Indap caps. 2.5mg N10x3

Код товара: 11986
Доза: 2.5
Количество доз: 30
Производитель: PRO.MED.CS Praha a.s.
Страна: Чехия
Форма: капс.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
49 01 леев
(-4%)
46 96 леев
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Indap 1,25 mg comprimate

Indap 2,5 mg comprimate

Indapamidă

1. Ce este Indap și pentru ce se utilizează

Indap este un preparat diuretic. Acest medicament este utilizat pentru reducerea tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială). Majoritatea diureticelor cresc cantitatea de urină produsă de rinichi. Cu toate acestea, indapamida este diferită de alte diuretice, determinând numai o creştere uşoară a cantităţii de urină produsă.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Indap

Nu luaţi Indap:

- dacă sunteţi alergic la indapamidă, alte sulfonamide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă aveţi boli renale severe;

- dacă aveţi boli hepatice severe sau o afecţiune numită encefalopatie hepatică (o boală degenerativă a creierului);

- dacă aveţi valori mici de potasiu în sânge;

- dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

- copii și adolescenți, din cauza insuficienței datelor de siguranță.

Atenționări și precauții:

- dacă aveţi probleme cu ficatul;

- dacă aveţi probleme cu rinichii dumneavoastră sau tulburări ale schimbului hidro-electrolitic;

- dacă aveţi diabet zaharat;

- dacă aveţi gută;

- dacă aveţi orice problemă de ritm ale inimii;

- dacă urmează să efectuaţi o investigaţie medicală pentru a verifica cât de bine funcţionează glanda paratiroidă. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda efectuarea unor analize de laborator pentru a verifica valorile de sodiu, potasiu, calciu sau ale acidului uric în sânge. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aţi avut reacţii de fotosensibilizare. Sportivii trebuie avertizaţi că acest medicament poate pozitiva testele antidoping.

Dacă credeţi că oricare dintre cele prezentate mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră sau dacă aveţi orice întrebări sau nelămuriri cu privire la utilizarea medicamentului, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indap împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu trebuie să luaţi Indap cu litiu (utilizat în tratamentul depresiei), datorită riscului de creştere a concentraţiei de litiu în sânge.

Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente, deoarece pot fi necesare precauţii speciale:

- medicamente utilizate pentru tulburări ale ritmului inimii (de exemplu, chinidină, hidrochinidină, disopiramidă, amiodaronă, sotalol, dofetilidă, ibutilidă, digitală);

- medicamente utilizate pentru tratamentul bolilor mintale, cum sunt depresia, anxietatea, schizofrenia (de exemplu, antidepresive triciclice, medicamente antipsihotice, neuroleptice);

- bepridil (utilizat pentru a trata angina pectorală, o afecţiune care determină dureri în piept);

- cisapridă, difemanil (utilizate pentru tratamentul problemelor gastro-intestinale);

- sparfloxacină, moxifloxacină (antibiotice utilizate pentru tratamentul infecţiilor);

- halofantrină (medicament antiparazitar utilizat pentru tratamentul anumitor forme de malarie);

- pentamidină (utilizată pentru tratamentul anumitor forme de pneumonie);

- mizolastină (utilizată pentru tratamentul reacţiilor alergice, cum este febra fânului);

- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene utilizate pentru tratarea durerii (de exemplu, ibuprofen) sau doze mari de acid acetilsalicilic;

- inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA) (utilizaţi pentru a trata tensiunea arterială mare şi insuficienţa cardiacă);

- corticosteroizi orali utilizaţi pentru a trata diferite afecţiuni, inclusiv astmul bronşic sever şi poliartrita reumatoidă;

- laxative stimulante;

- baclofen (pentru tratamentul rigidităţii musculare care apare în afecţiuni cum este scleroza multiplă);

- diuretice care economisesc potasiu (amilorid, spironolactonă, triamteren);

- metformin (pentru tratamentul diabetului zaharat);

- substanţe de contrast iodate (utilizate pentru diagnosticare cu ajutorul razelor X);

- medicamente care conţin calciu sau alte suplimente care conţin calciu;

- ciclosporină, tacrolimus sau alte medicamente care deprimă sistemul imunitar utilizate după transplantul de organe sau pentru tratamentul afecţiunilor autoimune, dermatologice sau reumatice severe;

- tetracosactidă (pentru tratamentul bolii Crohn).

Indap împreună cu alimente și băuturi

Ingerarea alimentelor și băuturilor nu influențează asupra administrării preparatului.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acest medicament nu este recomandat în timpul sarcinii și alăptării. Dacă o sarcină s-a confirmat în timpul tratamentului cu acest medicament, trebuie să spuneți medicului dumneavoastră, pentru ca să decidă trecerea cât mai curând posibil la un tratament alternativ.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament poate provoca reacţii adverse datorită scăderii tensiunii arteriale, cum sunt ameţelile sau oboseala. Aceste reacţii adverse apar mai frecvent la începutul tratamentului antihipertensiv. De aceea e nevoie de acordul medicului pentru a conduce vehicule, a folosi utilaje sau pentru a lucra la înălțime.

