Ulei Germeni de grau 100ml Hypericum

Код товара: 62806
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: масло
Наличие: мало
187 80 леев
(-17%)
156 59 леев
или 627 пунктов лояльности
Выгода:
15 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

ULEI DIN GERMENI DE GRÂU

Pentru protejarea sănătății cardiovasculare și reglarea tranzitului intestinal

Ingrediente: Ulei presat la rece din germeni de Grâu (Triticum aestivum). Țara de origine: Marea Britanie.

Caracteristici generale ale produsului:

Uleiul din germeni de Grâu este folosit pentru proprietățile sale deosebite atât în alimentație, cât și în cosmetică. Acest tip de ulei este extras din embrionul bobului de grâu, mai exact, din partea cea mai nutritivă a bobului. Concentrația mare de substanțe nutritive (vitamina E, acizi grași esențiali și condiționat-esențiali, proteine, vitamine ale complexului B, carotenoizi, fitosteroli, polifenoli, fier, calciu ș.a.) din germenii de grâu se datorează faptului că aceștia sunt partea bobului care se va transforma în planta adultă. Datorită tehnologiei de extracție prin presare la rece și prin metode exclusiv mecanice, uleiul își păstrează biodisponibilitatea compușilor naturali activi ce contribuie la buna funcționare a organismului.

Compus în proporții de aproximativ 55% din acid linoleic (omega-6), 16% din acid palmitic (omega-7), 14% din acid oleic (omega-9) și 7% din acid linolenic (omega-3), uleiul din germeni de grâu este bogat în acizi grași esențiali și, deci, un aliment deosebit de nutritiv. Mai mult, acesta se evidențiază prin concentrațiile deosebit de mari de 1-octacosanol, un alcool gras saturat primar (cu lanț lung) ce are 28 de atomi de carbon și se regăsește și în alte specii precum cele de Eucalipt (frunze) sau Acacia, leguminoase, plante furajere sau cerealiere. Acest compus este studiat intens în prezent pentru posibilele sale efecte benefice în boala Parkinson, reglarea profilului lipidic (prin inhibarea producției de colesterol) și în ameliorarea efectelor stresului asupra organismului și, îndeosebi, asupra calității somnului. De asemenea, octacosanolul a fost studiat și pentru capacitățile sale de sporire a rezistenței la efort și îmbunătățire a condiției fizice.

Poate cea mai remarcabilă proprietate a uleiului din germeni de Grâu este conținutul extrem de elevat în vitamina E. Mai exact, 100 g de ulei conțin, în medie, 255 mg de vitamina E. Această cantitate este cea mai mare cunoscută pentru un aliment natural neprocesat și care nu a fost îmbogățit cu vitamina E în prealabil. Astfel, consumat proaspăt, uleiul din germeni de Grâu este o sursă deosebit de bogată de tocoferoli, fiind un aliment cu proprietăți cardioprotectoare și antioxidante de excepție. De asemenea, conținutul în vitamina E și carotenoizi, împreună cu cel de fitosteroli (β-sitosterol) și polifenoli, contribuie și la o mai bună fluidizare a sângelui și la ameliorarea simptomelor asociate menopauzei. Nu în ultimul rând, datorită acestor proprietăți nutriționale deosebite, uleiul din germeni de Grâu este studiat în prezent și pentru capacitatea sa de creștere a circulației sângelui, de protejare împotriva anumitor tipuri de cancer, precum și pentru abilitatea de a îmbunătăți funcția cognitivă (reduce timpul de reacție).

În fitoterapia modernă, curele cu ulei din germeni de Grâu sunt recomandate pentru menținerea sănătății cardiovasculare (scăderea nivelurilor serice de colesterol, fluidizarea sângelui, prevenirea aterosclerozei), ameliorarea arsurilor stomacale, limitarea proceselor oxidative și inflamatorii din organism (se recomandă cure de câte 6 săptămâni), combaterea constipației și normalizarea tranzitului intestinal.

