Ceai Hypericum Sulfina 30g

Cod produs: 63073
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: prod. vegetal/ceai
Stoc: suficient
55 93 lei
(-17%)
46 42 lei
sau 186 de puncte de loialitate
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Ceai Hypericum Sulfina 30g

Ceaiul de Sulfina are un rol adjuvant in afectiuni ale aparatului respirator,diuretic eficient,util în varice,hemoroizi și alte probleme ce țin de sănătatea venoasă (venotonic); previne apariția trombilor.

Se  recomandă în hipertensiune arterială , având rol vasodilatator, în insomnii și stări de anxietate. Simtomele sindromului premenstrual pot și ele fi tratate cu această plantă. Alte intrebințări ale plantei : prevenirea atacurilor de panică, calmarea colicilor abdominale și prevenoirea balonării, pentru o bună funcționare a ficatului, tratarea tusei convulsive și favorizarea expectorației.

Proprietati   

Anticoagulant, Antihemoroidal, Antireumatic, Antiseptic, Cicatrizant, Digestiv, Gastroprotector, Hepatoregenerator

Recomandari         

Dureri de cap, Insomnii, Sanatatea Ochilor, Sistem Digestiv, Sistem respirator, Suport Cardiovascular

Ceai de Sulfina vrac – Rol de menținere a sănătății sistemelor digestiv și cardiovascular

Caracteristici generale Ceai Sulfina vrac:

Produsul Ceai de Sulfină este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, contribuind la ușurarea digestiei, regenerarea ficatului și calmarea disconfortului gastric și intestinal, de asemenea, acesta este deosebit de apreciat și pentru rolul protector asupra sistemului cardiovascular, având proprietăți vasodilatatoare și anticoagulante.

Optimizarea digestiei și menținerea sănătății sistemului cardiovascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

De asemenea, prezența unui status inflamator în organism pentru o perioadă îndelungată de timp poate crește, printre altele, și riscul de afectare al sistemului cardiovascular (de ex., slăbirea structurii peretelui venos și dilatarea venoasă, depunerea de grăsimi în artere, îngroșarea și rigidizarea peretelui vaselor sangvine, staza sângelui și formarea de cheaguri de sânge, slăbirea valvelor venoase ș.a.), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate (LDLox). Acestea sunt, cel mai adesea, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză.

Expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe. Nu în ultimul rând, suprasolicitarea sistemului venos prin traume locale, efort fizic exagerat, stat prelungit în picioare, mersul pe tocuri, expunerea constantă la temperaturi crescute, terapia hormonală sau folosirea articolelor de vestimentație prea strânse ce pot îngreuna circulația sângelui poate duce la instalarea unor probleme venoase precum varicele, hemoroizii, flebitele sau tromboflebitele. Similar, inducerea hipotoniei venoase prin lipsa de activitate sau de nutrienți din alimentație este și ea o cauză pentru apariția dezechilibrelor cardiovasculare.

În astfel de situații, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu proprietăți vasodilatatoare, anticoagulante, hipotensive, antiinflamatoare, hepatoprotectoare, stomahice, antiseptice sau anticolitice, precum Sulfină-galbenă (Melilotus officinalis), pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a sistemului cardiovascular, de a proteja funcția hepato-biliară, de a optimiza digestia și de a reduce procesele inflamatorii din organism.

Extern, Sulfina contribuie la atenuarea senzației de „picioare grele” prin stimularea circulației periferice. De asemenea, aceasta are un efect antiinflamator la nivelul pielii.

Ingrediente Ceai Sulfina vrac:

Părți aeriene de Sulfină-galbenă (Melilotus officinalis).

Detalii Ceai Sulfina vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Sulfină, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Sulfină-galbenă (Meliloti herba) au fost recoltate manual, în momentul înfloririi (Iunie-Septembrie), pe timp frumos, prin tăierea primilor 30 cm de la vârf în jos, apoi au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Sulfină contribuie la ușurarea digestiei, calmarea mucoasei gastrointestinale și reducerea proceselor de putrefacție prin modularea microbiotei colonice. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare (cumarine) – melilotozidă, melilotină, scopoletină, umbeliferonă, acid melilotic, acid melilotincumarinic, cumarină; acizi organici – cafeic, cinamic, ferulic, p-cumaric, salicilic, alantoic, uronic; mucilagii, alantoină, colină, saponozide triterpenice pentaciclice, flavonoide – robinină, campferol, cvercetină; acizi fenolici, poliholozide, glucoză, taninuri, ulei volatil – alcool benzilic, borneol, 2-butanol, cetone, carvonă, acetat de bornil, β-cimen, lactone, acizi carboxilici – butiric, dodecanoic, carvacrol, anetol; vitamine și săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Sulfină contribuie și la: fluidizarea sângelui, regenerarea țesutului hepatic, reducerea edemelor și a senzației de „picioare grele”, stimularea circulației periferice, scăderea permeabilității capilare, calmarea spasmelor gastrointestinale, stimularea sistemului reticuloendotelial, sinteza ARN-ului, susținerea funcției colecistului, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Sulfină se numără acțiunea: anticoagulantă, anticolitică, digestivă, stomahică, anticatarală, emolientă, gastroprotectoare, hepatoregeneratoare, antiseptică, colecistokinetică, tonic-amară, antihemoroidală, emolientă, cicatrizantă, antiedematoasă, de stimulare a circulației periferice, hipotensoare și diuretică.

