Trinomia caps. 100 mg/20 mg/5 mg N7x4

Код товара: 56218
Доза: 100
Количество доз: 28
Производитель: Ferrer Internacional SA
Страна: Испания
Форма: капс.

Trinomia 100 mg/20 mg/2,5 mg capsule

Trinomia 100 mg/20 mg/5 mg capsule

Trinomia 100 mg/20 mg/10 mg capsule

Trinomia 100 mg/40 mg/2,5 mg capsule

Trinomia 100 mg/40 mg/5 mg capsule

Trinomia 100 mg/40 mg/10 mg capsule

 

acid acetilsalicilic/atorvastatină/ramipril

 

1. Ce este Trinomia şi pentru ce se utilizează

Trinomia capsule conţine trei substanţe numite acid acetilsalicilic, atorvastatină şi ramipril.

- Acidul acetilsalicilic face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub denumirea de antiagregante plachetare care ajută la prevenirea adeziunii şi agregării celulelor din sânge şi formării cheagurilor de sânge.

- Atorvastatina face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, care acţionează prin reglarea lipidelor (grăsimilor) din organism care este utilizată pentru scăderea concentraţiei de colesterol şi trigliceride din sânge, atunci când regimul alimentar şi schimbarea modului de viaţă au eşuat. Dacă aveţi un risc crescut de boală cardiacă, atorvastatina poate fi utilizată pentru a reduce acest risc, chiar dacă valoarea colesterolului dumneavoastră este normală. În timpul tratamentului trebuie continuat un regim alimentar standard de reducere a colesterolului.

- Ramipril face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub denumirea de inhibitori ai ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei) care acţionează prin scăderea producţiei, în organismul dumneavoastră, de substanţe care pot creşte tensiunea arterială; relaxarea şi dilatarea vaselor de sânge; diminuarea efortului inimii de a pompa sânge în organismul dumneavoastră.

Trinomia este utilizat ca tratament de substituţie la pacienţii adulţi la care tratamentul cu componentele separate (acid acetilsalicilic, atorvastatină şi ramipril) administrate în acelaşi timp în doze terapeutice echivalente oferă un control adecvat, pentru a reduce la minimum riscul de accident cardiovascular la pacienţi care au prezentat în trecut un eveniment cardiovascular.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Trinomia

Nu luaţi Trinom: ia

- dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la tartrazină (colorant). Semnele unei reacţii alergice pot include erupţie trecătoare pe piele, probleme de respiraţie sau înghiţire, umflarea buzelor, feţei, gâtului sau limbii.

- dacă sunteţi alergic la ramipril sau al orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).

- dacă sunteţi alergic la atorvastatină, la alte medicamente similare utilizate pentru scăderea concentraţiei de lipide din sânge sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- dacă sunteţi alergic la soia sau arahide.

- dacă aveţi un istoric de a reacţiona la anumite medicamente împotriva durerii, febrei sau inflamaţiei (salicilaţi sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene), cu atacuri de astm sau altă hipersensibilitate (alergie).

- dacă aveți ulcer peptic activ sau recurent în antecedente și/sau sângerare gastrică/intestinală sau alte tipuri de sângerare, cum sunt hemoragiile cerebrovasculare.

- dacă prezentaţi un risc crescut de a sângera (hemofilie).

- dacă aveţi o boală de inimă (insuficienţă cardiacă severă) insuficient controlată.

- dacă luaţi concomitent 15 mg metotrexat sau mai mult pe săptămână.

- dacă aveţi diabet zaharat sau funcţia rinichilor afectată şi urmaţi tratament cu un medicament pentru scăderea tensiunii arteriale care conţine aliskiren

- dacă aveţi polipi nazali (umflarea mucoasei nazale) şi astm.

- dacă aveţi afecţiuni severe ale ficatului sau rinichilor.

- dacă aţi avut valori anormale inexplicabile ale testelor funcţiei ficatului.

- dacă sunteţi femeie aflată la vârsta fertilă şi nu utilizaţi o metodă de contracepţie eficace.

- dacă sunteţi gravidă sau încercaţi să rămâneţi gravidă.

- dacă alăptaţi.

- dacă luaţi:

- inhibitori ai proteazei HIV, cum sunt tipranavir sau ritonavir (medicamente utilizate în

tratamentul HIV).

- ciclosporină (un medicament utilizat frecvent la pacienţii cu transplant de organe)

- dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică gravă numită „angioedem”. Semnele pot include mâncărime, urticarie, pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflarea gâtului şi a limbii, umflare în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi de respiraţie şi înghiţire.

- dacă efectuaţi şedinte de dializă sau orice alt tip de filtrare a sângelui. În funcţie de aparatul utilizat, este posibil ca Trinomia să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.

- dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor în care irigarea cu sânge a rinichilor dumneavoastră este redusă (stenoză de arteră renală).

- dacă tensiunea dumneavoastră arterială este anormal de mică sau instabilă. Va fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă măsoare tensiunea arterială.

- dacă aveţi mai puţin de 18 ani. Riscul de sindrom Reye există în cazul copiilor sub 16 ani cu febră, gripă sau varicelă.

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Trinomia adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă sunteţi alergic la alte medicamente pentru tratarea durerii sau antiinflamatoare,

medicamente pentru tratarea febrei, reumatismului, altele decât acidul acetilsalicilic, sau la alte substanţe care pot cauza alergii.

- dacă aveţi alte alergii (de exemplu, reacţii la nivelul pielii, prurit, urticarie).

- dacă aveţi astm bronşic, febra fânului, umflarea mucoasei nazale sau boli cronice ale tractului respirator.

- dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală (inclusiv intervenții chirurgicale minore, cum sunt extracţii dentare) poate apărea o creştere a tendinţei de sângerare. S-ar putea să fie necesar sa întrerupeţi tratamentul cu Trinomia pentru o scurtă perioadă de timp.

- dacă aveţi istoric de ulcere gastro-intestinale sau antecedente de hemoragii gastrointestinale.

