Pafesan cu aroma de menta spray bucofaring.,sol.2 mg/0,5 mg/ml 30 ml N1

Код товара: 57711
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: World Medicine Limited (prod.: Biofarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Египет
Форма: спрей д/ротов. полости,
Наличие: мало
91 76 леев
(-8%)
84 35 леев
Выгода:
8 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Pafesan cu aromă de mentă 2 mg/0,5 mg/ml spray bucofaringian, soluție

Pafesan cu aromă de lămâie 2 mg/0,5 mg/ml spray bucofaringian, soluție

Clorhexidină/Lidocaină

1. Ce este Pafesan şi pentru ce se utilizează

Pafesan conține clorhexidină şi un anestezic local lidocaina.

Pafesan este utilizat pentru atenuarea locală a simptomelor infecției sau inflamației faringelui, cum sunt durerea la înghiţire și iritația.

Pafesan este un preparat care nu conține zahăr și prin urmare poate fi utilizat de bolnavii cu diabet zaharat.

&În cazul unei infecții bacteriene însoțită de febră este necesar tratament suplimentar.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Pafesan Nu luaţi Pafesan:

- dacă sunteți alergic la substanțele active (clorhexidină sau lidocaină), la anestezicele locale din grupul amidelor, cum este lidocaina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate lapct. 6);

- la copii cu vârsta mai mică de 12ani.

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sun- teţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizați Pafesan.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Pafesan, adresați-vă medicului dumneavoastră:

- dacă aveți temperatură ridicată a corpului (febră), durere faringiană severă cu dificultate de înghițire;

- dacă sunteți predispus la reacții dehipersensibilitate.

Trebuie să vă adresați medicului dacă simptomele nu se îmbunătățesc sau se agravează după 2 zile de utilizare a medicamentului.

Trebuie să evitați pulverizarea soluției în apropierea ochilor. &În cazul în care accidental medicamen- tul vine în contact cu ochii, aceștia trebuie spălați timp de cel puțin 15 minute cu apă curată, ținând pleoapele deschise.

Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi Pafesan.

Copii și adolescenți

Medicamentul nu este destinat pentru administrare la copii sub vârsta de 12 ani.

Pafesan împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau din plante.

Aceasta este necesar deoarece Pafesan poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează Pafesan.

Nu este recomandată utilizarea Pafesan concomitent cu medicamente cum sunt:

- preparate antiaritmice sau alte medicamente pentru inimă (de exemplu: propranolol, mexiletină);

- medicamente utilizate în ulcerul gastric (de exemplu:cimetidină);

- diuretice, care ajută la eliminarea lichidelor dinorganism;

- medicamente utilizate în epilepsie (de exemplu: fenitoină sau altebarbiturice).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Utilizarea preparatului Pafesanîn timpul sarcinii și perioada de alăptare nu este recomandată cu excepția cazului în care acest lucru este indicat de către mediculdumneavoastră.

Pafesan poate afecta sarcina sau alăptarea, deoarece conține etanol (vezi pct. 2 "Informații importante privind unele componente ale preparatului Pafesan").

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pafesan nu are nici o influență asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Pafesan conţine 29% etanol (alcool). Este dăunător la persoanele care suferă de alcoolism. Conținutul de etanol (alcool) trebuie luat în considerare de către femeile însărcinate și cele care alăptează, la copii și de către pacienții din grupurile cu risc crescut, cum sunt pacienții cu afecțiuni hepatice sau cu epilepsie.

3. Cum să luaţi Pafesan

Luaţi întotdeauna Pafesan exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: câte 3-5 pulverizări de 6-10 ori pe zi.

Copii cu vârsta sub 12 ani

Nu se recomandă administrarea preparatului copiilor cu vârsta sub 12 ani.

&Înainte de utilizare, poziționați tubul dispozitivului de pulverizare (canula) în poziție perpendiculară față de flacon (a se vedea desenul de mai jos).

Deschideți larg gura, direcționați tubul dispozitivului de pulverizare (canula) către faringe, țineți respirația și acționați butonul dispozitivului de pulverizare (a se vedea desenul de mai jos).

După fiecare utilizare tubul dispozitivului de pulverizare trebuie readus în poziție orientată în jos pentru a bloca duza de pulverizare.

Spray-ul Pafesan trebuie utilizat de o singură persoană.

Dacă, după o serie de aplicații, se blochează pompa se scoate pulverizatorul de la pompă și se spală în apă fierbinte timp de câteva minute. După ce s-a uscat, fixați pulverizatorul înapoi pe pompă.

Nu trebuie să utilizați Pafesan în mod continuu mai mult de 2 zile sau prea frecvent. Trebuie să limitați utilizarea medicamentului doar pentru o elasticitate de timp necesară pentru ameliorarea durerii sau pentru reducerea iritației datorate inflamației faringelui.

Dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătățește în decurs de 2 zile de tratament sau chiar se agravează, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Pafesan decât trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult Pafesan decât trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală.

Dacă uitaţi să luaţi Pafesan

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată nu luaţi o doză dublă pentru a compensa dozauitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse sunt enumerate în conformitate cu clasele de sisteme și organe, conform terminologiei și frecvenței MedDRA și divizate în următoarele categorii: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (de la ≥1/100 până la <1/10), mai puțin frecvente ( de la ≥1/1000 până la ≤1/100), rare (de la ≥1/10000 până la ≤1/1000), foarte rare (≤1/10000), cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată în baza datelor disponibile).

Intrerupeţi utilizarea Pafesan și cereți imediat ajutor medical dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră manifestați oricare dintre semnele următoare, care pot sugera o reacție alergică:

- edemul feței, buzelor, limbii saugâtului;

- erupție cutanată, respirație șuierătoare sau dificultăți derespirație;

- senzație de leșin șiamețeli;

- gust metalic îngură;

- colaps.

Alte reacții adverse care pot apărea:

- sensibilitateapielii ;

- colorarea temporară a dinților șilimbii;

- senzație de arsură alimbii;

- modificări alegustului;

- edemul glandelorsalivare.

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate în baza datelor disponibile):

- Reacții alergice cum ar fi dermatită, prurit, eritem, eczemă, erupție cutanată, urticarie, iritații alepielii .

Reacții adverse foarte rare ( care pot afecta mai puțin de 1 din 10000 de persoane):

- Reacţii de hipersensibilitate, inclusiv șocanafilactic.

Dacă vreunul dintre simptome devine supărător sau dacă observați alte simptome, care nu sunt menționate aici, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră. Medicul ar putea să vă prescrie un alt medicament.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Pafesan

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor!

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Pafesan

Pafesan cu aromă de mentă

- Substanţele active sunt: gluconat de clorhexidină și clorhidrat de lidocaină. Fiecare ml soluție conține gluconat de clorhexidină (sub f

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 54915
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 230
Код товара: 64012
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 62192
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 48655
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 64293
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 3713
Код товара: 63742
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 56600
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62162
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.