Moxilen pulb. inj. 1g N10

Код товара: 15328
Доза: 1000
Количество доз: 10
Производитель: Medochemie Ltd
Страна: Кипр
Форма: пор. д/п инф. р-ра
отпуск только по рецепту!

Moxilen 500 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă

Moxilen 1g pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă

Amoxicilină
1. Ce este Moxilen și pentru ce se utilizează

Ce este Moxilen

Moxilen este un antibiotic. Substanța activă este amoxicilina. Aceasta aparține unui grup de medicamente denumite „peniciline”.
Pentru ce se utilizează Moxilen

Moxilen este utilizat pentru tratamentul infecțiilor cauzate de bacterii în diferite părți ale corpului.
Moxilen pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă este de obicei folosită pentru tratamentul urgent al infecțiilor severe sau dacă pacienții nu pot lua amoxicilina pe cale orală.
2. Ce trebuie să știți înainte să luați Moxilen

Nu luați Moxilen:

- dacă sunteți alergic la amoxicilină, penicilină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă ați avut vreodată reacţie alergică la orice alt antibiotic. Aceasta include o erupție trecătoare pe piele sau umflare a feței sau gâtului.
Nu luați Moxilen dacă oricare dintre acestea este valabilă în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luați Moxilen.
Atenționări și precauții

Înainte să luați Moxilen, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:
- aveți mononucleoză infecțioasă (febră, durere în gât, mărirea ganglionilor limfatici și senzație de oboseală marcată);
- aveți probleme cu rinichii;
- nu urinați cu regularitate.
În cazul în care nu sunteţi sigur dacă oricare dintre situaţiile descrise mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Moxilen.
Analize de sânge şi urină

Dacă efectuați:
- analize de urină (determinarea glucozei) sau analize de sânge pentru funcţia ficatului; - analiza pentru determinarea estriolului (analiză efectuată în timpul sarcinii pentru a verifica dacă fătul se dezvoltă normal).
Spuneți medicului sau farmacistului dacă luați Moxilen. Aceasta deoarece Moxilen poate influenţa rezultatele acestor tipuri de analize.
Moxilen împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.
- Dacă luaţi alopurinol (utilizat pentru gută) împreună cu Moxilen pot să apară reacţii alergice pe piele.
- Dacă luaţi probenecid (utilizat pentru gută), medicul dumneavoastră poate decide să vă modifice doza de Moxilen.
- Dacă luați medicamente care împiedică formarea de cheaguri de sânge (cum este warfarina), atunci vor fi necesare analize de sânge suplimentare.
- Dacă luați alte antibiotice (cum este tetraciclina), Moxilen poate fi mai puțin eficient.
- Dacă luați metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului sau al psoriazisului sever), Moxilen poate cauza o accentuare a reacțiilor adverse.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Moxilen poate determina efecte secundare și simptome (cum sunt reacții alergice, amețeli și convulsii) care ar putea să vă influențeze capacitatea de a conduce vehicule. Nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje decât dacă vă simțiți bine.
Moxilen pulbere pentru soluție injectabilă sau perfuzabilă conține sodiu

Fiecare flacon de Moxilen 500 mg conține 31,54 mg de sodiu. Fiecare flacon de Moxilen 1g conține 63,09 mg de sodiu. Pentru a fi luate în considerare de către pacienții cu dietă controlată cu sodiu.
3. Cum să luați Moxilen

Nu vă veți administra singur acest medicament. O persoană calificată, un medic sau o asistentă medicală, vă va administra acest medicament.
- Moxilen se administrează sub formă de injecție sau perfuzie într-o venă (intravenos) sau intr-un muşchi (intramuscular).
- Medicul va decide cât de mult aveți nevoie în fiecare zi și cât de des trebuie administrate injecțiile.
- Asigurați-vă că beți multe lichide în timp ce sunteti în tratament cu Moxilen.
Pentru a trata infecțiile

