Advantan® crema 1 mg/g 50 g N1

Код товара: 50110
Доза: 0.1
Количество доз: 1
Производитель: Bayer Pharma AG (prod.: Bayer HealthCare Manufacturing S.R.L., Italia)
Страна: Германия
Форма: кремADVANTAN 1 mg/g cremă

Aceponat de metilprednisolonă

1. Ce este Advantan şi pentru ce se utilizează

Advantan este un medicament corticosteroid destinat aplicaţiilor pe piele. Acesta conţine ca substanţă activă: aceponat de metilprednisolon, indicată în cazul diferitelor afecţiuni ale pielii ca: eczemele endogene (dermatita atopică, neurodermita) eczemă de contact, eczemă degenerativă, eczemă dishidrotică, eczemă numulară, eczemă vulgară şi eczeme la copii.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Advantan

Nu utilizaţi Advantan:

- dacă prezentaţi hipersensibilitate (alergie) la metilprednisolon aceponat sau la oricare dintre componentele acestui medicament. ;

- dacă sunt prezente în zonele care urmează a fi tratate:

- erupţii tuberculoase sau sifilis la nivelul pielii

- infecţii virale (de exemplu: vărsat de vânt/varicelă, herpes zoster),

- iritaţii la nivelul pielii în zona gurii

- ulceraţii la nivelul pielii

- acnee vulgară;

- subţierea straturilor de piele

- reacţii cutanate post-vaccinare la nivelul zonei care urmează să fie tratată.

Este necesară o atenţie sporită la utilizarea Advantan. Advantan se utilizează exclusiv pentru tratamentul extern la nivelul pielii . Advantan poate fi aplicat numai pe suprafeţele afectate de piele.

Dacă medicul dumneavoastră stabileşte că afecţiunea dumneavoastră cutanată este asociată cu infecţii bacteriene sau fungice (ciuperci), este necesar tratament specific suplimentar.

Dacă pielea dumneavoastră se usucă excesiv în timpul folosirii Advantan cremă, acesta trebuie înlocuit cu una dintre formele de medicament cu un conţinut mai mare de grăsime (Advantan unguent).

În cazul aplicării Advantan trebuie să aveţi grijă ca acesta să nu vină în contact cu ochii, mucoasele şi răni deschise.

Advantan nu se aplică în zonele intertriginoase şi în condiţii ocluzive (acoperirea cu bandaj -ocluzie). Dacă aţi avut vreodată afecţiuni ale ochilor (de ex. glaucom), vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră.

În analogie cu administrarea sistemică a corticosteroizilor, glaucomul poate apare ca urmare a utilizării de corticosteroizi (de exemplu după o doză mare sau după aplicaţii pe zone întinse pe o elasticitate lungă de timp, în cazul folosirii pansamentelor ocluzive sau după aplicaţii la nivelul pielii din jurul ochilor).

Copii

Corticosteroizii vor fi utilizaţi, în cazul copiilor, numai pe durata şi în doza minimă absolut necesară pentru obţinerea şi menţinerea efectului terapeutic dorit.

Pentru administrarea Advantan la copii şi la adolescenţi, nu este necesară o modificare a dozei. Cu caracter general, durata de administrare în cazul copiilor nu trebuie să depăşească 4 săptămâni. Este necesară o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu în cazul copiilor cu cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni.

Aplicarea de cantităţi ridicate pe suprafeţe extinse sau pe elasticitate îndelungată a corticosteroizilor topici, în special cu acoperirea cu bandaj (ocluzie), creşte semnificativ riscul de apariţie a reacţiilor adverse. Scutecele pot produce un efect ocluziv.

Administrarea Advantan cu alte medicamente


Vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aţi folosit recent sau dacă folosiţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală.

La respectarea dozelor şi administrarea pe durată scurtă nu sunt de aşteptat apariţia de reacţii secundare. La aplicarea pe suprafaţă extinsă sau pe durată mai lungă, reacţiile secundare, ca urmare a preluării în organism (resorbţiei), pot fi identice cu cele înregistrate la administrarea internă (sistemică). Până în prezent nu sunt cunoscute astfel de reacţii.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Fertilitatea

Nu există informaţii valabile privind influenţa aceponat de metilprednisolon asupra fertilităţii.

Sarcina

Dacă sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră va ţine seama de acest lucru înainte de a vă prescrie Advantan. Ca regulă generală, medicamentele care conţin corticosteroizi pentru administrare locală nu trebuie folosite în cursul primelor trei luni de sarcină. Trebuie evitate folosirea îndelungată şi pe zone întinse a preparatelor topice care conţin steroizi, deoarece posibilitatea de absorbţie sau un efect sistemic nu poate fi complet exclus.