- dacă luaţi tratament simultan cu medicamente care previn formarea cheagurilor de sânge,medicamente pentru durere, febră sau inflamaţie (antiinflamatoare nesteroidiene, de exemplu ibuprofen), corticosteroizi (utilizaţi pentru tratamentul alergiei sau inflamaţiei), antidepresive (de exemplu, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei).

- dacă luați sau ați luat în ultimele 7 zile un medicament numit acid fusidic, (un medicament pentru infecții bacteriene), pe cale orală sau injectabil. Combinația dintre acidul fusidic și Trinomia poate conduce la probleme musculare grave (rabdomioliză).

- dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:

- un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (cunoscuţi şi sub denumirea de „sartani” –de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.- aliskiren”

- Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcţia rinichilor, tensiunea arterială şi valorile electroliţilor (de exemplu, potasiu) din sânge, la intervale regulate de timp. Vezi şi informaţiile de la pct. “Nu luați Trinomia”.

- dacă aveţi sau aţi avut probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor. Este posibil ca Trinomia să nu fie tratamentul potrivit pentru dumneavoastră.

- dacă aveţi un deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază.

- dacă prezentaţi risc de gută, deoarece acidul acetilsalicilic poate reduce excreţia acidului uric. În anumite condiţii, aceasta poate declanşa un atac de gută.

- medicul dumneavoastră trebuie să vă facă teste ale sângelui înainte de a începe să luaţi Trinomia şi apoi la intervale regulate în timpul tratamentului. Acest lucru este necesar pentru a verifica funcţionarea ficatului.

- dacă consumaţi regulat cantităţi mari de alcool etilic.

- dacă aveţi insuficienţă respiratorie gravă.

- dacă aţi pierdut multe lichide sau săruri din organism ((vărsături), aveţi diaree, transpiraţi mai mult decât de obicei, aveţi un regim alimentar sărac în sare, luaţi diuretice de mult timp sau faceţi dializă).

- dacă urmează să vi se efectueze un tratament pentru a reduce reacţia dumneavoastră alergică la înţepăturile de albină sau viespe (desensibilizare).

- dacă aveţi o cantitate mare de potasiu în sânge (observată la analize ale sângelui).

- dacă aveţi o boală de colagen, cum este sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic.

 

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi durere, sensibilitate sau musculară inexplicabilă. Acestea pot să apară pentru că, rareori, problemele musculare incluzând distrugere musculară care poate duce la insuficienţă renală; au fost raportate cazuri de deces.

De asemenea, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă prezentați slăbiciune musculară constantă. Este posibil să fie nevoie de teste suplimentare și medicamente pentru a diagnostica și trata această problemă.

Riscul de distrugere musculară este mai mare la anumiţi pacienţi. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă vă aflaţi în oricare dintre următoarele situaţii:

- dacă aţi avut un accident cerebral vascular cu sângerări la nivelul creierului sau dacă aveţi mici pungi de lichid la nivelul creierului din cauza unor accidente cerebrale vasculare precedente.

- dacă aveţi probleme ale rinichilor.

- dacă aveţi probleme ale glandei tiroide.

- dacă aţi avut tulburări musculare în timpul tratamentului cu alte medicamente care scad nivelul de lipide din sânge (de exemplu, alte statine sau fibraţi).

- dacă aveţi antecedente personale sau familiale de tulburări musculare.

- dacă consumaţi regulat cantităţi mari de alcool etilic.

- dacă aveţi vârsta peste 70 de ani.

Dacă oricare dintre cele de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, medicul dumneavoastră vă va face analize ale sângelui înainte şi posibil în timpul tratamentului, pentru a prevedea riscul de a prezenta reacţii adverse musculare. Se știe că riscul apariției reacțiilor adverse la nivel muscular (de ex. rabdomioliză) crește când anumite medicamente sunt luate simultan (vezi pct. 2 “Trinomia împreună cu

alte medicamente”).

În timp ce vi se administrează acest medicament, medicul dumneavoastră vă va monitoriza strict dacă aveţi diabet zaharat sau dacă prezentaţi un risc de apariţie a diabetului zaharat. Este posibil să prezentaţi un risc de apariţie a diabetului zaharat dacă aveţi valori crescute ale zahărului şi lipidelor în sânge, aveţi greutate corporală în exces şi aveţi valori crescute ale tensiunii arteriale.

În general, se recomandă corectarea deshidratării, a hipovolemiei sau a scăderii concentraţiei de săruri din organism înainte de începerea tratamentului (cu toate acestea, la pacienţii cu insuficienţă cardiacă, astfel de acţiuni corective luate în considerare cu atenţie pentru a evita riscul de supraîncărcare lichidiană).

 

Trinomia împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, deoarece Trinomia poate modifica efectele unor medicamente. De asemenea, există anumite medicamente care pot modifica efectul Trinomia.

Trinomia conţine acid acetilsalicilic, care poate influenţa felul în care acţionează anumite medicamente.

De asemenea, unele medicamente pot influenţa felul în care acţionează acidul acetilsalicilic. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente care pot creşte riscul de a prezenta reacţii adverse:

- Anticoagulantele (de exemplu, cumarina, heparina) şi medicamentele care dizolvă

cheagurile de sânge pot creşte riscul de sângerare. Trebuie să fiţi atenţi, prin urmare, la semne de sângerare interne sau externe (de exemplu, vânătăi) înainte de tratamentul cu aceste medicamente.

- Alţi inhibitori ai agregării plachetare (medicamente care inhibă adeziunea şi agregarea

trombocitelor) de exemplu, ticlopidină, clopidogrel, care pot creşte riscul de sângerare.

- Medicamentele care conţin cortizon sau substanţe ca şi cortizonul, de exemplu prednisolon (cu excepţia produselor care sunt aplicate pe piele sau a cortizonului pentru tratamentul de substituţie pentru boala Addison) cresc riscul pentru reacţii adverse gastro-intestinale.

- Alte medicamente pentru tratarea durerii şi a inflamaţiei (medicamente analgezice

nesteroidiene, cum sunt ibuprofen şi indometacin), precum şi alte medicamente

antireumatice, în general cresc riscul de sângerări şi ulcer gastro-intestinal.

- Medicamentele care scad nivelul de glucoză din sânge (antidiabetice) pot duce la scăderea nivelului de glucoză din sânge.

