Ampicilina pulb.inj.500mg N1 (KMP)

Код товара: 36527
Доза: 500
Количество доз: 1
Производитель: Kievmedpreparat SA
Страна: Ucraina
Форма: пор.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
5 00 леев
(-12%)
4 38 леев
Выгода:
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

AMPICILLIN 0,5 g pulbere pentru soluţie injectabilă

AMPICILLIN 1 g pulbere pentru soluţie injectabilă

Ampicilina sodică

 


1. CE ESTE AMPICILLIN Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ AMPICILLIN este un medicament pentru tratamentul infecţiilor bacteriene (un antibiotic) şi acţionează prin distrugerea bacteriilor ce cauzează infecţiile. Conţine ampicilină. Ampicilina aparţine unui grup de medicamente denumite „peniciline”.

AMPICILLIN este utilizat pentru tratamentul infecţiilor sensibile la ampicilină:

- septicemie (infecţia sângelui);

- endocardită bacteriană (infecţia învelişului interior al inimii);

- meningită (inflamaţia membranei ce acoperă*creierul);

- infecţii ale căilor respiratorii (pneumonie, bronşită cronică, abces pulmonar);

- infecţii ale căilor biliare;

- infecţii ale rinichilor şi căilor urinare;

- infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi;

- afecţiuni, provocate de streptococi beta-hemolitici din grupul A sau stafilococi coagulazo-pozitivi, sensibili ia penicilină;

- sanarea purtătorilor de salmonele.

 

2. CE TREBUIE SĂ ŞTITI ÎNAINTE SĂ UTILIZAT! AMPICILLIN

Nu utilizaţi AMPICILLIN

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ampicilină şi alte antibiotice ß-lactamice (peniciline, cefalosporine, carbape- neme);

- dacă aveţi tulburări severe ale funcţiei hepatice şi renale;

- dacă aveţi mononudeoză infecţioasă (febră glandulară), leucemie, infecţie cu H!V;

- dacă aveţi afecţiuni ale tractului gastrointestinal, determinate de administrarea antibioticelor.

 

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi AMPICILLIN, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Pe durata tratamentului medicul va monitoriza funcţia renală, hepatică şi testele sanguine.

Medicul vă poate ajusta doza dacă aveţi insuficienţă a funcţiei renale.

Dacă aveţi astm bronşic, febră de fân sau alte maladii alergice trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, în acest caz medicul vă va indica ampicilina împreună cu remedii antialergice.

în caz de tratament pe termen lung la pacienţii slăbiţi e posibilă dezvoltarea suprainfecţiei, provocate de microorganisme rezistente la medicament. Dacă apar infecţii secundare, de exemplu candidoză, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă apar erupţii cutanate, întrerupeţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat la medic.

Copii

Este necesară precauţie în tratamentul copiilor bolnavi, dacă în istoricul mamei este indicată hipersensibilitatea la antibioticele beta-lactamice.

 

AMPICILLIN împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv eliberate fără prescripţia medicului. Ampicilina trebuie luat împreună cu alte medicamente doar la recomandarea medicului, deoarece unele antibiotice pot creşte efectul ampicilinei iar altele îl pot reduce. Anticoagulante (medicamente care dizolvă cheagurile de sânge): ampicilina intensifică efectul lor.

Antibioticelor din grupa aminoglicozidelor (de exemplu, gen- tamicină): ampicilina intensifică efectul lor.

Efectul contraceptivelor orale (pilulei) poate fi redus de ampicilină.

Probenecidul (utilizat pentru reducerea concentraţiilor de acid uric) reduce eliminarea ampicilinei, ca rezultat cfeşte riscul manifestărilor toxice ale medicamentului.

Riscul apariţiei erupţiilor cutanate este crescut, dacă alo- purinolul (utilizat pentru tratamentul gutei) este administrat concomitent.

Dozele înalte de ampicilină reduc nivelul atenololului (medicament pentru inimă) în sânge, de aceea se recomandă de utilizat aceste medicamente separat, iniţial de administrat atenololul, iar după el - ampicilina.

