Maresyl spray naz., sol. 1 mg/ml 10 ml N1 (Xilometazolin)

Код товара: 56083
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Dr. Reddy's Laboratories Ltd (prod.: Jadran Galenski Laboratorij d.d., Croatia)
Страна: Румыния
Форма: спрей назал., р-р
Наличие: достаточно
70 66 леев
(-8%)
65 18 леев
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Maresyl 1 mg/ml spray nazal, soluţie

Clorhidrat de xilometazolină

1. Ce este Maresyl şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă a acestui medicament este xilometazolina. Aceasta provoacă constricţia vaselor de sânge de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducând în acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, şi face mai uşoară respiraţia pe nas.

Maresyl este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Maresyl

Nu utilizaţi Maresyl

-dacă sunteţi alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

-dacă vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală la nivelul creierului, prin nas sau gură.

-dacă aveţi o inflamaţie uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste (rinită uscată).

Atenţionări şi precauţii &Înainte să utilizaţi

Maresyl adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi:

-o tendinţă de hipersensibilitate la simpatomimetice (medicamente cum este adrenalina); Maresyl poate cauza insomnie, ameţeli, tremor, tulburări ale ritmului bătăilor inimii sau creştere a tensiunii arteriale.

-o boală cardiovasculară (boală de inimă, tensiune arterială mare)

-hipertiroidism (glandă tiroidă hiperactivă)

-diabet zaharat

-feocromocitom (o tumoră în zona medulară a glandelor suprarenale, care produce hormoni)

-hipertrofie de prostată (prostată mărită)

-boli congenitale cauzate de defecte enzimatice (porfirie)

-aţi urmat un tratament cu un medicament pentru depresie (inhibitori de MAO)

-presiune crescută în interiorul ochiului (glaucom cu unghi îngust)

Umflarea mucoasei (umflarea stratului care căptuşeşte nasul la interior) poate reveni odată cu oprirea tratamentului pe termen lung cu xilometazolină. Pentru a preveni această evoluţie, perioada de tratament trebuie să fie cât mai scurtă cu putinţă.

Dacă credeţi că aveţi o infecţie bacteriană, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră deoarece o infecţie trebuie tratată corespunzător. Acest medicament nu trebuie utilizat de mai mult de o persoană, pentru a preveni riscul de răspândire a infecţiilor.

Dacă oricare din cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, adresați-vă unui medic înainte de a utiliza Maresyl.

Maresyl împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu este recomandată utilizarea acestui medicament împreună cu anumite antidepresive, cum sunt:

-antidepresivele triciclice sau tetraciclice

-inhibitorii MAO (inhibitorii de monoaminoxidază); interdicţia este valabilă şi dacă aţi luat inhibitori de MAO în ultimele 2 săptămâni.

De asemenea, nu este recomandată utilizarea acestui medicament:

-concomitent cu medicamente antihipertensive (de exemplu metildopa) din cauza efectelor hipertensive potenţiale ale xilometazolinei

-concomitent cu alte medicamente cu efect potenţial hipertensiv (de exemplu doxapram, ergotamină, oxitocină), deoarece pot să îşi potenţeze reciproc efectele hipertensive.

Sarcina şi alăptarea

Femeile gravide sau care alăptează trebuie să se adreseze medicului înainte de a utiliza acest medicament.

Sarcina:

Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Alăptarea:

Nu se cunoaşte dacă xilometazolina trece în laptele uman. Nu se poate exclude un risc pentru sugar. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe administrarea/de a nu utiliza Maresyl având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie.

&Întrucât supradozajul poate duce la scăderea formării de lapte, doza recomandată de xilometazolină nu trebuie depăşită pe durata alăptării.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă este luat în mod adecvat, acest medicament nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje; totuşi, dacă simţiţi o stare de moleşeală sau somnolenţă atunci când utilizaţi acest medicament, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Maresyl

Înainte de prima utilizare este necesar să pulverizaţi de câteva ori (de 4 ori) în aer pentru a obţine uniformizarea dozei. Flaconul trebuie ţinut în poziţie verticală. Dacă medicamentul nu este utilizat timp de câteva zile, trebuie efectuată cel puţin o pulverizare în aer, cu rol de test, pentru a obţine o doză uniformă.

