Salbutamol comp. 2 mg N20x3 (Balkan)

Код товара: 42107
Доза: 2
Количество доз: 60
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Republica Moldova
Форма: табл
Наличие: достаточно
38 67 леев
(-19%)
31 29 леев
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Salbutamol-BP 2 mg comprimate

Salbutamol-BP 4 mg comprimate

Salbutamol
1. CE ESTE SALBUTAMOL-BP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Salbutamol-BP conţine ca substanţă activă salbutamol, care aparţine grupului de medicamente denumite bronhodilatatoare. Salbutamolul relaxează muşchii din pereţii căilor aeriene mici din plămâni. Aceasta permite deschiderea căilor aeriene şi, astfel, ajută la ameliorarea senzaţiei de constricţie toracică, respiraţiei şuierătoare şi tusei, ceea ce vă permite să respiraţi mult mai uşor. Salbutamol-BP este indicat pentru a uşura problemele dumneavoastră de respiraţie din astm bronşic şi alte boli bronho-pulmonare obstructive.
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SALBUTAMOL-BP

Nu utilizaţi Salbutamol-BP

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la salbutamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Salbutamol-BP.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Salbutamol-BP

Înainte de a utiliza acest medicament spuneţi medicului dumneavoastră:
- dacă aveţi afecţiuni cardiace, incluzând: dureri în piept (cardiopatie ischemică), bătăi neregulate sau foarte rapide ale inimii, insuficienţă cardiacă;
- dacă utilizaţi medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari sau a altor afecţiuni cardiace, cunoscute ca beta blocante (vezi şi punctul Utilizarea altor medicamente);
- dacă aveţi diabet zaharat;
- dacă aveţi o glandă tiroidă hiperactivă (tireotoxicoză).
S-ar putea ca uneori, acest medicament să nu fie potrivit pentru dumneavoastră şi medical dumneavoastră să dorească să vă administreze alt medicament.
Bronhodilatatoarele nu trebuie să reprezinte singurul tratament sau tratamentul principal la pacienţii cu astm bronşic sever sau instabil. Astmul bronşic sever necesită monitorizare regulată, incluzând teste funcţionale pulmonare, deoarece pacienţii prezintă risc de atacuri severe şi chiar de deces. La aceşti pacienţi, medicul trebuie să ia în considerare utilizarea dozelor maxime recomandate de corticosteroizi inhalatori şi/sau administrarea orală de corticosteroizi. Mărirea dozei sau creşterea frecvenţei de administrare trebuie efectuate numai la recomandarea medicului. Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă doza de salbutamol recomandată anterior nu vă mai ameliorează, ca de obicei, respiraţia sau senzaţia de constricţie toracică. Pentru ameliorarea simptomelor, la tratamentul cu Salbutamol-BP se pot asocia bronhodilatatoare inhalatorii cu durată scurtă de acţiune. Creşterea utilizării de bronhodilatatoarelor, în special a beta2-agoniştilor inhalatori cu durată de acţiune scurtă, pentru ameliorarea simptomelor indică deterioarea controlului astmului bronşic. Pacienţii trebuie instruiţi să solicite consult medical dacă administrarea de bronhodilatatoare cu durată de acţiune scurtă devine mai puţin eficace sau dacă necesită pentru controlul simptomelor mai multe inhalări decât în mod obişnuit. În aceste situaţii, schema terapeutică a pacientului trebuie reevaluată şi trebuie avută în vedere necesitatea creşterii terapiei antiinflamatoare (de exemplu, doze mari de glucocorticoizi inhalatori sau administrarea orală de glucocorticoizi). Agravarea severă a astmului bronşic trebuie tratată conform schemelor terapeutice stabilite. Dacă apare tahifilaxie, este necesară reevaluarea tratamentului. Deşi formulările de salbutamol cu administrare intravenoasă şi, ocazional, cu administrare orală, comprimate, sunt utilizate în controlul travaliului prematur, necomplicat de placentă praevia, hemoragie ante-partum sau toxemie gravidică, salbutamolul nu trebuie utilizat în cazul iminenţei de avort. Sportivii trebuie atenţionaţi că salbutamolul poate să determine pozitivarea testelor antidoping.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie ce alte medicamente luaţi, în special:
- beta blocante, cum este propranololul;
- antidepresive;
- xantine;
- diuretice;
- corticosteroizi;
- digoxină. Dacă urmează să vi se efectueze anestezie generală, anunţaţi anestezistul că utilizaţi salbutamol.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Salbutamol-BP se va administra în timpul sarcinii sau alăptării numai la recomandarea expresă a medicului dumneavoastră.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au raportat efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Salbutamol-BP

Salbutamol-BP conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI SALBUTAMOL-BP

Utilizaţi întotdeauna Salbutamol-BP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Salbutamol-BP este destinat pentru administrare orală.
Adulţii şi copii peste 12 ani

De regulă doza se iniţiază cu 2-4 mg, maxim până la 4 ori pe zi. La necesitate doza poate fi repetată, deşi doza următoare poate fi administrată nu mai devreme decât peste 6 ore. Dacă acţiunea este insuficientă, după consultarea medicului doza poate fi treptat crescută, dar nu se va depăşi doza maximă nictemerală de câte 8 mg de 4 ori pe zi. Dozele la o priză, care depăşesc 4 mg, se vor administra numai în caz dacă lipseşte efectul terapeutic la doze mai mici. La vârstnici şi la persoane cu hipersensibilitate faţă de amine simpatomimetice, este necesar de administrat doza iniţială de 2 mg de 4 ori pe zi. Doza maximă nictemerală de salbutamol constituie 32 mg.
Copii cu vârsta de 6-12 ani

Doza iniţială constituie 2 mg de 3-4 ori pe zi. La necesitate doza poate fi repetată, deşi doza următoare poate fi administrată nu mai devreme decât peste 6 ore. Dacă acţiunea este insuficientă, după consultarea medicului doza poate fi treptat crescută, dar nu se va depăşi doza maximă nictemerală de câte 6 mg de 4 ori pe zi (24 mg).
Copii cu vârsta de 2-6 ani: câte 1-2 mg (0,1 mg/kg) de 3-4 ori pe zi.
Vârstnici Nu este necesară ajustarea dozei la vârstnici.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Salbutamol-BP

Este important să respectaţi doza recomandată de medic. Dacă în mod accidental luaţi o doză mai mare decât cea recomandată puteţi observa că inima dumneavoastră bate mai repede decât de regulă şi nu vă simţiţi prea bine. Aceste efecte dispar, de regulă, în decurs de câteva ore, dar trebuie să vă adresaţi cât mai repede medicului dumneavoastră sau să mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau medicamentul cu dumneavoastră, astfel încât personalul spitalului să ştie ce medicament aţi luat.
Dacă uitaţi să utilizaţi Salbutamol-BP

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o cât de repede vă amintiţi, totuşi, dacă se apropie momentul pentru următoarea doză, nu mai luaţi doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Salbutamol-BP

Dacă se întrerupe utilizarea Salbutamol-BP, manifestările iniţiale pot să reapară. Nu trebuie să întrerupeţi brusc utilizarea Salbutamol-BP, discutaţi întotdeauna înainte cu medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Salbutamol-BP poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, după cum urmează:
Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi
Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi
Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi
Foarte rare: care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile
Reacţii adverse foarte frecvente:
- tremurături.
Reacţii adverse frecvente:

- durere de cap;
- bătăi rapide ale inimii (tahicardie);
- senzaţie neplăcută de bătăi neregulate sau puternice ale inimii (palpitaţii);
- crampe musculare.
Reacţii adverse rare:
- scădere a concentraţiei de potasiu din sânge (hipokaliemie);
- creştere a aportului de sânge la nivelul extremităţilor (vasodilataţie periferică);
- ritm cardiac anormal (aritmie), inclusiv fibrilaţie atrială, tahicardie supraventriculară, extrasistole. Dacă prezentaţi aceste reacţii adverse, adresaţi-vă cât mai repede medicului dumneavoastră.
Reacţii adverse foarte rare:
- nelinişte şi excitabilitate; - senzaţie de tensiune musculară; - reacţii alergice. Dacă aveţi o reacţie alergică, întrerupeţi utilizarea Salbutamol-BP şi adresaţi- vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Semnele unei reacţii alergice includ: umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului, care pot să determine dificultate la înghiţire sau în respiraţie, erupţie trecătoare pe piele cu mâncărimi, senzaţie de leşin, confuzie şi colaps. Acestea sunt reacţii adverse foarte grave. Puteţi avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă sau de spitalizare.
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută:

- durere la nivelul pieptului, datorată problemelor pe care le aveţi cu inima, cum este angina pectorală. Acestea sunt reacţii adverse foarte grave. Puteţi avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă sau de spitalizare. Dacă aveţi impresia că Salbutamol-BP este prea puternic sau prea slab pentru dumneavoastră, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Poate fi rezultatul agravării afecţiunilor dumneavoastră bronho-pulmonare obstructive şi să aveţi nevoie de un alt medicament. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ SALBUTAMOL-BP

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Nu utilizaţi Salbutamol-BP după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Salbutamol-BP Salbutamol-BP 2 mg comprimate
Substanţa activă este salbutamolul.
Fiecare comprimat conţine salbutamol 2 mg sub formă de sulfat de salbutamol. Celelalte componente sunt: Stearat de magneziu, Kollidon CL (crospovidona), Ludipress® (lactoza, polividona, crospovidona).
Salbutamol-BP 4 mg comprimate

Substanţa activă este salbutamolul. Fiecare comprimat conţine salbutamol 4 mg sub formă de sulfat de salbutamol. Celelalte componente sunt: Stearat de magneziu, Kollidon CL (crospovidona), Ludipress® (lactoza, polividona, crospovidona).
Cum arată Salbutamol-BP comprimate 2 mg și 4 mg şi conţinutul ambalajului Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi inscripţia „BP”, pe cealaltă parte, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Medicamentul este disponibil în cutii cu 3 blistere din PVC/Al a câte 20 comprimate.
Deţinătorul Certificatului de Înregistrare şi fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,
str. Grădescu, 4 mun. Chişinău,
Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 924
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 57932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 57614
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 342
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1118
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 55683
Акции
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 726
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 57970
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 59593
NEW
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
Цена товара в пунктах: 780
Код товара: 59584
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.