Ampicilina reduce eliminarea şi creşte toxicitatea meto- trexatului (utilizat în cancer).

Absorbţia digoxinei (medicament pentru inimă) este crescută de către ampicilină.

La interacţiunea ampicilinei cu alte antibiotice (macrolide, paromomicina, tetracicline, cloramfenicol) scade efectul reciproc al medicamentelor.

Ampicilina poate reduce efectul benzoatului de sodiu (utilizat în tuse).

La administrarea concomitentă cu remediile p-adreno- blocante (utilizate în boli de inimă şi tensiune arterială crescută) creşte riscul apariţiei reacţiilor anafilactice.

 

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Administrarea ampicilinei în sarcină e posibilă doar în cazul, când medicul dumneavoastră consideră că beneficiul scontat pentru mamă depăşeşte riscul potenţial pentru făt. Ampicilina trece în laptele matern în concentraţii mici. Pe durata tratamentului se va întrerupe alăptarea la sân.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Pe durata tratamentului la unii pacienţi e posibilă apariţia reacţiilor adverse din partea sistemului nervos central (vezi compartimentul „Reacţii adverse”), de aceea e necesar de respectat precauţie în caz de conducere a autovehiculelor sau la exercitarea altor activităţi potenţial periculoase, care necesită concentrare sporită a atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide.

 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI AMPICILLIN

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicamentul va fi administrat de către personal medical calificat.

 

Doze

Doza medicamentului şi durata tratamentului se stabileşte individual, în funcţie de severitatea afecţiunii, localizării infecţiei şi sensibilitatea agentului patogen la medicament. Este obligatorie efectuarea testului de hipersensibilitate la antibiotic.

Doza recomandată pentru adulţi este de 250-500 mg de 4 ori pe zi. Doza zilnică - până la 1-3 g. în infecţiile severe doza zilnică poate fi crescută până la 10 g şi mai mult. La nou-născuţi medicamentul se indică în doza zilnică de 20-40 mg/kg, copiilor din alte categorii de vârstă - 50-100 mg/kg. în infecţii cu evoluţie severă dozele indicate pot fi dublate. Doza zilnică se administrează în 4-6 prize cu interval de 4-6 ore. în caz de meningită la copii: copiilor cu vârsta sub 1 lună se indică în doza zilnică de 100-500 mg/kg, copiilor cu vârsta peste 1 lună se indică în doza zilnică de 200-300 mg/kg, în


6-8 administrări. Doza zilnică se administrează în 4-6 prize. Durata tratamentului este de 7-14 zile şi mai mult. Tratamentul cu ampicilina trebuie continuat timp de cel puţin 48- 72 ore după normalizarea temperaturii corpului şi dispariţia simptomelor. în infecţiile, cauzate de streptococul hemolitic, durata tratamentului trebuie să fie de cel puţin 10 zile.

 

Mod de administrare

Administrare intramusculară şi intravenoasă (în jet sau sub formă de perfuzie).

 

Dacă utilizaţi mai mult AMPICILLIN decât trebuie

Este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple, deoarece medicamentul este administrat de către personalul medical. Dar dacă dumneavoastră consideraţi că vi s-a administrat prea mult AMPICILLIN, anunţaţi medicul sau asistenta medicală.

în caz de supradozaj pot apărea următoarele simptome: ameţeli, dureri de cap, greaţă, vomă, diaree, reacţii alergice sub formă de erupţii cutanate.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi AMPICILLIN Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost prescris de către medic.

