Tiomax comp.600 mg N10x3 (Balkan)

Код товара: 53110
Доза: 600
Количество доз: 30
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Republica Moldova
Форма: табл.
отпуск только по рецепту!


TIOMAX 600 mg comprimate

Acid tioctic

1. CE ESTE TIOMAX ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

TIOMAX este un medicament pentru tratamentul neuropatiilor (afecț iuni ale nervilor). Substanţa activă, acidul tioctic este formată şi în organism şi influenţează anumite efecte metabolice din organism.
Indicaţii Tulburări senzitive din cadrul leziunilor nervilor (polineuropatie diabetică) determinate de diabetul zaharat. Mulţi diabetici pot prezenta mai devreme sau mai târziu tulburări ale metabolismului nervilor, care determină diferite tulburări ale sensibilităţii. Acestea sunt senzaţii de furnicături, parestezii, arsuri ale tălpilor, picioare neliniştite şi tulburări de sensibilitate. De obicei, aceste tulburări sunt exprimate mai ales la nivelul membrelor inferioare. TIOMAX poate preîntâmpina aceste tulburări senzitive.
2. CE TREBUIE SĂ Ș TIȚ I &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI TIOMAX

Nu utilizaţi TIOMAX

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul tioctic sau la oricare dintre celelalte component ale TIOMAX (vezi pct. 6 "Informaţii suplimentare" pentru lista componentelor);

- dacă sunteţi copil sau adolescent, deoarece nu sunt suficiente informaţii privind siguranţa utilizării TIOMAX la această grupă de vârstă.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi TIOMAX, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu sunt necesare măsuri speciale de precauţie.
TIOMAX împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
&În special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi următoarele medicamente:

- cisplatină (folosit în tratamentul cancerului)

- medicamente pentru tratamentul diabetului, precum insulină sau antidiabetice orale. Efectul de scădere a zahărului din sânge al acestor medicamente poate fi potenț at de către TIOMAX. De aceea, mai ales la începutul tratamentului cu TIOMAX, se recomandă un control repetat al glicemiei (zahărului din sânge). &În cazuri izolate, pentru a preveni apariţia hipoglicemiei (scăderea zahărului din sânge), poate fi necesară scăderea dozei de insulină, respectiv de antidiabetice orale, conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
TIOMAX împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Consumul regulat de băuturi alcoolice reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea şi progresia afecţiunii care implică distrucţia nervilor, punând astfel în pericol succesul tratamentului cu TIOMAX. De aceea, pacienţilor cu polineuropatie (distrucţie nervoasă diabetică) li se recomandă, în general, să evite consumul de băuturi alcoolice. Acest lucru se aplică şi pentru perioadele de pauză între două etape de tratament.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Regula generală în orice terapie este ca medicamentele să fie utilizate pe perioada sarcinii şi alăptării numai după luarea atentă în considerare a raportului dintre risc şi beneficiu. Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, nu trebuie să începeţi tratamentul cu acid tioctic dacă nu este neapărat necesar şi dacă nu sunteţi monitorizată atent de către medicul dumneavoastră, deoarece în acest moment nu există niciun fel de informaţii disponibile pentru acest grup de pacienţi. Nu se cunoaşte posibilul transfer al acidului tioctic în laptele matern.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pacienţii care conduc vehicule sau folosesc utilaje trebuie avertizaţi de posibilitatea rară de apariţie a tulburărilor de vedere.
TIOMAX conţine lactoză monohidrat.
Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi- vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
Informaţii pentru diabetici:

Un comprimat conţine sub 0,0041 UP (unităţi de pâine).
3. CUM SĂ UTILIZAŢI TIOMAX

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza zilnică este de 1 comprimat TIOMAX (corespunzător la 600 mg acid tioctic).
Cale de administrare Comprimatele de TIOMAX trebuie înghiţite întregi, cu suficient lichid. Administrarea se poate face indiferent de mese.
Durata de utilizare Deoarece polineuropatia diabetică este o boală de lungă durată, este posibil să fie nevoie să utilizaţi acest medicament permanent. Medicul dumneavoastră va decide ceea ce este mai bine în cazul dumneavoastră.
Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi că efectul TIOMAX este prea puternic sau prea slab.
Utilizarea la copii și adolescenți

TIOMAX nu este recomandat la această grupă de vârstă.
Dacă utilizaţi mai mult TIOMAX decât trebuie

Nu se cunosc până în prezent cazuri de intoxicaţii cu acid tioctic şi nici nu sunt de aşteptat, ţinând cont de proprietăţile substanţei. Acestea se pot produce în cazuri izolate, în special concomitent cu un consum mare de băuturi alcoolice. Dacă se suspectează o supradoză semnificativă de TIOMAX, este necesar să vă prezentați la unitatea de primiri urgențe a celui mai apropiat spital pentru instituirea de măsuri adecvate, în conformitate cu principiile generale de tratament în caz de intoxicaţie.
Dacă uitaţi să utilizaţi TIOMAX

Dacă aţi uitat, din greşeală, să luaţi doza zilnică, luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi TIOMAX

Nu întrerupeţi tratamentul cu TIOMAX fără a discuta cu medicul dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, TIOMAX poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile

Foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10) - Amețeli

- Greață.
Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi) - Modificarea sau tulburarea simţului gustativ.
- Vărsături

- Gastralgii (dureri în regiunea stomacului)

- Dureri intestinale

- Diaree (scaun moale)

- Erupţii cutanate

- Urticarie

- Prurit

- Hipoglicemie datorată creşterii utilizării glucozei . însoţită de ameţeli, transpiraţie, cefalee şi tulburări vizuale.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ TIOMAX

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și pe blister după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25 ºC. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine TIOMAX 600 mg comprimate

Substanţa activă este acid tioctic.
Fiecare comprimat conţine acid tioctic 600 mg.
Celelalte componente sunt: stearate de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).
Cum arată TIOMAX şi conţinutul ambalajului: Comprimate rotunde de culoare galbenă, biconvexe, cu aspect uniform, structura compactă şi omogenă, cu incrustaţie "BP" pe una din feţe. Se admite o marmoritate pe suprafața comprimatelor. Este disponibil în cutii din carton cu 3 blistere din PVC/Al a cîte 10 comprimate.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău, Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 53289
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 48652
Цена товара в пунктах: 352
Код товара: 44869
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 58427
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 342
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 230
Код товара: 54879
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 57540
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42958
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 59919
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 45471
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 57495
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 58427
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 38805
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.