Bronhoclean (Acetilcisteina) pulb./sol.or. 100 mg 3 g N10 (Balkan)

Код товара: 40165
Количество доз: 10
Доза: 100
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: пор. д/п орал. сусп.
Наличие: достаточно
17 98 леев
(-16%)
15 19 леев
Выгода:
1 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Bronhoclean 100 mg pulbere pentru soluţie orală

Bronhoclean 200 mg pulbere pentru soluţie orală

Bronhoclean 600 mg pulbere pentru soluţie orală

Acetilcisteină

1. CE ESTE BRONHOCLEAN PULBERE PENTRU SOLUȚIE ORALĂ ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Acetilcisteina aparţine unei clase de medicamente denumite mucolitice şi are proprietăţi mucolitice. Substanţa este utilizată pentru fluidizarea secreţiilor bronşice excesive sau vâscoase, în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronştă cronică şi reacutizările acesteia, bronşiectazii şi mucoviscidoză).

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BRONHOCLEAN PULBERE PENTRU SOLUȚIE ORALĂ

Nu utilizaţi Bronhoclean:

- dacă sunteţi alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Datorită cantităţii mari de substanţă activă Bronhoclean 200 mg nu trebuie utilizată la copiii cu vârsta sub 2 ani și Bronhoclean 600 mg la copii cu vîrsta sub 14 ani.

Atenţionări şi precauţii

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bronhoclean

- dacă suferiţi de astm bronşic trebuie să anunţaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament. În cazul declanşării reacţiilor de hipersensibilitate sau bronhospasm. trebuie întreruptă imediat administrarea de Bronhoclean şi să se aplice imediat măsurile terapeutice corespunzătoare; (poate produce bronhospasm; pentru evitarea acestuia trebuie să luaţi înainte bronhodilatoare);

- dacă aţi avut o boală ulceroasă

- dacă aveţi dureri de stomac după ce luaţi acest medicament, trebuie să întrerupeţi utilizarea lui şi să anunţaţi medicul.

- apariția reacțiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell s-au raportate foarte rar în asociere cu acetilcisteina. Dacă apar modificări cutanate sau mucoase noi, trebuie să vă adresaţi fără întârziere unui medic şi administrarea acetilcisteinei trebuie întreruptă. Deoarece creşte volumul secreţiilor bronşice, acetilcisteina poate creşte reflexul de tuse. Nu luaţi medicamente care împiedică tusea, deoarece nu veţi mai putea elimina sputa. Se recomandă prudenţă la pacienţii cu intoleranţă la histamină. Trebuie evitată administrarea acestilcisteinei la pacienţii la care este afectat metabolismul histaminei deoarece poate determina simptome de intoleranţă (de exemplu cefalee, rinită vasomotorie, prurit).

Bronhoclean împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, în special următoarele:

- unele antibiotice trebuie să le luaţi la un interval de cel puţin 2 ore faţă de acetilcisteină; medicamente împotriva tusei, pe care nu trebuie să le luaţi împreună cu acetilcisteină.

- nitroglicerina şi derivaţii săi; acetilcisteina poate potenţa efectele acestora de vasodilatare şi de agregare a trombocitelor

Trebuie evitată utilizarea concomitentă de Bronhoclean cu un antitusiv, având în vedere că aceasta determină depresarea reflexului de tuse şi a mecanismului fiziologic de autocurăţire a căilor respiratorii, producând astfel o stază a mucusului cu posibil risc de bronhospasm şi infecţii ale căilor respiratorii.

Bronhoclean împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Bronhoclean se poate utiliza împreună cu alimente şi băuturi.

Fertilitatea, sarcina și alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacă sunteţi gravidă puteţi utiliza Bronhoclean numai dacă medicul vă recomandă acest lucru. Puteţi să alăptaţi dacă utilizaţi Bronhoclean.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bronhoclean nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Bronhoclean conţine zahăr.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Atenţionare pentru diabetici 1 plic cu 3 g pulbere conţine carbohidraţi.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI BRONHOCLEAN PULBERE PENTRU SOLUȚIE ORALĂ

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Bronhoclean pulbere pentru soluție orală este administrat pe cale orală. Fiecare doză a medicamentului Bronhoclean este aleasă în dependență de vărsta și doză. Datorită cantităţii mari de substanţă activă Bronhoclean pulbere sol. orală 600 mg nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţii cu vârsta sub 14 ani. Dacă nu este altfel prescris de către medicul dumneavoastră, doza uzuală este:

Afecţiuni bronşice acute însoţite de tulburări ale secreţiei bronşice

Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 7 ani: doza uzuală este de 600 mg acetilcisteină pe zi, în trei prize a 200 mg la fiecare 8 ore.

Copii cu vârsta între 2 şi 7 ani: doza uzuală este de 400 mg acetilcisteină pe zi, în două prize a 200 mg la fiecare 12 ore.

Copii cu vârsta între 1 lună şi 2 ani: doza uzuală este de 200 mg acetilcisteină pe zi, în două prize a 100 mg la fiecare 12 ore.

Complicaţii pulmonare ale mucoviscidozei:

Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 7 ani: doza uzuală este de 200 - 400 mg acetilcisteină la fiecare 8 ore.

Copii cu vârsta între 2 şi 7 ani: doza uzuală este 200 mg acetilcisteină la fiecare 8 ore.

Copii cu vârsta sub 2 ani: doza uzuală este 100 - 200 mg acetilcisteină la fiecare 12 ore. La copii cu vârsta între 1 lună şi 2 ani, tratamentul se va face sub supravegherea medicală.

Nu luaţi Bronhoclean mai mult de 5 zile fără recomandarea medicului. Dacă după 5 zile de tratament starea dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră nu s-a ameliorat sau s-a înrăutăţit, trebuie să vă prezentaţi la medic. Dacă aveţi impresia că efectul Bronhoclean pulbere pentru soluţie orală este prea puternic sau prea slab, anunţaţi medicul sau farmacistul

Modul de administrare şi durata tratamentului:

Luaţi Bronhoclean după mese. Dizolvaţi pulberea într-un pahar cu apă fierbinte şi beţi întregul conţinut al paharului. Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră. În cazul bronşitei cronice şi al mucoviscidozei tratamentul trebuie continuat pe o elasticitate mai lungă de timp pentru a realiza profilaxia infecţiei.

Dacă utilizaţi mai mult Bronhoclean decât trebuie

Dacă aţi utilizat o doză mai mare de medicament trebuie imediat să îl contactaţi pe medicul dumnevoastră sau pe farmacist. În cazul în care aţi utilizat mai mult decât trebuie din Bronhoclean puteţi prezenta greaţă, vărsături, diaree. Mai ales la copii se poate produce secreţie bronşică excesivă. În acest caz anunţaţi imediat medicul sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Bronhoclean

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate pe aparate, organe şi sisteme şi prezentate în funcţie de frecvenţă, utilizând următoarea convenţie:

Foarte frecvente care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi brusc respiraţie şuierătoare, dificultate la respiraţie, umflare a pleoapelor, feţei sau buzelor, erupţie trecătoare la nivelul pielii sau senzaţie de mâncărime (mai ales dacă vă afectează tot corpul).

Mai puţin frecvente: durere de cap, febră, reacţii alergice (mâncărime, urticarie, erupţie tranzitorie la nivelul pielii , respiraţie dificilă, ritm rapid al inimii, scădere a tensiunii arteriale), inflamaţie a gurii, durere abdominală, diaree, vărsături, arsuri în capul pieptului şi greaţă, zgomote în urechi

Rare: îngustare a bronhiilor (în special la pacienţii cu hiperre activi tate bronşică, în astm bronşic)

Foarte rare: reacţii anafilactice până la şoc anafilactic

S-a observat foarte rar prezenţa sângerării în cazul administrării de acetilcisteină, parţial în asociere cu reacţiile de hipersensibilitate. La primele semne ale unei reacţii de hipersensibilitate Bronhoclean nu mai trebuie folosit. Vă rugăm să vă adresaţi medicului în acest caz.

Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau email:[email protected] md Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ BRONHOCLEAN PULBERE PENTRU SOLUȚIE ORALĂ

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.

A se păstra în ambalaj original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

Nu utilizaţi după data de expirare înscrisă pe cutie, după “EXP”.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Bronhoclean 100 mg pulbere pentru soluție orală:

Fiecare plic (3 g)conţine acetilcisteină 100 mg. Celelalte componente sunt: acid ascorbic, zaharină sodică, zahăr, aromă de lămâie, aromă de miere

Ce conţine Bronhoclean 200 mg pulbere pentru soluție orală:

Fiecare plic (3 g) conţine acetilcisteină 200 mg. Celelalte componente sunt: acid ascorbic, zaharină sodică, zahăr, aromă de lămâie, aromă de miere

Ce conţine Bronhoclean 600 mg pulbere pentru soluție orală:

Fiecare plic (3 g)conţine acetilcisteină 600 mg. Celelalte componente sunt: acid ascorbic, zaharină sodică, zahăr, aromă de lămâie, aromă de miere

Cum arată Bronhoclean pulbere pentru soluție orală şi conţinutul ambalajului

Pulbere cristalină, albă, cu miros aromat, gust dulce-acrişor. Medicamentul este disponibil în cutie cu 10 plicuri din 3 straturi polietilenă/aluminiu/poliester sau polietilenă/aluminiu/hîrtie

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals

SRL,str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău,

Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău,

Republica Moldova
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 65
Код товара: 39022
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Код товара: 11900
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 40605
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 143
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42964
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11424
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 299
Код товара: 46236
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 51905
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 15951
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 880
Код товара: 61454
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 68
Код товара: 61965
Акция
Цена товара в пунктах: 573
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 432
Код товара: 55111
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 55604
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 444
Код товара: 61817
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 1698
Код товара: 61705
NEW
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 61715
NEW
Цена товара в пунктах: 639
Код товара: 61793
NEW
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 61861
NEW
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 61833
NEW
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61697
COLAGEN Marin hidrolizat-pentru buna functionare a articulatiilor
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în articulații, oase, piele, unghii și alte țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru menținerea rezistenței, elasticității și flexibilității acestor țesuturi pe tot corpul.Atunci când sunt luate ca supliment alimentar, peptidele de colagen consumate în mod regulat pot deveni blocuri structurale majore care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor.