Renalgan comp.500 mg+5 mg+0,1mg N10x2

Код товара: 52419
Доза: 1
Доза: 1
Количество доз: 20
Количество доз: 20
Производитель: Lekhim-Harikov SAI
Страна: Украина
Форма: табл.
Наличие: достаточно
38 34 леев
(-8%)
35 41 леев
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Renalgan 500 mg + 5 mg + 0,1 mg comprimate

Metamizol sodic
Clorhidrat de pitofenonă
Bromură de fenpiverină

1. CE ESTE RENALGAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Renalgan conține în calitate de substanțe active metamizol sodic, bromură de fenpiverină, clorhidrat de pitofenonă. Metamizolul sodic aparține grupei de substanțe numite derivați de pirazolonă, cu acțiune analgezică și antipiretică (de combatere a durerii și temperaturii crescute a corpului). Bromura de fenpiverină și pitofenona manifestă acțiune de înlăturare a spasmelor musculaturii netede.
Medicamentul înlătură durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră.

Renalgan se utilizează în caz de:
- dureri severe acute cauzate de traume sau operații,
- colici (dureri spasmodice în abdomen),
- dureri de origine tumorală (durere canceroasă),
- febră mare care nu răspunde la alte măsuri sau medicamente.


2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI RENALGAN

Nu utilizaţi Renalgan
- dacă sunteți alergic (hipersensibil) la substanțele active, derivați de pirazolonă, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și/sau la oricare dintre componentele medicamentului, enumerate la pct. 6.
-dacă suferiți de ocluzie gastro-intestinală (blocarea tranzitului gastro-intestinal) sau megacolon (o boală caracterizată prin extensia intestinului gros, manifestată prin constipaţie persistentă, rebelă şi balonare);
-dacă suferiți de atonia (slăbiciunea) vezicii urinare sau biliare;
-dacă suferiți de probleme severe din partea rinichilor și ficatului;
-dacă aveți modificări din partea sângelui (scăderea sau chiar lipsa globulelor albe în sânge - leucopenie, agranulocitoză, manifestate printr-o predispunere la infecții);
-dacă aveți o scădere a numărului de globule roșii în sânge cauzată de producerea insuficientă de către măduva osoasă (anemie), scădere a numărului de globule albe (neutropenie) cauzată de medicamente contra cancerului sau de infecții;
-dacă suferiți de deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază (o enzimă din eritrocite);
-dacă aveți porfirie hepatică acută (o boală ereditară cauzată de dereglarea sintezei hemului - o fracțiune a hemoglobinei),
-dacă suferiți de glaucom cu unghi închis (presiune crescută în interiorul globului ocular);
-dacă aveți o patologie chirurgicală acută suspectată;
-dacă suferiți de astm bronșic;
-dacă suferiți de stări însoțite de scăderea bruscă a tensiunii arteriale;
-dacă suferiți de bătăi prea rapide ale inimii;
-dacă suferiți de creșterea în volum a prostatei cu tendință de retenție urinară.
- copiilor și adolescenților cu vârsta sub 18 ani

Atenţionări şi precauţii

Înainte de a lua acest medicament, vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți:

- tulburări ale funcției rinichilor și/sau ficatului de grad moderat;
- boli de stomac - tulburarea funcției musculaturii esofagiene (acalazie), reflux gastroesofagian (regurgitarea conținutului acid al stomacului în esofag), stenoza pilorică (îngistarea orificiului între stomac și duoden);
- predispunere la tensiune arterială scăzută, inclusiv la ridicarea bruscă în picioare;
- bronșită cronică și bronhospasm (Renalgan mărește viscozitatea secretului bronșic);
- funcție crescută a glandei tiroide;
- tulburări de ritm ale inimii (bătăi prea rapide ale inimii), insuficiență aprovizionării cu sânge a mușchiului inimii (în special, atac de cord), inima prea slabă;
- alergie la analgezice neopioide sau alte semne de alergice (inflamația mucoasei nasului - rinită alergică).

În timpul tratamentului îndelungat cu Renalgan medicul dumneavoastră vă va indica analize periodice ale sângelui și a funcției hepatice. Medicamentul vă poate afecta starea psihică și fizică la administrare concomitentă cu alcool și alte medicamente cu acțiiune deprimantă asupra sistemului nervos central.

În caz de apariție a temperaturii ridicate, durerilor în gât, durerii la înghițire, inflamației mucoasei cavității bucale, nasului, faringelui, zonei genitale și anorectale, agravarea bruscă a stării generale (semne de agranulocitoză), tratamentul cu acest medicament trebuie, de asemenea, oprit și se va consulta medicul. Medicul vă poate indica în acest caz efectuarea analizei generale a sângelui.

Comunicați medicului dumneavoastră dacă luați alte medicamente cu conținut de metamizol. Renalgan vă poate colora urina în roșu, însă acest fapt nu este periculos.

Utilizarea la copii și adolescenți.
Copiilor și adolescenților cu vârsta sub 18 ani utilizarea medicamentului se va efectua sub monitorizare medicală și doar conform indicațiilor vitale.
Renalgan cu alimente și băuturi

În timpul tratamentului cu acest medicament se recomandă evitarea consumului de alcool.
Renalgan împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau intenționați să luați orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală. &În special, comunicați medicului dumneavoastră dacă luați:
- chlorochină - pentru malarie
- anticoagulante cumarinice - pentru subțierea sângelui
- ciclosporină - pentru boli autoimune sau dacă ați suferit o operație de transplant
- cloramfenicol - pentru infecții
- neuroleptice, sedative, tranchilizante, barbiturice, fenilbutazonă - pentru liniștire, tulburări de somn, convulsii
- tempidonă - pentru febră
- antidepresive triciclice - pentru depresie
- contraceptive - pentru prevenirea sarcinii
- alopurinol - pentru gută
- analgezice neopioide și alte AINS - pentru dureri, inflamație și dureri reumatice.

Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicamentul este contraindicat în timpul sarcinii și în perioada de alăptare.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu Renalgan se recomandă precauție în cazul conduceii vehiculelor și folosirii utilajelor.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI RENALGAN

Utilizaţi întotdeauna Renalgan exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dozele zilnice recomandate– câte 1-2 comprimate pe zi, doza zilnică maximă - 2 comprimate. Durata tratamentului cu Renalgan - cel mult 3 zile.

Mod de utilizare:

Preparatul se va administra pe cale orală, după masă, cu apă.
Dacă luaţi mai mult Renalgan decât trebuie

Dacă utilizaţi mai multe comprimate decât vi s-a spus să luaţi sau dacă altcineva ia accidental medicamentul dumneavoastră, contactaţi un medic, un farmacist sau mergeţi la unitatea de urgență a celui mai apropiat spital, deoarece poate fi nevoie de supraveghere medicală.

Simptome:

în caz de supradozaj predomină simptomele de intoxicație cu metamizol, în asociere cu efecte determinate de inhibarea sistemului colinergic, tulburări ale funcției rinichilor și ficatului, paralizia respirației. Cel mai frecvent se observă sindromul toxico-alergic, simptome de afectare a formării sângelui, tulburări din partea stomacului și intestinului, în cazuri severe - simptome de afectare a sistemului nervos central.

Dacă uitaţi să luaţi Renalgan

Dacă uitaţi să luați medicamentul o dată, luaţi-l imediat ce vă amintiţi. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi omis mai multe doze, informaţi medicul dumneavoastră şi urmaţi recomandările primite. Nu modificați dumneavoastră doza prescrisă, decât dacă medicul vă recomandă acest lucru. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă manifestaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave, opriţi utilizarea Renalgan şi contactaţi imediat un medic:
- erupții alergice, mâncărimi, edem al feței, grețuri, vărsături, crampe abdominale, dificultăți de respirație, răgușire, senzația de disconfort la înghițire, tulburări de ritm cardiac și până la infarct miocardic sau colaps (insuficiență circulatorie periferică, manifestată prin pierderea oricărei forțe, scăderea bruscă a tensiunii arteriale, puls rapid și foarte slab) - semne de șoc anafilactic;
- erupții trecătoare pe piele care pun viața în pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică), care apar la început sub formă de pete bine delimitate roșii sau pete circulare având deseori vezicule în partea centrală. &În plus, pot să apară semne care includ ulcerații la nivelul gurii, gâtului, nasului, organelor genitale. Aceste erupții trecătoare pe piele sunt asociate deseori cu simptome asemănătoare gripei. Erupția se poate extinde la nivelul întregului corp sub formă de vezicule sau descuamare a pielii .
- Umflare a mâinilor, picioarelor, buzelor, gurii sau gâtului ceea ce duce la dificultăți la înghițire sau respirație (angioedem).

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată, reieșind din datele disponibile)
- reacții alergice (sau reacții de hipersensibilitate), inclusiv urticarie, erupții pe piele, mâncărime, bronhospasm, înroșirea ochilor (conjunctivită);
- tulburări de vedere;
- disconfort în abdomen, senzație de uscăciune în gură, constipație, agravarea gastritei și ulcerului stomacal și duodenal;
- inflamația ficatului (hepatită);
- conștientizarea bătăilor inimii, bătăi prea rapide ale inimii, tulburări ale ritmului inimii;
- tensiune arterială scăzută;
- scăderea numărului de elemente figurate ale sângelui (granulocite, eritrocite, trombocite, leucocite), dispariția granulocitelor în sânge (agranulocitoză, cu scăderea rezistenței la infecții);
- tulburări ale eliminării de urină
- lipsa eliminării de urină (anurie), scăderea cantității de urină eliminată (oligurie), apariția proteinelor în urină (proteinurie), colorarea urinei roșu, insuficiență acută a funcției rinichilor și inflamația rinichilor (nefrită interstițială);
- transpirație redusă, amețeli.


Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


5. Cum se păstrează Renalgan

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra în ambalajul original, la temperaturi sub 25 °C.
Nu utilizaţi Renalgan după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Renalgan

- Fiecare comprimat conține metamizol sodic 500 mg, clorhidrat de pitofenonă 5 mg, bromură de fenpiverină 0,1 mg.
- Celelalte componente sunt: stearat de calciu, amidon de cartofi.
Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanță gălbuie, cu suprafața plată, incizie și margini teșite.

Deţinătorul certificatului de înregistrare:
Lekhim-Harkov SAP,
Ucraina 61115, reg. Harkov, or. Harkov
Str. Severin Pototski, 36

Tel. : + 38 (057) 7 147 790
Fax: + 38 (057) 7 147 791

Fabricantul:
Lekhim-Harkov SAP,
Ucraina 61115, reg. Harkov, or. Harkov
Str. Severin Pototski, 36

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 598
Код товара: 50896
Цена товара в пунктах: 699
Код товара: 45851
Цена товара в пунктах: 859
Код товара: 50259
Цена товара в пунктах: 390
Код товара: 60117
Цена товара в пунктах: 377
Код товара: 62774
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63940
Топ сезона
Код товара: 12021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64354
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 64357
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 202
Код товара: 64369
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.