- Digoxină (un medicament care consolidează contracţia muşchiului cardiac).

- Metotrexat (un medicament folosit pentru tratarea cancerului şi a unor boli reumatismale).

- Acid valproic, un medicament pentru tratamentul crizelor convulsive (epilepsie).

- Inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru tratamentul depresiei) pot creşte riscul de sângerări gastro-intestinale.

- Ciclosporina (un medicament utilizat frecvent la pacienţii cu transplant de organe).

- Vancomicina (un tip de antibiotic) care poate duce la probleme ale auzului.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre medicamentele următoare, care pot să scadă efectul acidului acetilsalicilic:

- Anumite medicamente cresc excreţia de urină (diuretice, aşa-numiţii antagonişti ai

aldosteronului, de exemplu spironolactonă şi canrenoat, şi diuretice de ansă, de exemplu, furosemid).

- Medicamente care cresc excreţia de acid uric (de exemplu, probenecid şi benzbromaronă).

- Ibuprofen: efectul antiagregant plachetar al acidului acetilsalicilic poate fi atenuat.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre medicamentele următoare, al căror efect poate fi influenţat de acidul acetilsalicilic:

- Interferon α: acidul acetilsalicilic reduce activitatea interferonului α.

- Medicamente pentru tratamentul bolii maniaco-depresive (litiu).

- Antiacide (utilizate pentru a trata indigestia).

- Barbiturice (utilizate în tratamentul convulsiilor).

- Zidovudină (utilizată în tratamentul HIV).

- Fenitoină (un medicament pentru tratamentul epilepsiei).

- Acidul acetilsalicilic poate influenţa rezultatele testelor de sânge şi urină.

Trinomia conţine atorvastatină, care poate influenţa felul în care acţionează anumite medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenţa felul în care acţionează atorvastatina. Alternativ, atorvastatina poate creşte riscul de apariţie sau gravitatea reacţiilor adverse, inclusiv riscul de distrugere musculară descris în secţiunea ”Atenţionări şi precauţii”. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi

oricare dintre următoarele medicamente:

- Ciclosporina (un medicament administrat deseori la pacienţii cu transplant de organe).

- Anumite antibiotice sau medicamente antifungice, de exemplu, eritromicină, claritromicină, telitromicină, ketoconazol, itraconazol, voriconazol, fluconazol, posaconazol, rifampicină.

- Dacă trebuie să luați acid fusidic oral pentru a trata o infecție bacteriană va trebui să opriți temporar utilizarea acestui medicament. Medicul dumneavoastră vă va spune când este sigur să reluați tratamentul cu Trinomia. În cazuri rare, administrarea Trinomia împreună cu acid fusidic poate conduce la slăbiciune musculară, sensibilitate sau durere (rabdomioliză). Mai multe informații referitoare la rabdomioliză găsiți la pct. 4.

- Medicamente utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV, de exemplu, ritonavir, lopinavir,

atazanavir, indinavir, darunavir, saquinavir, efavirenz, combinația tipranavir/ritonavir, etc.

- Alte medicamente care reglează valorile lipidelor, de exemplu, gemfibrozil, alţi fibraţi,

colestipol.

- Unele medicamente utilizate în tratamentul hepatitei C, de ex. telaprevir.

- Unele blocante ale canalelor de calciu, utilizate pentru tratamentul anginei pectorale sau tensiunii arteriale mari, de exemplu, amlodipină, dilitiazem; medicamente care vă reglează ritmul bătăilor inimii, de exemplu, digoxină, verapamil, amiodaronă.

- Alte medicamente cunoscute a interacţiona cu atorvastatina, incluzând ezetimibă (care

6 reduce colesterolul), warfarină (care reduce coagularea sângelui), contraceptivele orale, stiripentol (un anticonvulsivant pentru tratamentul epilepsiei), fenazonă (un calmant al durerii),

cimetidină (un antagonist al receptorilor H2), colchicina (pentru tratamentul gutei) şi antiacide (medicamente pentru indigestie, care conţin aluminiu sau magneziu).

- Medicamente eliberate fără prescripţie medicală: sunătoare.

Trinomia conţine ramipril, care poate influenţa felul în care acţionează anumite medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenţa felul în care acţionează ramipril. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente, care pot creşte riscul de apariţie a reacţiilor adverse:

- Medicamente pentru tratamentul cancerului (chimioterapie).

- Medicamente utilizate pentru a împiedica rejetul de organ după un transplant, cum este

ciclosporina.

- Diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă), cum este furosemidul.

- Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu în sânge, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (utilizată pentru subţierea sângelui).

- Glucocorticoizi utilizaţi pentru a trata inflamaţia, cum este prednisolonul.

- Alopurinol (utilizat pentru a scădea concentraţia de acid uric în sânge).

- Procainamidă (pentru tulburări de ritm cardiac).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre medicamentele următoare, care pot să scadă efectul ramiprilului:

- Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mici, şocului, insuficienţei

cardiace, astmului bronşic sau alergiilor, cum sunt efedrina, noradrenalina sau adrenalina.

Va fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă verifice tensiunea arterială.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre medicamentele următoare, al căror efect poate fi influenţat de ramipril:

- Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt insulina şi medicamentele administrate pe cale orală pentru a scădea zahărul din sânge. Ramipril poate scădea cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră. Verificaţi atent cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră în timpul tratamentului cu Trinomia.

- Litiu (pentru afecţiuni psihice). Ramipril poate creşte cantitatea de litiu din sângele

dumneavoastră. Va fi necesară verificarea atentă de către medicul dumneavoastră a

cantităţii de litiu din sângele dumneavoastră.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă modifice doza şi/sau să ia alte măsuri de precauţie:

Dacă luaţi un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) sau aliskiren (vezi şi informaţiile de la punctele „Nu luaţi Trinomia” şi “Atenţionări şi precauţii”).

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Trinomia.

 

Trinomia împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Consumul de alcool etilic creşte riscul de sângerare şi ulcere stomacale şi intestinale. Mai mult decât atât, alcoolul poate avea efecte cumulative cu medicamentele administrate pentru reducerea tensiunii arteriale.