Informaţii importante privind unele componente ale Indap

Acest medicament conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luați Indap

Luaţi întotdeauna Indap exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

nstrucţiuni pentru utilizarea corectă

Doza uzuală este de un comprimat de 2,5 mg de indapamidă pe zi, de preferat dimineaţa. Comprimatele pot fi luate indiferent de orarul meselor. Comprimatele trebuie înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de apă. Dacă medical va indicat Indap în combinație cu alte preparate pentru reducerea hipertensiunii arterialăe, doza poate fi redusă până la un comprimat de Indap 1,5 mg. Comprimatele Indap 2,5 mg au incizie cruciformă. Comprimatul poate fi divizat în părți egale. (Comprimatul poate fi divizat în 2 sau 4 părți egale).

Dacă ați luat mai mult Indap decât trebuie

Dacă aţi luat prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. O doză foarte mare de Indap poate produce tensiune arterială mică, ameţeli, somnolenţă.

Dacă ați uitat să luaţi Indap

Dacă aţi uitat să luaţi o doză din medicamentul dumneavoastră, luaţi doza următoare la momentul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Indap

Deoarece tratamentul hipertensiunii arteriale se face de regulă pe toată durata vieţii, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a întrerupe utilizarea acestui medicament.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Întrerupeţi imediat administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă apar oricare dintre următoarele reacţii adverse:

- angioedem și/sau urticarie. Angioedemul este caracterizat prin umflarea pielii la nivelul extremităților sau feței, umflarea buzelor sau limbii, umflarea mucoaselor la nivelul gâtului sau căilor respiratorii, care poate provoca scurtarea respirației sau dificultăți la înghițire. Dacă acestea apar, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră (foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

- reacţii severe la nivelul pielii , incluzând erupţie trecătoare intensă pe piele, înroşirea pielii pe tot corpul, mâncărimi severe, apariţia de vezicule, cojirea şi umflarea pielii , inflamarea mucoaselor (sindrom Stevens-Johnson) sau alte reacţii alergice (foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

- bătăi neregulate ale inimii care pot pune viața în pericol (cu frecvență necunoscută)

- inflamare a pancreasului, care poate provoca dureri abdominale şi de spate severe, însoţite de senzaţie puternică de rău (foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

- inflamare a ficatului (hepatită) (cu frecvență necunoscută).

Reacțiile adverse pot fi:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi):

- erupții roșii și vezicule pe piele.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 pacienţi):

- vărsături;

- reacții alergice, în special dermatologice (purpură sau erupții cutanate), la pacienții cu predispoziție la reacții alergice și astmatice.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienţi):

- senzaţie de oboseală, amețeală, durere de cap, furnicături şi înţepături (parestezii);

- tulburări gastro-intestinale (cum sunt greaţă, constipaţie), uscăciune a gurii.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 pacienţi):

- bătăi neregulate ale inimii, tensiune arterială mică;

- afecțiuni renale, pancreatită (inflamația pancreasului), funcționare anormală a ficatului. - modificări ale numărului de celule din sânge, cum sunt trombocitopenie (scădere a numărului de plachete care poate determina apariţia mai uşoară a învineţirii sau sângerării nazale), leucopenie (scădere a numărului de celule albe care poate determina febră inexplicabilă, dureri la nivelul gâtului sau alte simptome asemănătoare gripei-dacă acestea apar adresaţi-vă medicului dumneavoastră), anemie (scădere a numărului de celule roşii ale sângelui).

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- boală a creierului provocată de afecțiuni ale ficatului (encefalopatie hepatică);

- dacă suferiți de lupus eritematos sistemic (o boală de colagen), acesta se poate agrava;

- senzație de leșin;

- au fost raportate și cazuri de reacții de fotosensibilitate (modificări ale aspectului pielii ) după expunerea la soare sau la radiații UV artificial;

- valori scăzute de potasiu în sânge;

- valori scăzute de sodiu care pot produce deshidratare şi tensiune arterială mică;

- creştere a acidului uric, o substanţă care poate produce sau agrava guta (articulaţii dureroase, în special la nivelul picioarelor);

- creştere a valorilor de glucoză la pacienţii cu diabet zaharat .

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Raportarea reacţiilor adverse suspectate Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Indap

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și la temperaturi sub 25 ºC.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Indap

Substanţa activă este indapamida. Fiecare comprimat conţine 1,5 mg sau 2,5 mg de indapamidă. Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, lactoză monohidrat granulată, celuloză microcristalină granulată, celuloză microcristalină, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, oxid galben de fier (Indap 2,5 mg), oxid roșu de fier (Indap 2,5 mg; Indap 1,25 mg).

Cum arată Indap şi conţinutul ambalajului

Acest medicament se prezintă sub formă de comprimate. Indap 1,25 mg: comprimate, rotunde, plate, de culoare roză, cu diametrul 7 mm. Indap 2,5 mg: comprimate, rotunde, plate, de culoare oranj-deschis, cu diametrul 8 mm, cu incizie cruciformă pe una din părți. Comprimatul poate fi împărțit în părți egale (în 2 sau 4 doze egale).

Un blister din PVC/Al conține 10 comprimate. Câte 3 sau 6 blistere se plasează în cutie de carton împreună cu prospectul pentru utilizator.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

PRO. MED. CS Praha a. s.

Telcska 377/1, Michle, 140 000 Praga 4

Republica Cehă

telefon: + 420724539848

fax: + 420724539848

e-mail: pharmacovigilance@primed. cz

Fabricantul

PRO. MED. CS Praha a. s.

Telcska 377/1, Michle, 140 000 Praga 4

Republica Cehă

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 209
Код товара: 64019
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 162
Код товара: 46030
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 12254
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1004
Код товара: 53573
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64358
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 62317
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.