Vitamina B1 sol.inj. 5% 1ml N5x2 Balkan

Код товара: 62341
Доза: 5
Доза: 5
Количество доз: 10
Количество доз: 10
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: р-р д/ин.
Наличие: достаточно
23 07 леев
(-12%)
20 37 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Tiamin-BP (Vitamina B1) 50 mg/ml soluţie injectabilă

Clorhidrat de tiamină

1. Ce este Tiamin-BP (Vitamina B1) şi pentru ce se utilizează

Tiamin-BP (Vitamina B1) soluţie injectabilă conţine clorhidrat de tiamină – o vitamină solubilă în apă, care participă la diferite procese metabolice din organism. Tiamina (vitamina B1) este importantă în metabolizarea carbohidraților (zahăr și amidon), menținerea creșterii normale și transmiterea impulsurilor nervoase.

Clorhidratul de tiamină se utilizează în tratamentul deficienței de tiamină, nevritelor, polinevritelor, radiculitelor, nevralgiilor, parezelor periferice, encefalopatiei, neurasteniei, bolii ulceroase a stomacului şi duodenului, atoniei intestinale, afecţiunilor hepatice cronice, boli cardiovasculare datorate deficienței de tiamină. Se utilizează, de asemenea, în dermatite de etiologie neurogenă, piodermite, eczeme, psoriazis.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Tiamin-BP (Vitamina B1)

Nu utilizaţi Tiamin-BP (Vitamina B1)

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tiamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- dacă sunteți alergic la medicamente, alimente și alte substanțe.

- dacă sunteți femeie și sunteți în perioada de premenopauză şi menopauză.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Spuneţi medicului dumneavoastră, dacă:

- vă alimentați insuficient sau neechilibrat;

- aveți probleme digestive;

- aveți probleme cu rinichii;

- aveți istoric de reacții alergice la orice medicament.

Medicul poate să vă efectueze un test cutanat pentru a determina, dacă sunteți alergic la tiamină.

Soluţia injectabilă de tiamină vi se va administra în caz că aveți dereglări de absorbţie sau rezecţie gastrică, în cazul când nu este posibil de a administra tiamina pe cale orală (greaţă, vomă, perioada pre- şi postoperatorie), în maladii grave sau la începutul tratamentului, pentru atingerea rapidă a efectului terapeutic.

Administrarea se va iniţia cu doze minime de preparat (nu mai mult de 0,5 ml adulţilor) şi numai în cazul unei toleranţe bune se va trece la doze mai mari.

Reacții grave de hipersensibilitate / anafilactice pot apărea, în special după administrarea repetată.

Decese au rezultat după administrarea tiaminei intramuscular sau intravenos.

Testele de rutină pentru hipersensibilitate, în majoritatea cazurilor, nu pot detecta hipersensibilitatea. Cu toate acestea, trebuie să vi se efectueze un test cutanat dacă e posibil să aveți alergii la medicamente sau ați avut reacții anterioare la tiamină. În cazul răspunsului pozitiv la test nu trebuie să utilizați tiamină sub formă injectabilă.

Sunt necesare condiții pentru tratamentul reacțiilor anafilactice, indiferent de măsurile de precauție luate.

Dacă vi se determină alergie la vitamina B1, din raţia alimentară se recomandă excluderea următoarelor produse: orezul, hrişca, carnea, pâinea (coaptă din făină integrală).

Preparatul se administrează intramuscular profund sau intravenos lent.

Atunci când tiamina este administrată intravenos, poate exista riscul de iritare sau distrugere a celulelor (necroză) la locul injecției sau inflamarea venei după formarea unui cheag de sânge (tromboflebita), în cazul injectării prea rapide sau administrării unui volum prea mare. Pentru a reduce riscul de tromboflebită, se recomandă schimbarea locului de injecție la fiecare 24 de ore.

Se administrează cu precauţie în excitabilitatea crescută a sistemului nervos sau ulcer duodenal cu aciditate crescută.