Folosit extern, uleiul din germeni de Grâu are proprietăți emoliente și cicatrizante, fiind excelent ca atare sau adăugat în amestecuri destinate masajului, hidratării pielii după baie, după expunerea la soare sau înainte și după expunerea la frig. Datorita conținutului ridicat de vitamina E acesta poate fi folosit și pentru întreținerea și regenerarea tenurilor mature, grăbirea vindecării arsurilor, estomparea ridurilor, calmarea iritațiilor și a mâncărimii, creșterea elasticității pielii și uniformizarea culorii tenului. De asemenea, uleiul din germeni de grâu este ideal și pentru îngrijirea sânilor, pentru prevenirea și ameliorarea vergeturilor, a cicatricilor și a celulitei. Nu în ultimul rând, acesta poate fi folosit pentru hidratarea părului și a scalpului în vederea creșterii rezistenței la rupere, redării strălucirii și pentru limitarea căderii firelor de păr.

Cu toate că uleiul din Germeni de Grâu este un aliment și un produs cosmetic minunat, cu multe proprietăți sanogene și beneficii antiîmbătrânire, trebuie reținute și câteva limitări ale acestuia. Astfel, acest tip de ulei NU este recomandat persoanelor alergice la grâu, celor care suferă de celiachie și celor cu intoleranță la gluten (non-celiacă). De asemenea, din cauza conținutului crescut în acizi grași nesaturați, uleiul din germeni de Grâu oxidează (râncezește) ușor în prezența aerului, a schimbărilor de temperatură și a luminii. Astfel, se recomandă păstrarea sa în ambalajul original, bine închis, într-un loc ferit de razele soarelui, cu o temperatură constantă (de preferință la frigider) și consumarea sa în stare crudă, fără tratamente termice, într-o perioadă cât mai scurtă de timp. De asemenea, la folosirea externă, vâscozitatea medie a acestui ulei poate duce la o absorbție puțin mai lentă ce poate lăsa o senzație grasă pe piele. Pe lângă vâscozitatea medie, uleiul din germeni de Grâu se remarcă și printr-o aromă intensă și plăcută, caracteristică, dar care poate influența gustul și mirosul final al preparatelor alimentare sau al produselor cosmetice în care este folosit. De aceea, pentru cei care preferă mascarea sau reducerea aromei specifice în produsele cosmetice, se recomandă folosirea acestui tip de ulei în combinații ce au la bază alte uleiuri (de ex., ulei fracționat de cocos, ulei de jojoba, ulei de morcov) sau asocierea cu uleiuri esențiale (Lavandă, Cedru, Patchouli, Santal, Geranium, Fenicul).

Astfel, produsul de față este atât un aliment cât și un produs cosmetic deosebit de valoros. Util atât extern cât și intern, uleiul din germeni de Grâu este excelent ca dressing pentru salate sau consumat, ca atare, în stare proaspătă, precum și ca produs de îngrijire a tenului ridat, a pielii uscate și cu vergeturi. În plus, acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a acestui tip de ulei îl recomandă ca produs antiîmbătrânire, existând studii științifice care susțin efectul său benefic chiar și în afecțiuni precum boala Parkinson.

Mod de utilizare:

Intern: Doza medie recomandată pentru adulți este de 1-2 lingurițe de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 6 săptămâni. Pentru copii, doza recomandată este de câte 1 linguriță de 2 ori pe zi (dimineața și seara) cu 30 de minute înainte de masă (1 linguriță = 5 mL).

Extern: câteva picături aplicate pe pielea curată; se masează până la absorbția totală. Se poate aplica și pe vârfurile părului pentru a le reface structura și a preveni despicarea sau încurcarea. Se poate folosi ca atare sau în combinație cu uleiul de jojoba, cel de nucă de cocos (fracționat) și/sau cu cel din morcov. De asemenea, acesta se combină cu succes și cu uleiuri esențiale precum cel de: Lavandă, Cedru, Patchouli, Santal, Geranium sau Fenicul.

Formă de prezentare:

Flacon din sticlă brună cu o capacitate de 100 mL

Volum net:

℮ 100 mL

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat celor cu intoleranță la gluten, boală celiacă sau alergie la grâu și derivatele acestuia.

Precauții:

-          Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., anticoagulante, antiplachetare, antihipertensive ș.a.), cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru diabet, schizofrenie, probleme de coagulare a sângelui, afecțiuni digestive, renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.

-          A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

-          A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.

-          Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C. După deschidere, se recomandă păstrarea la frigider.

Producător & Deținător notificare:

S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 63767
NEW
Цена товара в пунктах: 43
Код товара: 64260
Цена товара в пунктах: 740
Код товара: 62660
Цена товара в пунктах: 575
Код товара: 62802
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45641
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 62832
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 64359
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
Цена товара в пунктах: 107
Код товара: 60983
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 62806
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.