Famotidin-BP comp. 40 mg N20 (Balkan)

Код товара: 51775
Доза: 40
Количество доз: 20
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.
Наличие: достаточно
34 49 леев
(-11%)
30 54 леев
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Famotidin-BP 20 mg comprimate

Famotidin-BP 40 mg comprimate

Famotidinum

1. Ce este Famotidin-BP şi pentru ce se utilizează

Famotidin-BP este un medicament din grupa numită antagonişti ai receptorilor H2. Principala sa acţiune este de a reduce cantitatea de acid secretată în stomac. Acest medicament este un medicament destinat adulţilor şi vârstnicilor

Acest medicament este utilizat în:

- tratamentul ulcerului gastro-duodenal activ,

- esofagitei de reflux,

- sindrom Zollinger-Ellison,

- profilaxia recidivării ulcerului duodenal.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Famotidin-BP

Nu utilizaţi Famotidin-BP

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la famotidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumărate la pct. 6)

- dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Famotidin-BP, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:

- dacă aveţi reacţii de hipersensibilitate încrucişată între diferite blocante ale receptorilor H2. Se impune prudenţă dacă aveţi antecedente ale acestor manifestări de hipersensibilitate la alte medicamente din această clasă.

- dacă aveţi cancer gastric. În cazul în care aveţi ulcer gastric se recomandă verificarea benignităţii leziunii înaintea începerii tratamentului, eventual şi pe parcursul acestuia. Ameliorarea simptomatologiei după tratamentul cu famotidină nu exclude caracterul malign al afecţiunii.

- dacă aveţi insuficienţă renală. Deoarece famotidina este excretată în principal pe cale renală, este necesară prudenţă şi reducerea dozelor la pacienţii cu insuficienţă renală şi clearance-ul creatininei sub 30 ml/minut.

- Famotidin-BP nu este recomandat pentru utilizarea la copii, datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Famotidin-BP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Înainte să luaţi Famotidin-BP, menţionaţi medicului dacă sunteţi în tratament cu unul din medicamentele de mai jos:

- probenecid, deoarece administrarea concomitentă de probenecid şi famotidină trebuie evitată.

- antiacide, deoarece absorbţia digestivă a famotidinei poate fi diminuată de administrarea concomitentă a medicamentelor care neutralizează aciditatea gastrică (antiacide). În acest caz, se recomandă ca antiacidele să se administreze cu cel puţin 2 ore după administrarea comprimatelor Famotidin-BP.

- itraconazol, ketoconazol, posaconazol, deoarece la administrarea concomitentă de famotidină apare riscul diminuării absorbţiei acestora datorită creşterii pH-ului. De aceea, acestea trebuie administrate cu cel puţin 2 ore mai devreme decât comprimatele Famotidin-BP.

- dacă se administrează concomitent Famotidin-BP şi medicamente a căror absorbţie este influenţată de aciditatea gastrică, trebuie să se ia în considerare posibilitatea modificării absorbţiei acestor medicamente.

- atazanavir, deoarece la administrarea concomitentă de famotidină apare riscul diminuării concentraţiei plasmatice de atazanavir.

Famotidin-BP împreună cu alimente şi băuturi

Nu există restricţii legate de administrarea împreună cu alimente şi băuturi.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Famotidina traversează bariera feto-placentară. Deoarece nu există studii controlate efectuate la gravide, este contraindicată administrarea medicamentului în cursul sarcinii. Famotidina se excretă în laptele matern, de aceea administrarea în cursul alăptării este contraindicată, motiv pentru care se vor lua în considerare fie întreruperea alăptării, fie întreruperea tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Famotidina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, dar în timpul tratamentului cu famotidină există posibilitatea apariţiei ameţelii şi oboselii. Dacă aceste simptome apar atunci conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor este interzisă.

Informaţii importante privind unele componente ale Famotidin-BP

Aces medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Famotidin-BP

Utilizaţi întotdeauna Famotidin-BP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Comprimatele se administrează oral cu puţină apă.

Adulţi

Ulcer gasto-duodenal activ Doza recomandată este de 40 mg famotidină, administrată oral, în priză unică, seara la culcare sau 20 mg famotidină de 2 ori pe zi, dimineaţa şiseara, timp de 4-8 săptămâni.

Profilaxia recidivelor în ulcerul duodenal Doza recomandată este de 20 mg famotidină administrată oral, seara la culcare.

