Lisinopril comp. 10 mg N10x3(Antibiotice)

Код товара: 45369
Доза: 10
Количество доз: 30
Производитель: Antibiotice SA, SC
Форма: N/A
Страна: Румыния
Наличие: достаточно
33 82 леев
(-16%)
28 52 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Lisinopril Atb® 10 mg comprimate

lisinopril
1. Ce este Lisinopril Atb® şi pentru ce se utilizează?

Lisinopril Atb® face parte din grupul medicamentelor cunoscute sub denumirea de produse active pe sistemul renină-angiotensină-aldosteron; inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei (IECA). În mod normal, enzima de conversie a angiotensinei produce angiotensină II, care controlează în mod natural presiunea sanguină. Angiotensina II are două acţiuni: contractă vasele sanguine şi reduce producerea de urină de către rinichi. Ambele acţiuni au darul de a creşte tensiunea arterială. Din moment ce lisinoprilul blochează ACE, reduce astfel producţia de angiotensină II. Vasele sanguine se relaxează şi rinichii produc mai multă urină. Astfel, determină scăderea tensiunii arteriale. Reducându-se tensiunea arterială, înseamnă că inima nu mai trebuie să muncească din greu pentru a pompa sângele în organism. De aceea, IECA sunt folosiţi pentru a îmbunătăţi simptomele insuficienţei cardiace şi pentru a creşte supravieţuirea în urma unui infarct miocardic. Utilizaţi lisinopril, doar cu recomandarea medicului, în caz de:
- creştere a tensiunii arteriale cauzată de compresia sau blocarea unei artere care aduce sânge la rinichi (hipertensiune renovasculară) sau creştere a tensiunii arteriale fără o cauză evidentă (hipertensiune esenţială);
- insuficienţă cardiacă;
- infarct miocardic acut, îmbunătăţind supravieţuirea;
- la pacienţi cu afectarea funcţiei renale în stadiu incipient din cauza diabetului zaharat.
2. Înainte să utilizaţi Lisinopril Atb®

Nu utilizaţi Lisinopril Atb®:

-sunteţi alergic (hipersensibil) la lisinopril, la alţi inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei (IECA) sau la oricare din componentele medicamentului. Informaţi medicul sau farmacistul dacă aţi suferit vreo astfel de reacţie alergică. În caz de alergie, întrerupeţi utilizarea medicamentului şi anunţaţi medicul;
-aveţi antecedente de edem angioneurotic asociat cu tratamente anterioare cu inhibitori de enzimă de conversie;
-aveţi istoric de angioedem (anunţaţi medicul dacă observaţi umflarea buzelor, feţei, limbii, gâtului, mâinilor, picioarelor sau gleznelor, sau aveţi dificultăţi în a respira);
-în cazul în care aveţi mai mult de trei luni de sarcină (este bine să evitaţi Lisinopril Atb® şi în perioada de început a sarcinii -vezi pct. “Sarcina”)
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lisinopril Atb®:

-observaţi apariţia ameţelii sau a oboselii cauzate de scăderea tensiunii arteriale;
-dacă aveţi tensiune arterială scăzută şi aţi suferit un infarct miocardic acut;
-suferiţi de afecţiuni grave renale sau hepatice;
-suferiţi de stenoză aortică şi mitrală sau cardiopatie hipertrofică (condiţii care determină dificultăţi în evacuarea sângelui de la nivelul cordului);
-dacă observaţi umflarea feţei, extremităţilor, buzelor, limbii, glotei şi/sau laringelui. Întrerupeţi administrarea de Lisinopril Atb® în aceste situaţii;
-aţi suferit operaţii majore sau hemodializă cu membrane cu flux crescut;
-dacă sunteţi sub tratament de desensibilizare (de exemplu cu venin de albine, viespi);
-dacă aveţi o boală de colagen sau sunteţi sub tratament cu imunosupresoare;
-dacă observaţi apariţia unor infecţii;
-dacă aparţineţi rasei negre;
-dacă observaţi apariţia tusei;
-dacă aveţi nivelul potasiului seric crescut;
-dacă suferiţi de diabet zaharat;
-dacă sunteţi sub tratament cu litiu;
-dacă aveţi peste 65 de ani sau sub 18 ani.
Medicul vă poate totuşi prescrie Lisinopril Atb® şi în aceste situaţii. Trebuie să anunţaţi medicul în condiţiile în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). Lisinopril Atb® nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă aveţi mai mult de trei luni de sarcină, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această etapă (vezi pct. “Sarcina”).
Utilizarea altor medicamente

Înainte de a începe tratamentul cu Lisinopril Atb® anunţaţi medicul dacă utilizaţi următoarele medicamente: diuretice, betablocante, suplimente cu potasiu, diuretice economisitoare de potasiu sau substituienţi care conţin săruri de potasiu, litiu, aur, antiinflamatorii nesteroidiene, inclusiv acidul acetilsalicilic ≥ 3 g/zi, alte medicamente antihipertensive, antidepresive, antipsihotice, anestezice, simpatomimetice, antidiabetice, vidagliptin, acid acetilsalicilic în doze cardiologice, trombolitice şi/sau nitraţi. Şi folosirea altor medicamente decât cele enumerate mai sus, împreună cu Lisinopril Atb®, poate determina modificări. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Utilizarea de Lisinopril Atb® cu alimente şi băuturi

Lisinoprilul sporeşte efectul alcoolului, iar alcoolul sporeşte efectul lisinoprilului de scădere a tensiunii arteriale. Nu utilizaţi suplimente cu potasiu în timp ce luaţi Lisinopril Atb® decât sub supravegherea sau la recomandarea medicului.
Sarcina şi alăptarea

Sarcina:

Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai utilizaţi Lisinopril Atb® înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Lisinopril Atb®. Lisinopril Atb® nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudecăţi copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.
Alăptarea:

Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Lisinopril Atb® nu este recomandat mamelor care alăptează iar medicul dumneavoastră trebuie să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, mai ales dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În urma tratamentului cu Lisinopril Atb® pot apare stări de ameţeală sau de oboseală. Luaţi acest fapt în considerare în condiţiile în care conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.
3. Cum să utilizaţi Lisinopril Atb®?

