Ulcoreks comp. gastrorez. 40mg N28

Код товара: 60914
Производитель: Bilim Ilac Sanayi Ve Ticaret A.?.
Страна: Турция
Форма: табл
Наличие: достаточно
121 27 леев
(-10%)
109 51 леев
или 439 пунктов лояльности
Выгода:
10 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ulcoreks 40 mg comprimate gastrorezistente

pantoprazol

1. Ce este Ulcoreks şi pentru ce se utilizează

Ulcoreks conţine substanţa activă pantoprazol. Ulcoreks este un „inhibitor selectiv de pompă de protoni”, un medicament care reduce cantitatea de acid produsă de stomac. Acesta este utilizat pentru tratarea afecţiunilor stomacului şi intestinului asociate cu aciditatea.

Ulcoreks este utilizat pentru a trata adulţii şi adolescenţii cu vârsta de minim 12 ani pentru:

• Esofagită de reflux. Inflamarea esofagului (acel tub care conectează gâtul dumneavoastră de stomac), însoţită de regurgitarea acidului stomacal.

Ulcoreks este utilizat pentru a trata adulţii pentru

• Infecţia cu bacteria numită Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcere duodenale şi stomacale în combinaţie cu două antibiotice (Terapie de eradicare). Scopul este de a suprima bacteria şi de a reduce probabilitatea reapariţiei acestor ulcere.

• Ulcere gastrice şi duodenale.

• Sindromul Zollinger-Ellison şi alte stări care produc prea mult acid în stomac.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Ulcoreks

Nu luaţi Ulcoreks

- Dacă sunteţi alergic la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- Dacă sunteţi alergic la medicamente ce conţin alţi inhibitori de pompă de protoni.

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a lua Ulcoreks.

- Dacă aveţi afecţiuni hepatice severe. Vă rugăm să informaţi medicul dacă aţi avut vreodată probleme hepatice în trecut. Acesta vă va verifica nivelul enzimelor hepatice mai frecvent, în special dacă luaţi Ulcoreks în cadrul unui tratament de lungă durată. În cazul creşterii nivelului de enzime hepatice, tratamentul trebuie întrerupt.

- Dacă aveţi rezerve reduse de vitamina B12 în corp sau prezentaţi factori de risc din cauza nivelului redus de vitamina B12 şi primiţi tratament de lungă durată cu pantoprazol. Ca în cazul tuturor agenţilor de reducere a acidităţii, pantoprazolul poate duce la o absorbţie redusă de vitamina B12.

- Dacă luaţi în acelaşi timp cu pantoprazol un inhibitor de protează HIV, cum este atazanavir (pentru tratarea infecţiei cu HIV), cereţi sfatul medicului.

- Administrarea unui medicament inhibitor de pompă de protoni, cum este pantoprazol, în special pe perioadă de peste 1 an, poate creşte moderat riscul de fractură de şold, fractură radio-carpiană sau de coloană vertebrală.

- Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi osteoporoză sau dacă luaţi corticosteroizi (care pot creşte riscul de osteoporoză).

- Dacă sunteţi în tratament cu Ulcoreks mai mult de trei luni este posibil ca nivelele de magneziu din sânge să scadă. Nivelele scăzute de magneziu din sânge se manifestă prin fatigabilitate, contracţii musculare involuntare, dezorientare, convulsii, ameţeli, bătăi rapide ale inimii.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi astfel de simptome. Nivelele scăzute de magneziu pot duce deasemenea la scăderi ale nivelelor de potasiu sau calciu din sânge. Medicul dumneavoastră poate decide efectuarea de teste regulate ale sângelui pentru a monitoriza nivelele dumneavoastră de magneziu.

- Evitați consumul de alcool în timpul tratamentului.

- Dacă aţi avut vreodată reacţii la nivelul pielii după un tratament cu un medicament similar cu Ulcoreks care reduce aciditatea stomacului.

- Dacă prezentaţi o erupţie pe piele, în special pe suprafeţele expuse la soare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră cât mai repede, poate fi necesar să întrerupeţi tratamentul cu Ulcoreks. Nu uitaţi să menţionaţi, deasemenea, orice alte efecte neplăcute, cum ar fi durerea în articulaţii.

- Spuneți medicului dumneavoastră dacă faceți teste de diagnostic neuroendocrine tumorale, deoarece Ulcoreks, la fel ca toți inhibitorii pompei de protoni, pot afecta rezultatele acestor teste.

