Azinfexin™ comp. film. 500 mg N3 (Azitromicina)

Код товара: 52434
Количество доз: 3
Доза: 500
Производитель: Deva Holding A S (prod.: Deva Holding A.S., Turcia)
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
69 38 леев
(-6%)
65 51 леев
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Azinfexin 500 mg comprimate filmate

Azitromicină
1. Ce este Azinfexin şi pentru ce se utilizează

Azitromicina, substanța activă din Azinfexin face parte din grupul medicamentelor antibiotice macrolide. Acesta este utilizat pentru a trata infecții cauzate de anumite bacterii și alte microorganisme, unele infecții sunt enumerate mai jos:
-Infecții ale pieptului, gâtului și nazale (inflamație a bronhiilor, plămâni și sinuzită etc. )
-Infecțiile amigdalelor cauzate de Streptococcus pyogenes (amigdalită), în tratamentul de dureri gât (faringită), în prezența de alergie la penicilină
-Infecţii ale urechii
-Infecţii cutanate și ale țesuturilor moi (abcese sau furuncul, etc. )
-Boli cu transmitere sexuală cauzate de un organism numit Chlamydia
-Ulcere ale ţesuturilor moi cauzate de un microorganism numit Haemophilus ducreyi și infecții genitale necomplicate cauzate de un microorganism nonmultirezistent numit Neisseria gonorrhoeae, care nu sunt însoţite de alte infecţii.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Azinfexin

Nu utilizaţi Azinfexin:
-Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la azitromicină sau la orice antibiotice macrolid, precum eritromicina sau claritromicina la oricare dintre celelalte componente ale Azinfexin (vezi pct. 6). Reacţiile alergice pot cauza erupţie cutanată sau respirație șuierătoare.
-Dacă aveți probleme cu ficatul.
-Dacă utilizați orice derivați de ergot cum ar fi ergotamină (utilizate pentru a trata migrena).
Atenţionări şi precauţii

Înainte de a lua Azinfexin consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă:
- Dacă aveți probleme cu rinichii.
- Dacă aveți o boală de inimă.
- În cazul în care există o infecție dobândită din comunitate
- Dacă ați fost diagnosticat sau suspectat că bacteriile sau toxinele bacteriene sunt prezente în sânge.
- Dacă sunteți imobilizat la pat.
- Dacă sunteți în vârstă sau foarte slab.
- Dacă aveți alte probleme grave de sănătate (imunodeficienţa, sau în absența splinei la naștere / splina a fost îndepărtată prin intervenție chirurgicală (asplenie), etc. )
Dacă aveți o boală de ficat.
- Ca și în cazul altor antibiotice, există riscul unei infecții secundare cauzate de organisme nesensibile, inclusiv fungi, atunci când corpul tău a fost deja slăbit de infecție existentă, prin urmare, trebuie să fiţi monitorizaţi de medicul dumneavoastră privind acest risc.
- Dacă se dezvoltă diaree. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră, chiar dacă aceste atenţionări erau aplicabile la dumneavoastră, la orice moment în trecut.
Azinfexin cu alimente, băuturi şi alcool

Azinfexin se administrează cu o oră înainte sau peste două ore după mese.
Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, informaţi medicul sau farmacistul până la iniţierea administrării preparatului. Azinfexin nu trebuie utilizat în timpul sarcinii decât dacă este absolut necesar.
Alăptarea

Nu se cunoaşte dacă azitromicina se excretă în laptele matern.
Înainte de a lua orice medicament consultaţi medicul dumneavoastră.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Azinfexin nu este de așteptat să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informaţie importantă despre unele componente ale Azinfexin

Azinfexin comprimate filmate conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg); reacţiile adverse legate de sodiu nu sunt de așteptat la această doză.
Azinfexin împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Azinfexin, dacă luați oricare dintre medicamentele enumerate de mai jos și consultați medicul sau farmacistul dacă aveți orice întrebări suplimentare despre Azinfexin şi alte medicamente:
-Derivaţii de ergot sau ergotamina
-Warfarina sau orice medicament similar pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge
-Ciclosporina (utilizată pentru a suprima sistemul imunitar pentru a preveni și trata respingerea unui organ transplantat sau a măduvei osoase)
-Digoxină (utilizată pentru tratamentul insuficienței cardiace)
-Teofilină (utilizată pentru tratamentul astmului bronșic)
-Nelfinavir (utilizat pentru tratamentul infecției cu HIV).
Dacă utilizați antiacide pentru indigestie, trebuie să luați Azinfexin cu o oră înainte sau peste două ore după administrarea antiacidelor. Număr redus de neutrofile a fost observată la subiecții care au primit tratament concomitent de Azinfexin și rifabutină.
3. Cum să luaţi Azinfexin

