Danabol 10mg comp. film. N25x4

Код товара: 56581
Доза: 10
Количество доз: 100
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Republica Moldova
Форма: табл

DANABOL 10 mg comprimate filmate

DANABOL 50 mg comprimate filmate

Metandienon

1. Ce este Danabol și pentru ce se utilizează

Danabol comprimate poate fi utilizat în timpul terapiei de recuperare în patologii însoțite de dereglarea sintezei proteinelor, caşexia de diversă geneză, traumele, arsurile, perioadele pre- şi postoperatorii, după bolile infecţioase şi iradiere, insuficienţa renală şi suprarenală, guşa toxică, distrofia musculară, osteoporoza, echilibrul azotat negativ în terapia cu corticosteroizi, anemia hipo- şi aplastică. Adjuvant în tratamentul tuberculozei, osteomielitei, astmului bronşic, hepatitei.

2. Ce trebuie să ştiţi оnainte să utilizați Danabol

Nu utilizați Danabol:

–– dacă sunteți alergic (hipersensibil) la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale preparatului Danabol.

–– dacă sunteți gravidă sau alăptați.

–– contraindicații suplimentare sunt carcinomul de prostată sau carcinom mamar la bărbați, cardiopatie ischemică, ateroscleroză severă, insuficienţa hepatică şi renală, prostatita acută

şi cronică.

Danabol comprimate nu este recomandat pentru copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani, datorită lipsei datelor privind siguranța și eficacitatea.

Aveți grijă deosebită la tratamentul cu Danabol comprimate

Se interzice depăşirea dozelor recomandate. La administrarea preparatului la femei trebuie evaluat beneficiul scontat şi riscul posibil al tratamentului având în vedere acţiunea androgenă a preparatului. La apariţia primelor semne de virilizare a pacientelor (îngroşarea vocii, hirsutism, acnee, clitoromegalie) administrarea trebuie stopată pentru a evita modificările ireversibile.

Preparatul se administrează cu precauţie la afectarea funcţiei inimii, hipertensiune arterială, afectarea funcţiei hepatice şi renale, epilepsie, migrenă şi glaucoma (tensiune intraoculară) inclusiv în antecedente. Pe parcursul tratamentului se recomandă controlul sistematic al tensiunii intraoculare din cauza retenţiei posibile a ionilor de sodiu şi apei în organism. Este posibilă modificarea funcţiei hepatice, de aceea după o cură de tratament de 4 săptămâni se recomandă controlul funcţiei hepatice. Înainte de a iniţia tratamentul şi ulterior, pe parcursul lui se recomandă efectuarea controlului rectal al prostatei.

În diabetul zaharat se recomandă ajustarea dozelor preparatelor antihiperglicemice.

La pacienţii cu tumori maligne durata tratamentului se va determina în mod individual şi în funcţie de parametrii hepatici. A se controla sistematic lipidemia şi colesterolemia.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.

Alte medicamente care scad nivelul de glucoză din sânge numite antidiabetice și așa-numitele derivaţi de cumarină utilizate pentru a preveni coagularea sângelui pot influența efectul la Danabol.

Deasemenea Danabol poate potența efectul hepatotoxic al unor medicamente.

Sarcina și alăptarea

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Danabol nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Tratamentul cu Danabol nu are nici o influență asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Informații importante privind unele componente ale Danabol

Comprimatele Danabol conţin lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

3. Cum să utilizați DANABOL

Danabol trebuie întotdeauna utilizat în doză, în modul și pentru perioada de timp prescrisă de medicul dumneavoastră.

Doza uzuală este următoarea:

Adulţi – doza iniţială 10-20 mg/zi.

Doza de întreţinere este de 5-10 mg/zi.

Doza maximă – 50 mg/24 ore.

Cura de tratament - până la 4 săptămâni.

Cura repetată pot fi administrată peste 6-8 săptămâni.

Modul de adimistrare

Se administrează pe cale orală. Comprimatele filmate trebuie înghiţite întregi, cu o cantitate suficientă de lichid. Comprimatele nu trebuie divizate, sfărâmate sau mestecate.

Dacă ați utilizat mai mult Danabol decвt trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai multe comprimate

Danabol decît trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi ambalajul sau medicamentele rămase cu dumneavoastră.

