Nootropil comp.film. 1200mg N10x2

Код товара: 13272
Доза: 1200
Количество доз: 20
Производитель: UCB Pharma SA
Страна: Бельгия
Форма: табл. п/о.

NOOTROPIL 1200 mg comprimate filmate

Piracetam
1. Ce este Nootropil şi pentru ce se utilizează

Piracetamul, substanţa activă din Nootropil este o substanţă nootropă care ameliorează funcţiile psihice implicate în procesele cognitive precum învăţarea, memoria, atenţia şi starea de conştienţă, atât la subiecţii normali cât şi la pacienţii cu afecţiuni neuropsihice. Piracetamul are efecte terapeutice benefice asupra circulaţiei cerebrale şi metabolismului cerebral. Nootropil este indicat ca tratament în următoarele situaţii: - contracţii musculare (mioclonii) de origine corticală, putând fi administrat singur sau în asociere cu alte medicamente.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Nootropil

Nu utilizaţi Nootropil

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la piracetam, la alţi derivaţi de pirolidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale Nootropil.
-dacă aveţi funcţia renală sever afectată (Cl creatininei < 20 ml/min)
-dacă aveţi hemoragie cerebrală
-dacă aveţi Coree Huntington
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nootropil

Vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră:

-dacă aveţi insuficienţă renală, deoarece excreţia piracetamului din Nootropil poate să scadă, crescându-i efectele. Dacă sunteţi vârstnic, medicul trebuie să vă evalueze funcţia rinichilor dumneavoastră, înaintea începerii tratamentului cu Nootropil;
-dacă aveţi ulcer gastro-duodenal;
-dacă aveţi probleme ale coagulării sângelui, hemoragie severă sau vi s-a efectuat o intervenţie chirurgicală majoră, deoarece Nootropil vă poate afecta coagularea sângelui;
-dacă aveţi mioclonii, deoarece întreruperea bruscă a Nootropil poate determina reapariţia convulsiilor;
-dacă aveţi epilepsie, deoarece Nootropil poate determina apariţia mai frecventă a convulsiilor.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
În special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă luaţi medicamente care stimulează SNC, neuroleptice, hormoni tiroidieni sau anticoagulante. Utilizarea acestor medicamente concomitent cu Nootropil necesită supraveghere medicală atentă sau, în anumite cazuri, modificarea dozei.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Deoarece piracetamul traversează placenta şi este excretat în lapte, nu se recomandă utilizarea Nootropil în timpul sarcinii şi alăptării. Medicul va prescrie acest medicament numai după evaluarea balanţei între beneficiul matern şi riscul potenţial fetal.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Prin reacţiile adverse pe care le poate produce, Nootropil poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Atenționare cu privire la excipienți

Acest medicament conţine aproximativ 2 mmol (sau aprox. 46 mg) sodiu per 24 g piracetam. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.
3. Cum să utilizaţi Nootropil

Utilizați întotdeauna Nootropil aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza trebuie stabilită individual în funcţie de severitatea afecţiunii şi de răspunsul la tratament.
În miocloniile de origine corticală tratamentul se începe cu o doză iniţială de 7,2 g piracetam pe zi, care poate fi crescută cu câte 4,8 g piracetam la intervale de 3-4 zile, până la o doză maximă zilnică de 24 g piracetam, administrată în două sau trei prize. Terapia concomitentă cu alte medicamente având aceeaşi indicaţie, trebuie menţinută la doza zilnică deja stabilită. În funcţie de efectul therapeutic obţinut, se va reduce, dacă este posibil, doza zilnică a medicamentelor cu aceeaşi indicaţie. După iniţiere, tratamentul cu piracetam trebuie continuat atât timp cât persistă afecţiunea cerebrală iniţială. La pacienţii care prezintă un episod acut, ameliorarea spontană poate apărea în timp şi la fiecare 6 luni trebuie să se încerce scăderea dozei sau întreruperea tratamentului. Se recomandă scăderea treptată a dozei la intervale de 2 zile cu câte 1,2 g piracetam (3-4 zile în caz de sindrom Lance&Adams) pentru a preveni reapariţia convulsiilor determinate de întreruperea bruscă a tratamentului.
Vârstnici

