Danabol 10mg comp. film. N25x4

Код товара: 56581
Доза: 10
Количество доз: 100
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл

DANABOL 10 mg comprimate filmate

DANABOL 50 mg comprimate filmate

Metandienon

1. Ce este Danabol și pentru ce se utilizează

Danabol comprimate poate fi utilizat în timpul terapiei de recuperare în patologii însoțite de dereglarea sintezei proteinelor, caşexia de diversă geneză, traumele, arsurile, perioadele pre- şi postoperatorii, după bolile infecţioase şi iradiere, insuficienţa renală şi suprarenală, guşa toxică, distrofia musculară, osteoporoza, echilibrul azotat negativ în terapia cu corticosteroizi, anemia hipo- şi aplastică. Adjuvant în tratamentul tuberculozei, osteomielitei, astmului bronşic, hepatitei.

2. Ce trebuie să ştiţi оnainte să utilizați Danabol

Nu utilizați Danabol:

–– dacă sunteți alergic (hipersensibil) la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale preparatului Danabol.

–– dacă sunteți gravidă sau alăptați.

–– contraindicații suplimentare sunt carcinomul de prostată sau carcinom mamar la bărbați, cardiopatie ischemică, ateroscleroză severă, insuficienţa hepatică şi renală, prostatita acută

şi cronică.

Danabol comprimate nu este recomandat pentru copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani, datorită lipsei datelor privind siguranța și eficacitatea.

Aveți grijă deosebită la tratamentul cu Danabol comprimate

Se interzice depăşirea dozelor recomandate. La administrarea preparatului la femei trebuie evaluat beneficiul scontat şi riscul posibil al tratamentului având în vedere acţiunea androgenă a preparatului. La apariţia primelor semne de virilizare a pacientelor (îngroşarea vocii, hirsutism, acnee, clitoromegalie) administrarea trebuie stopată pentru a evita modificările ireversibile.

Preparatul se administrează cu precauţie la afectarea funcţiei inimii, hipertensiune arterială, afectarea funcţiei hepatice şi renale, epilepsie, migrenă şi glaucoma (tensiune intraoculară) inclusiv în antecedente. Pe parcursul tratamentului se recomandă controlul sistematic al tensiunii intraoculare din cauza retenţiei posibile a ionilor de sodiu şi apei în organism. Este posibilă modificarea funcţiei hepatice, de aceea după o cură de tratament de 4 săptămâni se recomandă controlul funcţiei hepatice. Înainte de a iniţia tratamentul şi ulterior, pe parcursul lui se recomandă efectuarea controlului rectal al prostatei.

În diabetul zaharat se recomandă ajustarea dozelor preparatelor antihiperglicemice.

La pacienţii cu tumori maligne durata tratamentului se va determina în mod individual şi în funcţie de parametrii hepatici. A se controla sistematic lipidemia şi colesterolemia.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.

Alte medicamente care scad nivelul de glucoză din sânge numite antidiabetice și așa-numitele derivaţi de cumarină utilizate pentru a preveni coagularea sângelui pot influența efectul la Danabol.

Deasemenea Danabol poate potența efectul hepatotoxic al unor medicamente.

Sarcina și alăptarea

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Danabol nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Tratamentul cu Danabol nu are nici o influență asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Informații importante privind unele componente ale Danabol

Comprimatele Danabol conţin lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

3. Cum să utilizați DANABOL

Danabol trebuie întotdeauna utilizat în doză, în modul și pentru perioada de timp prescrisă de medicul dumneavoastră.

Doza uzuală este următoarea:

Adulţi – doza iniţială 10-20 mg/zi.

Doza de întreţinere este de 5-10 mg/zi.

Doza maximă – 50 mg/24 ore.

Cura de tratament - până la 4 săptămâni.

Cura repetată pot fi administrată peste 6-8 săptămâni.

Modul de adimistrare

Se administrează pe cale orală. Comprimatele filmate trebuie înghiţite întregi, cu o cantitate suficientă de lichid. Comprimatele nu trebuie divizate, sfărâmate sau mestecate.

Dacă ați utilizat mai mult Danabol decвt trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai multe comprimate

Danabol decît trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi ambalajul sau medicamentele rămase cu dumneavoastră.

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. În caz de abuz de preparate, care conţin metandienon (administrarea dozelor mari în calitate de remediu anabolic) se înregistrează reacţii adverse severe endocrine, metabolice şi psihice.