Prin urmare, consumul de alcool nu este recomandat în timpul tratamentului cu Trinomia.Sucul de grepfrut conţine unul sau mai multe componente care afectează felul în care corpul utilizează unele medicamente, inclusiv Trinomia. Consumul de suc de grepfrut trebuie evitat.

Trinomia trebuie luat de preferinţă după masă (vezi pct. 3).

 

Sarcina , alăptarea şi fertilitatea

Nu luaţi Trinomia dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă.

Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Trinomia, opriţi imediat tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Trecerea la un tratament alternativ corespunzător trebuie făcută înaintea unei sarcini planificate.

Nu luaţi Trinomia dacă alăptaţi.

Femeile cu potenţial fertil trebuie să folosească metode eficiente de contracepţie în timpul tratamentului.

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu Trinomia, vă puteţi simţi ameţit. Acest lucru este mai probabil să se întâmple când schimbaţi tratamentul de la alte medicamente la Trinomia sau când începeţi să luaţi o doză mai mare.

Dacă acest lucru se întâmplă, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi unelte sau utilaje.

 

Trinomia conţine lactoză şi lecitină din soia

Trinomia conţine un zahăr numit lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a informat ca aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe să luaţi acest medicament.

Trinomia conţine ulei de soia. Nu utilizaţi acest medicament dacă sunteţi alergic la arahide sau soia.

 

3. Cum să luaţi Trinomia

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul

dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Utilizarea acestui medicament

- Înghiţiţi acest medicament de preferat după masă.

- Înghiţiţi capsulele întregi, cu lichid.

- Nu desfaceţi, zdrobiţi şi nu mestecaţi capsulele.

 

Cât de mult să luaţi

Doza recomandată este de o capsulă pe zi.

Medicul dumneavoastră va stabili concentraţia potrivită pentru dumneavoastră, în funcţie de afecţiunea de care suferiţi, de tratamentul curent şi de factorii personali de risc.

 

Dacă luaţi mai mult Trinomia decât trebuie

Ameţeli şi zgomote în urechi, în special la vârstnici, pot fi simptome ale unei intoxicaţii grave.

Adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat serviciu de urgenţe al unui spital. Nu conduceţi un vehicul până la spital, rugaţi pe altcineva să meargă cu dumneavoastră sau chemaţi ambulanţa. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului. Aceasta ajută medicul să ştie ce aţi luat.

 

Dacă uitaţi să luaţi Trinomia

- Dacă omiteţi o doză, luaţi doza următoare ca de obicei.

- Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa capsula uitată.

 

Dacă încetaţi să luaţi Trinomia

Vă rugăm să nu întrerupeţi sau să renunţaţi la tratamentul cu Trinomia înainte de a discuta cu medical dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Evaluarea reacţiilor adverse se bazează pe următoarele categorii de frecvenţă:

Foarte frecvente a f e c t e a z ă m a i mult de 1 din 10 utilizatori

Frecvente a f e c t e ază mai puţin de 1 din 10 utilizatori

Mai puţin frecvente a f e ctează mai puţin de 1 din 100 utilizatori

Rare a f e ctează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori

Foarte rare a f e c t e a ză mai puţin de 1 din 10000 utilizatori

Cu frecvenţă necunoscutăf r ecvenţa nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile

Încetaţi să luaţi Trinomia şi contactaţi imediat un medic dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă:

- Au fost observate foarte rar scaune cu sânge sau vărsături cu sânge (semne ale unei sângerări

grave în stomac).

- Au fost observate rar reacţii de hipersensibilitate la nivelul pielii, tractului respirator, tractului gastro-intestinal sau sistemului cardiovascular, în special la pacienţi cu astm. Pot să apară următoarele simptome de boală: tensiune arterială mică, crize de oprire a respiraţiei, rinită, congestie nazală, şoc alergic, umflarea feţei, limbii şi laringelui (edem Quincke).

- Au fost observate rar şi foarte rar sângerări grave, cum este hemoragia cerebrală, în special la pacienţii cu hipertensiune arterială necontrolată şi/sau administrare concomitentă de anticoagulante (medicamente care împiedică formarea de cheaguri de sânge), care pot pune viaţa în pericol.

- Slăbiciune, sensibilitate, crampe sau durere musculară. Rar, aceste probleme musculare pot fi grave, incluzând distrugere musculară care poate determina probleme ale rinichilor; foarte rar, sa raportat deces.

- Au fost observate rar reacţii alergice (hipersensibilitate) care determină: umflarea feţei, limbii şi gâtului şi care pot determina dificultăţi la înghiţire şi respiraţie, dar şi mâncărime şi erupţii trecătoare pe piele.

- Boală gravă însoţită de descuamarea şi umflarea pielii, formarea de vezicule la nivelul pielii, gurii, ochilor, organelor genitale şi febră. Erupţie trecătoare pe piele sub formă de pete roz-roşii, în mod special la nivelul palmelor sau tălpilor, pete care se pot transforma în vezicule.

- Rar, inflamarea ficatului şi îngălbenirea pielii şi a ochilor, mâncărime, urină de culoare închisă sau scaune de culoare deschisă, insuficienţă hepatică (foarte rar).

- Rar, inflamarea pancreasului însoţită adesea de durere abdominală severă.

 

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi:

- Bătăi rapide ale inimii, bătăi puternice ale inimii sau neregulate (palpitaţii), durere în piept, senzaţie de apăsare în piept sau probleme mai grave, inclusiv un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral.

- Dificultăți de respiraţie sau tuse. Acestea pot fi semnele unor probleme ale plămânilor.

- Apariţia mai uşoară de vânătăi, sângerare mai îndelungată decât de obicei, orice semn de sângerare (de exemplu sângerare din gingii), erupţie sub formă de pete purpurii pe piele sau dezvoltarea de infecţii mai uşor decât de obicei, durere în gât şi febră, senzaţie de oboseală, leşin, ameţeli sau piele palidă. Acestea pot fi semnele unor probleme ale sângelui sau ale măduvei osoase.

- Durere violentă de stomac care poate ajunge în spate. Acesta poate fi un semn de pancreatită (inflamaţie a pancreasului).

