Tazepam comp. 10mg N50~

Код товара: 11550
Доза: 10
Количество доз: 50
Производитель: Polfa SA, Tarchomin
Страна: Польша
Форма: табл. п/о.
отпуск только по рецепту!


Tazepam 10 mg comprimate filmate

Oxazepamum

1. Ce este Tazepam şi pentru ce se utilizează

Tazepam conţine o substanţă denumită oxazepam. Aceasta aparţine unui grup de medicamente numit "benzodiazepine". Tazepam este utilizat pentru a trata dereglările activi tăţii emoţionale. Are acţiune anxiolitică şi somniferă mai puţin pronunţată. Posedă un efect relaxant slab asupra tonusului musculaturii scheletice şi efect anticonvulsivant.
Pentru ce se utilizează

-Tulburări anxioase (panică, frică), asociate nevrozelor şi altor tulburări psihice.
-Tulburări funcţionale ale somnului.
Atenţie!
Starea de tensiune nervoasă şi anxietate, asociate problemelor vieţii cotidiene nu prezintă indicaţii pentru administrarea medicamentului.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Tazepam

Nu utilizaţi Tazepam:

- dacă sunteţi alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă aveţi insuficienţă respiratorie severă, indiferent de etiologie;

- dacă aveţi sindrom de apnee (oprire temporară a respiraţiei) în somn;

- în caz de insuficienţă hepatică severă (incapacitatea ficatului de a-şi exercita în mod normal funcţiile);

- dacă aveţi miastenia gravis (slăbiciune musculară gravă);

- în caz de porfirie acută (boală ereditară ce se manifestă prin răni ale pielii , îndeosebi sensibilă la radiaţiile solare);

- în intoxicaţii cu alcool, hipnotice sau alte remedii cu efect deprimant asupra sistemului nervos central.
- dacă aveţi fobii sau obsesii, psihoză cronică.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte de a iniţia tratamentul cu oxazepam este necesar să se realizeze o analiză profundă a bolii existente. &În cazul tratamentului insomniei este necesar să se excludă alte cauze posibile ale acesteia (somatogenă, psihogenă, vicii). Persistenţa insomniei sau recurenţa ei după 7-14 zile de tratament pot indica prezenţa tulburărilor psihice sau fizice primare, care necesită diagnosticare şi tratament în mod corespunzător.
Toleranţă

Administrarea sistematică a oxazepam, timp de câteva săptămâni, poate reduce eficacitatea lui.
Dependenţa medicamentoasă

Dacă luaţi oxazepam puteţi deveni dependent psihic şi fizic de acest medicament. Riscul de dependenţă creşte odată cu doza şi durata tratamentului și este ma mare dacă sunteţi dependent de alcool sau aţi avut în trecut probleme cu abuzul de medicamente. &În cazul unei dependenţe fizice, întreruperea bruscă a medicamentului poate duce la simptome de abstinenţă (suspendare).
Simptomele de abstinenţă caracteristice sunt: dureri de cap, dureri musculare, excitaţie motorie, agitaţie şi tensiune emoţională, confuzie mintală, stare de dezorientare, iritabilitate, probleme de somn. &În cazurile severe pot apărea pierderea simțului realității, tulburări de personalitate, sensibilitate crescută la atingere, stimuli acustici şi lumină, senzaţie de "furnicături" şi amorţeală în extremităţi, halucinaţii sau convulsii.
Când se întrerupe tratamentul cu oxazepam, poate să apară sindromul "rebound" - o creștere a simptomelor care au determinat utilizarea benzodiazepinelor. Poate fi însoțit de o schimbare a dispoziției, anxietății sau tulburărilor de somn, insomnie și anxietate. Datorită faptului că această afecțiune este cauzată de încetarea bruscă a utilizării medicamentului, se recomandă o scădere treptată a dozei de medicament.
Amnezie anterogradă

Tazepam poate provoca dificultate de învăţare şi memorare a informaţiei noi - informaţia nouă se memorează superficial (amnezie anterogradă). Această stare este cel mai des observată peste câteva ore de la administrarea medicamentului, în special în doze mari. Dacă medicul v-a prescris tazepam pentru tulburări de somn, pentru a reduce riscul amneziei, administraţi medicamentul cu o jumătate de oră înainte de culcare după care să aveţi 7-8 ore de somn neîntrerupt.
Reacţii psihice şi paradoxale

