Irda® comp. filmate 300mg N14x2

Код товара: 59616
Количество доз: 28
Доза: 300
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Nobelfarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: таб.
Наличие: мало
185 60 леев
(-13%)
161 99 леев
Выгода:
16 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

IRDA 150 mg comprimate filmate

IRDA 300 mg comprimate filmate

Irbesartanum

1. Ce este IRDA şi pentru ce se utilizează

Irda comprimate filmate este un preparat care irbesartan. Irbesartanul aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonişti ai receptorilor angiotensinei II. Acest medicament este utilizat pentru scăderea tensiunii arteriale.

Irda acţionează prin relaxarea vaselor de sânge, care la rândul său determină scăderea tensiunii arteriale cu modificarea minimă a frecvenţei cardiace.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Irda

Nu utilizaţi Irda

-Dacă aveţi hipersensibilitatea la substanţa activă sau la oricare din excipienţii preparatului

-Dacă sunteţi în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină

-Nu administrați concomitent irbesartan cu medicamente care conțin aliskiren la pacienții cu diabet zaharat sau cu insuficiență renală moderată până la severă

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Irda, spuneţi medicului dvs dacă:

-aţi urmat dietă hiposodată sau aţi avut diaree sau vărsături

-faceţi parte dintre pacienţii cu îngustarea arterei renale

-aveţi afecţiuni ale rinichilor sau vi s-a efectuat transplant renal

-aveţi afecţiune renală avansată

-aţi administrat aliskiren. Utilizarea de irbesartan în asociere cu aliskiren este contraindicată pacienților cu diabet zaharat și insuficiență renală.

-aveţi hiperkaliemie

-aţi administrat litiu

-suferiţi de stenoză valvulară aortică şi mitrală sau cardiomiopatie hipertrofică obstructive

-suferiţi de hiperaldosteronism primar

-suferiţi de boli ale inimii

Trebuie să informaţi medicul:

-dacă intenţionaţi să rămîneţi gravidă sau dacă aţi aflat că sînteţi însărcinată

-dacă aveţi afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, cu deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză

Irda împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dvs dacă luaţi oricare din următoarele medicamente:

-Diuretice şi alte medicamente antihipertensive

-Medicamente care conțin aliskiren

-Suplimente de potasiu şi diuretice care economisesc potasiu: (de ex. heparina)

-Litiu

-Medicamente antiinflamatorii nesteroidiene

Irda împreună cu alimente, băuturi şi alcool .

Se poate administra cu sau fără alimente.

Sarcină , alăptarea şi fertilitatea

Nu luaţi acest medicament dacă:

• Sunteţi gravidă, aţi putea să rămâneţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă

• Alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Este puţin probabil ca Irda să afecteze această capacitate. Trebuie să se ia în considerare faptul că în timpul tratamentului hipertensiunii arteriale, pot să apară, ocazional, ameţeli sau oboseală.

Irda conţine lactoză .

Conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l consultați înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Irda

Medicul dvs vă va explica cum să utilizaţi medicamentul.

Doza uzuală iniţială şi de întreţinere recomandată este de 150mg o dată pe zi, cu sau fără alimente. Irbesartan în doză de 150 mg o dată pe zi asigură un control mai bun al tensiunii arteriale în intervalul de 24 de ore, comparativ cu doza de 75 mg. Cu toate acestea, se poate lua în considerare iniţierea tratamentului cu 75 mg pe zi, în special la pacienţii care efectuează şedinţe de dializă şi la pacienţii cu vârsta peste 75 de ani.

La pacienţii a căror afecţiune este insuficient controlată cu irbesartan 150 mg administrat o dată pe zi, doza de irbesartan poate fi crescută la 300 mg sau pot fi asociate alte medicamente antihipertensive. În mod special, s-a demonstrat că asocierea unui diuretic, cum este hidroclorotiazida, are un efect aditiv cu irbesartan.

La pacienţii hipertensivi cu diabet zaharat de tip 2, tratamentul trebuie iniţiat cu doza de 150 mg irbesartan administrat o dată pe zi, care se creşte până la 300 mg irbesartan o dată pe zi, aceasta fiind doza de întreţinere cea mai adecvată pentru tratamentul afecţiunii renale.

Beneficiul la nivel renal pentru irbesartan la pacienţii hipertensivi cu diabet zaharat de tip 2 s-a demonstrat pe baza unor studii în care irbesartanul s-a asociat cu alte medicamente antihipertensive, după cum a fost necesar pentru a atinge tensiunea arterială ţintă.

Insuficienţă renală: Nu este necesară ajustarea dozelor la pacienţii cu insuficienţă renală. La pacienţii care efectuează şedinţe de dializă trebuie luată în considerare o doză iniţială mai mică (75 mg).

Insuficienţă hepatică: Nu este necesară ajustarea dozelor la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară până la moderată. Nu există eperienţă clinică la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă.

Pacienţi vârstnici: Cu excepţia pacienţilor cu vârsta peste 75 ani, la care tratamentul trebuie iniţiat cu doza de 75 mg irbesartan pe zi, de obicei nu este necesară ajustarea dozelor la pacienţii vârstnici.

Copii şi adolescenţi: Nu se recomandă utilizarea Irda la copii şi adolescenţi, din cauza lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Dacă luaţi mai mult Irda decât trebuie

Dacă aţi luat din greşeală un număr prea mare de comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Irda

Dacă aţi uitat să luaţi doza zilnică, luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Mod de administrare

Comprimatele Co-irda se administrează pe cale orală. Înghiţiţi comprimatele întregi, cu o cantitate suficientă de lichid, cu sau fără alimente.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Irda poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacțiile adverse raportate după punerea pe piață

Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi): scăderi ale concentraţiilor plasmatice ale potasiului (hiperkaliemia).

Reacţii adverse frecvente (apar la 1 pînă la 10 pacienţi din 100): ameţeli, ameţeli ortostatice; hipotensiune arterială ortostatică; greaţă/vomitare; dureri musculo-scheletice; oboseală; creșteri semnificative ale creatin-kinazei plasmatice, scădere a hemoglobinei (hipertensivi cu nefropatie diabetică avansată).

Reacţii adverse mai puţin frecvente (între 1 şi 10 persoane din 1000): tahicardie, înroșirea feței, tuse, diaree, dispepsie/pirozis, disfuncţie sexuală, icter, durere in piept.

Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile): reacţii alergice, erupţii pe piele, urticarie; scăderi ale concentraţiilor plasmatice ale potasiului; ameţeli, dureri de cap, ţiuit în urechi, dereglări ale simţului gustativ, hepatită, dereglări ale funcţiei ficatului, inflamarea vaselor de singe, dureri articulare şi musculare, crampe musculare, dereglări ale funcţiei rinichilor,

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului în caz de apariţie a reacţiilor adverse.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. cum se păstrează Irda

A se păstra la temperaturi sub 250C,, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Irda 150mg comprimate filmate

Substanţa activă este irbesartan. Fiecare comprimat filmat conţine irbesartan 150mg. Celelalte componente sunt: cellactose 80 (75% pulbere de lactoză monohidrat, 25% pulbere de celuloză), celuloză microcristalină, amidon de porumb, croscarmeloză de

sodiu, siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, hipromeloză 2910, macrogol/PEG 400, dioxid de titan (E171), polisorbat 80.

Ce conţine Irda 300mg comprimate filmate

Substanţa activă este irbesartan. Fiecare comprimat filmat conţine irbesartan 300mg. Celelalte componente sunt: cellactose 80 (75% pulbere de lactoză monohidrat, 25% pulbere de celuloză), celuloză microcristalină, amidon de porumb, croscarmeloză de sodiu, siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, hipromeloză 2910, macrogol/PEG 400, dioxid de titan (E171), polisorbat 80.

Cum arată IRDA şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare albă, ovale, biconvexe, cu incizie pe una din părţi.

Este disponibil în cutii cu câte 2 de PVC-PE-PVDC/Al a câte 14 comprimate, împreună cu prospectul pentru administrare în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A.Ş.,

Umraniye, Istanbul, Turcia.

Fabricantul

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A.Ş.,

Duzce, Turcia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 177
Код товара: 59868
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 272
Код товара: 39851
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 119
Код товара: 58323
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 421
Код товара: 60872
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 158
Код товара: 59757
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 47067
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 883
Код товара: 55371
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 592
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 53289
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 479
Код товара: 57540
Цена товара в пунктах: 883
Код товара: 52244
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 57021
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!