Esofagită de reflux

Doza uzuală este de 20 mg famotidină oral, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 4-8 săptămâni. În esofagite de grad III-IV, doza poate fi crescută la 40 mg famotidină de două ori pe zi.

Sindrom Zollinger-Ellison

Doza iniţială recomandată este de 20 mg famotidină administrată oral, la intervale de 6 ore. Doza de întreţinere şi durata tratamentului se stabilesc în funcţie de răspunsul terapeutic.

Insuficienţă renală:

Dacă aveţi insuficienţă renală severă (clearance al creatininei <30 ml/minut), doza recomandată este de 20 mg famotidină administrată oral, seara la culcare.

Insuicienţă hepatică:

Nu este necesară ajustarea dozei.

Vârstnici:

Nu este necesară ajustarea dozei în funcţie de vârstă.

Utilizarea la copii

Nu este recomandat pentru utilizarea la copii şi adolescenţi, datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Dacă utilizaţi mai mult Famotidin-BP decât trebuie

Dacă aţi luat mai multe comprimate decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi întotdeauna cu dumneavoastră cutia medicamentului, astfel ca personalul specializat să ştie ce aţi luat. Supradozaj cu famotidină (doze de până la 800 mg pe zi) nu a determinat reacţii adverse semnificative.

Dacă uitaţi să utilizaţi Famotidin-BP

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Famotidin-BP

Nu întrerupeţi tratamentul Famotidin-BP, care este de obicei, de lungă durată. Luaţi aceste comprimate, întreaga elasticitate a tratamentului stabilită de medicul dumneavoastră, chiar şi atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Famotidin-BP poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt prezentate conform frecvenţei de apariţie folosind următoarea convenţie:

Foarte frecvente care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile.

Vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele reacţii adverse care pot să apară în timpul tratamentului cu FamotidinBP:

Mai puțin frecvente: tulburări de gust, lipsa poftei de mîncare, fatigabilitate (oboseală)

Rare: durere de cap, ameţeală, greaţă, vărsături, disconfort abdominal/distensie abdominală, senzaţie de gură uscată, diaree, constipaţie, balonare, urticarie, mâncărimea pielii , erupţii tranzitorii pe piele, anorexie, oboseală.

Foarte rare: valori anormale ale enzimelor ficatului, aritmie (tulburarea ritmului inimii), bloc atrioventricular (tulburări de conducţie în ţesutul inimii), modificări ale numărului de elemente figurate din sânge (agranulocitoză, leucopenie, pancitopenie, trombocitopenie, neutropenie), crize epileptice/convulsii (la pacienţii cu insuficienţă renală), furnicături, pneumonie interstiţială, căderea părului, uscăciunea pielii , o afecţiune gravă a pielii precum necroliză epidermică toxică, durere la nivelul articulaţiilor, crampe ale muşchilor, senzaţie de apăsare în piept, edem angioneurotic (reacţie alergică gravă), bronhospasm (îngustarea temporară a bronhiilor care reduce debitul de aer care le traversează provocând o şuierătură la expiraţie sau tuse), icter colestatic (manifestat prin îngălbenirea pielii ), dezvoltarea excesivă a glandei mamare la bărbat reversibilă după încetarea tratamentului, impotenţă (imposibilitatea persistentă de a menţine o erecţie), depresie, halucinaţii, agitaţie, anxietate, confuzie, scăderea libidoului (interes scăzut pentru activi tatea sexuală), insomnie.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Famotidin-BP

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemăna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie/blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Famotidin-BP

- Substanţa activă este famotidină. Fiecare comprimat Famotidin-BP 20 mg conţine famotidină 20 mg. Fiecare comprimat Famotidin-BP 40 mg conţine famotidină 40 mg.

- Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Cum arată Famotidin-BP şi conţinutul ambalajului

Famotidin-BP se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi incrustaţie „BP”, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Medicamentul este disponibil în cutie cu 1 sau 3 blistere mate din Al/PVC a câte 20 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. N. Grădescu 4, mun. Chișinău,

Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. N. Grădescu 4, mun. Chișinău,

Republica MoldovaВнимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62786
Цена товара в пунктах: 992
Код товара: 63908
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 54122
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 57017
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Код товара: 38581
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61770
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 153
Код товара: 46030
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61112
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63396
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 62320
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.