- La fel ca toți inhibitorii pompei de protoni, Ulcoreks poate crește ușor numărul de bacterii prezente în mod normal în tractul gastrointestinal superior și, astfel, riscul de infecție (Salmonellla și Campylobacter sau C difficile).

- Dacă se folosește pentru prevenirea ulcerelor declanșate de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), utilizarea Ulcoreks crește riscul de a dezvolta reacții adverse la nivelul tractului gastrointestinal, care necesită o utilizare constantă de AINS (de ex. ar trebui să fie limitat la pacienții cu vârsta peste 65 de ani, cu antecedente de ulcere sau sângerări gastrice).

- Dacă urmează să faceți o analiză de sânge specifică (Cromogranină A).

Informaţi-vă imediat medicul, înainte de a lua acest medicament, dacă observaţi unul dintre următoarele simptome, care poate fi un semn al unei alte boli mult mai serioase:

- o pierdere involuntară de greutate

- vărsături, mai ales repetate

- vărsături cu sânge; acestea pot să apară ca elemente negre în vomă

- prezenţa sângelui în scaun; care poate fi negru sau murdar în aparenţă

- dificultăţi de deglutiţie sau durere la înghiţire

- aspect general de paliditate şi senzaţie de slăbiciune (anemie)

- durere în piept

- durere de stomac

- diaree severă sau/şi persistentă, pentru că acest medicament a fost asociat cu o uşoară agravare a diareii infecţioase.

Medicul dumneavoastră poate decide că aveţi nevoie de câteva teste pentru a exclude boli maligne deoarece pantoprazolul ameliorează, de asemenea, simptomele cancerului şi poate determina o diagnosticare întârziată a acestuia. Dacă simptomele persistă în ciuda tratamentului, vor fi luate în considerare şi alte investigaţii.

Dacă utilizaţi Ulcoreks în cadrul unui tratament pe termen lung (de peste 1 an) medicul dumneavoastră probabil va dori să vă supravegheze în mod regulat. Trebuie să semnalaţi orice simptome şi circumstanţe noi şi excepţionale şi la fiecare programare la medic.

Copii şi adolescenţi

Ulcoreks nu este recomandat pentru utilizare la copii deoarece nu s-a demonstrat eficienţa la copii sub vârsta de 12 ani.

Ulcoreks împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente obţinute fără prescripţie medicală.

Acest lucru este din cauză că Ulcoreks poate influenţa eficacitatea altor medicamente, astfel spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

- Medicamente ca şi ketoconazol, itraconazol şi posaconazol (utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice) sau erlotinib (utilizat pentru anumite tipuri de cancer) deoarece Ulcoreks poate împiedica acţiunea acestora sau a altor medicamente.

- Warfarina şi phenprocoumon, care afectează îngroşarea sau subţierea sângelui. Este posibil să necesitaţi şi alte analize.

- Medicamente utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV, cum este atazanavir.

- Metotrexat (utilizat pentru a trata artrita reumatoidă, psoriazis sau cancerul) – dacă luaţi metotrexat, medicul dumneavoastră poate să vă întrerupă temporar tratamentul cu Ulcoreks, deoarece pantoprazolul poate să crească nivelele de metotrexat din sânge.

- Fluvoxamina (utilizată în tratamentul depresiei şi a altor afecţiuni psihiatrice – dacă luaţi fluvoxamină medicul dumneavoastră vă poate reduce doza.

- Rifampicina (utilizată în tratamentul infecţiilor).

- Sunătoare (Hypericum perforatum) (utilizată în tratamentul depresiei moderate).

Sarcina şi alăptarea

Nu există date relevante cu privire la utilizarea pantoprazolului la femeile gravide. Nu se cunoaşte dacă pantoprazolul este excretat în laptele matern uman. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Trebuie să utilizaţi acest medicament numai dacă medicul dumneavoastră consideră că beneficiul pe care acesta vi-l poate aduce dumneavoastră este mai mare decât riscul potenţial pentru fătul sau pentru copilul dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

Pantoprazol nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Dacă prezentaţi reacţii adverse precum ameţeala sau tulburări de vedere, trebuie să întrerupeţi activităţile precum conducerea de vehicule sau folosirea utilajelor.

Ulcoreks conține:

manitol, care poate avea efect laxativ ușor;

3. Cum să luaţi Ulcoreks

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur/ă.

Mod de administrare

Luaţi comprimatele cu o oră înainte de masă fără a mesteca sau rupe comprimatele şi înghiţiţi-le întregi cu puţină apă.