În encefalopatia Wernicke înainte de administrarea glucozei trebuie să vi se administreze tiamina.

Dacă urmați un tratament cu piridoxină, se recomandă injectarea tiaminei după un interval de 12 ore.

La pacienţii cu alcoolism este posibilă accentuarea simptomelor reacţiilor adverse.

Copii

La copii se administrează soluţia 2,5% de clorhidrat de tiamina. Se admite administrarea soluţiei de 5% copiilor cu vârsta mai mare de 8 ani.

Acest medicament conţine sodiu, <1 mmol (23 mg) pe doză, adicǎ practic „nu conţine sodiu”.

Tiamin-BP (Vitamina B1) împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv eliberate fără prescripţie medicală.

- Tiamina poate micşora acţiunea suxametoniului, acetilcolinei, preparatelor adrenoblocante (ex. prazosin, tamsulozin, labetalol, carvediol) şi simpatomimetice (adrenalina, norepinefrina și dopamina).

- Etamsilatul poate diminua efectul terapeutic al tiaminei.

- Tiosemicarbazina şi 5-floruracilul - inhibă activitatea tiaminei;

- Cofeina , preparatele care conţin sulf şi estrogenii - creşte necesitatea organismului în tiamină;

- Preparatele anticonvulsivante (fenobarbital, fenitoină, carbamazepină), digoxina, indometacina, medicamentele utilizate pentru neutralizarea acidității stomacale– produc deficitul tiaminei.

- Ciancobalamina şi piridoxina potenţează efectul alergic al tiaminei. Nu se recomandă administrarea parenterală concomitentă a tiaminei cu piridoxina (vitamina B6) sau cu ciancobalamina (vitamina B12);

- Etanolul micşorează absorbţia tiaminei;

Tiamin-BP (Vitamina B1) nu trebuie amestecată în aceiaşi seringă cu:

- benzilpenicilina, streptomicina, deoarece produce distrugerea antibioticului;

- acidul nicotinic sau cu soluţii, ce conţin sulfiţi. La administrarea intravenoasă concomitentă cu soluţiile care conţin hidrosulfit ca conservant sau antioxidant, tiamina este instabilă.

- Tiamina este instabilă în soluţiile alcaline şi neutre, nu se recomandă administrarea concomitentă cu carbonaţi, citraţi, barbiturice (fenobarbital), Cu2+ , iodidul, citratul fier-amoniu, acid taninic.

- În absența studiilor de compatibilitate, acest medicament nu trebuie amestecat cu alte medicamente.

Dacă urmează să vi se facă anumite teste de laborator, vă rugăm să informați medicul Dvs. sau personalul din laborator despre faptul că luați tiamină. Tiamina (la administrarea dozelor mari) poate modifica rezultatele determinării teofilinei în serul sanguin prin metoda spectrofotometrică, a urobilinogenului cu ajutorul reactivul Ehrlich.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a vi se administra acest medicament.

Deoarece nu se poate exclude posibilitatea unei afectări a fătului, clorhidratul de tiamină trebuie utilizat în timpul sarcinii numai dacă este absolut necesar.

Nu se cunoaște dacă clorhidratul de tiamină trece în laptele uman. Deoarece multe medicamente se excretă în laptele uman, clorhidratul de tiamină trebuie utilizat în timpul alăptării numai dacă este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Tiamin-BP (Vitamina B1) nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Tiamin-BP (Vitamina B1)

Utilizaţi întotdeauna Tiamin-BP (Vitamina B1) exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Tiamin-BP (Vitamina B1) soluție injectabilă vi se va administra de asistenta medicală sau medic în mușchi sau într-o venă, după inspectarea vizuală a soluției (pentru detectarea particulelor și a decolorării).