Dacă uitaţi să luaţi Danabol

Dacă uitați să luați o doză, luați doza omisă imediat ce vă amintiți.

Cu toate acestea, dacă se apropie timpul pentru administrarea dozei următoare, nu mai luați doza omisă. Nu luați o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă оncetați să administrați Danabol

Trebuie să continuați să utilizați Danabol atît timp cît va indicat medicul dumneavostră. Nu întrerupeți administrarea medicamentului fără să discutați mai întîi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, Danabol poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Danabol comprimate în doze terapeutice este puțin probabil să provoace efecte secundare. În timpul tratamentului prelungit au fost observate următoarele reacții adverse (nu sunt disponibile date de frecvență):

Tumori hepatice. La vârstnici – hipertrofia şi/sau carcinom de prostată.

Modificări în analiza de sânge, coagulare scăzută a sângelui cu tendinţă la hemoragii.

Reacţii de hipersensibilitate.

Suprimarea secreţiei gonadotropinei (hormon de stimulare sexuală).

La femei - apariţia semnelor de virilizare (de ex., acnee, hirsutism, alopecie de tip masculin, îngroşarea ireversibilă a timbrului vocii, dismenoree, hipertrofia clitorului). Răguşirea poate fi primul semn al modificării tonalităţii, care poate fi de lungă durată, iar uneori ireversibil.

Amenoree şi inhibarea spermatogenezei. Ginecomastie (mărirea glandelor mamare) la bărbaţi.

Modificarea libidoului.

La băieţii de vârstă prepubertară se pot observa erecţii frecvente şi mărirea penisului, la fete – intensificarea pilozităţii pubiene şi hipertrofia clitorului.

Retenţia lichidului cu edeme periferice, hipercalciemie (mărirea ionilor de calciu în singe), la bărbaţi şi femei – progresarea aterosclerozei (patologie de depunere a grăsimilor pe intima vaselor numite artere).

Greaţă, vomă, reducerea poftei de mâncare.

Dereglarea funcţiei hepatice, colestază (dificultate de eliberare a bilei), icter (colorarea în galben a tegumentelor).

Acnee, hirsutism (creștere anormală a părului) nesemnificativ.

Retenţia ionilor de sodiu şi apei în organism.

Creşterea concentraţiei unor parametri biochimici în sânge (ureei în sânge, bilanţ azotat pozitiv, hipercalciemie) în special la pacienţii, care respectă un regim strict la pat, şi la pacientele cu cancer mamar metastatic. Modificarea (pozitiv) indicilor funcţiei hepatice.

Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă, sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se pastrează Danabol

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la loc protejat de lumină și temperaturi sub 25 °C.

Nu utilizaţi Danabol după data de expirare înscrisă pe ambalaj

după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Danabol

Substanţa activă este metandienon.

1 comprimat filmat conţine metandienon 10 mg sau 50 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleul

Stearat de magneziu, Kollidon CL (crospovidonă), Ludipress (lactoză monohidrat, polividonă, crospovidonă).

Film

Copolimer al alcoolului polivinilic și polietilenglicolului, talc,dioxid de titan, mono și digliceride ale acizilor grași, colorant FD&C Roșu N.40, colorant galben de chinolină.

Cum arată Danabol şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate rotunde, biconvexe de culoare roz-roșie.

În secțiune transversală conținutul intern al comprimatului este

de culoare albă.

Conţinutul ambalajului

Danabol 10 mg comprimate filmate

Câte 25 comprimate filmate în blister din PVC/Al.

Câte 4 blistere împreună cu prospectul pentru pacient se plasează în cutie de carton.

Danabol 50 mg comprimate filmate

Câte 20 comprimate filmate în blister din PVC/Al.

Câte 3 blistere împreună cu prospectul pentru pacient se plasează în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de оnregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, or. Chisinău, Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. Industrială, 7/A, MD-2091, or. Sîngera, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61750
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 20
Код товара: 58332
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42953
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61752
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61749
Топ сезона
Код товара: 59191
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11424
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 51905
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 11
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 9
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 52487
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 61681
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 575
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 569
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 431
Код товара: 55111
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 61112
NEW
Цена товара в пунктах: 1657
Код товара: 61635
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 59584
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 46562
Цена товара в пунктах: 454
Код товара: 56600
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 60986
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61751
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!