Momesalic ung.1 mg/50 mg/g 45 g N1

Код товара: 57466
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Bilim Pharmaceuticals AS
Страна: Турция
Форма: мазь
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
62 97 леев
(-11%)
55 83 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

MOMESALIC 1 mg/50 mg/g unguent

Furoat de mometazonă/Acid salicilic

1. Ce este Momesalic şi pentru ce se utilizează

Momesalic face parte din grupa: corticosteroizi de uz dermatologic, corticosteroizi cu potenţă mare în alte combinaţii.

Mometazona este un glucocorticoid cu potență mare cu efecte antiinflamatoare și antipruritice. Acidul salicilic ajută la îndepărtarea pielii uscate și scuamoasă. De asemenea, acidul salicilic mărește absorbția mometazonei.

Momesalic este utilizat pentru a trata psoriazisul, în special în cazul scuamării intensive, la adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Momesalic

Nu utilizaţi Momesalic

- dacă sunteți alergic la furoatul de mometazonă, acidul salicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- dacă aveți o infecție bacteriană (de exemplu, piodermii (boală a pielii care produce puroi), sifilis, tuberculoză), infecții virale (de exemplu herpes simplex, varicelă, zona zoster, veruci, veruci genitale, molluscum contagiosum) și / sau infecție parazitară (dermatofiți, candidoze), cu excepția cazului în care sunt tratate și cauzele acestor boli.

- în cazurile de reacții post-vaccinare sau inflamații ale pielii în zona feței (dermatită periorală), înroșirea, scalarea, alte modificări ale pielii în zona feței (rosaceea), acneea sau subțierea pielii (atrofia pielii ).

- dacă sunteți în ultimul trimestru de sarcină.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi Momesalic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Evitați contactul unguentului cu ochii sau membranele mucoase. MOMESALİC nu trebuie utilizat pe pielea faței fără a fi indicat de către medicul dumneavoastră. Tratamentul pe perioade mai lungi și pe suprafețe mari ale corpului, pe răni și pe pielea vătămată, precum și pe axile și zona inghinală trebuie evitată. Unguentul nu trebuie utilizat sub pansament.

Glucocorticoizii pot masca, declanșa sau agrava infecțiile cutanate. Dacă apar infecții cutanate în timp ce utilizați acest unguent, medicul vă va oferi un tratament adecvat pentru infecțiile fungice sau bacteriene. Dacă nu apare un răspuns la tratament, vă rugăm să întrerupeți tratamentul cu MOMESALİC până când infecția este sub control.

Contactați medicul dumneavoastră dacă apar iritații, inclusiv uscăciunea excesivă. Este posibil ca tratamentul să fie întrerupt și să se instituie o terapie adecvată.

Acidul salicilic poate acționa ca agent de protecție solară. Dacă primiți tratament cu raze ultraviolete, trebuie să aveți grijă să îndepărtați unguentul și să spălați zona tratată înainte de tratamentul cu raze ultraviolete. Acest lucru va reduce riscul de leziuni ale pielii înconjurătoare, care nu este protejată de unguent. După terminarea tratamentului cu raze ultraviolete, puteți aplica din nou unguentul.

Efectele secundare care pot să apară la administrarea corticosteroizilor în formă orală sau injectabilă pot apărea, de asemenea, la utilizarea corticosteroizilor cu utilizare topică, în special la copii.

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți vederea încețoșată sau alte tulburări vizuale.

Copii şi adolescenţi

Momesalic poate fi utilizat la copii cu vârsta de la 12 ani.

Momesalic împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Momesalic nu trebuie utilizat în ultimele trei luni de sarcină și trebuie evitată utilizarea în primele șase luni de sarcină.

Nu se cunoaște dacă Momesalic trece în laptele matern. De aceea, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a iniția tratamentul cu Momesalic, dacă alăptați.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Momesalic nu are efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informații importante privind unele componente ale Momesalic

Poate provoca iritații la nivelul pielii deoarece conține stearat de propilenglicol.

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.