Doza uzuala este după cum urmează.
Copii cu greutatea mai mică de 40 kg
- Majoritatea infecțiilor: 20 mg până la 200 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală în doze divizate pe parcursul zilei.
- Boala Lyme (o infecție răspândită de paraziți numiți căpușe):
- eritem migrant izolat (stadiu incipient
- erupție circulară roșie sau roz) 25 mg până la 50 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală în doze divizate pe parcursul zilei;
- manifestări sistemice (stadiu târziu - pentru simptome mai grave sau când boala se răspândește în tot corpul) 100 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală în doze divizate pe parcursul zilei.
- Doza maximă unică: 50 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală.
- Doza zilnică maximă intramusculară: 120 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală, de la 2 până la 6 doze egal divizate.
Adulți, pacienți vârstnici și copii cu greutatea mai mare de 40 kg
- Doza zilnica uzuala: 750 mg până la 6 g administrate în doze divizate.
- Doză zilnică maximă intravenoasă: 12 g pe zi.
- Doză unică maximă intravenoasă: 2 g prin perfuzie sau 1 g prin injectare bolus.
- Doză zilnică maximă intramusculară: 4 g pe zi.
- Doza maximă intramusculară: 1 g.
- Boala Lyme (o infecție răspândită de paraziți numiți căpușe):
- eritem migrant izolat (stadiu incipient - erupție circulară roșie sau roz) 4 g pe zi;
- manifestări sistemice (stadiu târziu - pentru simptome mai grave sau când boala se răspândește în tot corpul) 6 g pe zi.
Afecțiuni ale rinichilor

Dacă aveți probleme cu rinichii, doza poate fi mai mică decât doza obișnuită.
Dacă luați mai mult Moxilen decât trebuie

Este puţin probabil ca doctorul sau asistenta medicală să vă administreze o cantitate mai mare de Moxilen, dar dacă credeți că vi s-a administrat prea mult Moxilen, spuneți imediat medicului sau asistentei medicale. Semnele ar putea fi un deranjamente stomacale (greață, vărsături sau diaree) sau cristale în urină, care pot fi observate ca urină tulbure sau probleme la urinare.
Dacă uitaţi să luaţi Moxilen

Vorbiți cu medicul, farmacistul sau asistenta medicală.
Dacă încetaţi să luaţi Moxilen

În mod normal, nu vi se va administra Moxilen mai mult de 2 săptămâni fără ca medicul să vă revizuiască tratamentul.
Dacă se utilizează Moxilen mult timp, este posibil să apara candidoză (o infecție cu fungi în zonele umede ale corpului care poate provoca durere, mâncărime și scurgeri de culoare albă). Dacă se întâmplă acest lucru, spuneți medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.
Dacă vi se administreaza Moxilen pentru o elasticitate lungă de timp, medicul dumneavoastră vă poate efectua teste suplimentare pentru a verifica dacă rinichii, ficatul sau sistemul dumneavoastră sanguin funcționează normal.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Opriți tratamentul cu Moxilen și adresați-vă imediat unui medic, dacă observați orice reacții adverse grave-este posibil să aveți nevoie de tratament medical de urgență.