Utilizaţi întotdeauna Lisinopril Atb® exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este de 10-40 mg pe zi. Luaţi Lisinopril Atb® exact conform recomandării medicului dumneavoastră. Lisinopril Atb® poate fi luat înainte sau după masă, cu un pahar de apă. Luaţi Lisinopril Atb® într-o singură doză pe zi, în fiecare zi. Acest lucru vă ajută la menţinerea eficacităţii tratamentului. Mergeţi la medic înainte de terminarea comprimatelor, deoarece poate fi necesară continuarea tratamentului. Nu întrerupeţi tratamentul cu Lisinopril Atb® înainte de a întreba medicul. Dacă întrerupeţi medicaţia brusc, starea dumneavoastră se poate înrăutăţi. Dacă aveţi nelămuriri, întrebaţi medicul.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Lisinopril Atb®

Prea multe comprimate luate odată vă pot produce neplăceri sau pot fi periculoase. Pot să apară: hipotensiune, şoc, dezechilibru electrolitic, insuficienţă renală, hiperventilaţie, tahicardie, palpitaţii, bradicardie, ameţeală, anxietate şi tuse. Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau departamentului de primire urgenţe.
Dacă uitaţi să utilizaţi Lisinopril Atb®

Daca aţi uitat să luaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru urmatoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Lisinopril Atb®

Nu întrerupeţi tratamentul cu Lisinopril Atb® decât în cazul în care medicul dumneavoastră vă indică acest lucru. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lisinopril Atb® poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Acestea au fost clasificate în ordinea frecvenţei lor astfel: Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10. Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi. Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi. Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi. Foarte rare: care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi. Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile.
Frecvente: ameţeală, dureri de cap, efecte ortostatice (inclusiv scăderea tensiunii arteriale), tuse, diaree, vărsături, disfuncţie renală.
Mai puţin frecvente: indispoziţii, furnicături la nivelul extremităţilor, ameţeală, tulburări de gust, tulburări de somn, infarct miocardic sau accident vascular cerebral posibil secundar scăderii excesive a tensiunii arteriale, palpitaţii, creşterea frecvenţei cardiace, fenomen Raynaud (oprirea brutală şi tranzitorie a circulaţiei sanguine la nivelul degetelor), rinită, greaţă, dureri abdominale, indigestie, erupţie cutanată tranzitorie, mâncărime la nivelul pielii , hipersensibilitate/edem angioneurotic la nivelul feţei, extremităţilor, buzelor, limbii, glotei şi/sau laringelui, impotenţă, oboseală, astenie, creşterea nivelului ureei sanguine, creşterea nivelului creatininei serice, creşterea nivelului seric al enzimelor hepatice, creşterea nivelului potasiului seric.
Rare: scăderea hemoglobinei şi hematocritului, confuzie mentală, gura uscată, urticarie, alopecie, psoriazis, uremie, insuficienţă renală acută, ginecomastie, sindrom de secreţie inadecvată de hormon antidiuretic, creşterea nivelului bilirubinei serice, scăderea nivelului sodiului seric.
Foarte rare: aplazie medulară, anemie, trombocitopenie, leucopenie, neutropenie, agranulocitoză, anemie hemolitică, limfadenopatie, boli autoimune, angioedem, hipoglicemie, bronhospasm, sinuzită, alveolită alergică/pneumonie eozinofilică, pancreatită, angioedem intestinal, hepatită-fie hepatocelulară, fie colestatică, icter şi insuficienţă hepatică, diaforeză, pemfigus, epidermoliză toxică necrotică, sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf, pseudolimfom cutanat, oligo/anurie. A fost raportat un complex de simptome care poate include unul sau mai multe dintre următoarele: febră, vasculită, mialgie, artralgie/artrită, titru pozitiv de anticorpi antinucleari (ANA), creşterea ratei de sedimentare a hematiilor, eozinofilie şi leucocitoză, erupţie cutanată tranzitorie, fotosensibilitate şi alte manifestări dermatologice.
Cu frecvenţă necunoscută: depresie, sincope.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Lisinopril Atb®?

Nu utilizaţi Lisinopril Atb® după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Lisinopril Atb®?

-Substanţa activă este lisinopril (sub formă de lisinopril dihidrat). Fiecare comprimat conţine lisinopril 10 mg (sub formă de lisinopril dihidrat).
-Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, manitol, amidon pregelatinizat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Cum arată Lisinopril Atb® şi conţinutul ambalajului?

Lisinopril Atb® 10 mg se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă, rotunde, biconvexe, cu aspect uniform, structură compactă şi omogenă, cu margini intacte, marcate cu o linie de divizare pe una din feţe. Comprimatul poate fi divizat în doze egale.
Cutie cu 2 sau 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice SA Str. Valea Lupului nr. 1, Iaşi 707410, România

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60989
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 273
Код товара: 49496
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 209
Код товара: 24688
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 111
Код товара: 60985
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42964
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 97
Код товара: 44749
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 30134
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 11432
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Рекомендуем
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60989
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 57021
Цена товара в пунктах: 722
Код товара: 58535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 59593
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!