- Febră, frisoane, senzaţie de oboseală, pierderea apetitului alimentar, durere de stomac,greaţă, îngălbenire a pielii sau a ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum sunt hepatita (inflamaţie a ficatului) sau afectarea ficatului.

Reacţii adverse la acid acetilsalicilic, atorvastatină sau ramipril luate separat:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Acid acetilsalicilic

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 utilizatori):

- Probleme gastrointestinale, cum sunt: senzaţie de arsură la stomac, greaţă, vărsături, durere de stomac şi diaree.

- Sângerare nesemnificativă din tractul gastrointestinal (micro-hemoragie).

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori):

- Sângerare gastrointestinală şi ulcere.

- După administrarea de lungă durată a Trinomia, poate apărea anemie prin lipsă de fier din cauza sângerărilor oculte în tractul gastrointestinal.

- Pot să apară ulcere gastrointestinale, care perforează foarte rar.

- Inflamaţie gastrointestinală.

- Reacţii la nivelul pielii.

Rare până la foarte rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):

- Cazuri de sângerare, cum sunt sângerare nazală, sângerare gingivală, sângerare la nivelul pielii sau a căilor urogenitale, cu posibilitatea de prelungire a timpului de sângerare. Acest efect poate continua timp de 4 până la 8 zile de la administrare.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori):

- Valori crescute ale rezultatelor la testele funcţionale hepatice.

- Insuficienţă renală.

- Scăderea concentraţiei de zahăr din sânge (hipoglicemie).

- Acidul acetilsalicilic administrat în doze mici scade excreţia de acid uric. La pacienţii sensibili, aceasta poate duce în anumite situaţii la atacuri de gută.

- Reacţii la nivelul pielii, însoţită de febră şi reacţii la nivelul mucoaselor (eritem multiform).

Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile):

Durerea de cap, ameţeala, starea de confuzie mentală sau zgomotele în urechi, în special la pacienţii vârstnici, pot fi simptome de supradozaj (vezi ” Dacă luaţi mai mult Trinomia decât trebuie”).

Atorvastatină

Reacţii adverse posibile, raportate la unele statine (medicamente de acelaşi tip):

- Tulburări sexuale;

- Depresie;

- Probleme de respiraţie, incluzând tuse persistentă şi/sau dificultăți de respiraţie sau febră.

- Diabet zaharat. Acesta apare cu precădere dacă aveţi concentrații crescute de zahăr şi grăsimi în sânge, sunteţi supraponderal şi aveţi tensiune arterială mare. Medicul dumneavoastră vă va ţine sub observaţie în timpul tratamentului cu acest medicament.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 utilizatori):

- Inflamaţie a căilor nazale, durere în gât, sângerare nazală.

- Reacţii alergice.

- Creştere a valorilor concentraţiilor zahărului din sânge (dacă aveţi diabet zaharat, trebuie să continuaţi urmărirea atentă a valorilor concentraţiilor de zahăr din sânge), creştere a concentraţiei creatin kinazei în sânge.

- Durere de cap.

- Greaţă, constipaţie, flatulenţă, indigestie, diaree.

- Durere articulară, durere musculară şi durere de spate.

- Testele de sânge pot să arate funcţionare anormală a ficatului.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori):

- Anorexie (pierdere a poftei de mâncare), creştere în greutate, scădere a valorilor concentraţiilor de zahăr din sânge (dacă aveţi diabet zaharat, trebuie să continuaţi urmărirea atentă a valorilor concentraţiilor de zahăr din sânge).

- Coşmaruri, insomnie.

- Ameţeli, amorţeli sau furnicături la nivelul degetelor de la mâini sau picioare, reducere a sensibilităţii la atingere sau la durere, modificări ale gustului, pierdere a memoriei.

- Vedere înceţoşată.

- Zgomote în urechi şi/sau cap.

- Vărsături, eructaţii, durere la nivelul abdomenului superior şi inferior, pancreatită (inflamaţie a pancreasului care determină durere la nivelul stomacului).

- Hepatită (inflamaţie a ficatului).

- Erupţie trecătoare pe piele, erupţie sau mâncărime la nivelul pielii, urticarie, cădere în exces a părului.

- Dureri la nivelul gâtului, oboseală musculară.

- Oboseală, senzaţie de rău, slăbiciune, durere în piept, umflare în special la nivelul gleznelor (edem), temperatură crescută.

- Prezenţa de celule albe în urină, detectată prin analize ale urinii.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):

- Tulburări de vedere.

- Amorţeală sau furnicături la degetele de la mâini şi de la picioare.

- Sângerare sau vânătăi neaşteptate.

- Colestază (îngălbenire a pielii sau a albului ochilor).

- Rupturi ale tendoanelor.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori):

- O reacţie alergică – simptomele pot include respiraţie şuierătoare bruscă, durere sau apăsare în piept, umflare a pleoapelor, feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului, dificultate la respiraţie, colaps.

- Pierdere a auzului.

- Ginecomastie (creştere de volum a sânilor la bărbaţi şi femei)

- Probleme grave la nivelul ficatului.

Cu frecvență necunoscută (nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile):

- Slăbiciune musculară manifestată constant.

Ramipril

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 utilizatori):

- Durere de cap sau senzaţie de oboseală.

- Senzaţie de ameţeală. Aceasta este mai probabil să apară la începutul tratamentului cu Trinomia sau când începeţi să luaţi o doză mai mare.

- Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), în special când staţi în picioare sau când vă ridicaţi repede în picioare.

- Tuse seacă iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită, dificultăți de respiraţie

- Durere de stomac sau intestinală, diaree, indigestie, greaţă sau vărsături.

- Erupţii trecătoare pe piele, cu sau fără suprafaţă proeminentă

- Durere în piept.

- Dureri sau crampe musculare.

- Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de potasiu în sânge decât este normal.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori):

- Tulburări de echilibru (vertij).

- Mâncărime şi senzaţii neobişnuite la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături,

arsură sau senzaţie de fiori la nivelul pielii (parestezii).

- Pierdere sau modificare a gustului.

- Tulburări de somn.