Extern ceaiul de Sulfină se poate folosi pentru:

-calmarea inflamațiilor și plăgilor superficiale de la nivelul pielii,

-ameliorarea tulburărilor circulatorii (varice, tromboflebite, hemoroizi),

-reducerea fragilității vaselor capilare superficiale,

-pentru îngrijirea ochilor, gurii, tenului și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, emoliente, cicatrizante, antiseptice și astringente.

Prezentarea compușilor activi din Sulfină:

Sulfina-galbenă (Melilotus officinalis), cunoscută și drept Molotru-galben, Iarbă de piatră, Salcină, Sufulf, Sulchină sau Surcină, este o plantă erbacee anuală sau bianuală, spontană sau cultivată, aromatică și medicinală, care face parte din familia Fabaceae (cunoscută și drept familia leguminoaselor din care fac parte: Fasolea, Bobul, Mazărea, Năutul, Soia, Lupinul, Lucerna, Salcâmul, Roșcovul, Lemnul dulce sau Kudzu).

Acesta se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă cu nodozități. Tulpina este erectă, cilindrică, glabră și ramificată, atingând înălțimi medii de 50-100 cm (max. 2 m). Frunzele sunt trifoliate, lanceolate înspre vârf și obovate în partea inferioară, cu margini serat-dințate. Florile sunt galbene, grupate câte 30-70 în raceme lungi de 5-10 cm. Fructele sunt păstăi brun-negricioase ce conțin semințe ovoidale de culoare galben-verzuie. Cu o răspândire largă pe continentele European și Asiatic, Sulfina poate fi întâlnită crescând spontan din regiunea de stepă și până la etajul subalpin. De-a lungul timpului, aceasta a fost introdusă și pe continentele Australian, African și American de Nord. Pe teritoriul țării noastre, Sulfina are o largă distribuție, fiind des întâlnită pe marginea drumurilor, prin fânețe, semănături, vii sau pe solurile sărace, erodate, nisipoase, bogate în calciu sau sărate. Pentru acest tip de soluri, specia joacă un rol ecologic de remediere și creștere a calității prin captarea azotului atmosferic și introducerea sa în pământ. De asemenea, planta are capacitatea de a decontamina solurile poluate cu dioxine.

Folosită ca plantă medicinală încă din Antichitate, Sulfina era cunoscut de către strămoșii noștri daci sub denumirea de „Tanidila”, „Țanidilă”, „Țandără” sau „Surcină”, ultimul nume fiind și cel din care provine actuala denumire de „Sulfină”.

În medicina tradițională a țării noastre, Sulfină-galbenă (Melilotus officinalis) a fost folosită pentru combaterea insomniilor, a afecțiunilor neuropsihice sau a durerilor de cap.

Extern, planta a fost folosită sub formă de decoct pentru îngrijirea ochilor, dar și pentru curățarea rănilor purulente sau pentru îngrijire aparatului genital feminin. De asemenea, datorită mirosului caracteristic, florile de Sulfină erau folosite pentru parfumarea hainelor și pentru alungarea insectelor precum moliile sau ploșnițele.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Sulfină sunt recomandate pentru efectul lor protector la nivelul sistemului digestiv, astfel, infuzia de Sulfină este un bun adjuvant în calmarea inflamației mucoaselor gastrică și intestinală datorită compușilor precum alantoina sau a mucilagiilor.

De asemenea, datorită complexității compușilor activi conținuți, Sulfina reduce procesele de putrefacție și balonarea de la nivelul colonului prin modularea microbiotei intestinale, precipitarea proteinelor și eliminarea agenților patogeni. De asemenea, prin resimțirea gustului amar caracteristic al plantei, conferit în mare parte de către derivații cumarinici, are lor stimularea funcției colecistului și a secreției sucurilor digestive. Mai mult, Sulfina ajută la regenerarea țesutului hepatic, acest efect fiind observat experimental pe animale cărora le-au fost îndepărtate porțiuni din ficat (hepatectomie). Țesutul hepatic nou format a fost identic din punct de vedere morfofuncțional cu cel excizat, indicând o regenerare perfectă.