Maresyl 1 mg/ml este indicat pentru tratamentul congestiei nazale la copiii cu vârsta de cel puţin 10 ani şi la adulţi.

Doze

Doza uzuală este de 1-2 pulverizări în fiecare nară, la interval de 10-12 ore (nu mai mult de trei ori pe zi) pentru maximum 7 zile.

Maresyl 1 mg/ml nu este recomandat la copiii cu vârsta sub 10 ani. Pacienţii cu vârsta sub 10 ani trebuie să utilizeze Maresyl 0,5 mg/ml.

Durata tratamentului

Durata tratamentului trebuie să fie cât mai scurtă cu putinţă. După un tratament pe timp îndelungat, umflarea mucoasei (stratul care căptuşeşte nasul la interior) poate reapărea. Doza recomandată nu trebuie depăşită.

Dacă simptomele bolii dumneavoastră nu s-au îmbunătăţit

Dacă după 3 zile de tratament continuu nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Este posibil ca medicul să vă dea alte instrucţiuni de dozare decât cele din acest prospect. Utilizaţi întotdeauna Maresyl exact aşa cum menţionează instrucţiunile din acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Instrucţiuni de utilizare

-Suflaţi-vă nasul înainte de a utiliza acest medicament. Scoateţi capacul.

-Ţineţi flaconul între degetul arătător şi degetul mijlociu, susţinându-l în partea de jos cu degetul mare. Pentru a pulveriza, apăsaţi pe pompă de sus în jos.

-Atunci când utilizaţi acest medicament pentru prima oară, pulverizaţi în aer de câteva ori (de 4 ori) pentru a obţine o pulverizare fină. De asemenea, este bine să testaţi pompa înainte de fiecare utilizare, apăsând-o în jos cel puţin o dată.

-Introduceţi pompa în nară. Apăsaţi pompa în jos şi în acelaşi timp inspiraţi pe nas, în timp ce închideţi cealaltă nară apăsând încet cu degetul arătător de la mâna cealaltă. Eliberaţi pompa şi scoateţi-o din nară. Repetaţi acest proces la cealaltă nară. După utilizare, ştergeţi pompa şi puneţi la loc capacul din plastic.

Notă: dacă acelaşi flacon de medicament este utilizat de mai multe persoane, poate cauza răspândirea infecţiei.

Dacă utilizaţi mai mult Maresyl decât trebuie

Dacă dumneavoastră (sau altcineva) aţi luat o doză din acest medicament mai mare decât cea recomandată, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Supradozajul poate cauza deprimarea sistemului nervos central, senzaţie de uscăciune la nivelul gurii, transpiraţie şi simptome cauzate de stimularea sistemului nervos simpatic (bătăi rapide și neregulate ale inimii şi creştere a tensiunii arteriale).

Dacă uitaţi să utilizaţi Maresyl

Dacă uitaţi să administraţi o doză din acest medicament, săriţi peste doza uitată şi continuaţi cu următoarea doză programată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Maresyl

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Au fost raportate următoarele reacţii adverse:

Frecvente: pot afecta cel mult 1 din 10 persoane:

-mâncărime sau arsură la nivelul nasului sau gâtului

-senzaţie de uscăciune la nivelul mucoasei din interiorul nasului.

Mai puţin frecvente: pot afecta cel mult 1 din 100 persoane:

-reacţii de hipersensibilitate (umflare a pielii şi a mucoaselor, erupţie pe piele, mâncărime)

-umflare importantă a mucoasei din interiorul nasului după întreruperea tratamentului

-epistaxis (scurgere de sânge din nas)

Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane:

-palpitaţii (percepere a bătăilor inimii) şi bătăi rapide ale inimii

-greaţă

-tensiune arterială mare.

Foarte rare: pot afecta cel mult 1 din 10000 persoane:

-nervozitate

-insomnie

-oboseală

-dureri de cap

-bătăi neregulate ale inimii

-în principal la copii şi ca urmare a supradozajului: somnolenţă, nervozitate, insomnie, halucinaţii şi convulsii. Au fost înregistrate cazuri de respiraţie neregulată la sugari şi nou-născuţi.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Maresyl

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP: Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se utiliza în decurs de 3 luni după deschidere.

A nu se congela. Acest medicament nu necesita condiţii speciale de păstrare.

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Топ сезона
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 14810
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60981
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.