Doza recomandată este:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de peste 12 ani:

Pentru tratarea esofagitei de reflux

Doza recomandată este de un comprimat pe zi. Medicul vă poate recomanda să măriţi doza la 2 comprimate pe zi. Durata tratamentului pentru esofagita de reflux este cuprinsă în general între 4 şi 8 săptămâni. Medicul dumneavoastră vă va indica perioada de utilizare a medicamentului.

Adulţi:

Pentru tratamentul infecţiei cu bacteria numită Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcer duodenal şi stomacal în combinaţie cu două antibiotice (Terapie de eradicare).

Un comprimat de două ori pe zi, plus două comprimate de antibiotic - amoxicilină, claritromicină sau metronidazol (ori tinidazol), fiecare de două ori pe zi împreună cu un comprimat de pantoprazol. Luaţi primul comprimat de pantoprazol cu 1 oră înainte de micul dejun, iar al doilea comprimat de pantoprazol cu 1 oră înainte de cină. Respectaţi indicaţiile medicului şi citiţi prospectele acestor antibiotice. Perioada de tratament este în general de una până la două săptămâni.

Pentru tratamentul ulcerului duodenal şi stomacal.

Doza recomandată este de un comprimat pe zi. După consultarea medicului, doza poate fi dublată. Medicul dumneavoastră vă va indica perioada de utilizare a medicamentului. Durata tratamentului pentru ulcerele de stomac este cuprinsă în general între 4 şi 8 săptămâni. Durata tratamentului pentru ulcerele duodenale variază, în mod obişnuit, între 2 şi 4 săptămâni.

Pentru tratamentul pe termen lung al Sindromului Zollinger-Ellison şi a altor stări care produc prea mult acid în stomac.

Doza recomandată pentru iniţierea tratamentului este în general de două comprimate pe zi.

Luaţi cele două comprimate cu 1 oră înainte de masă. În funcţie de cantitatea de acid produsă de stomac, medicul vă poate recomanda ulterior modificarea dozei. Dacă vă sunt prescrise mai mult de două comprimate pe zi, acestea trebuie administrate în două doze zilnice.

În cazul în care doctorul vă prescrie o doză care depăşeşte patru comprimate pe zi, acesta trebuie să vă indice cu exactitate momentul în care trebuie să întrerupeţi administrarea medicamentului.

Pacienţi cu probleme la rinichi

Dacă aveţi probleme renale, probleme moderate sau severe hepatice, nu trebuie să luaţi Ulcoreks pentru eradicarea Helicobacter pylori.

Pacienţi cu probleme la ficat

Dacă suferiţi de afecţiuni hepatice severe, nu trebuie să luaţi mai mult de un comprimat de 20 mg pe zi (pentru aceasta sunt disponibile comprimatele de 20 mg pantoprazol).

Dacă suferiţi de afecţiuni hepatice moderate sau severe, nu trebuie să luaţi Ulcoreks pentru eradicarea Helicobacter pylori.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Aceste comprimate nu sunt recomandate pentru utilizarea la copii cu vârste sub 12 ani.

Dacă luaţi mai mult Ulcoreks decât trebuie

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu se cunosc simptome în caz de supradoză.

Dacă uitaţi să luaţi Ulcoreks

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa pentru doza uitată. Luaţi următoarea doză normală la ora obişnuită.

Dacă încetaţi să luaţi Ulcoreks

Nu încetaţi să luaţi aceste comprimate fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse sunt clasificate conform următoarelor categorii:

Fecvente (pot afecta până la 1 din 10 utilizatori)

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori)

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori)

Cu frecvență necunoscută (nu pot fi estimate din datele utilizatori)

Dacă observaţi apariţia oricăreia dintre reacţiile adverse de mai jos, încetaţi să luaţi aceste comprimate şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau contactaţi secţia de urgenţe a celui mai apropiat spital:

- Reacţii alergice severe (frecvenţă rară: pot afecta până la 1 din 1,000 persoane): umflarea limbii şi/sau a gâtului, dificultăţi la înghiţire, erupţii pe piele (urticarie), dificultăţi de respiraţie, umflarea alergică a feţei (edem Quincke/ angioedem), ameţeli severe cu accelerarea accentuată a ritmului cardiac şi transpiraţie abundentă;