- Senzaţie de deprimare, anxietate, nervozitate mai accentuată decât de obicei sau nelinişte.

- Nas înfundat, dificultăţi de respiraţie sau agravare a astmului bronşic.

- Umflare a intestinului numită „angioedem intestinal”, care se manifestă prin simptome cum sunt durere abdominală, vărsături şi diaree.

- Arsuri în capul pieptului, constipaţie sau gură uscată.

- Eliminarea unei cantităţi mai mari decât de obicei de apă (urină) pe parcursul zilei.

- Transpiraţii mai abundente decât de obicei.

- Scădere sau pierdere a apetitului alimentar (anorexie).

- Bătăi ale inimii neregulate sau mai rapide.

- Mâini şi picioare umflate. Acesta poate fi un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât de obicei.

- Înroşirea feţei.

- Vedere înceţoşată.

- Durere la nivelul articulaţiilor.

- Febră.

- Incapacitate de a avea raporturi sexuale la bărbaţi, scăderea apetitului sexual la bărbaţi sau femei.

- Un număr crescut al anumitor celule albe sanguine (eozinofilie) observat la analize ale

sângelui.

- Analize ale sângelui care arată modificări ale funcţiei ficatului, pancreasului sau rinichilor.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):

- Senzaţie de nesiguranţă sau confuzie.

- Limbă roşie şi umflată.

- Piele cu aspect de solzi sau care se cojeşte, mâncărime, erupţie pe piele, cu suprafaţă

proeminentă.

- Probleme ale unghiilor (de exemplu căderea sau separarea unghiilor de patul unghial).

- Erupţii trecătoare pe piele sau vânătăi.

- Aspect pătat al pielii şi extremităţi reci.

- Ochi umezi sau umflaţi, roşii, cu mâncărimi.

- Tulburări de auz şi zgomote în urechi.

- Senzaţie de slăbiciune.

- Analize ale sângelui care arată o scădere a numărului de celule roşii sanguine, celule

albe sanguine sau trombocite sau a concentraţiei de hemoglobină.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori):

- Sensibilitate mai mare decât de obicei la expunerea la soare.

Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile):

- Dificultăţi de concentrare.

- Gură umflată.

- Analize ale sângelui care arată prea puţine celule în sângele dumneavoastră.

- Analize ale sângelui care arată mai puţin sodiu decât normal în sângele dumneavoastră.

- Degetele de la mâini sau de la picioare au o culoare modificată când vă este frig şi apar furnicături sau durere când încep să se încălzească (fenomen Raynaud).

- Mărirea sânilor la bărbaţi.

- Reacţii încetinite sau anormale.

- Senzaţie de arsură.

- Modificarea mirosului.

- Căderea părului.

Reacții adverse ale Trinomia (acid acetilsalicilic, atorvastatin sau ramipril)

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 utilizatori):

- Probleme gastrointestinale, cum sunt: senzaţie de arsură la stomac, greaţă, vărsături, durere de stomac şi diaree.

- Sângerare nesemnificativă din tractul gastrointestinal (micro-hemoragie).

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 utilizatori):

- Inflamaţie a căilor nazale, durere în gât, sângerare nazală.

- Tuse seacă iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită, dificultăți de respiraţie

- Durere în piept.

- Constipație, flatulență, indigestie.

- Durere de stomac sau de burtă, senzație de rău.

- Durere de cap sau senzaţie de oboseală.

- Senzaţie de ameţeală. Aceasta este mai probabil să apară la începutul tratamentului cu Trinomia sau când începeţi să luaţi o doză mai mare.

- Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), în special când staţi în picioare sau când vă ridicaţi repede în picioare.

- Reacţii alergice.

- Erupţii trecătoare pe piele, cu sau fără suprafaţă proeminentă

- Dureri sau crampe musculare.

- Durere articulară şi durere de spate.

- Testele de sânge pot să arate funcţionare anormală a ficatului.

- Creştere a valorilor concentraţiilor zahărului din sânge (dacă aveţi diabet zaharat, trebuie să

- continuaţi urmărirea atentă a valorilor concentraţiilor de zahăr din sânge), creştere a

concentraţiei creatin kinazei în sânge.

- Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de potasiu în sânge decât este normal.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori):

- Sângerare gastrointestinală şi ulcere, care perforează foarte rar.

- Inflamaţie gastrointestinală.

- Anorexie (pierdere a poftei de mâncare), creştere în greutate, scădere a valorilor concentraţiilor de zahăr din sânge (dacă aveţi diabet zaharat, trebuie să continuaţi urmărirea atentă a valorilor concentraţiilor de zahăr din sânge).

- Eructaţii, durere la nivelul abdomenului superior şi inferior, pancreatită (inflamaţie a

pancreasului care determină durere la nivelul stomacului).

- Umflare a intestinului numită „angioedem intestinal”, care se manifestă prin simptome cum sunt durere abdominală, vărsături şi diaree.

- După administrarea de lungă durată a Trinomia, poate apărea anemie prin lipsă de fier din cauza sângerărilor oculte în tractul gastrointestinal.

- Reacţii la nivelul pielii.

- Erupţie trecătoare pe piele, erupţie sau mâncărime la nivelul pielii, urticarie, cădere în exces a părului.

- Coșmaruri, insomnie.

- Tulburări de somn.

- Ameţeli, amorţeli sau furnicături la nivelul degetelor de la mâini sau picioare, reducere a sensibilităţii la atingere sau la durere, modificări ale gustului, pierdere a memoriei.

- Tulburări de echilibru (vertij).

- Vedere înceţoşată.

- Tulburări de auz şi zgomote în urechi.

- Pierdere sau modificare a gustului.

- Mâncărime şi senzaţii neobişnuite la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături,

arsură sau senzaţie de fiori la nivelul pielii (parestezii).

- Senzaţie de deprimare, anxietate, nervozitate mai accentuată decât de obicei sau nelinişte.

- Hepatită (inflamaţie a ficatului).

- Dureri la nivelul gâtului, oboseală musculară.

- Oboseală, senzaţie de rău, slăbiciune, durere în piept, umflare în special la nivelul gleznelor

(edem), temperatură crescută.

