;

-- Modificări patologice ale testelor de sânge (de ex., trombocitopenie sau anemie la pacienţii fără insuficienţă renală);

-- Afectare gravă a funcției rinichilor, determinată de substanţe nefrotoxice;

Nu există informaţii clinice suficiente privind siguranţa administrării torasemidei la copii și adolescenți. Prin urmare, torasemida nu trebuie utilizată la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Înainte de a începe să luați acest medicament, medical vă va indica măsuri de corectare a hipokaliemiei (valori scăzute ale potasiului în sânge), hiponatremiei (valori scăzute ale sodiului în sânge), hipovolemiei (volum mai scăzut de sânge) şi tulburărilor de micţiune (tulburări de eliminare a urinei). În special, la începutul tratamentului şi la vârstnici este necesar de avut în vedere simptomele de pierdere a electroliţilor şi hemoconcentrarea.

Dacă urmează să luați acest medicament pentru o perioadă îndelungată, medicul vă va indica controlul sistematic al echilibrului electrolitic, nivelului plasmatic al glucozei, acidului uric, creatininei şi lipidelor, precum și parametrilor sângelui (eritrocite, leucocite, trombocite).

Îndeosebi veți fi monitorizat dacă:

-- Aveți tendinţă la hiperuricemie (cantitate excesivă de acid uric în sânge) şi diateză urică.

-- Aveți diabet zaharat latent sau activ (medicul vă va indica controlul metabolismului glucidelor).

-- Aveți probleme cu prostata.

Impactul asupra rezultatelor testelor de dopaj și utilizarea necorespunzătoare ca dopaj

Torasemid-BP poate provoca rezultat pozitiv la testul doping. Consecinţele utilizării neconforme a medicamentului Torasemid-BP în calitate de doping nu pot fi prevăzute; în acest caz utilizarea preparatului poate fi periculoasă pentru sănătate.

Torasemid-BP conține lactoză. Dacă medical dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

Torasemid-BP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte

medicamente, mai cu seamă cele menționate mai jos.

Nu luați Torasemid-BP în caz că urmați un tratament cu un antibiotic din clasa aminoglicozidelor sau cefalosporinelor sau cu preparate ce conțin cisplatină

(utilizată pentru tratamentul cancerului) sau litiu (folosite în tulburări de dispoziție și în unele tipuri de depresie). Torasemid-BP, mai ales la administrarea unor doze mari, împreună cu aceste medicamente, poate provoca agravarea următoarelor reacții adverse:

-- Efectul dăunător al antibioticelor aminoglicozidice (de exemplu, kanamicina, gentamicina, tobramicina), asupra auzului și rinichilor.

-- Leziuni ale rinichilor, folosind așa-numite cefalosporine - antibiotice utilizate pentru

tratamentul infecțiilor.

-- Dereglări de auz și a funcției renale atunci când se utilizează preparate ce conțin cisplatină (utilizată pentru tratamentul cancerului).

-- În terapia concomitentă cu torasemidă și preparate de litiu poate fi o creștere a concentrațiilor serice de litiu și, ca urmare, creșterea acțiunii lui toxice.

Alte combinații care necesită precauții

-- Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute, precum: ramipril, enalapril, perindopril (numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei – IECA). Medicul dumneavoastră poate fi nevoit să vă modifice doza medicamentelor sau să vă ceară să opriţi administrarea lor.

-- Glicozide cardiace (medicamente care sunt folosite în caz de slăbiciune a muschiului inimii, precum digoxina). Administrarea concomitentă poate duce la dezvoltarea sau creșterea gravităţii reacțiilor adverse ale glicozidelor cardiace.

-- Medicamente antidiabetice. Torasemid-BP poate scădea acțiunea acestor medicamente.

-- Antiinflamatoarele nesteroidiene (de exemplu, indometacina, ibuprofenul, naproxenul) şi probenecidul pot reduce acţiune diuretică şi hipotensivă a torasemidei.

-- Salicilați (de ex. acid acetilsalicilic). Poate crește efectul toxic al tratamentului concomitent cu doze mari de salicilați asupra sistemului nervos central.

