Grip Hot® gran. eferv. N12

Код товара: 20438
Топ сезона
Доза: 1
Количество доз: 12
Производитель: Drogsan Ilaclari Sanayi ve Ticaret A.S.
Страна: Турция
Форма: гран. шип.
Наличие: достаточно
80 29 леев
(-8%)
73 89 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


GRIPHOTTM

granule efervescente

DENUMIREA COMERCIALĂ

GriphotTM

COMPOZIŢIA

1 plic conţine:

substanţe active: paracetamol 500 mg, clorhidrat de fenilefrină 10 mg, maleat de clorfeniramină 2 mg, citrat de oxalamină 100 mg;

excipienţi: acid tartric, acid citric, bicarbonat de sodiu, carbonat de sodiu, galben de chinolină, aromă de lămâie, kollidon K-30, zaharină, zahăr.

FORMA FARMACEUTICĂ

Granule efervescente.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Granule omogene de culoare albă până la galben pal, cu gust şi aromă de lămâie.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte analgezice şi antipiretice, paracetamol, excl. psiholepticele; N02BE51.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Paracetamolul este un derivat de p-aminofenol cu acţiune analgezică şi antipiretică; nu posedă acţiune antiinflamatoare. Poate fi administrat pentru reducerea durerii şi temperaturii corporale crescute. Paracetamolul posedă acţiune centrală, nu influenţează agregarea trombocitelor şi este un inhibitor reversibil al ciclooxigenazei, care participă la sinteza prostaglandienlor. Efectul antipiretic este determinat de inhibiţia sintezei prostaglandinelor şi de inhibiţia efectelor pirogenilor endogeni în sistemul de termoreglare din hipotalamus.

Fenilefrina este un vasoconstrictor puternic. Posedă acţiune simpatomimetică directă şi indirectă. Este un agonist α-adrenergic postsinaptic dependent de inhibiţia adenilatciclazei şi inhibiţia producerii de AMPc.

Maleatul de clorfeniramină este un derivat de alkilamină şi posedă proprietăţi antihistaminice marcate, ceea ce poate cauza sedare. De asemenea posedă acţiune antimuscarinică. Inhibă receptorii H1-histaminergici. Îşi exercită acţiunea antihistaminică prin antagonizarea competitivă a histaminei libere în ocuparea situsurilor receptorilor H1.

Citratul de oxalamină reduce inflamaţia mucoasei respiratorii prin acţiune antiinflamatoare. Posedă acţiune analgezică similară acidului acetilsalicilic şi spasmolitică similară papaverinei. Se indică în tratamentul tusei.

Proprietăţi farmacocinetice

Paracetamol După administrarea internă se absoarbe rapid din tractul gastrointestinal, concentraţia plasmatică maximă se realizează timp de 10 – 60 min, se distribuie larg în lichidele organismului; timpul de înjumătăţire plasmatic constituie 1 – 3 ore; se excretă prin urină după conjugarea la nivel hepatic cu acidul glucuronic, acidul sulfuric; se fixează de proteinele plasmatice în proporţie de circa 25%.

Fenilefrina

Fenilefrina se absoarbe şi se metabolizează în tractul gastrointestinal; biodisponibilitatea constituie 38%. După administrarea internă concentraţia plasmatică maximă se realizează peste 1 – 2 ore. După absorbţie se metabolizează în ficat şi în peretele intestinal. Fenilefrina şi metaboliţii săi se elimină cu urina. Clearance-ul total mediu constituie 2096 ml/min (125,7 L/oră).

Maleat de clorfeniramină

Clorfeniramina se absoarbe lent din tractul gastrointestinal şi după administrarea internă concentraţia plasmatică maximă se realizează timp de 2 – 6 ore; se fixează de proteinele plasmatice în proporţie de 70%; se distribuie în lichidele organismului; timpul de înjumătăţire la adulţii sănătoşi constituie 2 – 4 ore, la copii 10 – 13 ore.

Citratul de oxalamină se excretă nemodificat în proporţie de 10% prin urină şi 0,6% sub formă de metabolit neutru.

INDICAŢII TERAPEUTICE

- ameliorarea simptomelor răcelii şi gripei;

- rinite (rinita alergică, non-alergică; rinita eozinofilică non-alergică, rinita vasomotorie);

- tratamentul simptomatic al faringitei, sinuzitei, bronşitei, dispneei inspiratorii, cefaleei, febrei, anosmiei respiratorii şi strănutului.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Conţinutul unui plic se dizolvă în 2/3 pahar de apă caldă, se amestecă şi se consumă. Se administrează la un interval de 6 ore, dar nu mai mult de 4 doze pe zi.

REACŢII ADVERSE

Mai puţin frecvente – somnolenţă, vertij, insomnie, xerostomie, erupţii rujeolice, micţiuni dificile, anorexie, palpitaţii, transpiraţii, tahicardie, tinnitus, fotosensibilitate.

CONTRAINDICAŢII

- hipersensibilitate la componentele preparatului;

- sarcina (trimestrul III) şi perioada de alăptare;

- copii cu vârsta sub 6 ani;

- hipertensiune severă, glaucom cu unghi închis, boala coronariană, hipertrofia de prostată, ocluzia căilor vezicii biliare, astm bronşic acut, hipertiroidism, aritmii, maladii cerebro-vasculare;

- administrarea concomitentă cu inhibitorii MAO (preparatul se va administra peste 3 săptămâni după întreruperea administrării inhibitorilor MAO);

- afectarea funcţiei vezicii biliare sau hepatice, hipersensibilitate la acid acetilsalicilic, deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază, administrarea altor preparate de paracetamol, administrarea cronică de paracetamol, tulburări hepatice, renale, pulmonare şi cardiace.

