Lopemidol sol. orala 1 mg/5 ml 100 ml N1

Код товара: 50268
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Biofarm SA, SC
Страна: Румыния
Форма: р-р д/внутр. прим.


Lopemidol 1 mg/5 ml soluţie orală

Loperamidă

1. CE ESTE Lopemidol ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Clorhidratul de loperamidă este un medicament de tip opioid cu proprietăţi antidiareice. Este util în tratamentul simptomatic al diareei acute şi cronice la adulţi şi copii cu vârsta peste 2 ani.
2. &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI Lopemidol

Nu utilizaţi Lopemidol

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Lopemidol;

- dacă suferiţi o acutizare a rectocolitei ulcero-hemoragice;

- la copii cu vârsta sub 2 ani.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lopemidol

Tratamentul cu loperamidă poate fi însoţit, dacă este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide trebuie stabilit în funcţie de gravitatea diareei, vârsta şi starea dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră. &În cazul diareei acute, dacă nu se observă nici o ameliorare de la începerea tratamentului, trebuie întreruptă administrarea loperamidei şi medicul va reevalua schema de tratament. Loperamida nu trebuie utilizată ca tratament de primă intenţie în dizenteriile acute însoţite de hemoragie digestivă inferioară şi de valori crescute ale temperaturii corpului.
Nu trebuie utilizată în cazul diareei apărute în cursul tratamentului cu antibiotice cu spectru larg de acţiune, când este posibilă apariţia unei colite pseudomembranoase. &În acest caz, trebuie evitat orice tratament care produce stază digestivă. Administrarea loperamidei trebuie întreruptă dacă apare constipaţie sau distensie abdominală. Loperamida trebuie utilizată cu prudenţă dacă aveţi insuficienţă hepatică.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Este recomandat să se evite administrarea concomitentă a medicamentelor cu acţiune identică sau asemănătoare.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Deşi studiile preclinice au evidenţiat absenţa efectelor embriotoxic şi teratogen, iar loperamida se excretă în laptele matern în concentraţii foarte mici, administrarea în timpul sarcinii şi alăptării se face numai după evaluarea raportului dintre beneficiul terapeutic pentru mamă şi riscul posibil pentru făt. Se recomandă a se avea în vedere proprietăţile opiacee ale medicamentului, care pot avea efect asupra funcţiei digestive a nou-născutului sau sugarului.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament poate determina uneori reacţii adverse, cum ar fi somnolenţă uşoară şi tranzitorie sau vertij, putând influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI Lopemidol

Se recomandă rehidratarea pe cale orală sau parenterală în funcţie de intensitatea diareei, vârsta şi particularităţile pacientului. Se administrează pe cale orală.
Diaree acută

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Doza recomandată iniţial este de 4 mg clorhidrat de loperamidă (20 ml soluţie orală Lopemidol). Ulterior, se recomandă o doză de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depaşi doza zilnică totală de 16 mg clorhidrat de loperamidă (80 ml soluţie orală Lopemidol).
Copii

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani

Lopemidol se administrează numai la recomandarea medicului. Doza recomandată iniţial este de l mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol), după primul scaun diareic. Ulterior, se recomandă o doză de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depaşi doza zilnică totală de 3 mg clorhidrat de loperamidă (15 ml soluţie orală Lopemidol).
Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani

Doza recomandată iniţial este de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) după primul scaun diareic.
Ulterior, se recomandă o doză de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depaşi doza zilnică totală de 4 mg clorhidrat de loperamidă (20 ml soluţie oralăLopemidol).
Copii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 ani

Doza recomandată iniţial este de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) după primul scaun diareic. Ulterior, se recomandă o doză de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depaşi doza zilnică totală de 6 mg clorhidrat de loperamidă (30 ml soluţie orală Lopemidol).
Diaree cronică

Adulţi

Doza recomandată este de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) de 1-3 ori pe zi.
Copii cu vârsta peste 8 ani

Doza recomandată este de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) de 1-2 ori pe zi.
Cât timp se administrează Lopemidol?

Durata tratamentului la adulţi este de până la două zile. Durata tratamentului la copii va fi stabilită de către medic.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Lopemidol

Simptome: deprimarea sistemului nervos central cu diminuarea vigilenţei, somnolenţă, mioză,hipertonie, deprimarea centrului respirator, incoordonare motorie şi ileus. Copiii sunt mai sensibili la efectele asupra sistemului nervos central. Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe din cadrul celui mai apropiat spital.
Tratament:

antidotul este naloxona. Se recomandă supraveghere medicală timp de 48 de ore de la ingestie pentru a observa din timp semnele unei eventuale deprimări a sistemului nervos central. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Lopemidol poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cea mai frecventă reacţie adversă care poate să apară este constipaţia, situaţie în care se recomandă modificarea dozei. Alte reacţii adverse semnalate au fost: reacţii de hipersensibilitate (de exemplu, erupţii pe piele), dureri abdominale, balonări, greaţă, vărsături, cefalee, oboseală, somnolenţă, vertij, uscăciunea gurii.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ

Lopemidol Nu utilizaţi Lopemidol după data de expirare înscrisă pe ambalaj după "Exp. ". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A se utiliza în maxim 30 zile de la prima deschidere a flaconului.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Lopemidol

- Substanţa activă este clorhidrat de loperamidă, 1 mg în 5 ml soluţie orală.
- Celelalte componente sunt: glicerol, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, vanilină, aromă de caise, apă purificată.
Cum arată Lopemidol şi conţinutul ambalajului

Lopemidol se prezintă sub formă de lichid limpede, incolor, cu gust dulce, amărui şi miros de caise. Cutie cu un flacon din sticlă brună a 100 ml soluţie orală şi o măsură dozatoare prevăzută cu gradaţii de la 2,5 la 20 ml.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi producătorul

SC BIOFARM SA

Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti, România

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 473
Код товара: 56932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Цена товара в пунктах: 563
Код товара: 44618
Цена товара в пунктах: 107
Код товара: 37720
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63459
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 382
Код товара: 64371
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1068
Код товара: 64289
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.