Luaţi întotdeauna acest preparat exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Doze/frecvenţa şi durata administrării

Azinfexin trebuie administrat într-o singură doză zilnică. Durata tratamentului diferitelor infecţii este menţionată mai jos.
Adulţi

Doza în tratamentul infecţiilor genitale necomplicate, sexual transmisibile cauzate de Chlamydia trachomatis, Haemophilus ducreyi sau Neisseria gonorrhoeae sensibilă este de 1000 mg, administrată ca doză orală unică. Pentru alte indicaţii doza totală este de 1500 mg, câte 500 mg pe zi, administrată trei zile. Doza în tratamentul faringitei/tonzilitei cauzate de Streptococcus pyogenes este de 500 mg în prima zi şi 250 mg în ziua a doua până la a cincea, durata tratamentului constituie 5 zile.
Mod de administrare

Pentru administrare orală. Comprimatele trebuie înghiţite întregi.
Grupe speciale de pacienţi

Utilizarea la copii

Pentru copii cu masă corporală peste 45 de kg se vor administra dozele recomandate pentru adulţi. Pentru toate indicaţiile, cu excepţia faringitei/tonzilitei, doza totală recomandată constituie 1500 mg, divizată în 3 zile (câte 500 mg pe zi). Doza în tratamentul faringitei/tonzilitei cauzate de Streptococcus pyogenes este de 500 mg în prima zi şi 250 mg în ziua a doua până la a cincea, durata tratamentului constituie 5 zile. Copii cu masă corporală sub 45 de kg Preparatul se recomandă de administrat sub formă de suspensie orală. Nu au fost stabilite eficacitatea și siguranța azitromicinei pentru copii cu vârsta mai mici de 6 luni, de aceea nu se recomandă de administrat la copii cu vârsta sub 6 luni.
Utilizarea la vârstnici

La vârstnici se vor administra doze recomandate pentru adulţi.
Insuficienţa renală

Nu se recomandă ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală uşoară până la moderată. La pacienţii cu insuficienţă renală severă azitromicina se va administra cu precauţie.
Insuficienţa hepatică

La pacienţii cu insuficiență hepatică uşoară până la moderată pot fi administrate aceleași doze ca şi la pacienţii cu funcţie hepatică normală. Preparatul nu se va administra la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă.
Dacă aveți impresia că efectul Azinfexin este prea puternic sau prea slab, discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Dacă luaţi mai mult Azinfexin decât trebuie (supradozaj)

Dacă dumneavoastră aţi luat mai multe comprimate Azinfexin decât v-a fost indicat, puteţi să vă simţiţi rău. În acest caz adresaţi-vă imediat la medic sau la departamentul de urgenţă a celui mai apropiat spital. Luaţi acest prospect şi comprimatele rămase pentru a arăta medicului. Dacă credeți că luați mai mult decât trebuie Azinfexin, consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Dacă uitaţi să luaţi una sau mai multe doze de Azinfexin

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi doza respectivă imediat ce vă amintiţi. Luați doza următoare la ora recomandată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Azinfexin

Dacă încetați să luați Azinfexin prea repede, infecția poate reveni. Chiar dacă începeți să vă simțiți mai bine, este important să continuați tratamentul conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Nu întrerupeți administrarea Azinfexin fără consultarea medicului dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca şi alte medicamentele, acest preparat poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă observaţi apariţia uneia sau a mai multor reacţii descrise mai jos, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră. Deși sunt foarte rare, simptomele pot fi severe.
- Bătăi neregulate ale inimii, dificultăți de respirație, amețeli sau senzație de leșin în timpul utilizării Azinfexin,
- Respirație șuierătoare bruscă,
- Dificultate în respirație,
- Umflarea pleoapelor,
- Umflarea feței sau buzelor,
- Erupții cutanate sau mâncărime (în special care afectează întregul corp).
Cele mai frecvente reacţii adverse care apar atunci când se administrează Azinfexin sunt enumerate mai jos. Aceste pot să dispară în timpul tratamentului, deoarece organismul dumneavoastră se adaptează la medicament. Spuneți medicului dumneavoastră dacă oricare dintre aceste reacții adverse continuă să vă deranjeze. Reacțiile adverse sunt clasificate după cum urmează: Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 pacienţi) Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi) Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de pacienţi) Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de pacienţi) Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de pacienţi) Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa lor nu poate fi estimată din datele disponibile)
Foarte frecvente