De asemenea, conținutul în cumarine (cca 1%) al preparatelor din Sulfină ajută la reducerea edemelor și a senzației de „picioare grele” prin fluidizarea sângelui și creșterea debitului venos și limfatic în special în zonele periferice. Acest mecanism este responsabil și de ameliorarea formelor ușoare de varice, tromboflebite sau hemoroizi. Prin același mecanism, dar și prin acțiunea asupra epiteliului renal pentru a stimula creșterea cantității de urină eliminate (efect diuretic), Sulfina ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Tot la nivel vascular, Sulfina ajută la scăderea permeabilității capilarelor sangvine, fiind de ajutor pentru îngrijirea tenurilor cuperozice.

Compușii activi din uleiul esențial de Sulfină și poliholozidele conținute ajută la modularea proceselor inflamatorii și cresc imunitatea locală prin stimularea activității proteolitice a macrofagelor. Tot aceștia au și proprietăți calmante și de îmbunătățire a calității somnului. Nu în ultimul rând, infuziile de Sulfină susțin detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară.

Extern, preparatele pe bază de Sulfină dezinfectează și curăță eficient tenurile sensibile, cuperozice, hrănește și calmează scalpul iritat și susține creșterea părului prin stimularea circulației sangvine. Alantoina, mucilagiile și compuși antiseptici ajută la grăbirea vindecării plăgilor superficiale și au o acțiune emolientă asupra pielii. Taninurile și flavonoidele conținute au un efect astringent, hemostatic și antioxidant ajutând la combaterea: acneei, infecțiilor oculare, otice sau bucofaringiene și protejează împotriva cariilor, plăcii bacteriene și a inflamației gingivale.

Mod de utilizare Ceai Sulfina vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară și se beau câte 1-2 căni de ceai pe zi. Pentru efectul, se recomandă consumul înaintea meselor principale. În cazul curelor îndelungate, se recomandă efectuarea unei pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare neîntreruptă.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct pentru comprese, cataplasme, badijonări, spălături locale, gargară, băi de șezut, îngrijirea pielii, tenului, ochilor și scalpului. Se combină bine cu Ceaiul de Mușețel în calmarea hemoroizilor sau a ulcerelor varicoase.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Bitterul Cardiovascular (capsule, hidroalcoolic) sau cu Hyper Gas (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul Circulația sângelui, Cardiobor (capsule), Ceaiul și Tinctura Cardiotonică, Hyper Cardio (capsule), Cardio protect (capsule), Ceai Ginkgo biloba, Ceaiul de Afin și tinctura de Afin (frunze), Ceaiul de Mesteacăn, Tinctura de Mesteacăn, Siropul de Mesteacăn și capsulele Mesteacăn, Vitacan (capsule), NaturAsp (capsule), Ceaiul Anticolitic și Tinctura Anticolitică, Ceaiul Gastric și Tinctura Gastrică, Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor , capsule Taina Plantelor, Hyper-Bil (capsule), Enzimax (capsule), Hepavita Leacul (capsule), Omega 3 (capsule sau gelule), Protector Ficat (capsule), Ceai Anghinare, tinctură Anghinare, Capsule Anghinare, Ceai Armurariu, tinctură Armurariu, capsule), Ceai Ghimbir, sirop de Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei esențial de Ghimbir), Aloe vera capsule, Ceaiul de Gențiana și Tinctura de Gențiană, Capsule Brânca ursului, ceai Brânca Ursului, tinctură Brânca Ursului), Ceaiurile de Vâsc, Talpa gâștei, Sunătoare, Alun, Saschiu sau Valeriană, Antistres.

Extern se poate combina cu:

Cremă împotriva căderii părului cu taurină și arginină, Gelul Hyper VenoSan, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura Antihemoroidală, Tinctura Contra Căderii Părului, Balsamul Taina Plantelor, Hyper Gel albastru, Gelul Hyper-anticelulitic, Gelul cu Arnică, Untul Pământului și Arginină, Uleiul de Magneziu și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui și boli grave de natură hepatică, renală sau cardiovasculară) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 202
Cod produs: 64367
Preț produs în pct: 186
Cod produs: 63032
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 7
Cod produs: 42957
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 599
Cod produs: 42221
Promoție
Preț produs în pct: 621
Cod produs: 62340
RECOMANDĂM
Produse vizualizate
Preț produs în pct: 186
Cod produs: 63073
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.