Nitroxolin comp. 50mg N50(Tehnolog)

Код товара: 58298
Доза: 50
Количество доз: 50
Производитель: Technolog SAI
Страна: Украина
Форма: табл

Nitroxolină 50 mg comprimate filmate

Nitroxolină

1. Ce este Nitroxolină şi pentru ce se utilizează Nitroxolină este un antibiotic.

Nitroxolină se utilizează în tratamentul infecţiilor urinare acute cu bacterii şi fungi sensibile la nitroxolină şi în prevenirea infecţiilor care recidivează (recăderi).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nitroxolină

Nu utilizaţi Nitroxolină

- dacă sunteţi alergic la nitroxolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- dacă aveţi afecţiuni severe ale rinichiului sau ficatului

- Dacă suferiţi de o afecţiune uşoară a rinichilor: eliminarea nitroxolinei din corp se prelungeşte, atingându-se totuşi doza clinică efectivă în urină.

- Dacă suferiţi de o afecţiune gravă a rinichilor: eficienţa nitroxolinei nu este demonstrată, în cazul tratamentului de lungă durată trebuie controlată periodic funcţia ficatului.

Nitroxolină, de culoare galbenă, este excretată prin urină. Aceasta poate determina o colorare netoxică a hainelor care dispare prin spălare normală. Nu este indicată utilizarea hainelor sintetice în timpul tratamentului cu Nitroxolină.

Nitroxolină împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Până în prezent nu au fost raportate interacţiuni ale nitroxolinei cu alte medicamente.

Administrarea simultană a unor suplimente nutriţionale sau alimente bogate în minerale poate teoretic să reducă eficacitatea nitroxolinei.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Nu este exclusă deteriorarea sistemului nervos al fătului în cazul tratamentului cu Nitroxolină în perioada de sarcină. Utilizarea medicamehtului în timpul sarcinii se va face numai dacă este absolut necesar, la recomandarea specială a medicului dumneavoastră şi după evaluarea atentă a beneficiilor respectiv

a riscurilor potenţiale la făt.

Deoarece nu sunt disponibile date privind excretarea în laptele matern, nu se recomandă utilizarea de Nitroxolină în perioada alăptării. La sugari există riscul perturbării florei intestinale, conducând la diaree şi colonizare cu fungi. Trebuie avută în vedere posibilitatea sensibilizării.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidţi, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a iua acest medicament.

Conducerea vehiculelorşi folosirea utilajelor

Nitroxolină nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacitatăţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Nitroxolină

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi: doza zilnică recomandată este de 400-800 mg,'împărţită în 4 doze. Doza medie zilnică este de 400 mg (2 comprimate de 4 ori pe zi înainte de mese). în bolile severe, doza zilnică poate fi crescută la 800 mg (4 comprimate de 4 ori pe zi). Doza zilnică maximă pentru adulţi este de 800 mg.

Copii cu vârsta de 3 ani: doza zilnică recomandată esiăde 200-400 mg (1 -2 comprimate de 4 ori pe zi înainte de mese). Durata tratamentului este determinată de medic, în funcţie de natura şi evoluţia bolii. în infecţiile cronice, medicamentul trebuie prescris prin cure repetate de 2 săptămâni cu pauze de două săptămâni (cursul tratamentului poate dura câteva luni).

Disfuncţie renală. Pacienţii cu insuficienţă renală moderată (clearance al creatininei mai mare de 0,33 ml /s) trebuie redusă la jumătate din doza obişnuită.

Disfuncţie hepatică. în caz de insuficienţă hepatică, doza uzuală trebuie redusă la

jumătate.

Pacienţi vârstnici. Nu este necesară ajustarea dozei.

Copiilor cu vârsta sub 3 ani nu li se recomandă utilizarea medicamentului sub formă de comprimate filmate.

Dacă utilizaţi mai multă Nitroxolină decât trebuie

Până în prezent nu se cunosc reacţii adverse ca urmare a unui supradozaj cu Nitroxolină. în general, în cazul unui supradozaj uşor nu sunt necesare măsuri medicale suplimentare. Ca măsură de precauţie, se impune consultarea medicului în cazul supradozajelor severe.

Dacă uitaţi să utilizaţi Nitroxolină

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Nitroxolină

încetarea sau întreruperea tratamentului cu Nitroxolină poate conduce la recăderi. Consultaţi medicul în cazul reapariţiei simptomelor după întreruperea cu mai mult de o zi a tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire ia acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi):

Greaţă, vărsături sau diaree. Aceste simptome dispar pe parcursul tratamentului şi în general nu necesită întreruperea terapiei.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează mai puţin 1 din 100 pacienţi):

înroşirea pielii, mâncărimi. Aceste reacţii sunt fie temporare fie dispar la întreruperea terapiei.

Reacţii adverse rare (care afectează mai puţin 1 din 1000 pacienţi):

Modificări alergice (scăderea) numărului unor celule sangvine (trombocite).

Reacţii adverse foarte rare (care afectează mai puţin 1 din 10000 pacienţi):

Oboseală, dureri de cap, ameţeală, nesiguranţă în mers.

în cazuri rare, cantităţi mici din substanţa activă (de culoare galbenă) pot fi excretate prin transpiraţie. Aceasta poate provoca colorarea netoxică a pielii, a părului şi a unghiilor. Foarte rar este posibilă colorarea temporară a sclerei.

Medicamentul conţine colorantul galben apus FCF (E 110), care poate provoca reacţii alergice, inclusiv astm. Utilizarea atentă la pacienţii cu hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse posibile nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Nitroxolină

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Ase păstra la temperaturi sub 25°C

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP,

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Nitroxolină

- Substanţa activă este nitroxolină. Fiecare comprimat filmat conţine 50 mg nitroxolină.

- Celelalte componente sunt: Lactoză monohidrat, amidon de cartofi, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, zahăr alb, povidonă 25, dioxid de titan (E 171), gelatină, carbonat de magneziu greu, polietilen glicol 6000 (macrogol 6000), galben apus FCF (E 110).

Cum arată Nitroxolină şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de comprimatele filmate, rotunde, de ia galben-portocaliu la portocaliu, biconvexe. Este disponibil a câte 10 comprimate într-un blister. Câte 1 sau 5 blistere într-o cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SAP “Technoiog”, Ucraina 20300, reg. Cercasî, or. Umani, str. Manuilskogo, 8 tel./fax: + 38-04744-4-03-02

Fabricantul

SAP “Technoiog”, Ucraina 20300, reg. Cercasî, or. Umani, str. Manuilskogo, 8

Informaţii detaliate

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 890
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 45842
Топ сезона
Искать в аптеках
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 63667
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 64092
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 64363
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 62325
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Цена товара в пунктах: 794
Код товара: 55758
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 61130
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Цена товара в пунктах: 343
Код товара: 62326
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.