- Nas înfundat, dificultăţi de respiraţie sau agravare a astmului bronşic.

- Gură uscată.

- Transpiraţii mai abundente decât de obicei.

- Eliminarea unei cantităţi mai mari decât de obicei de apă (urină) pe parcursul zilei.

- Mâini şi picioare umflate. Acesta poate fi un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât de obicei.

- Înroşirea feţei.

- Febră.

- Bătăi ale inimii neregulate sau mai rapide.

- Incapacitate de a avea raporturi sexuale la bărbaţi, scăderea apetitului sexual la bărbaţi sau femei.

- Prezenţa de celule albe în urină, detectată prin analize ale urinii.

- Un număr crescut al anumitor celule albe sanguine (eozinofilie) observat la analize ale

sângelui.

- Analize ale sângelui care arată modificări ale funcţiei ficatului, pancreasului sau rinichilor.

Rare până la foarte rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):

- Cazuri de sângerare, cum sunt sângerare nazală, sângerare gingivală, sângerare la nivelul pielii sau a căilor urogenitale, cu posibilitatea de prelungire a timpului de sângerare. Acest efect poate continua timp de 4 până la 8 zile de la administrare.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):

- Amorţeală sau furnicături la degetele de la mâini şi de la picioare.

- Sângerare sau vânătăi neaşteptate.

- Colestază (îngălbenire a pielii sau a albului ochilor).

- Rupturi ale tendoanelor.

- Senzaţie de nesiguranţă sau confuzie.

- Limbă roşie şi umflată.

- Piele cu aspect de solzi sau care se cojeşte, mâncărime, erupţie pe piele, cu suprafaţă

proeminentă.

- Probleme ale unghiilor (de exemplu căderea sau separarea unghiilor de patul unghial).

- Erupţii trecătoare pe piele sau vânătăi.

- Ochi umezi sau umflaţi, roşii, cu mâncărimi.

- Aspect pătat al pielii şi extremităţi reci.

- Tulburări de auz şi zgomote în urechi.

- Analize ale sângelui care arată o scădere a numărului de celule roşii sanguine, celule

albe sanguine sau trombocite sau a concentraţiei de hemoglobină.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori):

- Valori crescute ale rezultatelor la testele funcţionale hepatice.

- Probleme grave la nivelul ficatului.

- Acidul acetilsalicilic administrat în doze mici scade excreţia de acid uric. La pacienţii sensibili, aceasta poate duce în anumite situaţii la atacuri de gută.

- O reacţie alergică – simptomele pot include respiraţie şuierătoare bruscă, durere sau apăsare în

piept, umflare a pleoapelor, feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului, dificultate la respiraţie,colaps.

- Sensibilitate mai mare decât de obicei la expunerea la soare.

- Pierdere a auzului.

- Ginecomastie (creştere de volum a sânilor la bărbaţi şi femei)

Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile):

- Dificultăţi de concentrare.

- Gură umflată.

- Degetele de la mâini sau de la picioare au o culoare modificată când vă este frig şi apar furnicături sau durere când încep să se încălzească (fenomen Raynaud).

- Reacţii încetinite sau anormale.

- Modificarea mirosului.

- Analize ale sângelui care arată prea puţine celule în sângele dumneavoastră.

- Analize ale sângelui care arată mai puţin sodiu decât normal în sângele dumneavoastră.

Reacţii adverse posibile, raportate la unele statine:

- Tulburări sexuale;

- Depresie;

- Probleme de respiraţie, incluzând tuse persistentă şi/sau dificultăți de respiraţie sau febră.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei

medicale.

 

5. Cum se păstrează Trinomia

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Trinomia

-- Substanţele active sunt acidul acetilsalicilic, atorvastatina şi ramiprilul. Fiecare capsulă contine acid acetilsalicilic 100 mg, atorvastatină 20 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat) şi ramipril 2,5 mg.

- Substanţele active sunt acidul acetilsalicilic, atorvastatina şi ramiprilul. Fiecare capsulă contine acid acetilsalicilic 100 mg, atorvastatină 20 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat) şi ramipril 5 mg.

- Substanţele active sunt acidul acetilsalicilic, atorvastatina şi ramiprilul. Fiecare capsulă contine acid acetilsalicilic 100 mg, atorvastatină 20 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat) şi ramipril 10 mg.

Substanţele active sunt acidul acetilsalicilic, atorvastatina şi ramiprilul. Fiecare capsulă contine acid acetilsalicilic 100 mg, atorvastatină 40 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat) şi ramipril 2,5 mg.-

Substanţele active sunt acidul acetilsalicilic, atorvastatina şi ramiprilul. Fiecare capsulă contine acid acetilsalicilic 100 mg, atorvastatină 40 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat) şi ramipril 5 mg.

- Substanţele active sunt acidul acetilsalicilic, atorvastatina şi ramiprilul. Fiecare capsulă conţine

acid acetilsalicilic 100 mg, atorvastatină 40 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat) şi ramipril 10 mg.

- Celelalte componente sunt:

Nucleu: celuloză microcristalină; talc; amidonglicolat de sodiu tip A; lactoză monohidrat; amidon pregelatinizat (porumb); carbonat de calci); hidroxipropilceluloză; polisorbat 80; crospovidonă tip A; dioxid de siliciu coloidal anhidru; stearat de magneziu; hipromeloză; stearil fumarat de sodiu.

Film: alcool polivinilic; dioxid de titaniu (E171); talc; lecitină din soia; gumă xantan;

hipromeloză; citrat de trietil; povidonă; oxid galben de fier (E172); oxid negru de fier (E172).

Învelişul capsulei: gelatină; dioxid de titan (E171); oxid negru de fer (E172); shellac; oxid negru de fer (E172)

Film: alcool polivinilic; dioxid de titaniu (E171); talc; lecitină din soia; gumă xantan hipromeloză; citrat de trietil; povidonă; oxid galben de fer (E 172); oxid negru de fer (E 172).

Învelişul capsulei: gelatină; dioxid de titan (E 171); oxid roşu de fer (E 172); oxid negru de fer (E 172); shellac; oxid negru de fer (E 172).