La pacienţii vârstnici cu insuficienţă renală se recomandă ajustarea dozei (vezi „Ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală.
Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă hepatică izolată. În cazul prezenţei concomitente a insuficienţei hepatice şi renale este necesară ajustarea dozelor; vezi recomandările de dozaj de mai sus.
Mod de administrare

Comprimatele se administrează întregi, cu suficient lichid, cu sau fără alimente. Se recomandă ca doza zilnică să fie administrată în 2-4 prize.
Durata tratamentului va fi stabilită în funcţie de starea clinică a fiecărui pacient.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Nootropil

Dacă accidental, dumneavoastră sau un copil, aţi luat prea multe comprimate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau câteva comprimate cu dumneavoastră pentru ca medicul să ştie ce aţi luat.
Dacă uitaţi să utilizaţi Nootropil

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Nootropil

Întreruperea tratamentului se face treptat. Nu întrerupeţi tratamentul fără recomandarea medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Nootropil poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Aceste reacţii adverse sunt, în general, de intensitate uşoară şi apar mai ales la doze mari.
Frecvenţa este definită utilizând următoarea convenţie:
Foarte frecvente (≥ 1/10), frecvente (≥ 1/100 şi <1/10); mai puţin frecvente (≥ 1/1000 şi <1/100); rare (≥ 1/10000 şi <1/1000); foarte rare (< /10000).
În cazul apariţiei următoarelor reacţii adverse tratamentul cu Nootropil trebuie întrerupt; informaţi-l pe medicul dumnevoastră sau adresaţi-vă celui mai apropiat spital:
-umflarea mâinilor, buzelor, gurii sau gâtului, cu dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie. Aceste reacţii apar datorită unui edem alergic sever şi necesită intervenţia medicului sau spitalizare. Aceste reacţii sunt foarte grave, dar apar foarte rar.
-urticaria este tot un simptom alergic. Se întrerupe administrarea medicamentului şi medicul va decide tratamentul ulterior. În cazul apariţiei acesteia pe toată suprafaţa corpului trebuie anunţat de urgenţă medicul.
Reacţii adverse frecvente

-nervozitate;
-hiperkinezie;
-creştere în greutate.
Reacţii adverse mai puţin frecvente

-depresie;
-somnolenţă;
-astenie.
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută

-tulburări hemoragice;
-reacţie anafilactoidă;
-reacţii de hipersensibilitate;
-agitaţie;
-anxietate;
-confuzie;
-halucinaţii;
-ataxie;
-tulburări ale echilibrului;
-agravarea epilepsiei;
-cefalee;
-insomnie;
-vertij;
-dureri abdominale;
-dureri în capul pieptului;
-diaree;
-greaţă;
-vărsături;
-umflarea mâinilor, buzelor, gurii sau gâtului;
-dermatită;
-mâncărimi;
-urticarie.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Nootropil

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Nootropil după data de expirare înscrisă pe blister, cutie sau flacon.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la loc uscat, la temperaturi sub 25 °C.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Nootropil

- Substanţa activă este piracetam. Un comprimat filmat conţine piracetam 1200 mg.
- Celelalte componente sunt:
nucleu- macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, croscarmeloză sodică ;
film- hipromeloză 2910 (5cP), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, macrogol 6000.
Cum arată Nootropil şi conţinutul ambalajului

Nootropil se prezintă sub formă de comprimate albe, alungite, cu o linie mediană, marcate cu N/N pe una dintre fețe și plane pe cealaltă față.
Este disponibil în:

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul Deţinătorul

certificatului de înregistrare

UCB Pharma S. A.
Allee de la Recherche 60 B-1070 Bruxelles, Belgia
Fabricantul

UCB Pharma S. A.
Chemin du Foriest, B-1420, Braine-l'Alleud, Belgia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 779
Код товара: 56859
Цена товара в пунктах: 1986
Код товара: 46557
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 44238
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 296
Код товара: 62155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63940
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 890
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 90
Код товара: 62444
Топ сезона
Код товара: 42910
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 879
Код товара: 64176
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 969
Код товара: 59583
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60986
Цена товара в пунктах: 988
Код товара: 59585
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Акция
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61692
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.