-- Teofilină (utilizată pentru tratamentul astmului bronşic), relaxante musculare (care conțin curara - utilizată în anestezia generală). Torasemid-BP poate potența acțiunea acestor medicamente.

-- Corticosteroizii (hidrocortizon, prednisolon, dexametazon) și laxativele (medicamente care favorizează eliminarea materiilor fecale din organism): în combinație cu torasemida agravează deficitul de potasiu.

-- Preparate pentru tratamentul tulburărilor circulatorii, inclusiv şoc (de exemplu, epinefrina și norepinefrina).

Torasemid-BP poate scădea acțiunea acestor medicamente.

-- Colestiramină (utilizată pentru a scădea valorile grăsimilor din sânge). La administrarea concomitentă, poate scădea absorbția torasemidei din tractul gastrointestinal și, prin urmare, efectul acesteia.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua acest medicament.

Torasemid-BP este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Torasemid-BP poate influenţa reacția. Torasemid-BP poate poate influenţa negativ asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi manevrarea utilajelor.

Cel mai adesea acest lucru se întâmplă la începutul tratamentului; la creşterea dozei; la schimbarea medicamentului; la administrarea unor medicamente suplimentare.

Alcoolul etilic poate intensifica aceste efecte. Prin urmare, în timpul tratamentului cu Torasemid-BP, întrebuinţarea alcoolului nu este recomandată.

3. Cum să utilizaţi Torasemid-BP

Mod de administrare

Comprimatele trebuie înghițite fără a fi mestecate, cu puțin lichid, dimineața. Doza se va administra indifferent de orarul meselor.

Luaţi întotdeauna Torasemid-BP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medical dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Adulți

• Tensiune arterială înaltă

Doza recomandată de torasemidă este de 2,5 mg o data pe zi. La necesitate, medicul vă poate mări doza până la 5 mg o dată pe zi.

Conform studiilor efectuate, dozele care depăşesc 5 mg pe zi nu determină scăderea ulterioară a tensiunii arteriale. Efectul terapeutic maxim este atins după aproximativ 12 săptămâni de tratament continuu.

• Edeme cauzate de reținere de apă

Doza uzuală este de 5 mg, o dată pe zi. La necesitate, medicul vă poate crește treptat doza până la 20 mg o dată pe zi. În cazuri individuale se administrează până la 40 mg de torasemidă pe zi.

Vârstnici

Nu este necesar de ajustat doza la pacienţii vârstnici.

Copii și adolescenți

Nu există informaţii clinice suficiente privind siguranţa administrării torasemidei la copii și adolescenți. Prin urmare, torasemida nu trebuie utilizată la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Pacienți cu insuficiență hepatică

Torasemida este contraindicată la pacienții în comă sau precomă, asociate cu o boală severă a ficatului. La pacienții cu boli grave ale ficatului tratamentul se va administra cu precauție. Concentrația torasemidei în sânge se poate mări.

Dacă luaţi mai mult Torasemid-BP decât trebuie

Dacă dumneavoastră sau altcineva înghiţiţi mai multe comprimate de Torasemid-BP în acelaşi timp, puteți prezenta următoarele simptome:

-- eliminarea unei cantităţi mari de apă (urină),

-- tulburări de conștiență,

-- confuzie,

-- scădere a tensiunii arteriale,

-- slăbiciune, amețeală,

-- senzație de stomac dernajat.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luați cu dumneavoastră orice comprimate rămase și cutia, pentru ca medicul să ştie câte comprimate au fost luate.