 

Dacă încetaţi să utilizaţi AMPICILLIN

Nu întrerupeţi tratamentul chiar dacă simptomele dumneavoastră dispar, decât la recomandarea medicului dumneavoastră, deoarece simptomele pot reapare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă apar aceste reacţii adverse grave, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital:

- reacţii alergice grave cu umflare dureroasă a buzelor, limbii, feţei sau gatului şi dificultate bruscă în respiraţie, când vorbiţi sau la înghiţire (edem angioneurotic), inclusiv şoc anafilactic (o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, scăderea bruscă a tensiunii arteriale şi umflare/tumefiere bruscă);

- diaree (scaun lichid) gravă, care durează o lungă perioadă de timp sau conţine sânge. Aceasta poate fi un semn al unei inflamaţii grave a intestinului. Diareea poate să apară atât pe durata tratamentului, cât şi timp de câteva săptămâni după finisarea lui;

- erupţii trecătoare pe piele severe sau însoţite de mâncări-me, apariţia bulelor pe mucoasa gurii, gâtului, ochilor, organelor genitale şi alte zone ale pielii şi mucoaselor (sindrom Stevens-Johnson);

- pete roşii sau violete pe piele la nivelul palmelor şi tălpilor picioarelor, zone asemănătoare urticariei, zone sensibile la nivelul gurii, ochilor şi organelor genitale (eritem multiform);

- îngălbenire a pielii sau a albului ochilor sau urină închisă la culoare şi scaun decolorat: aceasta este un semn al problemelor de la nivelul ficatului.

 

Alte reacţii adverse posibile în timpul tratamentului Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi):

- scăderea numărului de celule roşii în sânge ca urmare a distrugerii lor (anemie hemolitică), scăderea numărului trombocitelor (trombocitopenie) - de obicei sunt reversibile;

- diaree;

- creşterea moderată a activităţii enzimelor hepatice.

 

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 pacienţi):

- scăderea reversibilă a numărului de celule albe în sânge (leucopenie);

- creşterea numărului de celule albe speciale în sânge (eo-zinofilie);

- reacţii alergice sub formă de erupţii cutanate, mâncărime, roşeaţă, urticarie, inflamaţia mucoasei nasului şi ochilor (conjunctivită), febră, dureri ale articulaţiilor;

- dermatită exfoliativă (erupţie pe piele extinsă cu mici vezicule purulente), purpură (pete pe piele, în relief, roşii sau purpurii);

-vomă.

 

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienţi):

- la administrarea dozelor mari la bolnavii cu insuficienţă renală - ameţeli, dureri de cap, tremor, convulsii, afectări ale nervilor (neuropatie);

- greaţă, inflamaţia limbii.

 

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- suprainfecţie, candidoză;

- la utilizarea ampicilinei la pacienţii cu infecţia sângelui e posibilă reacţia de liză a bacteriilor (reacţia Jarisch-Herxhe-imer);

- lipsa granulocitelor (celule albe speciale) în sânge;

- modificări ale gustului, dureri abdominale, inflamaţia mucoasei bucale, uscăciunea gurii, disbacterioză intestinală, inflamaţia stomacului şi intestinului;

- inflamaţia ficatului (hepatită);

- nefrită interstiţială (afectare renală cu urină cu urme de sânge, febră şi dureri);

- reacţii la locul de administrare: umflături, mâncărime, roşeaţă.

- creşterea moderată a activităţii lactatdehidrogenazei, fosfatazei alcaline, creatininei, rezultate fals-pozitive ale testelor non-enzimatice de determinare a glucozei în urină şi a testului Coombs.

 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ AMPICILLIN

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Ase păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta-la protejarea mediului.

 

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI Şl ALTE INFORMAŢII Ce conţine AMPICILLIN

- Substanţa activă este ampicilina sodică.

1 flacon conţine ampicilină sodică în recalcul la ampicilină -0 ,5 g sau 1 g.

 

Cum arată AMPICILLIN şi conţinutul ambalajului

AMPICILLIN se prezintă sub formă de pulbere de culoare albă, higroscopică.

 

Ambalaj

Câte 0,5 g şi 1,0 g în flacoane.

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 466
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 50690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 45496
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 21
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 10001
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 57932
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 244
Код товара: 58019
Акция
Цена товара в пунктах: 555
Код товара: 49829
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 53571
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
Акция
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 48647
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 57477
Акция
Цена товара в пунктах: 2377
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 44870
Акция
Цена товара в пунктах: 686
Код товара: 55950
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 947
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 57932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 45995
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 55372
Цена товара в пунктах: 753
Код товара: 56657
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57476
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 52244
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.