SUPRADOZAJ

În caz de intoxicaţie acută se va provoca voma şi se va efectua lavaj gastric. La copii la provocarea vomei poate cauza aspiraţia în căile respiratorii. Poate fi benefică efectuarea lavajului gastric şi administrarea cărbunelui medicinal. Se va efectua tratamentul simptomatic şi suportiv (de ex. , administrarea de soluţii intravenoase şi oxigen). În hipotensiune pot fi administrate vasopresoare, dar nu adrenalina, deoarece ea poate scădea mai pronunţat tensiunea arterială. Analepticele sunt contraindicate, deoarece pot conduce la convulsii. Lezarea hepatică poate să se dezvolte la adulţi la administrarea paracetamolului în doze de 10 g şi mai mult.

Simptome. Simptomele supradozajului cu paracetamol în primele 24 ore sunt paloarea, greaţa, voma, anorexia. Necroza hepatică – o complicaţie, care este asociată cu administrarea dozelor excesive de paracetamol. Peste 12 - 48 ore după ingestie poate să se înregistreze creşterea activi tăţii enzimelor hepatice şi timpului protrombinic, deşi simptomele clinice pot să se manifeste timp de 1 – 6 zile.

Tratament. Tratamentul imediat este esenţial în terapia supradozajului cu paracetamol. În ciuda lipsei de simptome semnificative precoce, pacientul trebuie spitalizat de urgenţă pentru o supraveghere medicală şi orice pacient care a ingerat circa 7,5 g sau mai mult de paracatemol în ultimele 4 ore trebuie să fie supus lavajului gastric. Timp de 8 – 12 ore după supradozaj se va administra intravenos N-acetilcisteina sau oral metionina pentru a proteja ficatul. N-acetilcisteina este eficientă până la şi posibil peste 24 ore, deşi este esenţială consultaţia specializată. Trebuie să fie disponibile şi măsurile generale de susținere.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Preparatul se va administra cu precauţie la pacienţii cu afectarea funcţiei renale şi hepatice. Clorfeniramina poate conduce la stimularea paradoxală a sistemului nervos central la copii. Griphot nu se va administra la copii cu vârsta sub 6 ani. Vârstnicii sunt mai susceptibili la efectele antimuscarinice şi vasopresoare, de aceea preparatul se va administra cu precauţie la această categorie de pacienţi. La administrarea oxalaminei este posibilă greaţă, vomă; la copii şi halucinaţii. Preparatul se va administra cu precauţie la pacienţii cu anemie, maladii pulmonare. Acest preparat poate cauza toxicitate hepatică severă în caz de intoxicaţie acută provocată de administrarea dozelor mari. La adulţi poate cauza lezare hepatică în caz de intoxicaţie cronică. Preparatul se va administra cu precauţie la pacienţii cu maladii hepatice alcoolice. Se va evita administrarea preparatului la pacienţii diagnosticaţi sau suspectaţi cu intervalul QT prelungit congenital sau torsada vârfurilor. Fenilefrina nu se va administra la pacienţii cu tromboza vasculară periferică sau mezenterială, deoarece creşte riscul de ischemie. Se va administra cu precauţie la pacienţii vârstnici, cu hipertiroidie, bradicardie, bloc cardiac parţial, maladii cardiace sau ateroscleroză severă. Acest medicament conţine 4,732 mmol sodiu pe doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu. Acest medicament conţine zahăr. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Administrarea în pediatrie

Preparatul este contraindicat copiilor sub 6 ani.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Preparatul nu se va administra în sarcină.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Se recomandă evitarea conducerii vehiculelor sau folosirea utilajelor.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Efectele deprimante asupra sistemului nervos central ale clorfeniraminei pot fi potenţate la administrarea concomitentă cu alcool, fenotiazine, antidepresive triciclice. Efectele antimuscarinice ale clorfeniraminei pot fi potenţate la administrarea concomitentă cu atropina, amantadina, haloperidol, fenotiazine, procainamidă, chinidină. La administrarea concomitentă cu inhibitorii MAO este potenţat efectul antimuscarinic şi deprimant asupra sistemului nervos central ale clorfeniraminei.

Clorfeniramina poate masca efectul autotoxic al paramomicinei, salicilaţilor şi vancomicinei. Riscul hepatotoxicităţii paracetamolului poate creşte la utilizarea cronică de alcool. Inductorii enzimelor hepatice (barbituricele, pirimidona) pot accelera metabolismul paracetamolului şi reduce efectele clinice.

PREZENTARE, AMBALAJ

Granule efervescente în plicuri.

Câte 12 plicuri împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, la temperatura sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani.

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Drogsan İlaçları San. Tic. A. Ş. Turcia

Oğuzlar Mah. 1370. Sok. 7/3

Balgat-Ankara

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 63909
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 63763
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 62832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 137
Код товара: 62847
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Топ сезона
Код товара: 11972
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 216
Код товара: 64019
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42909
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.