Dacă uitaţi să luați Torasemid-BP

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi una imediat ce vă aduceţi aminte, cu excepția cazului când se apropie timpul pentru o doză următoare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să luați Torasemid-BP

Întreruperea prematură a tratamentului poate fi însoțită de consolidarea plângerilor existente. Prin urmare, întreruperea sau stoparea prematură a tratamentului cu Torasemid-BP, este recomandată numai după consultarea cu un medic.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă prezentați oricare din aceste simptome: Medicul va aprecia severitatea și va decide măsurile suplimentare care ar putea fi necesare în acest caz. În cazul în care un efect secundar apare brusc sau este foarte pronunțat, spuneți imediat medicului dumneavoastră. Acest lucru este important, deoarece anumite efecte secundare pot pune viața în pericol. Medicul va decide ce măsuri să ia și dacă tratamentul poate fi continuat.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane):

-- Reducerea numărului de celule roșii și celule albe din sânge (eritrocite și leucocite) și trombocite (cellule responsabile de coagularea sângelui);

-- Reacții alergice, cum ar fi mâncărimi, erupții pe piele, înroșirea pielii; sensibilitate crescută la lumina (fotosensibilitate);

-- Reacţii cutanate severe care pot pune viața în pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică);

Torasemid-BP nu trebuie utilizat din nou la primul semn al unei reacții de hipersensibilitate, de exemplu, reacții cutanate, cum ar fi urticarie sau înroșire a pielii, agitație, dureri de cap, transpirație, greață, colorație albastră a pielii, respirație dificilă. Spuneți imediat medicului dumneavoastră.

-- Apariţia cheagurilor de sânge în vasele sanguine (complicații tromboembolice);

-- Confuzie;

-- Tensiune arterială scăzută (hipotensiune arterială);

-- Tulburări circulatorii în mușchiul cardiac și la nivelul creierului, însoțite de tulburări de ritm cardiac (aritmii), o senzatie de apăsare în piept (angina pectorala), atac de cord, pierderea bruscă a conștienței (sincopă);

-- Inflamarea pancreasului (pancreatita);

-- Dereglări de vedere;

-- Zgomote în urechi (tinitus);

-- Pierderea auzului.

Alte reacții adverse

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 de persoane):

-- Dereglări ale echilibrului acido-bazic al organismului (așa-numita alcaloză metabolică);

-- În funcție de doza și durata tratamentului se poate dezvolta tulburări ale echilibrului apei și electroliților, cum ar fi pierderea de lichide (hipovolemie), deficit de potasiu și/sau sodiu (hiponatremie și hipokaliemie);

-- Durere de cap, amețeală (mai ales la începutul tratamentului);

-- Pierderea poftei de mâncare, dureri de stomac, greaţă, vomă, diaree, constipaţii, (în special la începutul tratamentului);

-- Concentrații crescute ale anumitor enzime hepatice (gama-glutamiltransferaza) în sânge;

-- Spasme musculare (mai ales la începutul tratamentului);

-- Oboseală, slăbiciune (mai ales la începutul tratamentului);

-- Creșterea concentrației de acid uric, glucozei și lipidelor din sânge (colesterolului și trigliceridelor).

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):

-- Senzație de amorțeală (parestezii);

-- Uscăciune a gurii;

-- La o dificultate de urinare existentă (de exemplu, cauzată de mărire a prostatei) poate apărea retenţie de urină. În acest caz, se agravează în mod semnificativ sau se oprește complet eliminarea de urină;

-- Concentrații crescute de uree și de creatinină în sânge.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acesteainclud orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Torasemid-BP

Nu utilizaţi Torasemid-BP după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi.

Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Torasemid-BP

Substanţa activă este torasemida.

Fiecare comprimat Torasemid-BP 5 mg contine torasemidă 5 mg.

Fiecare comprimat Torasemid-BP 10 mg contine torasemidă 10 mg.

Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Cum arată Torasemid-BP şi conţinutul ambalajului

Torasemid-BP 5 mg: comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albă sau aproape albă, cu o linie de divizare și inscripție “BP” pe una dintre fețe.

Torasemid-BP 10 mg: comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albă sau aproape albă.

Torasemid-BP 5 mg comprimate, Torasemid-BP 10 mg comprimate:

Cutie cu 3 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şifabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Industrială, 7/A, MD-2091, or. Sîngera,

Republica Moldova

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 6
Cod produs: 45493
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 256
Cod produs: 61844
Promoție
Preț produs în pct: 621
Cod produs: 62340
RECOMANDĂM
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.