Film: alcool polivinilic; dioxid de titaniu (E171); talc; lecitină din soia;gumă xantan; hipromeloză citrat de trietil; povidonă; oxid galben de fer (E 172); oxid negru de fer (E 172).

Învelişul capsulei: gelatină; dioxid de titan (E171); oxid roşu de fer (E 172); shellac; oxid negru de fer (E 172).

Film: alcool polivinilic; dioxid de titan (E 171); talc; lecitină din soia; gumă xantan, hipromeloză; citrat de trietil; povidonă; oxid galben de fer (E 172); oxid roşu de fer (E 172).

Învelişul capsulei: gelatină; dioxid de titan (E 171); shellac; oxid negru de fer(E 171) .

Film: alcool polivinilic; dioxid de titan (E171); talc; lecitină din soia; gumă xantan; hipromeloză; citrat de trietil; povidonă; oxid galben de fer (E 172); oxid roşu de fer (E 172).

Învelişul capsulei: gelatină; dioxid de titan (E 171); oxid galben de fer (E 172); oxid roş de fer (E 172); shellac; oxid negru de fer (E 172).

Film: alcool polivinilic; dioxid de titan (E 171); talc; lecitină din soia; gumă xantan; hipromeloză;citrat de trietil; povidonă; oxid galben de fer (E 172); oxid roşu de fer (E 172).

Învelişul capsulei: gelatină; dioxid de titan (E 171); oxid galben de fer (E 172); oxid roşu de fer (E 172); shellac; oxid negru de fer (E 172.

 

Cum arată Trinomia şi conţinutul ambalajului

Trinomia 100 mg/20 mg/ 2,5 mg capsule: capsule (lungime aproximativă: 21,7 mm) cu corp şi capac de culoare gri deschis opac, imprimate cu „AAR 100/20/2,5”, conţinând două comprimate filmate a 50 mg acid acetilsalicilic de culoare albă sau aproape albă, gravate cu „AS”, două comprimate filmate a 10 mg

atorvastatină de culoare brun-verzuie, gravate cu „AT” şi un comprimat filmat a 2,5 mg ramipril de culoare galben pal gravate cu „R2”.

Trinomia 100 mg/20 mg/ 2,5 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere conţinând 7, 14, 28, 56 sau 98 capsule.

Trinomia 100 mg/20 mg/ 5 mg capsule: capsule (lungime aproximativă: 21,7 mm) cu corp de culoare gri deschis opac şi capac de culoare roz pal opac , imprimate cu „AAR 100/20/5”, conţinând comprimate filmate a 50 mg acid acetilsalicilic de culoare albă sau aproape albă, gravate cu „AS”, două comprimate filmate a 10 mg atorvastatină de culoare brun-verzuie, gravate cu „AT” şi un comprimat filmat a 5 mg

ramipril de culoare galben pal gravate cu „R5”.

Trinomia 100 mg/20 mg/ 5 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere conţinând 7, 14, 28, 56 sau 98 capsule.

Trinomia 100 mg/20 mg/ 10 mg capsule: capsule (lungime aproximativă: 21,7 mm) cu corp şi capac de culoare roz pal opac, imprimate cu „AAR 100/20/10”, conţinând două comprimate filmate a 50 mg acid acetilsalicilic de culoare albă sau aproape albă, gravate cu „AS”, două comprimate filmate a 10 mg

atorvastatină de culoare brun-verzuie gravate cu „AT” şi un comprimat filmat a 10 mg ramipril de culoare galben pal gravate cu „R1”.

Trinomia 100 mg/20 mg/ 10 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere conţinând 7, 14, 28, 56 sau 98

capsule.

Trinomia 100 mg/40 mg/ 2,5 mg capsule: capsule (lungime aproximativă: 21,7 mm) cu corp şi capac opac de culoare albă , imprimate cu „AAR 100/40/2,5”, conţinând două comprimate filmate a 50 mg acid acetilsalicilic de culoare albă sau aproape albă, gravate cu „AS”, două comprimate filmate a 20 mg

atorvastatină de culoare roz, gravate cu „AT” şi un comprimat filmat a 2,5 mg ramipril de culoare galben pal gravate cu „R2”.

Trinomia 100 mg/40 mg/ 2,5 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere conţinând 7, 14, 28, 56 sau 98 capsule.

Trinomia 100 mg/40 mg/ 5 mg capsule: capsule (lungime aproximativă: 21,7 mm) cu corp opac de culoare albă şi capac opac de culoare portocalie , imprimate cu „AAR 100/40/5”, conţinând comprimate filmate a 50 mg acid acetilsalicilic de culoare albă sau aproape albă, gravate cu „AS”, două comprimate filmate a 20 mg atorvastatină de culoare roz, gravate cu „AT” şi un comprimat filmat a 5 mg ramipril de culoare

galben pal gravate cu „R5”.

Trinomia 100 mg/40 mg/ 5 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere conţinând 7, 14, 28, 56 sau 98 capsule.

Trinomia 100 mg/40 mg/ 10 mg capsule: capsule (lungime aproximativă: 21,7 mm) cu corp şi capac opac de culoare portocalie, imprimate cu „AAR 100/40/10”, conţinând două comprimate filmate a 50 mg acid acetilsalicilic de culoare albă sau aproape albă, gravate cu „AS”, două comprimate filmate a 20 mg atorvastatină de culoare roz gravate cu „AT” şi un comprimat filmat a 10 mg ramipril de culoare galben pal gravate cu „R1”..

Trinomia 100 mg/40 mg/ 10 mg capsule este disponibil în cutii cu blistere conţinând 7, 14, 28, 56 sau 98 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deținătorul Autorizației de punere pe

piață:

Ferrer Internacional, S.A.

Gran Vía Carlos III, 94

Barcelona 08028

Spania

 

Fabricantul:

Ferrer Internacional S.A.

Joan Buscalla, 1-9 Sant Cugat del Valles

Barcelona 08173,

Spania

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1150
Код товара: 63165
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 48116
Цена товара в пунктах: 956
Код товара: 40416
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 22
Код товара: 49069
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 62435
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 63895
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61854
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.