Piracetam sol. inj. 200mg/ml 5ml N5x2 Darnita

Код товара: 52386
Доза: 200
Количество доз: 10
Производитель: Darnita SAI, Firma farmaceutica
Страна: Украина
Форма: р-р д/ин.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
30 76 леев
(-9%)
28 09 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Piracetam - Darniţa200 mg/ml soluţie injectabilă

Piracetam
1. Ce este Piracetam - Darniţa şi pentru ce se utilizează

Piracetamul, substanţa activă din Piracetam- Darniţa este o substanţă care are un efect benefic asupra proceselor de studiere, memoriei, atenţiei şi a stării de conştienţă, atât la subiecţii sănătoşi cât şi la cei cu afecţiuni neuropsihice. Acest medicament ajută metabolismul celulelor nervoase şi circulaţia sângelui în creier. Inhibă formarea cheagurilor de sânge care ar putea înfunda vasul sanguin.
Piracetam- Darniţa este indicat în următoarele situaţii:
La adulţi:

- tratament simptomatic în cadrul sindromului psiho-organic (probleme de memorie, tulburări de atenţie, lipsa motivaţiei, scăderea puterii de concentrare);
- în contracţii musculare bruşte involuntare de origine centrală (mioclonii corticale), putând fi administrat singur sau în asociere cu alte medicamente.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Piracetam - Darniţa

Nu utilizaţi acest medicament şi spuneţi medicului dumneavoastră:

- dacă sunteţi alergic la piracetam, la alţi derivaţi de pirolidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament(enumerate la pct. 6. 1)
- dacă aveţi sângerare la nivelul creierului;
- dacă aveţi funcţia renală sever afectată;
- dacă aveţi o boală ereditară care determină distrugerea selectivă a unor celule nervoase ale creierului (coree Huntington).
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Piracetam- Darniţa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului Aveţi grijă deosebită când luaţi Piracetam- Darniţa :
- dacă aveţi ulcer gastro-duodenal;
- dacă aveţi probleme ale coagulării sângelui, sângerări severe, dacă aţi suferit în trecut un atac vascular cerebral hemoragic (spargerea unui vas de sânge în interiorul creierului, declanşând o sângerare în creier),dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală majoră, incluzând intervenţii chirurgicale stomatologice deoarece acest medicament vă poate afecta coagularea sângelui;
- dacă aveţi insuficienţă renală, deoarece excreţia acestui medicament poate să scadă, crescându-i efectele. Dacă sunteţi vârstnic, medicul trebuie să vă evalueze funcţia rinichilor dumneavoastră, înaintea începerii tratamentului cu acest medicament;
- dacă aveţi mioclonii, deoarece întreruperea bruscă a acestui medicament poate determina reapariţia convulsiilor;
Copii

Acest medicament nu se administrează la copii.
Piracetam - Darniţa împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţiorice alte medicamente, deoarece Piracetam - Darniţa poate influenţa modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot influenţa modul în care acţionează Piracetam - Darniţa.
În special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:
- hormoni tiroidieni;
- anticoagulante precum acenocumarol sau doze mici de acid acetilsalicilic.
- medicamente utilizate în tratamentul epilepsiei
- medicamente utilizate în tratamentul anginei pectorale (durere toracică constrictivă produsă de insuficienţa de oxigenare a inimii). Piracetamul poate creşte acţiunea acestora.
- medicamente utilizate în tratamentul depresiei. Piracetamul poate creşşte eficacitatea acestora.
Piracetam-Darniţa împreună cu alcool

Administrarea concomitentă cu etanol nu a influenţat asupra concentraţiei piracetamului în serul sanguin, iar concentraţia etanolului nu s-a modificat la administrarea a 1,6 g piracetam.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă,adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu utilizaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă, aţi putea să rămâneţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă sau dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi. Deoarece piracetamul este excretat în laptele matern, de aceea Piracetam-Darniţa nu trebuie administrat în perioada de alăptare, sau în timpul tratamentului cu Piracetam - Darniţa alăptarea la sân se va sista.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Prin reacţiile adverse pe care le poate produce,Piracetam - Darniţa poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Acest medicament conţine 1 mg sodiu pe doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.
3. Cum să luaţi Piracetam - Darniţa

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Doza trebuie stabilită individual în funcţie de severitatea afecţiunii şi de răspunsul la tratament
Adulţi

