Ceai Hypericum Busuiocul cerbilor (Antiflatulent, Digestiv) 30g 1+1 CADOU

Код товара: 64354
Акция
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной

Ceai de Busuiocul Cerbilor 30 g

Ceaiul de Busuiocul-cerbilor ajută la eficientizarea digestiei prin stimularea funcțiilor gastrice și intestinale.

Proprietati   

Antinflamator, Antiseptic, Antispastic, Carminativ, Decongestionant, Diaforetic, Diuretic, Emenagogă, Eupeptică, Expectorant, Secretolitic, Sedativ, Tonic digestiv, Vermifugă

Recomandari         

Afectiuni reumatice, Calmarea colicilor, calmarea înțepăturilor de insecte, Infecții respiratorii, Probleme menstruale, Sistem Digestiv

Ceai Busuiocul Cerbilor vrac – Susține buna funcționare a sistemului digestiv

Caracteristici generale Ceai Busuiocul Cerbilor vrac:

Ceaiul de Busuiocul cerbilor este o alegere excelentă pentru menținerea sănătății aparatului digestiv și inducerea menstruației la femei.

Susținerea digestiei este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul digestiv este printre primele afectate, el fiind la interfața directă cu alimentele pe care le consumăm. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători când consumăm alimente grele și după episoadele de post când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă.

Pentru a ne proteja corect sistemul gastro-intestinal și a obține și o digestie optimă, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune digestivă, carminativă și antispastică precum produsul Ceai de Busuiocul cerbilor, astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Busuiocul-cerbilor poate susține buna funcționare a sistemului digestiv, favorizând eliminarea gazelor intestinale și relaxând colicile abdominale.

Ingrediente Ceai Busuiocul Cerbilor vrac:

Părți aeriene de Busuiocul cerbilor (Mentha pulegium).

Detalii Ceai Busuiocul Cerbilor vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Busuiocul-cerbilor, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Busuiocul-cerbilor au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Busuiocul cerbilor ajută la eficientizarea digestiei prin stimularea funcțiilor gastrice și intestinale, de asemenea, uleiul esențial conținut de către această plantă ajută la decongestionarea căilor respiratorii, are acțiune antiseptică și alungă insectele.

În plus, compușii activi (de ex.: pulegonă, mentonă, piperitonă, piperitenonă, tanin, diosmină ș.a.) din Busuiocul-cerbilor contribuie și la tonifierea sistemului nervos, calmarea colicilor abdominale, inducerea menstruației și la calmarea iritațiilor cutanate.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Busuiocul-cerbilor se numără acțiunea: tonică la nivel digestiv și nervos, eupeptică, antiseptică, decongestionantă, expectorantă, secretolitică, antispastică, diaforetică, sedativă, emenagogă, vermifugă, carminativă, abortivă, antiinflamatoare și diuretică.

Prezentarea compușilor activi:

Busuiocul-cerbilor (Mentha pulegium) este o specie erbacee perenă din familia Lamiaceelor cu proprietăți aromatice și flori decorative, mov. Această specie de mentă este originară din Europa, Orientul mijlociu și nordul Africii, însă a fost introdusă de către coloniștii europeni și în alte regiuni ale globului, precum America, Australia și Noua Zeelandă. Busuiocul-cerbilor este strâns înrudit cu Menta comună (Mentha spicata), ambele având un miros proaspăt și revigorant și proprietăți similare. Deși nu se știe cu siguranță, se crede că numele științific al speciei se trage din denumirea latină pentru purice („pulex”), făcându-se aluzie la utilizarea tradițională a plantei pentru combaterea infestațiilor cu purici. O altă utilizare tradițională a plantei este aceea culinară, Busuiocul-cerbilor fiind folosit pe post de condiment în mâncăruri gătite sau, proaspăt, în salate.

Menționată în scrierile lui Plinius cel Bătrân și ale lui Dioscoride, Busuiocului-cerbilor i s-au atribuit multe proprietăți sanogene. Astfel, acesta este o plantă aromatică medicinală folosită de secole ca tonic digestiv datorită proprietății sale de a stimula secreția sucurilor digestive, de a reduce flatulența și a calma colicile. În timpul expedițiilor îndelungate, marinarii obișnuiau să își dezinfecteze apa cu această plantă. De asemenea, această specie are o tradiție îndelungată de folosință pentru inducerea menstruației și a contracțiilor uterine în vederea cauzării avortului. Această acțiune se datorează cel mai probabil pulegonei, o monoterpenă ce îi conferă uleiului esențial din Busuiocul-cerbilor mirosul mentolat specific și care, în cantități mari, poate deveni toxic. Din această cauză, preparatele pe bază de Busuiocul-cerbilor nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau celor care alăptează și nici copiilor.

În prezent, Busuiocul-cerbilor este recunoscut și folosit în fitoterapie pentru proprietățile sale carminative, emenagoge (de a induce menstruația), antiseptice, antiinflamatoare, diuretice și tonice asupra sistemului nervos. Acesta este indicat și în ameliorarea simptomelor asociate virozelor datorită acțiunii diaforetice, decongestionante la nivelul căilor respiratorii, secretolitice și expectorante.

Extern, preparatele pe bază de Busuiocul-cerbilor dezinfectează și ajută la atenuarea problemelor cutanate minore.

De asemenea, proprietățile sedative și antiinflamatorii le recomandă și în calmarea durerilor reumatismale sau cauzate de gută. Nu în ultimul rând, mirosul caracteristic al speciei alungă insectele și chiar rozătoarele, fiind o soluție naturală pentru infestațiile cu purici și unele specii de viermi intestinali.

Mod de utilizare:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 mL de apă clocotită, se lasă acoperit câteva minute la infuzat, se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi, la nevoie. Nu se recomandă consumul regulat sau pe perioade îndelungate.

Extern: sub formă de infuzie dublu-concentrată. Se va folosi pentru: gargară, clătirea gurii, spălături locale, ulcerații, cataplasme în pansament steril, calmarea înțepăturilor de insecte și a celor de natură reumatică.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Tinctura Anticolitică!

Se poate asocia cu succes și cu:

Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Hyper-Bron (capsule), Hyper-Grip (capsule), Hyper-Gas (capsule), Vitacan cu Propolis (răceală și gripă) (capsule), Siropul contra Tusei, Siropul de Brad cu Propolis, Oțetul Antigripal și cu Balsamul Taina Plantelor de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată

Greutate netă:

30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către copii, femeile gravide sau cele care alăptează, sau de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, terapie hormonală) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală decompensată) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 421
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 960
Код товара: 61913
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61113
Цена товара в пунктах: 1225
Код товара: 59593
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Акция
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61691
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.