3. Cum să utilizaţi Momesalic

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza și durata tratamentului sunt stabilite de medicul dumneavoastră. Doza maximă zilnică este de 15 g de unguent.

Nu tratați pielea cu o cantitate mai mare de unguent sau pentru o elasticitate mai lungă decât cea recomandată de medicul dumneavoastră.

Aplicați cu atenție un strat subțire de unguent în zona afectată dimineața și seara, sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Spălați-vă cu grijă mâinile cu săpun după aplicare.

Dacă simptomele nu se îmbunătățesc sau dacă se agravează, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult Momesalic decât trebuie

Contactaţi medicul dacă aţi utilizat Momesalic în cantităţi mai mari decât cele recomandate.

Dacă uitaţi să utilizaţi Momesalic

Nu utilizați de două ori mai mult unguent pentru a compensa o doză uitată. Completați doza pe care ați uitat-o cât mai curând posibil și apoi continuați tratamentul la intervale regulate.

Dacă încetaţi să utilizaţi Momesalic

Nu întrerupeți brusc tratamentul. Ca și în cazul tuturor steroizilor puternici, tratamentul trebuie întrerupt treptat.

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse raportate la utilizarea de corticosteroizi topici sunt după cum urmează. Aceste reacții sunt enumerate în funcție de frecvența acestora (foarte frecvente (≥ 1/10), frecvente (≥ 1/100 până la <1/10), mai puțin frecvente (≥ 1/1000 până la <1/100), rare (≥ 1/10 000 la <1/1000), foarte rare (<1/10000) sau frecvență necunoscută].

Frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10, dar mai mult de 1 din 100):

 senzație slabă până la moderată de arsură pe locul unde este aplicat unguentul,

 mâncărime (prurit) și subțierea localizată a pielii (atrofie cutanată).

Mai puțin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100, dar mai mult de 1 din 1000):

 vergeturi,

 infecții,

 inflamații asemănătoare cu rozaceea,

 sângerări neregulate în piele (echimoze)

 inflamațiile foliculilor de păr.

Rare (apar la mai puțin de 1 din 1000, dar mai mult de 1 din 10 000):

 scăderea funcției cortexului suprarenale,

 creșterea părului

 hipopigmentare (o pierdere a pigmentului pielii );

 hipersensibilitate.

Cu frecvență necunoscută:

 iritatia pielii ,

 piele uscată,

 acnee,

 dermatită de contact

 vedere încețoșată.

 Schimbări ale pielii , cum ar fi exfolierea pielii , vasele mici de sânge ale pielii mai vizibile, înmuierea pielii sau apariția petelor albe.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale http://www. amed. md/ sau e-mail: [email protected] md.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Momesalic

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor!

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Dacă observați ambalajul deteriorat, nu utilizați acest produs.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Momesalic

-Substanţele active sunt furoat de mometazonă şi acidul salicilic.

-Celelalte componente sunt: hexilenglicol, ceară alba (ceară de albini), white petrolatum, stearat de propilenglicol, apă purificată.

Cum arată Momesalic şi conţinutul ambalajului

Momesalic se prezintă sub formă de unguent omogen, de culoare albă, cu miros slab de ceară.

Câte 45 g în tub de aluminiu lăcuit cu capac din HDPE, în cutie din carton cu prospectul pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

BİLİM İLAÇ SANAYI VE TİCARET A. Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No: 184

34440 Beyoğlu-Istanbul/Turcia

Fabricantul

BİLİM İLAÇ SANAYI VE TİCARET A. Ş.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi, 1900 Sokak, No: 1904

41480 Gebze / Kocaeli / Turcia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 59868
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 174
Код товара: 59756
Топ сезона
Код товара: 59526
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 55921
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 87
Код товара: 60983
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 272
Код товара: 39851
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 105
Код товара: 60987
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 226
Код товара: 59866
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 119
Код товара: 58323
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 475
Код товара: 55594
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 58603
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60991
NEW
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 43015
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 57021
NEW
Цена товара в пунктах: 218
Код товара: 61114
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 60981
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!