Diprosalic lotiune 30ml

Код товара: 14792
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Schering-Plough Central East AG (prod.: Schering-Plough, Franta)
Страна: Швейцария
Форма: лосьон

DIPROSALIC soluţie cutanată

Dipropionat de betametazonă/acid salicilic

1. Ce este Diprosalic soluţie cutanată şi pentru ce se utilizează

Diprosalic face parte din grupa: corticosteroizi de uz dermatologic, corticosteroizi cu potenţă mare în alte combinaţii.

Diprosalic este indicat în dermatozele corticosensibile cu componentă keratozică sau scuamoasă, cum sunt: psoriazis, dermatită atopică cronică, neurodermită (lichen simplu cronic), lichen plan, eczeme (inclusiv eczema numulară, eczema palmei, dermatita eczematoasă), dishidroză, dermatită seboreică a scalpului, ihtioză vulgară şi alte afecţiuni ihtiozice localizate în special la nivelul scalpului, regiunile cu pilozitate şi la nivelul pliurilor cutanate.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Diprosalic soluţie cutanată

Nu utilizaţi Diprosalic

Nu trebuie să urmaţi tratament cu Diprosalic dacă aţi avut sau aveţi una din următoarele afecţiuni:

- hipersensibilitate la betametazonă, salicilaţi sau la oricare dintre componentele produsului;

- infecţii bacteriene, virale, parazitare sau fungice, chiar şi cele care implică o componentă inflamatorie;

- leziuni ulcerative;

- acnee vulgară şi acnee rozacee.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Diprosalic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Informaţi medicul despre orice alte afecţiuni de care suferiţi, cum ar fi diabetul şi, în special, dacă prezentaţi o infecţie. În prezenţa unei infecţii trebuie administrat un tratament antiinfecţios adecvat.

Copii şi adolescenţi

La sugari şi copii sunt necesare precauţii speciale, mai ales când se fac tratamente pe termen lung. Copiii pot prezenta o mai mare sensibilitate din punct de vedere al inhibiţiei axului hipotalamo-hipofizo - corticosuprarenalian şi al apariţiei efectelor hipercorticismului exogen decât adulţii, din cauza absorbţiei crescute, datorată unei suprafeţe cutanate mai mari raportată la greutatea corporală.

Diprosalic împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Deoarece siguranţa utilizării glucocorticoizilor topici la femeile gravide nu a fost stabilită, medicamentele din această grupă trebuie utilizate în timpul sarcinii numai dacă beneficiul matern justifică riscul potenţial pentru făt. Medicamentele din această grupă nu trebuie folosite în cantităţi mari sau pe perioade lungi de timp la pacientele gravide. Deoarece nu se cunoaşte dacă administrarea topică a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbţie sistemică suficientă pentru a produce concentraţii detectabile în laptele matern, trebuie luată o decizie în sensul întreruperii alăptării sau a tratamentului, în funcţie de importanţa medicamentului pentru mamă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Diprosalic nu are efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Diprosalic soluţie cutanată

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Diprosalic se aplică pe zona afectată, printr-un masaj uşor. Se aplică câteva picături pe ariile cutanate afectate şi se masează uşor până când medicamentul pătrunde în piele. Se recomandă aplicarea de două ori pe zi, dimineaţa si seara, timp de 2 săptămâni.

Nu bandajaţi şi nu acoperiţi porţiunea de piele tratată, decât în cazul în care medicul vă recomandă acest lucru. Spălaţi mâinile după utilizarea acestui produs.

În tratamentul de întreţinere o singură aplicare pe zi este suficientă.

Tratamentul pe suprafeţe întinse necesită o supraveghere atentă.

Dacă utilizaţi mai mult Diprosalic decât trebuie

Diprosalic se va utiliza numai în doza recomandată. Contactaţi medicul dacă aţi utilizat Diprosalic în cantităţi mai mari sau pe perioade de timp mai îndelungate decât cele recomandate.

Adresaţi-vă de îndată medicului dacă în mod accidental aţi înghiţit Diprosalic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Diprosalic

Dacă aţi uitat să administraţi la timp Diprosalic conform prescripţiei medicale, aplicaţi medicamentul cât mai curând posibil, apoi continuaţi tratamentul conform schemei recomandate.

Dacă încetaţi să utilizaţi Diprosalic

Medicul vă va sfătui când să întrerupeţi tratamentul cu Diprosalic. Întreruperea tratamentului se face treptat, prin creşterea intervalului de timp dintre utilizări, prin utilizarea unui glucocorticoid cu acţiune mai puţin intensă sau prin alternare cu un alt produs care nu conţine glucocorticoizi.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. În studiile clinice, s-a demonstrat că Diprosalic este bine tolerat. În studiul clinic privind afecţiunile care nu sunt localizate la nivelul scalpului, unii pacienţi au acuzat senzaţie de arsură moderată la aplicarea produsului, iar un pacient a prezentat senzaţie de durere. Ambele reacţii adverse au dispărut după primele zile de tratament. Un pacient a prezentat senzaţie de arsură şi ragade, ceea ce a impus întreruperea tratamentului. După tratamentul cu glucocorticoizi topici au fost raportate următoarele reacţii adverse: senzaţie de arsură, prurit, iritaţie, uscăciunea pielii , foliculită, hipertricoză, erupţii acneiforme, hipopigmentare cutanată, dermatită periorală, dermatită de contact. În cazul folosirii pansamentelor ocluzive pot să apară mai frecvent: maceraţia pielii , infecţii secundare, atrofie cutanată, striuri şi miliarie. Aplicarea cutanată pe termen lung a preparatelor conţinând acid salicilic poate provoca dermatită.

Reacţii adverse suplimentare la copii

La copiii care au primit glucocorticoizi topici au fost raportate inhibiţia axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, sindrom Cushing, întârzierea creşterii în lungime şi în greutate şi hipertensiune intracraniană. Manifestările inhibiţiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian la copii includ concentraţii plasmatice scăzute ale cortizolului şi absenţa răspunsului corticosuprarenalei la stimularea cu ACTH. Manifestările hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelei, cefalee şi edem papilar bilateral.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Diprosalic soluţie cutanată

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Diprosalic soluţie cutanată

Substanţele active sunt: dipropionat de betametazonă şi acid salicilic. 1 g soluţie cutanată conţine: dipropionat de betametazonă - 0,64 mg (echivalent cu 0,5 mg betametazonă) şi acid salicilic - 20 mg.

Celelalte componente sunt: E. D. T. A. , metilhidroxipropilceluloză, alcool izopropilic, apă purificată.

Cum arată Diprosalic şi conţinutul ambalajului

Diprosalic soluţie cutanată se prezintă sub formă de soluţie vâscoasă, incoloră, limpede, cu miros caracteristic de alcool izopropilic.

Cutie cu un flacon din P. E. I. D a 30 ml soluţie cutanată, prevăzut cu picurător.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Schering-Plough Central East AG, Elveţia

Weystrasse 20, CH-6000, Lucerne 6

Fabricantul

Schering-Plough, Franţa

2 rue Louis Pasteur, 14200 Herouville-Saint-Clair

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42953
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61752
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 51905
Топ сезона
Код товара: 59191
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 51682
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61750
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 52487
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 45471
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 635
Код товара: 61718
Акция
Цена товара в пунктах: 431
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 569
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 61681
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 733
Код товара: 61454
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Рекомендуем
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61749
Цена товара в пунктах: 96
Код товара: 60981
Цена товара в пунктах: 1112
Код товара: 59593
NEW
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 61603
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!