Dacă faceţi parte din categoria persoanelor în vârstă, sau cu dependenţă de alcool sunteţi predispuşi la reacţii psihice şi paradoxale aşa cum: excitaţie motorie, agitaţie, iritabilitate, agresivitate, coşmaruri, halucinaţii, psihoze, lunatism, tulburări de comportament. &În cazul în care aveţi astfel de simptome adresaţi-vă urgent la medic.
Tratamentul depresiei

&Înainte de administrarea preparatului Tazepam, anunţaţi medicul despre toate maladiile psihice. Pacienţilor cu simptome depresive sau anxietăţi asociate depresiei medicul trebuie să prescrie administrarea mai multor preparate concomitent. Tratamentul bazat doar pe Tazepam poate intensifica simptomele depresive şi creşte riscul ideilor de sinucidere.
Grupuri speciale de pacienţi

Benzodiazepinele nu trebuie prescrise copiilor fără o evaluare atentă a necesității de a utiliza aceste medicamente, iar durata tratamentului trebuie menținută la minimum.
Dacă faceţi parte din grupul de pacienţi vârstnici utilizaţi doze mai mici de Tazepam (a se vedea pct. "Cum să utilizaţi Tazepam"), datorită intensificării reacțiilor adverse, în principal tulburări de orientare şi coordonare a mişcărilor (căderi, traume).
Dacă aveţi insuficienţă renală (dereglări a rinichilor), hepatică (dereglări a ficatului), tulburări respiratorii (insuficienţă respiratorie cronică), porfirie (piele sensibilă la soare), anunţaţi medicul despre aceste boli.
Dacă suferiţi de o boală de ochi - glaucom, în special cu unghi închis, consultaţi medicul specialist - oftalmolog înainte de a începe tratamentul cu Tazepam. Benzodiazepinele şi medicamentele similare nu sunt recomandate la pacienţii cu psihoze.
Dacă aveţi probleme de dependenţă de alcool, narcotice sau dependenţă medicamentoasă în trecut, utilizaţi cu precauţie acest medicament şi anunţaţi medicul despre aceste vicii. Utilizaţi acest medicament strict sub controlul medicului, deoarece prezintă risc de dependenţă fizică şi psihică.
&În timpul tratamentului cu Tazepam şi timp de 3 zile de la finisarea acestuia este interzis consumul oricăror băuturi alcoolice.
Dacă consideraţi că oricare din stările descrise mai sus se referă la dumneavoastră, sau aveţi întrebări referitor la administrarea medicamentului, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Copii şi adolescenţi

Nu se recomandă administrarea oxazepamului la această categorie de vârstă.
Tazepam împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, chiar cele fără prescripţie medicală.
- Analgezicele opioide, anestezicele generale, remediile psihotrope, antidepresive, antiepileptice, antihistaminice (contra alergiei), măresc efectul de acţiune al oxazepamului.
- &În cazul utilizării concomitente de analgezice opioide şi oxazepam poate creşte euforia (stare de bună dispoziţie exagerată), care conduce la dezvoltarea dependenţei psihice.
- Consumul de alcool în timpul tratamentului cu oxazepam creşte efectele inhibitoare asupra sistemului nervos central şi poate duce la dezvoltarea reacţiilor paradoxale aşa ca: agitaţie, comportament agresiv.
- Oxazepamul posedă efect simultan cu remediile cu acţiune de relaxare a muşchilor scheletici (curare şi derivaţii săi, medicamentele ce reduc tonusul muşchilor scheletici).
- Teofilina şi cafeina pot reduce efectul calmant al benzodiazepinelor (inclusiv oxazepam).
- Oxazepamul administrat concomitent cu medicamentele utilizate pentru tratamentul maladiei Parkinson (de exemplu, levodopa) pot reduce efectul acestora.
- Medicamente antibacteriene (de exemplu, rifampicină),

- Medicamente antivirale (de exemplu zidovudină, ritonavir);

- Contraceptive care conțin estrogeni (pot reduce efectul oxazepamului);

- Nabilon (un medicament folosit în caz greață),

- Lofexidina (un medicament utilizat în dependență de opiacee);

- Tizanidină (un relaxant muscular),

- Baclofen (crește efectul de calmare al oxazepamului);

- Probenecid (poate crește efectul sedativ al oxazepamului);

