Dimexid solutie 100ml Eladum

Код товара: 50199
Производитель: Farmacia Cojusna SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: р-р д/ наруж. прим

Dimexid-Eladum

soluţie cutanată

Dimethylsulfoxidum

1 flacon conţine: dimetilsulfoxid 50 ml sau 100 ml. Dimetilsulfoxidul manifestă acţiune antiinflamatoare, analgezică, antiseptică şi fibrinolitică. Are capacitatea de a pătrunde prin membranele biologice, inclusiv prin piele, facilitând absorbţia prin pielea intactă şi mucoase a medicamentelor. Există date că preparatul este capabil să restabilească activi tatea antimicrobiană a antibioticelor faţă de tulpinile microorganismelor rezistente sau moderat sensibile.

Domeniu de utilzare

Dimexid se indică în tratamentul afecţiunilor inflamatoare ale aparatului locomotor, contuzii, infiltrate traumatice, edeme inflamatoare, plăgi purulente, abcese, osteomielite acute şi cronice, în tratamentul eritemului no- dos, streptodermiei, etc. Dimexid poate fi utilizat în asociere cu preparatele antiinflamatoare ne- steroidieneîn terapia complexă a osteoartrozei deformante şi artritei reu- matoide, în asociere cu antibacteriene cu acţiune locală - în tratamentul sclerodermiei, acneei, erizipelului, furunculozei, foliculitelor şi altor afecţiuni cutanate; în asociere cu heparina - în tromboflebite.

Mod de utilizare

Dimexid se administrează extern sub formă de aplicări şi irigări, preponderent sub formă de soluţii apoase (30-50%) aplicate pe meşe de tifon, comprese. Compresele se aplică pe porţiunile lezate şi pe suprafeţele sănătoase adiacente. Meşele de tifon umezite cu soluţie de dimetilsulfoxid se aplică pe porţiunile lezate timp de 20-30 minute o data pe zi. Deasupra meşei de tifon se aplică o peliculă de polietilenă şi ţesătură de bumbac sau in. Durata utilizării -10-15 zile. în tratamentul erizipelului şi ulcerelor trofice se utilizează soluţia apoasă de 30-50% câte 50-100 ml de 2-3 ori pe zi. în eczemă, streptodermii difuze se recomandă comprese cu soluţie de 40-90% dimetilsulfoxid. în maladii purulente cutanate se utilizează soluţia 40%. Pentru anestezie locală se recomandă soluţia de 25-50% pentru comprese câte 100-150 ml de 2-3 ori pe zi. în tratamentul arsurilor profunde se utilizează pansamente cu soluţie 20-30% dimetilsulfoxid (la necesitate - până la 500 ml).

Efecte nedorite

Dimexid, de obicei, este bine tolerat, dar uneori poate apărea înroşirea pielii , prurit, ameţeli, insomnie, adinamie, dermatite, diaree. în unele cazuri se observă greaţă, bronhospasm. în caz de apariţie a efectelor nedorite, consultaţi medicul.

Restricţii în utilizare:

• Alergie (hipersensibilitate) la preparat,

• insuficienţă cardio-vasculară severă,

• ateroscleroză,

• angină pectorală,

• ictus cerebral,

• comă,

• dereglări ale funcţiei rinichilor şi ficatului,

• cataractă,

• glaucom,

• sarcina,

• perioada de alăptare.

Atenţionări:

Cu precauţie se utilizează la pacienţii vârstnici (cu vârsta peste 65 ani), la copii până la 7 ani. Pentru a evita posibila alergie individuală la preparat se recomandă efectuarea testului de sensibilitate: se aplică pe piele un tampon de vată umezit în soluţie. La apariţia înroşirii puternice a pielii şi pruritului utilizarea preparatului este contraindicată. La temperatura sub 18°C este posibilă cristalizarea dimetilsulfoxidului. Aceasta nu influenţează calitatea şi proprietăţile preparatului. Topirea cristalelor poate fi efectuată prin încălzirea uşoară a flaconului cu preparat pe baia de apă (temperatura apei circa 60 °C). Se va evita contactul preparatului cu mucoasa ochiului. A se consulta medicul înainte de utilizare.

Condiţii de păstrare

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperatura 15-25 °C

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Fabricat:

SRL ElaDumPharma

Republica Moldova, r-nul Străşeni, s. Cojuşna, str. Podgorenilor, 2/C

tel. /fax: 0 237 42 927, 0 237 42 408

Câte 50 ml sau 100 ml în flacon.

Seria: vezi pe ambalaj.

Exp. : vezi pe ambalaj.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 55265
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 925
Код товара: 61956
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 57475
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.