Adulți

Tiamin-BP (Vitamina B1) se administrează 25-50 mg (0,5-1 ml) o dată pe zi, zilnic, profund în mușchi sau lent în venă. Administrarea se începe cu doze mici – nu mai mult de 25 mg (0,5 ml 5% soluţie) şi numai în cazul unei toleranţe bune se trece la administrarea dozelor mai mari – câte 50 mg (1 ml 5% soluţie).

Cura de tratament – 10-30 injecţii.

În tratamentul sindromului Wernicke-Korsakoff, tiamina se administrează în venă într-o doză inițială de 100 mg, urmată de doze intramusculare de 50-100 mg zilnic, până când veți începe să vă alimentați conform unei diete echilibrate și regulate, conform sfaturilor medicului Dvs.

Copii

La copii se administrează soluţia 2,5% de clorhidrat de tiamina. Se admite administrarea soluţiei de 5% copiilor cu vârsta mai mare de 8 ani.

În stări critice provocate de deficiență a tiaminei, se administrează 10-25 mg, profund în mușchi sau lent în venă.

Pentru administrare intravenoasă, soluția medicamentoasă va fi în prealabil diluată în soluție sterilă de Clorură de sodiu, 0,9% de către personalul medical. Injecția vi se va face lent, timp de 10 minute.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie Tiamin-BP (Vitamina B1)

Deoarece medicamentul vă este administrat de personalul medical, este puţin probabil să primiţi o doză prea mare de Tiamin-BP (Vitamina B1) . Excesul de vitamina B1 se elimină cu urina.

Dacă uitaţi să utilizaţi Tiamin-BP (Vitamina B1)

Deoarece medicamentul vi se administrează de către personalul medical, este puţin probabil să fie omisă o doză. Totuşi, dacă aveţi impresia că nu vi s-a administrat o doză, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă încetaţi să utilizaţi Tiamin-BP (Vitamina B1)

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Tiamin-BP (Vitamina B1) poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Anunțați imediat medicul, dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă:

- reacții alergice severe cu senzație de sufocare, umflare a feţei, buzelor sau a gâtului, ceea ce face dificilă respiraţia sau înghiţirea, precum şi mâncărime şi erupţii pe piele (angioedem), prăbușirea bruscă a tensiunii arteriale; dificultăți de respirație, tuse cu expectorație albă sau rozacee (edem pulmonar), transpirații reci.

Alte reacții adverse, care pot apărea pe durata tratamentului:

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

- Dureri de cap, amețeli, neliniște, senzație de furnicături , amorțeală

- Afectarea nervului optic (se manifestă prin dereglări de vedere)

- Colorație albastră-vineție a pielii și a mucoaselor (cianoză), bătăi neregulate ale inimii, scăderea tensiunii arteriale,

- greață, sângerare gastrointestinală,

- hiperemie (înroșirea pielii), mâncărime, urticarie (erupții pe piele)

- dereglarea activităţii enzimelor ficatului,

- senzație de căldură, slăbiciune generală, transpirație excesivă; sensibilitate și indurație la locul de administrare/tromboflebite.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Tiamin-BP (Vitamina B1)

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la loc protejat de lumină și temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Tiamin-BP (Vitamina B1)

- Substanţa activă este clorhidrat de tiamină (vitamina B1).

1 ml soluţie injectabilă conţine clorhidrat de tiamină 50 mg.

- Celelalte componente sunt: edetat de sodiu, apă pentru injecții.

Cum arată Tiamin-BP (Vitamina B1) şi conţinutul ambalajului

Tiamin-BP (Vitamina B1) se prezintă sub formă de soluție incoloră sau ușor colorată.

Conținutul ambalajului

Cutie cu 2 blistere din PVC a câte 5 fiole de 1 ml.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, or. Chișinău, Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Industrială, 7/A, MD-2091, or. Sîngera, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 503
Код товара: 51296
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 38818
Цена товара в пунктах: 911
Код товара: 35120
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61750
Цена товара в пунктах: 34
Код товара: 56134
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1221
Код товара: 46407
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 889
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63465
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 61130
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.