Tazepam împreună cu alimente, băuturi și alcool

Consumul de alcool în timpul tratamentului cu oxazepam crește efectul depresiv asupra sistemului central nervos și poate duce la reacții paradoxale, cum ar fi agitația psihomotor, comportament agresiv.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina

Medicamentul nu se administrează în timpul sarcinii.
Alăptarea

Preparatul în cantităţi mici pătrunde în laptele matern, de aceea nu trebuie administrat în perioada de alăptare. &În caz de necesitatea administrarii preparatului alăptarea la sân se va întrerupe.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

&În timpul tratamentului şi timp de 3 zile după finisarea acestuia evitaţi conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. Conducerea vehiculelor şi folosirea uilajului poate fi limitată, deoarece în timpul tratamentului cu Tazepam pot apărea somnolenţă, pierdere totală sau parțială a memoriei, tulburări de concentrare sau alte reacţii adverse manifestate prin reducerea concentraţiei (a se vedea pct. "Reacţii adverse posibile").
Informaţii importante despre unele componente ale preparatului Tazepam

Conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Tazepam

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi

Tulburări anxioase -10-30 mg de 3-4 ori pe zi.
&În calitate de remediu auxiliar, doar în cazuri justificate de tulburări de somn
- 10-30 mg cu o oră înainte de culcare. Dacă vă trataţi cu oxazepam pentru tulburări de somn, după administrarea medicamentului trebuie să vă asiguraţi condiţii pentru 7-8 ore de somn continuu.
Copii şi adolescenţi

Oxazepamul nu este recomandat pentru această grupă de vârstă.
Pacienţi vârstnici

Pacienţii vârstnici sunt mai sensibili la acţiunea medicamentelor care acţionează asupra sistemului nervos central. Pentru această grupă de vârstă se recomandă utilizarea dozei minime eficace. Doza o va stabili medicul dumneavoastră.
Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Dacă aveţi insuficienţă hepatică (dereglări ale ficatului) administraţi oxazepam cu o atenţie sporită. Poate fi necesară reducerea dozei. Medicul stabileşte doza pentru fiecare pacient individual, în funcţie de gradul insuficienţei hepatice. Consultaţi medicul dumneavoatră înainte de a administra acest medicament.
Durata tratamentului

Oxazepamul este utilizat pentru tratamentul simptomatic al anxietăţii. Durata tratamentului trebuie să fie limitată la minim şi constituie, de obicei, de la câteva zile până la 2 săptămâni. Durata tratamentului, inclusiv suspendare treptată a acestuia, nu ar trebui să depăşească 4 săptămâni. Administrarea pe termen lung a medicamentului poate dezvolta toleranţă şi dependenţă psihică şi fizică. &În cazuri individuale, după stabilirea stării pacientului, medicul poate lua decizia despre perioada maximă de prelungire a tratamentului.
Mod de administrare

Medicamentul se administrează intern, cu puţină apă. Medicul trebuie să înceapă tratamentul cu dozele minime eficace pentru ameliorarea simptomelor de anxietate sau insomnie. &În caz de necesitate doza va fi crescută treptat. Nu se recomandă întreruperea bruscă a administrării medicamentului. &Întotdeauna este necesară o reducere treptată a dozei sub evidenţa medicului. &Întreruperea bruscă a medicamentului poate conduce la simptome de abstinenţă (tulburări de somn, tulburări de concentrare a atenţiei, iritabilitate). Suspendarea bruscă a medicamentului este deosebit de periculoasă în cazul tratamentului de lungă durată. Simptomele de abstinenţă sunt mai pronunţate în asemenea cazuri. Suspendarea treptată este stabilită individual pentru fiecare pacient de către medic.
Dacă utilizaţi mai mult Tazepam decât trebuie

Simptomele de supradozaj sunt: somnolenţă, dezorientare, tulburări de vorbire, şi, în cazuri severe, pierderea conştiinţei, comă. Intoxicaţiile, care pun viaţa în pericol, pot fi cauzate de utilizarea concomitentă a alcoolului şi a altor medicamente cu efect deprimant asupra sistemului nervos central. &În caz de supradozaj adresaţi-vă imediat medicului sau apelaţi la urgenţă. Medicul vă v-a indica tratamentul corespunzător. Luaţi cu dumneavoastră medicamentul în ambalajul original, pentru a permite personalului medical depistarea în urma cărui a apărut supradozarea.
Dacă uitaţi să luaţi Tazepam