Următoarele reacţii adverse grave sunt foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
- Reacții alergice, simptomele pot include: mâncărimi sau erupție trecătoare pe piele, umflarea feței, buzelor, limbii, corpului sau dificultăți de respirație. Aceste reacții pot fi grave și ocazional au fost letale.
- Erupție cutanată sau pete roșii rotunde punctiforme sub suprafața pielii sau învinețirea pielii . Aceasta se datorează inflamației pereților vaselor de sânge datorate unei reacții alergice. Poate fi asociată cu dureri articulare (artrită) sau probleme ale rinichilor.
- reacție alergică întârziată poate să apară de obicei la 7 până la 12 zile după administrarea de amoxicilină, unele simptome incluzând: erupții trecătoare pe piele, febră, dureri articulare sau mărirea ganglionilor limfatici, în special cei de sub braț.
- reacție pe piele numită ‘eritem polimorf’ în care pot să apară: pete purpurii roșiatice pe piele ce provoacă mâncărimi în special pe palme sau pe tălpi, zone umflate pe piele ‘în formă de stup’, zone dureroase la nivelul gurii, ochilor și organelor genitale. Puteți avea febră și vă puteți simți foarte obosit.
- Alte reacții severe pe piele pot include: modificare a culorii pielii , umflături localizate sub piele, bășici, pustule, descuamare, înroșire, durere, mâncărime, formare de cruste. Acestea pot fi asociate cu febră, durere de cap și dureri în corp, simptome asemănătoare gripei cu erupție, febră, ganglioni inflamați și rezultate anormale ale analizelor de sânge [inclusiv număr crescut de leucocite (eozinofilie) și valori serice crescute ale enzimelor hepatice] [reacție la medicament cu eozinofilie și simptome sistemice (sindrom DRESS)].
- Aveți febră, frisoane, dureri în gât sau ale semne ale unei infecții, sau vă învinețiți cu ușurință. Acestea pot fi semne ale unei probleme cu celulele sanguine.
- Reacția Jarisch-Herxheimer care poate apare în timpul tratamentului cu amoxicilină în boala Lyme provoacă febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare și erupții cutanate.
- Inflamarea intestinului gros (colon) cu diaree (care uneori conține sânge), durere și febră.
- Pot apare reacții adverse grave ale ficatului. Acestea sunt în principal asociate cu tratamentul pe perioade lungi, la bărbați și vârstnici. Trebuie să spuneți de urgență medicului dumneavoastră dacă observați:
- diaree severă cu sângerări
- vezicule, înroșire sau învinețire la nivelul pielii
- urină mai închisă la culoare sau scaune mai deschise la culoare
- îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter). Vezi mai jos anemia care poate conduce la icter.
Aceste reacții pot să apară în timpul administrării medicamentului sau timp de până la câteva săptămâni după tratament.
Dacă vi se întâmplă oricare dintre cele de mai sus, încetaţi să luaţi medicamentul şi consultaţi imediat medicul dumneavoastră.
Uneori puteți avea reacții pe piele mai puțin severe, ca de exemplu:
- erupție moderată pe piele (pete rotunde roz-roșii), zone umflate ca un ‘stup’ pe antebrațe, picioare, palme, mâini sau laba piciorului. Acestea sunt mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane).
Dacă aveți oricare dintre aceste reacții discutați cu medicul dumneavoastră deoarece tratamentul cu amoxicilină va trebui oprit.

Alte reacții adverse posibile sunt:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- erupție trecătoare pe piele;
- senzație de rău (greață);
- diaree.
Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1din 100 persoane)
- tare de rău (vărsături).
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10,000 persoane)
- candidoză (o infecție cauzată de ciuperci la nivelul vaginului, gurii sau pliurilor pielii ), veți primi tratamentul pentru candidoză de la medicul dumneavoastră sau de la farmacist;
- probleme ale rinichilor;
- crize convulsive, observate la pacienții care iau doze mari sau care au probleme cu rinichii;
- amețeli;
- hiper activi tate;
- cristale în urină, care pot fi observate sub formă de urină tulbure, sau dificultate sau disconfort la urinare.
Asigurați-vă că beți multe lichide pentru a reduce probabilitatea apariției acestor simptome;
- scădere excesivă a numărului de celule roșii din sânge cauzând un tip de anemie. Simptomele includ: oboseală, dureri de cap, dificultăți de respirație, amețeli, aspect palid și îngălbennirea pielii sau a albului ochilor;
- număr scăzut de celule albe din sânge;
- număr scăzut de celule implicate în coagularea sângelui;
- coagularea sângelui poate dura mai mult decât în mod normal. Puteți observa acest lucru dacă vă curge sânge din nas sau dacă vă tăiați.
Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Moxilen

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 25ºC.
Nu utilizați acest medicament dacă prezintă semne vizibile de deteriorare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Moxilen 500mg

- Substanţa activă este amoxicilina. Fiecare flacon conţine o cantitate de trihidrat de amoxicilină, echivalent cu amoxicilină 500 mg.
Ce conţine Moxilen 1g

- Substanţa activă este amoxicilina. Fiecare flacon conţine o cantitate de trihidrat de amoxicilină, echivalent cu amoxicilină 1g.
Cum arată Moxilen şi conţinutul ambalajului

Moxilen 500 mg și 1g, pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă este disponibilă în flacoane din sticlă de tip III de 8 ml, sigilate cu dop din cauciuc cu diametrul de 20 mm și o capsulă din aluminiu. Sunt disponibile cutii cu 1, 10, 50 sau 100 de flacoane.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Medochemie Ltd.
1-10 Constantinopoleos str. , Limassol, Cipru
Fabricantul

Medochemie Ltd.
1-10 Constantinopoleos str. , Limassol, Cipru

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 296
Код товара: 62155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 64363
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64350
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.