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. În caz de abuz de preparate, care conţin metandienon (administrarea dozelor mari în calitate de remediu anabolic) se înregistrează reacţii adverse severe endocrine, metabolice şi psihice.

Dacă uitaţi să luaţi Danabol

Dacă uitați să luați o doză, luați doza omisă imediat ce vă amintiți.

Cu toate acestea, dacă se apropie timpul pentru administrarea dozei următoare, nu mai luați doza omisă. Nu luați o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă оncetați să administrați Danabol

Trebuie să continuați să utilizați Danabol atît timp cît va indicat medicul dumneavostră. Nu întrerupeți administrarea medicamentului fără să discutați mai întîi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, Danabol poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Danabol comprimate în doze terapeutice este puțin probabil să provoace efecte secundare. În timpul tratamentului prelungit au fost observate următoarele reacții adverse (nu sunt disponibile date de frecvență):

Tumori hepatice. La vârstnici – hipertrofia şi/sau carcinom de prostată.

Modificări în analiza de sânge, coagulare scăzută a sângelui cu tendinţă la hemoragii.

Reacţii de hipersensibilitate.

Suprimarea secreţiei gonadotropinei (hormon de stimulare sexuală).

La femei - apariţia semnelor de virilizare (de ex., acnee, hirsutism, alopecie de tip masculin, îngroşarea ireversibilă a timbrului vocii, dismenoree, hipertrofia clitorului). Răguşirea poate fi primul semn al modificării tonalităţii, care poate fi de lungă durată, iar uneori ireversibil.

Amenoree şi inhibarea spermatogenezei. Ginecomastie (mărirea glandelor mamare) la bărbaţi.

Modificarea libidoului.

La băieţii de vârstă prepubertară se pot observa erecţii frecvente şi mărirea penisului, la fete – intensificarea pilozităţii pubiene şi hipertrofia clitorului.

Retenţia lichidului cu edeme periferice, hipercalciemie (mărirea ionilor de calciu în singe), la bărbaţi şi femei – progresarea aterosclerozei (patologie de depunere a grăsimilor pe intima vaselor numite artere).

Greaţă, vomă, reducerea poftei de mâncare.

Dereglarea funcţiei hepatice, colestază (dificultate de eliberare a bilei), icter (colorarea în galben a tegumentelor).

Acnee, hirsutism (creștere anormală a părului) nesemnificativ.

Retenţia ionilor de sodiu şi apei în organism.

Creşterea concentraţiei unor parametri biochimici în sânge (ureei în sânge, bilanţ azotat pozitiv, hipercalciemie) în special la pacienţii, care respectă un regim strict la pat, şi la pacientele cu cancer mamar metastatic. Modificarea (pozitiv) indicilor funcţiei hepatice.

Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă, sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se pastrează Danabol

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la loc protejat de lumină și temperaturi sub 25 °C.

Nu utilizaţi Danabol după data de expirare înscrisă pe ambalaj

după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Danabol

Substanţa activă este metandienon.

1 comprimat filmat conţine metandienon 10 mg sau 50 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleul

Stearat de magneziu, Kollidon CL (crospovidonă), Ludipress (lactoză monohidrat, polividonă, crospovidonă).

Film

Copolimer al alcoolului polivinilic și polietilenglicolului, talc,dioxid de titan, mono și digliceride ale acizilor grași, colorant FD&C Roșu N.40, colorant galben de chinolină.

Cum arată Danabol şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate rotunde, biconvexe de culoare roz-roșie.

În secțiune transversală conținutul intern al comprimatului este

de culoare albă.

Conţinutul ambalajului

Danabol 10 mg comprimate filmate

Câte 25 comprimate filmate în blister din PVC/Al.

Câte 4 blistere împreună cu prospectul pentru pacient se plasează în cutie de carton.

Danabol 50 mg comprimate filmate

Câte 20 comprimate filmate în blister din PVC/Al.

Câte 3 blistere împreună cu prospectul pentru pacient se plasează în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de оnregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, or. Chisinău, Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. Industrială, 7/A, MD-2091, or. Sîngera, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Код товара: 57311
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 230
Код товара: 54879
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 45470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 410
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
Цена товара в пунктах: 663
Код товара: 57535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 55372
NEW
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Цена товара в пунктах: 1184
Код товара: 45225
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.