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată, ci luaţi doza imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă se apropie deja timpul pentru următoarea doză, se va omite doza uitată şi se va lua următoarea, după cum a fost programat.
Nu se va lua o doză dublă pentru a compensa doza omisă.
Dacă în timpul tratamentului apar careva întrebări adresaţi-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Numărul şi gravitatea efectelor adverse depind de sensibilitatea individuală a pacientului şi de doza medicamentului.
Mai jos sunt enumerate reacţiile adverse manifestate la pacienţii care au administrat Tazepam (prezentate în conformitate cu frecvența de apariție).
Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi)

Reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi)

Reacţii adverse rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi)

Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi)

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile).
Numărul şi gravitatea efectelor adverse depind de sensibilitatea individuală a pacientului şi de doza medicamentului. Suspendarea medicamentului din cauza efectelor secundare grave este rară.
Reacţii adverse frecvente

-
Somnolenţă, încetinirea vitezei de reacţie, ameţeli, confuzie mintală, dezorientare, slăbiciune musculară, ataxie.
-
Vedere înceţoşată, diplopie. Aceste efecte apar, frecvent, la începutul tratamentului, la pacienţii vârstnici şi, de obicei, dispar pe parcursul tratamentului. &În cazul agravării acestor reacţii reducerea corespunzătoare a dozei scade, în general severitatea şi frecvenţa lor.
Reacţii adverse rare

-Tulburări ale compoziţiei morfologice a sângelui, leucopenie.
-Greaţă, tulburarea digestiei, senzație de uscare a gurii.
-Cefalee.
Reacţii adverse foarte rare

-Reacţii anafilactice (reacţii alergice grave).
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută

-Lipsa poftei de mâncare

-Reacţii paradoxale, excitaţie psihomotorie, agitaţie şi agresivitate, confuzie mintală, halucinaţii, coşmaruri, delir, psihoză, iritabilitate, comportament inadecvat.
-Reacţiile paradoxale apar, de obicei, după consumul de alcool, la pacienţii vârstnici şi la pacienţii cu boli psihice.
-Dependenţa fizică şi psihică se poate dezvolta în caz de tratament cu oxazepam în doze terapeutice. &Întreruperea bruscă a tratamentului poate determina un sindrom de suspendare şi insomnie de tip ricoşet.
-Pacienţii care fac abuz de alcool sau de medicamente sunt mai predispuşi de a dezvolta dependenţă.
-&În timpul tratamentului cu oxazepam se poate manifesta orice depresie nediagnosticată cu tendinţe suicidare.
-Similar administrării altor benzodiazepine, în special în doze mari, se poate dezvolta dizartrie cu

-tulburări de vorbire şi pronunţie greşită, tulburări de memorie (amnezie anterogradă), scăderea apetitului sexual.
-Scăderea uşoară a tensiunii arteriale.
-Valori crescute ale activi tăţii aminotransferazelor, tulburări ale funcţiei hepatice, însoţite de icter.
-Reacţii alergice cutanate (erupţii pe piele, mâncărime, eczemă).
-Spasme musculare, slăbiciune musculară.
-Retenţie urinară sau incontinenţă urinară.
-Tulburări ale ciclului menstrual.
-Slăbiciune generală, pierderea conştiinţei.
-febră, edem, oboseală.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Tazepam

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi ferit de lumină şi umiditate.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Tazepam

Substanţa activă este
oxazepam. 1 comprimat filmat conţine 10 mg oxazepam. Celelalte componente sunt: nucleul: amidon de cartofi, amidon glucolat de sodiu (tip A), gelatină, polisorbat 80, talc, stearat de magneziu, lactoză monohidrat; filmul: hipromeloză, macrogol 6000.
Cum arată Tazepam şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare albă sau aproape albă, rotunde, biconvexe, uniforme, fără margini neregulate şi fisuri.
Câte 25 comprimate filmate în blister din PVC şi folie de aluminiu (Al/PVC). Câte 2 blistere împreună cu prospectul se plasează în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Uzina farmaceutică "Polfa" Tarchomin SA,

str. A. Fleming, 2, 03-176, Varşovia, Polonia.
Fabricantul

Uzina farmaceutică "Polfa" Tarchomin SA,

str. A. Fleming, 2, 03-176, Varşovia, Polonia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 664
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 152
Код товара: 63925
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 64073
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 64362
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 60990
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60982
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.