Alăptarea

Nu trebuie să aplicaţi Advantan la nivelul sânilor dacă alăptaţi. Înainte de a vă prescrie Advantan, medicul dumneavoastră va lua în considerare faptul că alăptaţi, aşa încât vă rugăm să îl informaţi asupra acestui lucru. Trebuie evitată utilizarea îndelungată sau pe zone întinse a preparatelor topice care conţin steroizi, deoarece posibilitatea de absorbţie sau un efect sistemic nu poate fi complet exclus.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Advantan nu are influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Advantan Cremă conţine alcool cetilstearilic şi butilhidroxitoluen. Aceşti excipienţi pot provoca reacţii adverse la locul de aplicare (de exemplu, dermatită de contact) sau iritaţia ochilor şi a mucoaselor. Advantan nu trebuie utilizat în zona ochilor şi a rănilor deschise.

3. Cum să utilizați Advantan

Utilizaţi acest medicament exact aşa cum v-a prescris medicul. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur de modul în care trebuie să utilizaţi medicamentul.

Medicul va stabili care formă farmaceutică a medicamentului Advantan (cremă, unguent) se potriveşte cel mai bine în cazul dumneavoastră.

Dacă nu există prescripţii medicale diferite, Advantan trebuie aplicat în strat subţire, o dată pe zi, la nivelul zonelor afectate. În general, durata de utilizare nu trebuie să depăşească 12 săptămâni în cazul adulţilor şi 4 săptămâni în cazul copiilor. Dacă aveţi impresia că efectul Advantan este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult Advantan decât trebuie

Nu există risc de intoxicaţie în urma aplicării o singură data a unei supradoze la nivelul pielii (aplicare pe suprafaţă întinsă) sau în cazul ingerării accidentale.

Dacă uitaţi să utilizaţi Advantan

Dacă aţi uitat să utilizaţi Advantan nu aplicaţi cantităţi mai mari de decât cele prescrise şi continuaţi tratamentul conform recomandării medicului. Nu folosiți o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Advantan

Dacă întrerupeţi tratamentul cu Advantan, este posibil ca simptomele iniţiale ale bolii dumneavoastră de piele să reapară. Vă rugăm să contactaţi medicul înainte de a întrerupe tratamentul.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate cauza reacţii adverse, chiar dacă acestea nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raportate la utilizarea de Advantan cremă:

Frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 10 persoane):

-Acnee,

-Senzație de arsură și mâncărime la locul de aplicare.

Mai puțin frecvente (afectează mai puțin de 1 din 100 persoane):

-hipersensibilitate,

-uscăciune,

-vezicule,

-foliculită,

-erupţii cutanate,

-parestezii la locul de aplicare.

Rare (pot afecta mai puțin de 1 din 1000 persoane):

-fisuri ale pielii ,

-piodermie,

-telangiectazie,

-atrofierea pielii ,

-infecții fungice ale pielii ,

-celulită, edem,

-iritaţie la locul de aplicare.

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile) :

-striaţii ale pielii ,

-dermatită periorală,

-decolorarea pielii ,

-reacţii alergice ale pielii ,

-hipertricoză.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www. anm. ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Advantan A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Advantan după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25 ºC, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Advantan

Advantan 1 mg/g cremă

- Substanţa acivă este metilprednisolonul aceponat. Fiecare gram de cremă conţine 1 mg metilprednisolon aceponat.

- Excipienţi: oleat de decil, monostearat de glicerol 40-55 %, alcool cetilstearilic, gliceride semisintetice solide, softisan 378, stearat de polioxil 40, glicerol 85%, edetat disodic, alcool benzilic, butilhidroxitoluen, apă purificată.

Natura şi conţinutul ambalajului

Cremă omogenă, de culoare albă până la gălbuie

Cutie cu un tub din aluminiu cu 30 g cremă

Cutie cu un tub din aluminiu cu 50 g cremă

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj sa fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BAYER PHARMA AG

Müllerstraβe 178, 13353 Berlin, Germania

Fabricantul

Bayer HealthCare Manufacturing S. r. l.

Via E. Schering 21, 20090 Segrate (Milano), Italia
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 63000
NEW
Цена товара в пунктах: 1194
Код товара: 63671
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42968
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 42412
Топ сезона
Код товара: 12021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Код товара: 42910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 44077
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 1012
Код товара: 63752
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 508
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.