Riboxina sol. inj. 2% 10ml N5x2 (Darnita)

Код товара: 25453
Доза: 20
Количество доз: 10
Производитель: Darnita SAI, Firma farmaceutica
Страна: Украина
Форма: р-р д/ин.
отпуск только по рецепту!

RIBOXIN-DARNIŢA

soluţie injectabilă
DENUMIREA COMERCIALĂ

Riboxin-Darniţa
DCI-ul substanţei active

Inosinum
COMPOZIŢIA PREPARATULUI

1 ml soluţie conţine:
substanţă activă: riboxină (inozină) 20 mg;
excipienţi: hidroxid de sodiu, apă pentru injecţii.
DESCRIEREA PREPARATULUI

Lichid transparent, incolor.
FORMA FARMACEUTICĂ

Soluţie injectabilă.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Vasodilatator şi anabolizant cardiac, C01E B.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Riboxina este remediu anabolic, manifestă acţiune antihipoxică şi antiaritmică. Este precursor al ATP, participă nemijlocit la metabolismul glucozei şi contribuie la activarea metabolismului în condiţii de hipoxie şi de lipsă de ATP. Activează metabolismul acidului piruvic pentru asigurarea procesului de respiraţie tisulară, la fel contribuie la activarea xantindehidrogenazei. Riboxina influenţează pozitiv asupra metabolismului miocardic, în particular măreşte echilibrul energetic al miocardului, stimulează sinteza nucleotidelor, intensifică activi tatea unor enzime ale ciclului Krebs. Preparatul normalizează forţa contracţiilor cardiace şi contribuie la o relaxare mai completă a miocardului în diastolă din cauza capacităţii de a fixa ionii de calciu, care au pătruns în celulă după excitarea lor, stimulează regenerarea tisulară (în special în miocard şi în mucoasa tractului gastrointestinal).
Proprietăţi farmacocinetice

După administrare riboxina se distribuie rapid. Se metabolizează în ficat unde se utilizează complet în reacţiile biochimice. Se elimină în cantitate neînsemnată pe cale renală.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul complex al cardiopatiei ischemice (stări după infarct miocardic, angină pectorală). Aritmii, intoxicaţii cu preparate digitalice. Cardiomiopatie de geneză diversă, miocardiodistrofii (după efort fizic sporit, afecţiuni infecţioase suportate sau în urma tulburărilor endocrine). Miocardite. Maladii hepatice (hepatite, ciroză hepatică, distrofia lipidică a ficatului). Profilaxia leucopeniei în caz de radioterapie. Ameliorarea funcţiei vizuale în caz de glaucom cu unghi deschis cu presiune intraoculară normală.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Preparatul Riboxin-Darniţa soluţie injectabilă 2% se administrează intravenos. Preparatul se administrează lent în perfuzie intravenoasă (40-60 picături pe minut) sau în jet. Pentru administrarea preparatului în perfuzie intravenoasă soluţia de 2% se va dilua în 250 ml soluţie glucoză 5% sau soluţie clorură de sodiu 0,9%. Iniţial se administrează câte 200 mg (10 ml soluţie 2%) o dată pe zi, apoi la o toleranţă bună, doza se măreşte până la 400 mg (20 ml soluţie 2%) de 1-2 ori pe zi. Durata curei de tratament se determină individual, în mediu constituie 10-15 zile. Administrarea în jet este posibilă în aritmii severe în doză la o priză 200-400 mg (1020 ml soluţie 2%)
REACŢII ADVERSE

Convenţia MedDRA privind frecvenţa
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)
Rare (>1/10000 şi <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Tulburări ale sistemului imunitar: reacţii alergice, reacţii anafilactice, erupţii cutanate, prurit cutanat, hiperemie cutanată, urticarie, şoc anafilactic.
Tulburări metabolice şi de nutriţie: hiperuricemie, acutizarea gutei (la administrarea îndelungată a dozelor mari).
Tulburări cardiace: tahicardie, hipotensiune arterială care poate fi însoţită de cefalee, senzaţie de greaţă, vomă, sudoraţie.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: slăbiciune generală, schimbări a tegumentelor în locul administrării (inclusiv hiperemie şi prurit).
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele preparatului, guta, hiperuricemie. Se limitează administrarea preparatului la pacienţii cu insuficienţă renală.
SUPRADOZAJ

Simptome: prurit şi erupţii cutanate. Tratament: sistarea administrării, terapie desensibilizantă.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

În caz de apariţie a pruritului cutanat şi hiperemiei se recomandă sistarea administrării preparatului. În terapia de durată se recomandă monitorizarea concentraţiei acidului uric în plasma sanguină şi în urină. Se limitează administrarea preparatului la pacienţii cu insuficienţă renală. Preparatul se administrează la pacienţii cu insuficienţă cardiacă când efectul aşteptat prevalează riscul potenţial.
Copii

Preparatul nu se administrează la copii din cauza lipsei experienţei clinice la acest grup de pacienţi.
Administrarea în sarcină şi în perioada de alăptare

Studii adecvate şi strict controlate la acest grup de pacienţi nu au fost efectuate. Preparatul în această elasticitate nu se administrează.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu sunt date.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

La administrarea concomitentă cu heparina-creşte acţiunea heparinei şi durata acţiunii ei. La administrarea concomitentă cu glicozidele cardiace-profilaxia apariţiei aritmiilor, accentuarea efectului inotrop pozitiv. La administrarea concomitentă cu β-adrenoblocante efectul riboxinei nu scade. Pote fi administrat concomitent cu nitroglicerina, nifedipina, furosemidul şi spironolactona. Incompatibilităţi Nu este compatibil într-un volum cu alcaloizii, acizii, alcoolurile, sărurile metalelor grele, tanina, vitamina B6 (clorhidratul de piridoxină). Nu se recomandă amestecarea într-o seringă a preparatului cu alte remedii medicamentoase. Utilizaţi solvenţii recomandaţi.
PREZENTARE, AMBALAJ

Soluţie injectabilă 2% câte 10 ml sau 5 ml în fiole.
Câte 10 fiole împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperatura sub 25ºC.
A se păstra în ambalajul original.
A nu se congela.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

4 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Firma farmaceutică Darniţa SAP, Ucraina
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Firma farmaceutică Darniţa SAP, Ucraina
02093, or. Kiev, str. Borispolskaya, 13.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Код товара: 35918
Цена товара в пунктах: 913
Код товара: 62670
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 63966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60986
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 61112
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.