Diaree
Crampe de stomac
Stare de rău
Meteorism
Frecvente

Dureri de cap, somnolență
Furnicături și înțepături sau amorțeală
Tulburări ale gustului, pierderea poftei de mâncare
Tulburări vizuale, surditate
Fiind bolnav, indigestie
Erupții cutanate, mâncărime
Durere articulară
Număr redus de limfocite (tip de celule albe din sânge), număr mai mare de eozinofile (tip de globule albe)
Nivel redus de bicarbonat în sânge
Oboseală
Mai puţin frecvente Infecție micotică ale gurii și vaginului (candidoză)
Număr redus de leucocite (tip de globule albe din sânge) și numărul redus de neutrofile (tip de celule albe din sânge)
Reacții alergice de diversă severitate
Erupții cutanate pe scară largă și apariția de vezicule pe piele
Reacții cutanate severe din cauza expunerii la lumină sau razele solare
Urticarie
Nervozitate
Simţ tactil redus
Somnolență Insomnie
Scăderea auzului sau zgomote în urechi (ireversibil)
Bătăi neregulate ale inimii
Constipație Inflamația ficatului
Durere în piept
Pierdere generală de putere
Edeme
Disconfort general
Valori anormale ale testelor de laborator (de exemplu, teste de sânge sau hepatice)
Vărsături, asociate cu dureri abdominale (care poate fi sângeroase)
Rare

Agitaţie Ameţeli (vertij)
Tulburarea funcţiei hepatice
Alte reacții adverse din experiența de după punere pe piaţă

Cu frecvenţă necunoscută

Agresivitate, anxietate, convulsii, hiper activi tate, leșin
Pierderea mirosului sau simț al mirosului modificat, pierderea gustului
Tulburarea de ritm cardiac, bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate ale inimii Hipotensiune arterială Inflamarea pancreasului, decolorarea limbii, reacții cutanate severe
Insuficiență hepatică, disfuncție hepatică, icter, înroșirea pielii Insuficiență renală, inflamația rinichilor
Modificări pe electrocardiogramă (ECG) Dureri stomacale asociate cu diaree şi febră
Vânătăi uşoare sau sângerări
Oboseala asociată cu urină închisă la culoare
Slăbiciune musculară locală
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Azinfexin

A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Perioada de valabilitate este indicată pe ambalaj. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Azinfexin comprimate filmate

1 comprimat filmat conţine:
substanţa activă: azitromicină (sub formă de dihidrat de azitromicină) 500 mg; excipienţi: nucleu: fosfat de calciu dibazic anhidru, carboximetil celuloză de sodiu 150 (Nymcel 150), celuloză microcristalină PH 102, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu; film: (Opadry OY-D-7233 alb) hipromeloză, dioxid de titan, talc, polietilenglicol/macrogol, laurilsulfat de sodiu.
Cum arată Azinfexin comprimate filmate şi conţinutul ambalajului:

Comprimate filmate de culoare albă, oblongi, cu linia de divizare pe una din părţi.
Ambalaj:

Comprimate filmate 500 mg. Câte 3 comprimate în blister.
Câte 1 blister împreună cu prospect pentru utilizator se plasează în cutie de carton.
Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

DEVA HOLDİNG A. Ş.
Halkalı Merkez Mah. Basin Ekspres Cad.
No: 1 34303 Küçükçekmece /ISTANBUL/TURCIA
Fabricantul

DEVA HOLDİNG A. Ş.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi,
Karaağaç Mah. , Atatürk Cad. ,No. : 32
Kapaklı / Tekirdağ/TURCIA


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Код товара: 61686
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 287
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 11431
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 12252
Топ сезона
Код товара: 57311
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 51682
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 299
Код товара: 46236
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 11304
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 585
Код товара: 46542
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 573
Код товара: 52542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 585
Код товара: 46542
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61913
Акция
Цена товара в пунктах: 569
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 432
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 610
Код товара: 52089
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 61681
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 61760
NEW
Цена товара в пунктах: 237
Код товара: 61841
NEW
Цена товара в пунктах: 327
Код товара: 61853
NEW
Цена товара в пунктах: 444
Код товара: 61694
Цена товара в пунктах: 786
Код товара: 55758
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 35497
NEW
Цена товара в пунктах: 572
Код товара: 61698
Просмотренные товары
COLAGEN Marin hidrolizat-pentru buna functionare a articulatiilor
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în articulații, oase, piele, unghii și alte țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru menținerea rezistenței, elasticității și flexibilității acestor țesuturi pe tot corpul.Atunci când sunt luate ca supliment alimentar, peptidele de colagen consumate în mod regulat pot deveni blocuri structurale majore care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor.