Additiva Vitamina C Blutorange comp.eferv 1000mg N20 (TVA8%)

Код товара: 48550
Производитель: Dr. B.Scheffler Nachf.GmbH&Co.KG
Страна: Германия
Форма: табл. шип.

Additiva Vitamin C 1000 mg comprimate efervescente

Acid ascorbic

1. Ce este ADDITIVA VITAMIN C şi pentru ce se utilizează

Additiva Vitamin C este indicată în tratamentul bolilor datorate deficienţelor de vitamina C (de ex. scorbut).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ADDITIVA VITAMIN C

Nu luaţi ADDITIVA VITAMIN C:

- dacă sunteţi alergic la acidul ascorbic (vitamina C) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la pct. 6.

- dacă suferiți de litiază renală oxalică, cu excepția situației în care v-a fost prescris de medicul dvs.

- dacă suferiți de anumite boli în care corpul dvs. absoarbe prea mult fier (talasemie, hemocromatoză, anemie sideroblastică).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi ADDITIVA VITAMIN C, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Additiva Vitamin C

- dacă suferiți de tulburări ereditare ale eritrocitelor (de ex. deficienţă de glucozo-6fosfat-dehidrogenază) nu depășiți doza recomandată (1000 mg pe zi).

- dacă luați doze mari de acid ascorbic timp îndelungat, la întreruperea administrării poate să apară deficienţa de vitamina C la întreruperea tratamentului.

- în cazul în care sunteți în categoria de risc pentru apariţia calculilor renali, nu depășiți o doză zilnică de vitamina C de 100-200 mg pe zi (a se vedea pct. ”Nu luaţi ADDITIVA VITAMIN C”). În cazul predispoziției la apariția calculilor renali (calculi de oxalat de calciu), administrarea de doze mari de vitamina C creşte riscul de formare a acestora.

- dacă suferiți de insuficienţă renală severă (pacienţi cu dializă), nu trebuie depăşită doza zilnică de 50-100 mg de vitamina C, din cauza riscului de creştere a oxalaţilor în sânge (hiperoxalatemie) şi de formare de cristale de sare (oxalat) în rinichi. Vă rugăm să cereți sfatul medicului în această problemă.

- Evitați dozele mari de vitamina C dacă suferiți de insuficienţă renală și dacă luați medicamente cu efect negativ asupra funcţiei renale (a se vedea secţiunea ” ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alte medicamente”).

- Administrarea dozelor de un gram poate creşte concentraţiile de acid ascorbic în urină, astfel încât să influenţeze parametrii biochimici (glucoza, acid uric, creatinină, fosfaţi anorganici). De asemenea, dozele de un gram pot duce la rezultate fals negative în cazul analizelor de detectare a hemoragiilor oculte în materiile fecale. În general, pot fi afectate metodele chimice de analiză care se bazează pe reacţii de culoare.

Copii şi adolescenţi

ADDITIVA VITAMIN C nu este recomandată la copii și adolescenți (sub 18 ani). Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C.

ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Deși interacțiunile următoare dintre vitamina C și alte medicamente au fost descrise, relevanța lor când s-a utilizat Additiva Vitamin C conform instrucțiunilor nu este dovedită:

- Vitamina C, în doză de 1 g pe zi, creşte biodisponibilitatea contraceptivelor orale (estrogeni).

- Corticosteroizii și calcitonina intensifică rata de metabolizare a acidului ascorbic.

- Derivații de acid salicilic, cum este acidul acetilsalicilic, inhibă preluarea vitaminei C din tractul digestiv.

- Antibioticele, cum sunt tetraciclinele, inhibă utilizarea vitaminei C în celulele organismului.

- Acidul acetilsalicilic, barbituricele cum este fenobarbitalul şi antiobioticele, cum sunt tetraciclinele, favorizează excreţia vitaminei C în urină.

- Vitamina C poate scădea efectul terapeutic al medicamentelor anticoagulante, cum ar fi warfarina și al medicamentelor antipsihotice fenotiazinice, cum ar fi flufenazina.

- Consumul unor doze mari de vitamina C timp îndelungat poate influența interacțiunea dintre disulfiram și alcool.

- Dozele mari de vitamina C luate împreună cu suplimentele cu fier pot cauza supraîncărcarea cu fier, datorită creşterii absorbţiei fierului în organism.

- Dozele mari de vitamina C luate împreună cu aluminiu (de ex. antiacide, cum ar fi hidroxid de aluminiu, magaldrat) pot cauza creşterea absorbţiei aluminiului în organism.

- Vitamina C poate scădea nivelul sanguin de ciclosporină A, un medicament utilizat pentru supresia sistemului imunitar.

ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Alcoolul reduce nivelele de acid ascorbic.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteți gavidă sau alăptați, nu luați Additiva Vitamin C înainte să cereți sfatul medicului dumneavoastră.

Datele privind folosirea dozelor mari de vitamina C la femeile însărcinate sunt limitate. Nu este clar dacă suplimentarea cu cantităţi care depăşesc dozele recomandate pentru consumul zilnic sunt sigure sau benefice. Vitamina C este excretată în laptele matern şi traversează bariera placentară. Datele privind folosirea dozelor mari de vitamina C la nou-născuţi/copii mici sunt limitate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Vitamina C nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

ADDITIVA VITAMIN C conţine sodiu, coloranți (orange yellow S (E 110), azorubin (E 122)) și sorbitol.