- Afecţiuni grave ale pielii (frecvenţă necunoscută: frecvenţa care nu poate fi estimată din datele disponibile): formarea de pustule pe piele şi deteriorarea rapidă a stării dumneavoastră generală, eroziune (inclusiv sângerare uşoară) la ambii ochi, ulceraţii la nivelul nasului, gurii/buzelor sau organelor genitale (sindromul Stevens-Johnson, sindromul Lyell, Eritem multiform) sensibilitate la lumină;

- Alte afecţiuni grave (frecvenţă necunoscută: frecvenţa care nu poate fi estimată din datele disponibile): îngălbenirea pielii şi a zonei albe a ochilor (celulele hepatice sunt grav afectate, icter) sau febră, urticarie şi rinichi măriţi, uneori cu dureri la urinare şi dureri în zona lombară (inflamarea gravă a rinichilor), fapt ce poate duce la insuficienţă renală.

Alte reacţii adverse sunt:

- Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane) Polipi benigni în stomac

- Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

Cefalee; ameţeală; diaree; greaţă, vărsături; balonare şi flatulenţă (aerocolie); constipaţie; gură uscată; dureri şi disconfort abdominale; urticarie, exantem, erupţii; mâncărimi ale pielii; stare de slăbiciune, extenuare sau stare generală proastă; tulburări de somn; fractură de șold, încheietura mâinii sau coloană vertebrală.

- Rare pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

Tulburare sau lipsa completă a simţului gustului, tulburări oculare precum vederea neclară; erupţii pe piele; dureri articulare; dureri musculare; schimbări de greutate; temperatură corporală ridicată; febră mare; umflarea extremităţilor (edem periferic); reacţii alergice; depresie; mărirea sânilor la bărbaţi.

- Foarte rare(pot afecta până la 1 din 10000 persoane) Dezorientare.

- Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

Halucinaţii, confuzie (în special la pacienţii cu un istoric privind aceste simptome); nivel redus de sodiu în sânge, nivel redus de magneziu în sânge (vezi pct. 2), senzaţie de furnicături, usturime, senzaţie de înţepături, senzaţie de arsură sau amorţeală; erupţie pe piele, posibil însoţită de dureri în articulaţii; inflamația intestinului, care cauzează diaree apoasă.

Reacţii adverse identificate prin analize ale sângelui:

- Mai puţin frecvente pot afecta până la 1 din 100 persoane) o creştere a nivelului enzimelor hepatice

- Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

creşterea nivelului de bilirubină; creşterea nivelului de grăsimi în sânge, scăderea bruscă a celulelor albe granulare circulante din sânge, asociată cu febră mare.

- Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

o reducere a numărului de trombocite în sânge, care poate reprezenta cauza mai multor sângerări şi învineţiri decât în mod normal; o reducere a numărului de leucocite în sânge, ceea ce poate duce la infecţii mai frecvente, coexistenţa anormală a reducerii numărului de celule albe şi roşii ale sângelui, ca şi a plachetelor.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Ulcoreks

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare, care este înscrisă pe cutie sau pe recipient după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 ˚C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Ulcoreks

- Substanţa activă este pantoprazolul. Fiecare comprimat gastrorezistent conţine 40 mg de pantoprazol (sub formă de pantoprazol sesquihidrat de sodiu 45.1 mg).

- Celelalte componente sunt:

Nucleu: carbonat calciu, manitol, crospovidonă, povidonă K-30, siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de calciu.

Substrat: hidroxipropilmetilceluloză 5 cps, macrogol 6000, talc.

Film gastrorezistent: Eudragit L 100/55, trietil citrat, dioxid de titan, galben de chinolină 30 (E104), talc, macrogol 6000.

Cum arată Ulcoreks şi conţinutului ambalajului

Comprimat gastrorezistent plat, oblong, de culoare galben deschis.

Ambalaj: Flacon din sticlă de tip III, de culoarea chihlimbarului, cu volum de 20 ml, a câte 14 sau 28 comprimate gastrorezistente, cu capac din PEÎD cu desicant, în cutie din carton, împreună cu prospectul pentru pacient.

Ulcoreks 40 mg este disponibil în următoarele mărimi de ambalaj: 14 comprimate gastrorezistente.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No:184

34440 Beyoğlu/İstanbul/Turcia

Fabricantul

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

GOSB 1900 Sokak, No: 1904

41480 Gebze Kocaeli/Turcia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 913
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 558
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 174
Код товара: 59756
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 57889
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 47066
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 60981
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 1449
Код товара: 60060
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 2858
Код товара: 61266
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 61113
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 60914
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!