Ceai Hypericum Gentiana (Coleretic, Spasmolitic) 40g

Код товара: 62711
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: мало
90 90 леев
(-16%)
76 58 леев
или 307 пунктов лояльности
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Gentiana 40 g

Ceaiul de Gențiană este deosebit de util în menținerea sănătății aparatului digestiv, cu acțiune benefică atât asupra stomacului, cât și la nivel hepato-biliar.

Ceai Gentiana vrac – Susține buna funcționare a sistemului digestiv

Caracteristici generale Ceai Gentiana vrac:

Ceaiul de Gențiană este deosebit de util în menținerea sănătății aparatului digestiv, cu acțiune benefică atât asupra stomacului, cât și la nivel hepato-biliar. De asemenea, produsul poate fi folosit și ca tonic general. Susținerea digestiei și protejarea stomacului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă.

Pentru a ne proteja corect sistemul digestiv și a obține o digestie optimă, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune eupeptică, tonic-amară, coleretică și colagogă, precum Gențiana. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Gențiană poate susține buna funcționare a sistemului hepatobiliar, protejează stomacul și favoriză eliminarea gazelor din stomac și intestine, calmând durerile produse de către acestea și reducând senzațiile de greață și gust amar sau refluxul gastro-esofagian.

Ingrediente Ceai Gentiana vrac:

Rădăcină de Gențiană (Gentiana asclepiadea).

Detalii Ceai Gentiana vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Gențiană, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Rădăcinile de Gențiană au fost recoltate toamna (septembrie-octombrie), spălate și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante. 

Ceaiul de Gențiană ajută la eficientizarea digestiei prin stimularea funcțiilor gastrice și hepato-biliare. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare / secoiridoide monoterpenice – gențiopicrozide, amarogențiina; swerozide, swertiamarin; oligozaharide – gențianoza; polizaharide – inulină, pectine; acizi fenolici – cafeic, protocatehic, genistic; taninuri, xantone – genistină, gentiseină, gentiozid; β-amarine, lupeol, uleiuri esențiale ș.a.) din Gențiană contribuie și la stimularea poftei de mâncare, reducerea balonării, tonifierea sistemului nervos, reducerea stărilor febrile, întărirea sistemului imunitar și eliminarea paraziților intestinali. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Gențiană se numără acțiunea: stomahică, eupeptică, colagogă, coleretică, hepatoprotectoare, digestivă, tonic-amară, tonic nervoasă și generală, carminativă, antihelmintică, antispasmodică, antiinflamatoare, depurativă, imunomodulatoare, emenagogă, febrifugă și diuretică.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Gentiana vrac:

Gențiana (Gentiana asclepiadea), cunoscută și drept Ghințură sau Lumânărica-pământului, este o plantă erbacee perenă, ce aparține familiei Gentianaceae (care conține peste 87 de genuri și 1.600 de specii). Aceasta poate ajunge la înălțimi de aproape un metru (60-90 cm), fiind una dintre speciile mai înalte ale genului. Genul Gentiana cuprinde aproximativ 400 de specii, majoritatea având flori de culoare albastră sau violet, cu formă campanulată și o preferință pentru solurile bogate în humus, bine drenate. De obicei, acestea pot fi întâlnite crescând în mod spontan pe pajiști, pășuni, poieni și la marginea pădurilor din regiunile montane, alpine și subalpine, unele specii fiind, însă, regăsite și în zonele de câmpie. Arealul de răspândire al speciei este Europa centrală și de est, însă alte specii ale genului sunt regăsite pe tot continentul european și în Asia Mică. Majoritatea gențianelor sunt denumite popular „Ghințură” și au o tradiție îndelungată ca plante medicinale, în deosebi pentru proprietățile lor tonic-amare. Partea cea mai des utilizată în scop fitoterapeutic este rădăcina (cu rizomi), aceasta fiind în simbioză cu anumite specii de fungi.

Apreciată încă din Antichitate, Gențiana rămâne și în zilele noastre un remediu eficient împotriva unui spectru larg de probleme digestive și nu doar.

Astfel, aceasta este folosită de secole ca tonic amar, grație proprietății sale de a stimula secreția sucurilor digestive, de a reduce balonarea și de a stimula funcția hepatobiliară. În medicina Ayurvedică aceasta este folosită pentru efectul său „anti-Pitta”, fiind o puternică protectoare a stomacului, ficatului și splinei. Regăsită în numeroase preparate digestive și băuturi alcoolice (bitter, palincă, aperitive, rachiu de Ghințură, tincturi ș.a.), Ghințura le conferă acestora o aromă caracteristică, amară ce are rolul de a crește pofta de mâncare, de a stimula secreția sucului gastric, contracția colecistului și secreția bilei. Mai exact, principiile amare conținute în rădăcina și rizomii plantelor din genul Gentiana, dintre care remarcăm amarogențiina cu gustul cel mai amar, sunt responsabile în cea mai mare parte pentru efectele sanogene ale acestor specii.

Este important de remarcat faptul că efectele digestive și colecistokinetice se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă. Cercetările științifice actuale încep să confirme tot mai multe proprietăți sanogene ale produselor pe bază de Gențiană, în special asupra sistemului digestiv, dar și a celor nervos și imunitar. Folosite extern, produsele pe bază de Gențiană au o acțiune benefică în calmarea leziunilor și combaterea infecțiilor genitale.

Mod de utilizare Ceai Gentiana vrac:

Intern: sub formă de decoct din 2 lingurițe de plantă la 400 mL de apă. Se fierbe 15 minute, se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se strecoară și se beau 3 căni de ceai pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Recomandat în perioadele de convalescență. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă o pauză de 1 lună la fiecare 3 luni.

Extern: sub formă de decoct. Se poate folosi pentru: gargară, clătirea gurii, spălături locale, ulcerații, cataplasme în pansament steril sau băi de șezut.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Gențiană (câte 20-25 picături la fiecare cană)!

Se poate asocia cu succes și cu: Bitter Taina Plantelor, Capsule Hyper Digestiv, Tinctură Gastrica, Capsule Hyper Bil, Capsule Ventrilică,  Capsule Hepavita, Tinctura de Anghinare (câte 10-30 de picături, de 3 ori pe zi), Ceai de Anghinare, Extractul hidroglicerinic de Anghinare, Liver Forte, Capsule Enzimax, Capsule Hyper-Gas, Capsule Ghimbir, Capsule Spirulina cu Aloe si Catina Alba, Sirop elixirul vietii, Gel Aloe Vera de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

40 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., antiacide, pansamente gastrice) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru ulcer gastric și duodenal, gastrită hiperacidă, hipoglicemie, nervozitate, agitație nervoasă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Цена товара в пунктах: 247
Код товара: 62740
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 202
Код товара: 64367
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 395
Код товара: 63938
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 42412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1012
Код товара: 63752
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64368
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Цена товара в пунктах: 925
Код товара: 61956
Цена товара в пунктах: 530
Код товара: 62405
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62162
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.