Acest medicament conţine 321 mg sodiu per doză și trebuie administrat cu grijă de către persoanele cu dietă restrictivă de sodiu (de ex. pacienţii hipertensivi).

Coloranţii din compoziţia Additiva Vitamin C-orange yellow S (E110) şi azorubin (E122)-pot cauza reacţii alergice, inclusiv crize de astm. Astfel de reacţii alergice pot să apară în special la persoanele alergice la acidul acetilsalicilic.

Dacă medicul dvs. v-a spus că aveți intoleranță la anumite zaharuri, contactați medicul dvs înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luaţi ADDITIVA VITAMIN C

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră, cu farmacistul sau cu asistenta medicală dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adulții trebuie să ia un comprimat efervescent (= 1000 mg acid ascorbic (vitamina C)) pe zi până la ameliorarea simptomelor.

Doza terapeutică maximă de 1000 mg (1 comprimat pe zi) nu trebuie depășită.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

ADDITIVA Vitamin C nu este recomandată la copii și adolescenți (sub 18 ani). Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C.

Pacienți cu boli renale

ADDITIVA VITAMIN C nu este destinată pacienților cu boli renale. Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C (a se vedea pct. ” Atenţionări şi precauţii”).

Cum și când de ia ADDITIVA Vitamin C

Comprimatele efervescente se dizolvă complet într-un pahar cu apă. Dacă rămâne un sediment în pahar după înghițirea lichidului, se mai adaugă apă în pahar și se bea lichidul.

Cât timp se ia ADDITIVA Vitamin C

În general, se recomandă continuarea tratamentului până la ameliorarea simptomelor. Dacă aveți nelămuriri, contactați farmacistul sau medicul dvs.

Dacă luaţi mai multă ADDITIVA VITAMIN C decât trebuie

A se vedea pct. „Atenționări și precauții” referitor la riscul de apariţie a lizei eritrocitelor (hemoliză) şi a calculilor renali.

Dacă simțiți orice durere în regiunea rinichilor sau aveți dificultări de eliminare a lichidelor după o doză mare de ADDITIVA Vitamin C, consultați imediat medicul.

S-a observat ocazional diaree osmotică temporară la administrarea unei doze unice de 3 g și aproape invariabil după doze mai mari de 10 g vitamina C, însoțită de simptome abdominale specifice. Tratamentul cu ADDITIVA Vitamin C trebuie întrerupt în acest caz. Nu sunt necesare alte măsuri, de obicei.

Dacă uitaţi să luaţi ADDITIVA VITAMIN C

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetaţi să luaţi ADDITIVA VITAMIN C

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă manifestați oricare dintre următoarele reacții adverse, nu mai luați ADDITIVA Vitamin C și adresați-vă imediat medicului dvs sau departamentului de urgență al celui mai apropiat spital. Se poate să aveți nevoie de îngrijire medicală de urgență sau de spitalizare:

Frecvență necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile) Reacții de hipersensibilitate, cum ar fi: - Dificultăți de respirație - Reacții alergice cutanate

Orange Yellow S (E 110) și azorubin (E 122) pot cauza reacții alergice.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează ADDITIVA VITAMIN C

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C în ambalajul original.

A se păstra ambalajul bine închis pentru a se proteja de umiditate. A se păstra în ambalajul original pentru a se proteja de lumină.

A se utiliza în cel mult 3 luni de la deschiderea tubului.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe partea inferioară a tubului și cutiei. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ADDITIVA VITAMIN C

- Substanţa activă este acid ascorbic (vitamina C) 1000 mg.

- Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogencarbonat de sodiu, sorbitol, aromă de portocale cu ulei de portocale şi maltodextrină, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, zaharină sodică, povidonă K-25, coloranți: orange yellow (E 110), azorubin (E 122) şi indigo-carmine (E 132).

Cum arată ADDITIVA VITAMIN C şi conţinutul ambalajului

ADDITIVA Vitamin C se prezintă sub formă de comprimate efervescente de culoare roz deschis, cu puncte violet închis, cu miros de portocală roșie. 10, 20 sau 60 de comprimate efervescente sunt disponibile în tuburi (de polipropilenă) închise cu capace (de polietilenă) prevăzute cu desicant (silicagel). Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Dr. B. Scheffler Nachf. GmbH & Co. KG,

Senenfelderstrasse 44

D-51469 Bergisch-Gladbach

Germania

Fabricantul

Dr. B. Scheffler Nachf. GmbH & Co. KG,

Senenfelderstrasse 44

D-51469 Bergisch-Gladbach

Germania
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1221
Код товара: 46407
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 38818
Цена товара в пунктах: 910
Код товара: 35120
Цена товара в пунктах: 1099
Код товара: 48119
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Цена товара в пунктах: 564
Код товара: 49248
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 45493
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 64092
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 340
Код товара: 64356
Акция
Цена товара в пунктах: 371
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.