Adaptol comp. 500 mg N10x2

Код товара: 17506
Количество доз: 20
Доза: 500
Производитель: OlainFarm SA
Страна: Латвия
Форма: табл
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!


ADAPTOL OlainFarm comprimate


Denumirea comerciala: Adaptol


Compozitia si forma de prezentare: 1 comprimat contine:

substanta activa: 2,4,6,8-tetrametil-2,4,6,8-tetraazabiciclo(3,3,0)octadiona-3,7 - 300 mg sau 500 mg

" substante auxiliare: metilceluloza, stearat de calciu.
Descriere: Comprimate de culoare alba sau aproape alba, rotunde, plat-cilindrice, cu margini tesite si incizie pe o suprafata.
Forma farmaceutica: Comprimate.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Remedii anxiolitice. N05BX.
PROPRIETATILE FARMACOLOGICE:


Proprietatile farmacodinamice:
Adaptol este un remediu din grupa anxiolitice-lor.
Preparatul actioneaza asupra activi tatii structurilor din componenta complexului limbico-reticular, in particular asupra zoneior emotio-gene ale hipotalamusului, la fel influenteaza asupra tuturor celor 4 sisteme neuromedia-toare de baza - GABA, colinergica, serotoni-nergica si adrenergica, contribuind la echilibrarea si integrarea lor, dar fara a manifesta actiune adrenoblocanta periferica. Adaptol inlatura sau diminueaza nelinistea, anxietatea, irica, tensiunea emotionala si irascibilitatea. Efectul sedativ al preparatului nu se asociaza cu miorelaxare si dereglari de coordonare ale miscarilor. Preparatul nu reduce activi tatea psihomotorie, de aceea Adaptol poate fi utilizat in timpul zilei de munca sau de studiu. Preparatul nu ridica dispozitia, nu creeaza senzatia de euforie. Nu manifesta efect hipnotic, dar intensifica actiunea remediilor hipnotice si imbunatateste somnul in caz de tulburari ale somnului. Adaptol diminueaza sau inlatura abstinenta nicotinica.
La pacientii cu alcoolism este scazut nivelul alcoolului etilic endogen in plasma, aceasta este una din cauzee atractiei intense fata de alcool. Adaptol creste nivelul alcoolului endogen intr-o masura mai mare, decit alte tranchilizante, micsorind atractia fata de alcool.
Proprietatile farmacocinetice:
Preparatul se absoarbe bine din tractul gastrointestinal. Concentratia plasmatica maxima a substantei active se realizeaza peste 0,5 ore dupa administrarea preparatului si nivelul inalt se mentine timp de 3-4 ore, apoi treptat scade. Adaptol se elimina complet din organism prin urina si mase fecale timp de 24 ore. Preparatul nu cumuleaza in organism.
INDICATII TERAPEUTICE
" Neuroze si stari neurotice, asociate cu irascibilitate, labilitate emotionala, neliniste si frica.
" Cardialgii de diversa geneza (care nu sunt determinate de cardiopatia ischemica).
" Pentru ameliorarea tolerantei neuroleptice-lor si tranchilizantelor cu scop de a inlatura reactiile lor adverse somatovegetative si neurologice.
" in cadrul tratamentului complex al taba-gismului.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Adaptol se administreaza intern indiferent de luarea mesei.
Adultii administreaza cite 300-500 mg de 2-3 ori pe zi.
Doza maxima la o priza constituie 3 g, nictemerala-10g.
Durata tratamentului - de la citeva zile pina la 2-3 luni.
in tratamentul complex al tabagismului preparatul se administreaza cite 600-900 mg de 3 ori pe zi timp de 5-6 saptamini. La virstnici nu este necesar de micsorat doza.
La pacientii cu insuficienta hepatica nu este necesar de micsorat doza. La pacientii cu insuficienta renala dozele nu sunt studiate. La acesti pacienti preparatul se va administra cu precautie.
Daca ati omis o doza, administrati-o cit de repede va amintiti, daromiteti-o in cazul daca deja se apropie timpul pentru administrarea urmatoare. Niciodata nu administrati doze duble.
Reactii adverse:
Adaptol, de obicei, este bine tolerat. Tulburari din partea sistemului nervos: rar -ameteli.
Tulburari din partea sistemului cardiovascular: rar-scaderea tensiunii arteriale. Tulburari din partea tractului gastrointestinal: rar- manifestari dispeptice. Tulburari din partea pielii si tesutului subcutanat: rar - la administrarea dozelor mari sunt posibile reactii alergice (prurit cutanat). In caz de aparitie a reactiilor alergice sau tulburari digestive e necesar de intrerupt administrarea preparatului. Tulburari generale: far -scaderea temperaturii corporale, astenie.
Scaderea tensiunii arteriale sau a temperaturii corporale (temperatura corpului poate sa scada cu 1-1,5 °C) nu sunt o cauza pentru sistarea tratamentului. Tensiunea arteriala si temperatura corpului se normalizeaza dupa finisarea curei de tratament. Daca pe durata tratamentului apare orice reactie adversa nementionata in aceasta instructiune sau vreuna dintre reactiile adverse devine grava, e necesar de adresat la medic.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la componentele preparatului.
Supradozare:
Preparatul este putin toxic, in caz de supradozare se vor efectua masuri generale de dezintoxicare, inclusiv lavajul gastric si terapie simptomatica. Antidot specific nu se cunoaste.
PRECAUTII:
Preparatul se va administra cu precautie pacientilor cu insuficienta renala.
Sarcina si alaptarea:
Substanta activa penetreaza bine in toate tesuturile si lichidele organismului. Din cauza lipsei datelor suficiente despre utilizarea preparatului in sarcina si perioada de alaptare, nu se recomanda indicarea lui in aceste perioade.
Influenta asupra capacitatii de conducere a autovehiculelor si de manevrare a utilajului Medicamentul poate provoca scaderea tensiunii arteriale si astenie, ceea ce poate influenta negativ capacitatea de conducere a autovehiculelor si manevrare a utilajului.
Interactiuni cu alte medicamente:
Adaptol poate fi administrat in asociere cu neroleptice, tranchilizante (benzodiazepine), remedii hipnotice, antidepresive si psiho-stimulante.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 820
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 156
Код товара: 61787
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 48
Код товара: 62212
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 45493
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 19
Код товара: 49069
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 40605
Топ сезона
Код товара: 59191
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 188
Код товара: 61788
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 732
Код товара: 62176
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 936
Код товара: 62178
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52885
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 665
Код товара: 61743
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 820
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 781
Код товара: 61681
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 62321
Цена товара в пунктах: 786
Код товара: 55758
Цена товара в пунктах: 253
Код товара: 61847
NEW
Цена товара в пунктах: 647
Код товара: 62179
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 42229
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61751
Цена товара в пунктах: 1147
Код товара: 59593
Просмотренные товары
Balonarea: de ce apare, cum se manifestă și cum se tratează
Balonarea, denumita în termeni medicali meteorism abdominal, reprezintă un disconfort gastrointestinal datorat acumulării de gaze la nivelul intestinelor.