- În tratamentul simptomatic în sindromul psiho-organic (probleme de memorie, tulburări de atenţie, lipsa motivaţiei şi lipsa de concentrare), doza zilnică recomandată iniţială este de 4,8 g pe zi în timpul primei săptămâni de tratament, administrată în două sau trei doze. Doza de întreţinere este de 2,4 g pe zi. Ulterior doza poate fi scăzută treptat cu câte 1,2 g pe zi.
- În miocloniile de origine corticală doza zilnică iniţială recomandată este de 24 g piracetam timp de 3 zile. În lipsa efectului sau în cazul efectului terapeutic insuficient se prelungeşte administrarea medicamentului în aceeaşi doză (24 g) până la 7 zile. Dacă timp de 7 zile nu se obţine efectul terapeutic scontat, tratamentul cu piracetam se va întrerupe. În cazul obţinerii efectului terapeutic scontat, începând cu ziua, când a fost atinsă ameliorarea stabilă, este necesar de redus treptat doza cu 1,2 g fiecare 2 zile, până nu vor apărea simptomele miocloniilor de origine corticală. Acest lucru permite stabilirea unei doze eficace medii. Doza zilnică recomandată este administrată în două sau trei prize.
Tratamentul cu alte remedii anticonvulsivante se menţine în dozele, indicate anterior. Tratamentul se prelungeşte până la dispariţia simptomelor afecţiunii. Pentru preîntâmpinarea agravării stării pacienţilor e necesar de redus treptat doza cu 1,2 g fiecare 2-3 zile. Pacienţii necesită cure repetate de tratament cu piracetam la fiecare 6 luni, ajustând doza în funcţie de starea pacientului şi de dispariţia sau reducerea simptomelor maladiei.
Vârstnici

La pacienţii vârstnici cu insuficienţă renală se recomandă ajustarea dozei (vezi „Ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală”). Pentru tratamentul de lungă durată, este necesară evaluarea periodică a clearance-ului creatininei pentru ajustarea la nevoie a dozei.
Pacienţi cu insuficienţă renală

Medicul dumneavoastră s-ar putea să decidă scăderea dozelor.
Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă hepatică izolată. În cazul prezenţei concomitente a insuficienţei hepatice şi renale, medicul dumneavoastră vă va scădea dozele.
Mod de administrare

Piracetam-Darniţa se administrează intravenos, lent, timp de câteva minute sau sub formă de perfuzie intravenoasă (în primele 24 ore, continuu).
Doza şi durata tratamentului se va determina de către medicul dumneavoastră având în vedere starea dumneavoastră, vârsta şi alte maladii.
Utilizarea la copii

Acest medicament nu trebuie administrat la copii.
Dacă luaţi mai mult Piracetam - Darniţa decât trebuie

Dacă aţi utilizat mai mult Piracetam - Darniţa decât trebuie, adresaţi-vă cu medicul dumneavoastră sau farmacistului.
În caz de supradozaj, pot fi intensificate simptomele reacţiilor adverse ale medicamentului (vezi punctul 4).
Dacă uitaţi să luaţi Piracetam - Darniţa

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Piracetam - Darniţa

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Piracetam - Darniţa poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Aceste reacţii sunt de obicei uşoare sau moderate şi apar mai ales la doze mari.
Opriţi tratamentul şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă în timp ce luaţi acest medicament prezentaţi unul dintre următoarele semne:

- umflarea mâinilor, buzelor, gurii sau gâtului, cu dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie. Aceste reacţii apar datorită unui edem alergic sever şi necesită intervenţia medicului sau spitalizare. Aceste reacţii sunt foarte grave, dar apar foarte rar
- urticaria este tot un simptom alergic. Se întrerupe administrarea medicamentului şi medicul va decide tratamentul ulterior. În cazul apariţiei acesteia pe toată suprafaţa corpului trebuie anunţat de urgenţă medicul.
Alte reacţii adverse care pot apărea:

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- creşterea masei corporale
- nervozitate
- mişcări violente care apar brusc (hiperkinezie)
Reacţii adverse mai puţin frecvente(pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- depresie
- somnolenţă
- oboseală
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)
- hipertensiune arterială
- inflamaţia venelor însoţită de formarea cheagurilor de sânge (tromboflebită)
- febră
- reacţii la locul de administrare inclusiv prurit, durere, hiperemie, induraţie la locul de administrare.
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută(frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
- tulburări hemoragice
- reacţie anafilactoidă
- reacţie de hipersensibilitate
- excitabilitate
- nelinişte
- confuzie mintală
- halucinaţii
- tulburări de coordonare a mişcărilor (ataxie)
- tulburări de echilibru
- agravarea epilepsiei
- dureri de cap
- insomnie
- tremor
- vertij
- dureri abdominale
- dureri în capul pieptului
- greaţă, vomă, diaree
- dermatită, mâncărimi, erupţii cutanate
- creşterea activi tăţii sexuale
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Piracetam - Darniţa

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Piracetam - Darniţa

- Substanţa activă este piracetam. Fiecare mililitru conţine 200 mg piracetam
- Celelalte componente sunt: acetat de sodiu trihidrat, acid acetic glacial, apă pentru preparate injectabile.
Cum arată Piracetam - Darniţa şi conţinutul ambalajului

Soluţie injectabilă.
Lichid incolor transparent.
Este disponibil în cutie cu câte 2 ambalaje de contur cu fag; câte 5 fiole în ambalaj de contur cu fag, a câte 5 ml în fiolă.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SAP Firma farmaceutică „Darniţa”
02093, or. Kiev, str. Borispolskaya, 13
Ucraina
Fabricantul

SAP Firma farmaceutică „Darniţa”
02093, or. Kiev, str. Borispolskaya, 13
Ucraina

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 779
Код товара: 56859
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 44238
Цена товара в пунктах: 1986
Код товара: 46557
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 57017
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 960
Код товара: 61913
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 960
Код товара: 61912
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 61632
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 614
Код товара: 62334
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.